خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

از چاه جذبی و چاه سپتیک چه می دانید و چه ویژگی های دارند؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

حفر چاه فاضلاب به شکل اصولی به جنس خاک منطقه و نوع زمینی که چاه را در آن حفر می کنند بستگی دارد و همچنین باید به سطح آب زیرزمینی منطقه هم توجه کنید. مناطقی که خاک آنها از ماسه، شن و خرده های سنگ انباشته باشد باید چاه حفر شده در آنجا، چاه جذبی باشد ولی در مناطقی که خاک آن دارای سطوح آب زیرزمینی بالا و خاک رس فراوان است، بهتر است که چاه سپتیک و یا اصطلاحاً چاه مخزن دار در آنجا حفر کنند‌. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با چاه جذبی و همچنین با چاه سپتیک آشنا کنیم و روش حفر این چاه‌ها را هم برایتان توضیح دهیم با ما همراه باشید.

چاه جذبی فاضلاب چیست؟

در میان تمام چاه های فاضلاب، چاه های جذبی از همه معروف تر هستند زیرا حفر ساده ای داشته و استفاده از آن هم راحت است. چاه جذبی نوعی چاه فاضلاب است که با استفاده از قدرت جذب خاک کارکرده و معمولاً در زمین هایی که می توانند آب را به خوبی جذب کنند این چاه را حفر می کنند و هرچه خاک مکان حفر چاه جذبی، دارای قدرت جذب آب بیشتری باشد، کارکرد چاه هم بهتر خواهد بود و اگر بعد از مدتی چاه جذبی زود به زود پر شد و قدرت جذب خود را هم از دست داد شما می توانید به راحتی چاه را خالی کرده و آن را با تراشیدن، رسوب زدایی کنید.

روش کار چاه جذبی چگونه است؟

چاه جذبی از چند قسمت مختلف تشکیل شده است و روش کار آن به این شکل است که فضولات بعد از اینکه به سر چاه منتقل می‌شوند به داخل چاه ریخته و در محفظه پایین چاه و یا همان انباره جمع خواهد شد. به وسیله قدرت جذب خاک، آب فاضلاب کشیده شده و فقط فضولات در چاه باقی می ماند و به این صورت سیستم چاه جذبی باعث می شود از پر شدن زود هنگام چاه جلوگیری شود.

چاه جذبی

اجزای اصلی چاه جذبی چیست؟

چاه جذبی فاضلاب، به طور کلی از سه بخش تشکیل شده است که بعضی از آنها قابل دیدن بوده و بعضی ها هم به دلیل قرارگیری در عمق دیده نمی شوند. در ادامه می خواهیم شما را با اجزای چاه فاضلاب جذبی آشنا کنیم:

  1.  گلدانی یا دهانه چاه
  2.  میله چاه
  3. انباره چاه

۱- گلدانی یا دهانه چاه

معمولاً به قسمتی که در سر چاه جذبی قرار دارد و جنس آن هم از پلاستیک است گلدانی چاه می گویند این قسمت وظیفه دارد که آب ورودی چاه را به قسمت وسط میله منتقل کند تا به این وسیله آبی که وارد چاه خواهد شد به دیواره چاه برخورد نکرده و باعث خرابی چاه هم نشود. گلدانی چاه شبیه به گلدان بوده و به همین دلیل اسم آن را گلدانی گذاشتند.

۲- میله چاه

میله چاه همان استوانه ای می باشد که گلدانی را در روی آن قرار داده و عمق چاه جذبی را معین می کند. اگر چاه فاضلاب در مکانی قرار دارد که از ریختن خاک دیواره های میله، می ترسید، می توانید به وسیله ی حلقه های سیمانی دور تا دور آن را بچینید تا به این شکل از ریختن خاک به داخل چاه جلوگیری شود و کمتر به لوله بازکنی احتیاج پیدا کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کلاس لوله چیست | استاندارد سایز لوله ها و نحوه بیان ضخامت لوله

۳- انباره چاه

انباره چاه به قسمتی می گویند که در انتهای چاه جذبی قرار داشته و فضولات در آنجا انبار می شوند. این قسمت مساحت بیشتری دارد. انباره چاه به صورتی است که وقتی آب و فضولات در آن جمع می شوند فرصت کافی داشته باشد تا آب بتواند به وسیله خاک، جذب شده و از فضولات جدا شود و در لایه های دیگر زمین وارد شود.

ویژگی چاه های جذبی

در ادامه می خواهیم شما را با ویژگی های چاه جذبی آشنا کنیم که عبارتند از:

  • چاه جذبی مدل بسیار ساده ای داشته و از گذشته های دور از آن استفاده می کردند.
  • همانطور که از نام این چاه مشخص است جنس خاک حتماً باید از ماسه، شن و یا کلوخ باشد تا آب در آن جذب شود.
  • چاه جذبی دارای اجزای مختلفی مانند طوقه، هواکش، میله و گلدانی می باشد که مهمترین قسمت آن انباره است.
  • برای محاسبه انباره چاه جذبی، باید به تعداد نفراتی که در ساختمان زندگی می کنند و همچنین تعداد سرویس های بهداشتی توجه کنید.

نکات مهم در مورد چاه فاضلاب جذبی که باید بدانید.

نکات مهمی در مورد چاه فاضلاب جذبی وجود دارد که دارای اهمیت زیادی بوده و باید آنها را بدانید. این نکات عبارتند از:

  • توجه داشته باشید باید برای آب های سطحی و آب باران، یک چاه جذبی جدا از چاه فاضلاب، حفر کنید و این چاه نباید نزدیک چاه فاضلاب باشد.
  • اگر چاه جذبی پر شد و قدرت جذب آن هم کم شد، بعد از این که آن را تخلیه کردید، باید چاه را لایروبی کنید تا دوباره قدرت جذب آن زیاد شود.
  • برای محاسبه حجم انباره چاه جذبی باید به فاکتورهایی مانند تعداد سرویس بهداشتی و تعداد افراد ساکن در خانه و میزان قدرت زهکشی خاک منطقه توجه کنید و سپس متراژ مناسبی برای حفر چاه محاسبه کنید.
  •  چاه فاضلاب جذبی معمولاً در زمین هایی حفر می شود که قدرت جذب زیادی داشته باشند ولی اگر در زمین هایی با خاک رس بالا که قدرت جذب کمی دارند بخواهید چاهی حفر کنید باید از چاه سپتیک استفاده کنید.
  • چاه جذبی را در زمین هایی که خاک رس کمتری دارند حفر می کنند و انباره آن را هم در قسمت شنی زمین قرار می دهند.

سپتیک تانک چیست؟

سپتیک تانک به مخزنی می‌گویند که در آن فاضلاب به کمک شناور سازی، ته نشینی و بیولوژیکی، تصفیه می شود. سیستم سپتیک معمولاً از یک میدان جذب خاک و همچنین یک مخزن سپتیک تشکیل شده است.

به زبان ساده می‌توان گفت سپتیک تانک به محیطی می‌گویند که در آن باکتری های بی هوازی وجود داشته و در حال تجزیه مواد آلی مانند لجن ها، فضولات و… می باشد. رشد روز افزون جمعیت باعث شده که بحث جمع آوری فضولات انسانی به بحث مهمی تبدیل شود و امروزه برای حل این معضل، بعضی از آشپزخانه ها، مجتمع های مسکونی، هتل ها و… را مجبور کردند که در سیستم فاضلاب خود از سپتیک تانک استفاده کنند. این کار باعث می‌شود ما نیاز به تراش فاضلاب و رسوب زدایی آن نداشته باشیم زیرا ماده جامدی وارد فاضلاب نمی شود و می توانیم به جای هزینه برای رسوب زدایی چاه فاضلاب، برای سپتیک تانک فاضلاب هزینه کنیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات اسید شویی لوله ها | روش های مختلف اسید شویی و فلاشینگ

کاربرد سپتیک تانک چیست؟

همانطور که می‌دانید سپتیک تانک معمولاً یک محفظه بزرگ است که قبل از وارد شدن فاضلاب به چاه، آن را نصب می کنند تا فاضلاب به طور مستقیم وارد چاه فاضلاب نشود. کار اصلی سپتیک این است که خلوص فاضلاب خانگی را به مقدار سطح فاضلاب شهری برساند تا جاهایی که از چاه جذبی استفاده می کنند باعث بسته شدن چشمه های خاک نشده و از ورود مواد زائد به آب های زیرزمینی جلوگیری شود.

موارد مصرف سپتیک تانک چیست؟

سپتیک تانک برای محیط زیست بسیار مفید بوده و کم کم استفاده از سپتیک تانک باید برای ما یک فرهنگ شود زیرا استفاده از آن باعث می شود که محیط زیست سالمی داشته باشیم و بتوانیم به وسیله تصفیه فاضلاب شهری در مصرف آب صرفه جویی کنیم. موارد مصرف سپتیک تانک عبارت است از:

  • در پروژه های ساختمانی که مدت زیادی طول می کشد از سیستم سپتیک تانک استفاده می کنند.
  • در هتل ها و همچنین رستوران های بزرگ که خروجی مواد زائد و چربی در آنها زیاد است از سپتیک تانک استفاده می شود.
  • در مجتمع های مسکونی و آپارتمان ها
  • در مناطقی مانند شمال کشور ایران که سطح آب های زیرزمینی در آنجا بالا بوده و نمی شود چاه فاضلاب حفر کرد، از سپتیک تانک استفاده می‌کنند.
  • در مناطقی که شنزار نبوده و حتی در هنگام حفر چاه هم به شنزار برخورد نکنند، از سپتیک تانک استفاده می شود.

خصوصیات چاه های سپتیک

از چاه های سپتیک جهت ذخیره سازی مواد فاضلابی استفاده می شود به این شکل که دیواره های چاه را از عایق های رطوبتی مانند مواد پلیمری و بتن می سازند تا در برابر نشت فاضلاب مقاومت کند و تمام فاضلاب را هم در تانک سپتیک حفظ کند. این چاه ممکن است در فواصل کوتاهی پر شود. برای تخلیه چاه های سپتیک از تانکر مخصوص استفاده می کنند.

در شمال کشور ایران به دلیل نبودن بستر شنی، از این چاه ها زیاد استفاده می شود. بعضی از چاه های سپتیک دارای دیواره های کوتاه می باشند تا امکان حرکت فاضلاب در آنها کم شود و فضولات معلق هم از آب جدا شده و در مخزن جمع آوری شود تا زمان مشخصی آنها را تخلیه کنند.

چاه جذبی

نتیجه گیری

همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم در مناطقی که خاک آن از ماسه، شن و یا سنگ باشد چاهی که در آن حفر می شود از نوع چاه جذبی است و همچنین در مناطقی که خاک آن ها دارای رس فراوان می باشد و یا آب زیرزمینی در آنجا سطح بالایی داشته باشد از سیستم سپتیک تانک استفاده می کنند که به آن اصطلاحاً چاه مخزن دار هم می گویند.

در صورتی که در زمینه چاه های جذبی و سپتیک سؤالی داشتید می توانید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصین ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

از چاه جذبی و چاه سپتیک چه می دانید و چه ویژگی های دارند؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کاربرد سپتیک تانک چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا