خدماتخدمات ساختمان

ساختار و ویژگی های لوله ۵ لایه چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

شاید این سوال بسیاری از شما کاربران عزیز باشد که ساختار و ویژگی های لوله ۵ لایه چیست؟ ما در این مقاله از مجله ایبک می خواهیم برای شما به درباره ی اجزای لوله کشی ۵ لایه صحبت کنیم و شما را با این نوع لوله کشی بیشتر آشنا کنیم با همراه باشید.

همه چیز را در مورد اجزای لوله کشی ۵ لایه

لوله کشی ۵ لایه از بالاترین سطح استاندارد و فنی برخوردار است به همین دلیل بهترین نوع لوله کشی ساختمان به حساب می آید امتیازات این لوله باعث شده که کاربرد زیادی در لوله کشی ساختمان غیر بتنی و بتنی داشته باشد. تضمین کننده دوام و بهره وری بالا در تاسیسات ساختمانی، استفاده کردن از متریالی با کیفیت است به علت لوله های باکیفیت و یکپارچه، مورد استقبال زیاد مهندسین این صنعت قرار گرفته است . در ادامه می خواهیم نحوه و ویژگی لوله کشی به کمک لوله های ۵ لایه را بررسی کنیم.

ویژگی و ساختار لوله ۵ لایه چه می باشد؟

در ابتدا می خواهیم برای شما ماهیت و ساختار این لوله را بطور کامل توضیح دهیم چرا به این لوله ها ۵ لایه می گویند ؟ در پاسخ باید بگوییم که دلیل این نامگذاری این است که در ساختار آن از ۵ لایه ی متریال مختلف استفاده شده که دولایه ی آن چسب و یک لایه آلومینیوم و دو لایه هم پلیمر می باشد. لایه ی بیرونی و داخلی از پلیمر ساخته شده است که به کمک دو لایه چسب به لایه میانی یا همان آلومینیومی وصل شده است.

این لوله ترکیبی از فلز و جنس پلاستیک می باشد که خواص هر دو را هم دارا است لایه آلومینیومی مانع منتشر شدن اکسیژن در لایه ی پلیمری بوده و به عنوان یک عایق اکسیژن عمل می کند همچنین با کم و زیاد کردن حرارت و دما باعث کنترل انقباض و انبساط شده و آن را کاهش خواهد داد .

ویژگی های خاصی که لوله های ۵ لایه دارند موارد زیر است :
  • شکل پذیر و انعطاف پذیر است.
  • سبک می باشد و در مقابل حرارت هم مقاوم است.
  • بدون نیاز به فیتینگ و اتصالات می توان آن را سریع و راحت نصب کرد.
  • ضریب انبساط خطی آن پایین می باشد.
  • در برابر فشار بالا بسیار مقاوم است.
  • در برابر مواد اسیدی و قلیایی آسیب پذیر نیست.
  • در برابر زلزله از مقاومت بالایی برخوردار می باشد.
  • در برابر اکسیژن و اشعه ماوراء بنفش نفوذ ناپذیر است.
  • عایق بندی آن استاندارد بوده و بسیار با کیفیت می باشد.
  • انرژی را هدر نداده و ضریب انتقال حرارت بالایی هم دارد .

کاربرد لوله های پنج لایه در چه زمینه هایی است؟

لوله ۵ لایه

لوله های پنج لایه در صنعت تاسیسات بیشترین کاربرد را دارند که چند نمونه از آن را برایتان بیان می کنیم:

  1.  سیستم های لوله کشی فشار قوی
  2. سیستم خنک کننده و رادیاتور
  3. سیستم گرمایش از کف و طبقه های ساختمان
  4.  لوله کشی برای توزیع گاز
  5.  لوله کشی آب گرم و سرد
پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین محلول لوله بازکنی

انواع مختلف اتصالات لوله های پنج لایه نیوپایپ را نام ببرید؟

در یک سیستم لوله کشی بدون نقص و کارآمد روش ابزار آلات جانبی و اتصال آن نقش بسیار مهمی دارد به طور معمول اتصالات این لوله ها به سه روش انجام می شود

  1.   اتصال کوپلی
  2. اتصال پرسی
  3. اتصال کلمپی

که ما در ادامه برای شما هر سه نوع اتصال را توضیح می دهیم.

روش اول : اتصال کوپلی

یکی از اتصالاتی که مقاومت بالایی در انتقال آب گرم و سرد دارد اتصال کوپلی می باشد این اتصال در آب بندی لوله کشی کاربرد بسیار بالایی دارد زیرا دارای کیفیت بالا، سریع و آسان می باشد با استفاده از این اتصال شما می‌توانید سایز لوله ها را تغییر داده و انشعابات را به راحتی افزایش دهید. در این اتصال شما به ابزار خاصی نیاز ندارید با یک قیچی مخصوص می توانید لوله را بریده و از آن استفاده کنید.

نکته مهمی که در این اتصال شما باید به آن دقت داشته باشید این است که بعد از برش دادن، دیواره های داخلی زاویه دار و تیز لوله را با تکنیک کونیک هموار و منحنی کنید اگر این کار را انجام ندهید لبه های تیز لوله، واشر را پاره می کند و باعث نشتی آن می شود قسمت های مختلف این اتصال شامل، حلقه برنجی اورینگ (واشر) و بدنه می باشد شما می توانید به کمک یک آچار تخت یا آچار فرانسه اتصالات کوپلی را به راحتی انجام دهید در واقع این اتصال برای کسانی که دسترسی به دستگاه‌های تخصصی پرس ندارند بسیار مناسب است مراحل انجام اتصال کوپلی عبارت می باشد از:

  1. برش و کالیبر زدن لوله
  2. کونیک لبه های برش زده شده
  3.  عبور مهره اتصال از لوله ۵ لایه و اتصالات حلقه برنجی به آن
  4. وارد کردن لوله ۵ لایه نیوپایپ به اتصالات و فیکس کردن
روش دوم : اتصال پرسی

ابزارهای مختلف در اتصال پرسی عبارت می‌باشند از : بدنه، مهار پلاستیکی، اورینگ ، حلقه استیل و بدنه

۱- بدنه: برای اینکه بدنه این اتصالات از رسوب گیری و فرسودگی در امان بماند برای ساخت آن از فلز برنج استفاده شده است بدنه اتصال پرسی به صورت دانه دار ساخته شده تا بهتر بتواند فیکس شود.

۲- حلقه استیل : در زمانی که اتصال پرسی انجام می شود  یک حلقه استیل روی لوله و اتصالات را می پوشاند این حلقه باعث خواهد شد که اتصالات به راحتی آب بندی شود و دچار زنگ زدگی هم نشود.

۳- اورینگ : اورینگ از جنس لاستیک مقاوم حرارتی می باشد و بین دندانه های بدنه قرار گرفته و کمک زیادی به آب بندی اتصالات می کند.

۴- مهار پلاستیکی : مهار پلاستیکی نوعی کنترل گر و مهار کننده است این قطعه را در انتهای دندانه سرشیلنگی می بندند و باعث مهار بدنه و محل اتصال بدنه می شود.

روش اتصال پرسی مثل کوپلی می باشد و باید سرلوله کالیبره زده شود . برای متصل شدن پرسی به فنر خم کن و دستگاه پرس برقی و یا دستی نیاز است نکته مهم این است که از ورود کامل این لوله به قسمت داخل حلقه اطمینان پیدا کنید  می توانید برای این منظور از سوراخ انتهای حلقه استفاده کنید برای این کار کافی است که از حلقه استیل پرس یا دستگاه پرس برقی و یا دستی استفاده کنید .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  موزائیک پلیمری چیست؟ | مزایا، معایب و کاربرد آن
روش سوم :نوع اتصال کلمپی

اتصالات کلمپی ویژگی خاصی دارند که عبارت می باشند از :

  1. بدون اینکه آسیبی به آن برسد می توان آن را باز و بسته کرد بر خلاف اتصالات پرسی که این چنین نیست .
  2. نصب آسانی دارد و به راحتی می توان اتصالات آن را نصب کرد.
  3. این اتصالات به دلیل طراحیهای مختلف دارای استحکام فوق العاده ای است .

کاربرد لوله های ۵  لایه در انواع لوله کشی

لوله ۵ لایه

لوله های پنج لایه از ویژگی های خاصی برخوردارند به همین دلیل می توان از آن ها در انواع روش های لوله کشی استفاده کرد و این باعث راحتی کار لوله کشی می شود در ادامه می‌خواهیم شما را با چند روش لوله کشی با کمک لوله های پنج لایه ی نیوپایپ آشنا کنیم :

۱ . لوله کشی به کمک لوله های پنج لایه با روش کلکتوری

لوله کشی کلکتوری در لوله کشی آب ، لوله کشی سیستم گرمایش از کف ، رادیاتور و پکیج کاربرد بسیاری دارد ، در این نوع لوله کشی لوله ی اصلی را به یک کلکتور وصل می کنند، بعد از آن از کلکتور برای مکان های مورد نظر انشعاب به وجود می آورند . در اصل کلکتور لوله ای است دارای انشعابات فراوان، و معمولاً این انشعابات به طور جفت جفت برای لوله کشی گرم و سرد به طور مجزا قرار داده می شود . در این روش عدم نیاز به فیتینگ و انعطاف پذیری لوله بسیار مهم می باشد، نتیجه می گیریم که لوله ی پنج لایه انتخاب خوبی برای لوله کشی های کلکتوری است .

۲. لوله کشی پنج لایه با روش زیرسقفی

در این نوع لوله کشی وقتی که لوله ها از کلکتور بیرون می آِید مستقیما به داکت ها وصل می شود ، برای این منظور باید از لوله ای استفاده کنند که به اتصالات نیاز نداشته باشد ، تا آب داخل لوله دچار افت فشار نشود . این لوله انعطاف پذیری بالایی دارد به همین دلیل برای لوله کشی های زیر سقفی مناسب می باشد در این روش می توان از لوله ی اصلی به کمک کلکتور انشعابات زیادی گرفت ، روش زیر سقفی به دلیل اینکه لوله ها در دسترس نمی باشند خط ترکیدگی و نشتی و ضربه خوردگی را کم می کند .

۳. لوله کشی پنج لایه با روش رو کار

روش روکار لوله کشی معایب زیادی دارد و این باعث می شود که از آن فقط در شرایط ضروری استفاده کنند ، معایب آن مثل آسیب پذیری لوله ها به دلیل مجاورت با نور خورشید و وارد شدن ضربه به آن و … است البته این مزیت را هم دارد که در برابر ضربه و فشار بسیار مقاوم است . و می توانید از لوله ی پنج لایه در لوله کشی روکار استفاده کنید و از دوام آن اطمینان داشته باشید .

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

ساختار و ویژگی های لوله ۵ لایه چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع مختلف اتصالات لوله های پنج لایه نیوپایپ را نام ببرید؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا