تعمیراتتعمیرات کولر گازی

کولر گازی چیست و چگونه کار می کند؟

اجزای داخلی کولر گازی | سیستم گرمایش کولر گازی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

همه افراد با کلمه کولر آشنا هستند، معمولا در شهرهای خشک از کولرهای آبی استفاده می شود ولی در شهرهایی که رطوبت بالایی دارند کولر آبی جوابگو نیست، شاید برای افرادی که در تهران زندگی کرده باشند کولر گازی آشنا نباشد و سوال کولر گازی چیست برایشان مطرح شود، در این مقاله از ایبک امداد به سراغ این موضوع خواهیم رفت پس در ادامه با ما همراه باشید.

کولر گازی یکی از لوازم پر کاربرد منزل می باشد که در فصل تابستان در همه منزل ها از این لوازم استفاده می شود، کولر گازی دستگاهی است که شامل چرخه سرمایش بر مبنای انبساط گاز هستند. میدانیم که کولر گازی در فصل تابستان محل ما را خنک می کند حتما به این فکر کرده اید که کولر گازی چطور کار می کند، مصرف کنندگان کولر گازی فکر می کنند کولر گازی با سرما یا تولید سرما همراه است، خنک سازی محل مورد نظر شما در واقع با انتقال گرما سرو کار دارد.

کولر با از بین بردن هوای گرم و خارج کردن هوای سرد محل مورد نظر را خنک می کند،باید بدانید کولر گازی و یخچال ها تا حدی زیاد به یک روش کار می کنند و تنها فرقشان این است یخچال فضای کوچکتری را خنک می کند و کولر فضا های منزل یا محل کارتان را در دمای مناسب نگه می دارد.کولر گازی می تواند باعث کاهش رطوبت و هوای محیط شود بطور کل کولر گازی با از بین بردن هوای خانه و انتقال هوای گرم و جایگزین کردن هوای گرم محیط  به هوای سرد بخشی مهم از کاربردی کولر گازی می باشد.

کولر گازی توانایی این را دارد رطوبت یا کیفیت کلی هوا را تغییر دهد.کولر گازی با کشیده کردن گرمای محیط و وارد کردن سرما باعث خنک کردن محیط و فضای شما می شود.

کولر گازی

اجزای سازنده کولر گازی

برای بهتر شناختن اجزایی سیستم و ساختار کولر گازی و بررسی اجزا و قطعات آن را درک کنیم. کولر گازی شما یا اسپیلت دارای دو فاکتور اصلی است. اجزایی پنل داخلی و  پنل خارجی باهم در ارتباط هستند  و بصورت مداوم کار می کنند تا  دمای محیط شما مناسب نگه داشته شود.همینطور که می دانید اجزایی کولر در دو قسمت در داخل اتاق و بیرون ساختمان نصب می شود.کولر گازی های پرتابل و پنجره ای به صورت یک تیکه هستند.

  • پنل خارجی کولر گازی: پنل خارجی دارای کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط، فن می باشد.
  • پنل داخلی کولر گازی: فن خنک کننده، اواپراتور، فیلتر هوا، لوله تخلیه و دریچه می باشد

مبرد چیست و چه نقشی در کولر گازی دارد؟

ترکیبی که در حالت مایع یا گاز یافت می شود. این نوع ترکیب به راحتی گرمای محیط را جذب کرده و هنگام ترکیب شدن با اجزایی کمپرسور، یا اواپراتور محیط شما را خنک می کند.

اجزایی پنل خارجی کولر گازی

کمپرسور کولر گازی : نوعی دستگاه مکانیکی وجود دارد که گاز کم فشار را به داخل کشیده و آن را فشرده کرده و فشار وارد شده را قبل از ارسال به کندانسور بیشتر می کند.وقتی که افزایش فشار دمای گاز بیشتر می شود،و در حالتی که گاز می خواهد از کمپرسور خارج شود با برقرار شدن جریان این سیستم خنک کننده دمای گاز باعث پایین آمدن می شود . باید بدانید کمپرسور یکی از مهمترین قسمت سیستم تهویه مطبوع می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش خاموش و روشن کردن اسپلیت بدون استفاده از کنترل

اندازه کمپرسورها به اندازه تهویه هوا متفاوت می باشد.انواع کمپرسور وجود دارد که یکی از آنها کمپرسور UTR PIUS می باشد،این کمپرسور بسیار قوی است طوری که گرمای محیط زیاد باشد را در کوتاه ترین زمان به هوایی سرد تبدیل می کند، این کمپرسور ها در مناطق گرمسیر بسیار مفید هستند .باید بدانید کمپرسور ها دارای محافظی هستند تا در مقابل وقتی که نوسانات برق رخ می دهد از کمپرسور کولر مراقبت کند.

کندانسور کولر گازی: کار کندانسور مبرد گازهای فشار شده بالا را که به صورت بخار شده را از کمپرسور دریافت کرده و به مایع تبدیل می کند،گرمای جذب شده را به بیرون منتقل می کند،کندانسور دارای در آلومینیومی می باشد تا بتواند گرما را با سرعت بیشتری انتقال دهد.

فن کولر گازی:  فن پنل خارجی کولر گازی یک فن معمولی می باشد که دارای سه تا چهار پره است که توسط یک موتور هدایت شده می شود.این فن در جلوی کمپرسور و سیم پیچ کندانسور قرار گرفته است .گرمایی که در کمپرسور تولید می شود باید به سمت بیرون هدایت شود اگر در زمان طولانی کمپرسور بیش از اندازه گرم شود سیم پیچ های آن سوزانده می شوند و کل اجرایی کمپرسور و سیستم کولر گازی آسیب می بینند.بجز این هم مبرد درون سیم پیچی کندانسور باید خنک شود تا بعد از انبساط دمای آن خنک شود تا اثر خنک کنندگی این بخش فراهم شود.

شیر انبساط کولر گازی :شیر انبساط که در پنل خارجی تهویه مطبوع می باشد، داخل دو مجموع سیم پیچ های سرد شده اواپراتور و سیم پیچ های گرم کندانسور  قرار گرفته است و مشخص کردن حجم ورودی به اواپراتور را دارد.دریچه انبساط از یک لوله مویین از جنس مس با چندین دور سیم پیچ تشکیل شده است. در کولر گازی هایی که دارای  ظرفیت بیشتری است از شیر انبساط ترموستاتیک  استفاده می کنند و به صورت خودکار الکترونیکی کار می کند.کل مبرد با درجه حرارت متوسط کندانسور را رها می کند و وارد شیر انبساط می شود.جای که فشار و دما به طور ناگهانی پایین می آیید.

اجزایی پنل داخلی کولر گازی

فن خنک کننده کولر گازی در پنل داخلی یک فن خنک کننده بلند وجود دارد که کارش خنک کننده هوا می باشد،این فن در حالی که هوای اتاق را می کشد و وارد  اواپراتور و فیلتر هوا می کند و به این دلیل دمای هوا کاهش یافته و همه آلودگی را از بین می برد، در کل کار فن خنک کننده کولر گازی  دمای هوای گرم اتاق را گرفته و هوای خنک و تمیز را فراهم می کند ،فن کولر گازی به یک موتور کوچک چند سرعته متصل است و سرعت فن قابل تغییر است ،وقتی با ریموت دمای کولر گازی را تنظیم می کنید این سرعت فن است که تغییر کرده است.

اواپراتور کولر گازی :اواپراتور که به سیم پیچ خنک کننده هم شهرت دارد این سیم پیچ مسی می باشد که از تعداد لوله های مسی به شکل حلقوی ساخته شده است،اواپراتور با روکش آلومینیومی پوشانده شده است، تا بتواند حداکثر حرارت را به هوای داخل اتاق منتقل کند، مبرد از لوله های که دمای بسیار پایین و فشار کمی برخوردار است داخل اواپراتور می شود و بعد از این مرحله هوای گرم محیط را جذب می کند و با انجام دادن این کار هوا از روی اواپراتور  عبور می کند که این عمل منجر به خنک شدن محیط می شود این روند ادامه دارد تا بعد از خنک شدن محیط مجددا توسط فن مکیده شده و روند خنک شدن اتاق ادامه پیدا می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش کامل عیب یابی یخچال فریزر اسنوا

همینطور که می دانید فیلتر بخشی مهمی از اجزایی کولر گازی می باشد. این بخش قسمت ذرات خاک محیط را می گیرد و به روند تمیزی محیط کمک می کند. فیلتر هوای کولر قبل از  اواپراتور می باشد ،وقتی که فن هوای گرم اتاق را بکشد این هوا از فیلتر هوا و سپس از اواپراتور عبور می کند.فیلتر هوا کولر گازی بعد از مدتی به مرور کثیف می شود هرچند یک بار باید این فیلتر هوا را تمیز کنید،درصورت پارگی و یا تغییر شکل در فیلتر حتما فیلتر هوای کولر گازی را تعویض کنید.

دمای لوله اواپراتور  به علت مبرد دمای پایین در اواپراتور کمتر از دمای معمول هوای اتاق است.به همین دلیل بخار آب موجود در هوا فشرده شده  به صورت شبنم مانندی روی سطح اواپراتور ظاهر می شود که به صورت قطرات آب از اواپراتور خارج می شود و در فضای کوچکی درون پنل داخلی جمع می شود، که برای خارج شدن آب از داخل این فضا لوله تخلیه راه اندازی شده است. باید بدانید گاهی لوله تخلیه آب کولر مسدود می شود از قبیل پرتاب آب و یخ از پنل کولر گازی اتفاق می افتد.

از دریچه کولر گازی هوای خنکی از دریچه کولر گازی به داخل اتاق منتقل می شود از این دریچه زاویه یا جهت ورود هوا را به داخل اتاق می توانید تنظیم کنید. دو نوع دریچه در کولر گازی وجود دارد،دریچه افقی و دریچه عمودی. دریچه افقی که به موتور کوچکی وصل می باشد که می توانید با ریموت کولر تنظیم کنید تا هوای خنک شده را به یک سمت دلخواه و یا حالت چرخشی قرار دهید. دریچه عمودی که به صورت دستی کار می کند و با دست هم می توانید تنظیم کنید.

کولر گازی

سیستم سرمایش کولر گازی چگونه کار می کند

سیستم تهویه کولر طوری طراحی شده که هوا گرم را از داخل اتاق بیرون می کشد و گرمای آن را از بین می برد و اتاق را خنک می کند. مبرد داخل کمپرسور فشرده شده و با فشار به سمت کندانسور می رود و در آنجا گرما را از دست می دهد و به مایع تبدیل می شود در این صورت مایع خارج شده از کندانسور از شیر انبساط عبور می کند و دچار افت شدید می شود که با وجود آمدن این افت فشار حالت دو فازی به خود می گیرد و به سمت ورودی اواپراتور هدایت می شود. اواپراتور بعد از تبخیر به صورت گاز می شود و سرما خود را به محیط یا همان سیم پیچ ها اواپراتور پس می دهد.

نتیجه گیری

در این مقاله از مجله ایبک امداد به سراغ کولر گازی رفتیم تا شما را با این وسیله با ارزش بیشتر آشنا کنیم، همانطور که در این مقاله متوجه شدید کولر گازی وسیله ای قدرتمند است که می تواند سرمای مورد نیاز شما را در بهترین کیفیت ممکن تامین کند، کولر گازی توانایی خنک کردن محیط و همچنین کاهش رطوبت محیط را دارد و یک هوای ملایم و خنک را رقم می زند، همچنین لازم است بدانید کولرهای گازی جدید قابلیت گرمایش نیز دارند و در فصول سرد می توانید با استفاده از کولر گازی اقدام به گرم کردن محیط منزل خود نمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

کولر گازی چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل برای شناخت اجزا و کاربرد کولر گازی برای سرمایش و گرمایش

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا