قبول واردات کالا | واردات و صادرات کالا بدون کارت بازرگانی چگونه امکان پذیر است؟
روش های ترخیص کالا در گمرک | ساده ترین راه تجارت برای افرادی که کارت بازرگانی ندارند، چیست؟
امروزه افرادی که در قسمت های مختلف تجارت فعالیت دارند، معمولا برای وارد کرد و یا خارج کردن کالای موردنظر نیازمند کارتی به عنوان کارت بازرگانی می باشند. کارت بازرگانی به طی کردن پروسه مختلف هم برای اشخاص حقوقی و حقیقی صادر خواهد شد. این کارت همانند دیگر کارت ها مدت اعتبار دارد و بعد از یک سال باید آن را تمدید کرد. با این حال صادرات و واردات کالا بدون کارت بازرگانی نیز ممکن خواهد بود. البته صرفا در بعضی مواقع با شرایط خاص به این کارت نیازی نیست.
صادرات و واردات کالا بدون کارت بازرگانی
هر چند داشتن کارت بازرگانی در حرفه تجارت از واجبات می باشد. اما در صورت نبود این کارت هم می توان به کار صادرات و واردات پرداخت. افرادی که تازه در حیطه تجارت مشغول به کار شده اند، دریافت کارت ممکن است از همان ابتدا برایشان دشوار باشد که البته جای هیچ نگرانی نیست. اینکه چگونه یک کالا را می توان بدون داشتن کارت بازرگانی صادر و یا وارد کرد، به شرح زیر می باشد.
واردات کالا بدون کارت بازرگانی: استفاده از کارت بازرگانی یکی از بهترین روش های ترخیص کالا در گمرک و همچنین برای صادرات و واردات می باشد. با این حال تجارت افرادی که کارت بازرگانی ندارند، بر اساس یک سری شرایط و ضوابط امکان پذیر خواهد بود. به همین دلیل وزارت صنعت، معدن و تجارت برای افرادی که فاقد کارت بازرگانی می باشند، شرایطی را وضع کرده تا افراد با برخورداری از این شرایط بتوانند کار تجارت را بدون کارت بازرگانی انجام دهند. شرایط وضع شده برای تجارت بدون کارت بازرگانی عبارت است از:
مجوز موردی: برای کار تجارت ماشین آلات، تجهیزات، اجزا و قطعات ماشین می توانند با مکاتبه توسط سازمان موردنظر به مدت یکبار و نهایتا ۶ ماه بدون کارت بازرگانی واردات را انجام دهند که در طول این مدت بهتر است درخواست کارت را ثبت نمایند. البته اگر فرد مورد نظر هیچ سابقه تخلف در واردات با نداشتن کارت بازرگانی در این مدت نداشته باشد، می تواند دوباره این مکاتبه و تجارت را تمدید کند.
داشتن پروانه های کسب: افرادی که پروانه بهره برداری، جواز تاسیس، پروانه کسب واحدهای تولید، جواز چاپخانه و… را دارا باشند، می توانند بدون داشتن کارت بازرگانی اقدامات لازم در راستای تجارت را انجام دهند. البته باید مجوزهای رسمی از وزارت خانه های مربوطه را نیز دریافت کنند.
واحدهای تولیدی: افرادی که در زمینه تولید مواد اولیه واحدهای تولیدی می باشند، به هر دلیلی اگر نیازمند واردات کالا باشند، مشمول استفاده از تجارت بدون کارت بازرگانی نمی باشند که حتما باید اقدامات لازم برای دریافت کارت را کسب نمایند.
صادرات کالا بدون داشتن کارت بازرگانی: همانطور که واردات کالا بدون نیاز به کارت بازرگانی تا چند وقتی امکان پذیر می باشد، با این وجود صادرات بدون کارت بازرگانی هم برای افراد امکان خواهد داشت. گرفتن کارت بازرگانی پروسه بسیار طولانی و سختی دارد که تاجران می توانند با ترخیص کار در گمرک، تجارت مناسب را برای صادرات کالا انجام دهند.
ترخیص کار نمونه ای از ارگان گمرک می باشد که شبیه کار وکیل در دادگستری ها می باشد. افرادی که مشغول انجام ترخیص کار گمرک می باشند، بهتر است در پروسه انجام دریافت کارت درخواست کارت بازرگانی را اعلام نمایند تا بعد از آن بدون هیچ مشکلی کارهای خود را انجام دهند. با داشتن فردی برای ترخیص کار گمرک همانند وکیل می توانید به راحتی کارهای خود را انجام دهید. بدون اینکه خودتان از فرآیند کار اطلاعاتی داشته باشید.
فرایند ترخیص کالا در گمرک چگونه است ؟
برای ترخیص کالا در گمرک باید یک سری مسیرهایی را طی کرد که شامل موارد زیر می باشد:
- ابتدا باید اسناد و مدارک به طور کامل و منظم تکمیل گردد تا تخلفی در کار صورت نگیرد.
- سپس باید اطلاعات لازمه در سیستم های گمرک ثبت و بررسی گردد.
- اظهار نامه ثبت شده در سیستم باید پرینت گرفته شود.
- در ادامه نیز باید مونتاژ موردنظر دریافت و مسیر طی شده نیز باید معین گردد.
- مسیری به عنوان مسیر سبز در گمرک طراحی شده که مربوط به کارهای صندوق می باشد.
- همچنین در مسیر زرد کارهای گمرک تمامی اسناد و مدارک و مجوزها توسط کارشناسان مربوطه بررسی خواهد شد.
- در نهایت مسیر قرمز برای ارزیابی اسناد و مدارک و همچنین مجوزهای تایید شده می باشد.
کارت بازرگانی چیست به چه صورت صادر میگردد؟
بر اساس قوانین کشور و گمرک تاجران که قصد تجارت در زمینه صادرات و واردات انواع کالا ها را دارند، باید حتما کارت بازرگانی داشته باشند. تا بدون هیچ دردسری مسیرهای تجاری خود را طی نمایند. این کارت به عنوان یک مجوز اصلی برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی می باشد که در تجارت بین المللی شناخته شده است.
داشتن کارت بازرگانی برای تمامی افرادی که قصد تجارت دارند، الزامی و واجب می باشد. که با داشتن شرایط لازم برای دریافت کارت باید اقدامات لازم صورت گیرد. این کارت همانند کارت هایی مثل کارت پرسنلی، کارت ملی و… مهم ترین و اصلی ترین کارت برای افرادی می باشد که در صنعت تجارت مشغول به کار هستند.
با وجود الزامی بودن کارت بازرگانی اما دریافت این کارت کمی پیچیده و دشوار است که تاجران ترجیح میدهند با ترخیص کار گمرک تجارت خود را انجام دهند. افرادی به عنوان حق العمل کار از جانب تاجران معرفی و تایید می شوند، تا با انجام کارهای گمرکی بتوانند صادرات و واردات کالاهای موردنظر خود را انجام دهند. همچنین برای افرادی که توانایی انجام ترخیص کار را ندارند، باید گفت که می توانند کارت بازرگانی را اجاره نمایند تا مدتی تجارت لازم برای آن ها پیش رود.
ساده ترین روش تجارت برای کسانی که کارت بازرگانی ندارند، چیست؟
بهترین راه برای افرادی که این کارت را ندارند، اما قصد فعالیت در تجارت دارند، این است که از کارت های بازرگانی شرکت های دیگر برای ترخیص کالای خود استفاده نمایند. که البته تمامی خسارت و عوارض و مالیات به نام شرکت دارنده کارت بازرگانی ثبت خواهد شد.
در این صورت قبل از دریافت کارت از شرکت مربوطه بهتر است در مورد این موارد به صورت کاملا درست و اساسی صحبت کنید تا مشکلی بعد از آن رخ ندهد.
مزایای واردات کالا با نداشتن کارت بازرگانی ( استفاده از کارت بازرگانی شرکت های دیگر)
- مهم ترین مزایای واردات کالا بدون کارت بازرگانی صرفه جویی در زمان می باشد چون فرآیند دریافت کار بسیار طولانی مدت می باشد که ممکن است زمان زیادی از شما را طرف گرداند.
- یکی دیگر از مزایا نداشتن این کارت کم کردن دغدغه افراد می باشد زیرا با تمرکزی بهتر می توان سریعتر به کارهای مربوطه دست یافت.
کارت بازرگانی برای ترخیص کدام کالا ها الزامی می باشد؟
کالاهایی همچون محصولات غذایی، معدنی، پلاستیکی، ماشین آلات، پوست حیوانات مختلف، محصولات کاغذ، پارچه، کیف، کفش، انواع روغن های حیوانی و نباتی، تجارت انواع صنایع مبلمان، سنگ های گرانبها، کلاه، گچ، چدن، آلومینیوم، سرب و… نمونه هایی از کالاهایی می باشند که برای واردات و یا صادرات به صورت کلی برای ترخیص در گمرک نیازمند کارت بازرگانی می باشند. که افرادی اگر قصد انجام تجارت در این صنایع را دارند، باید هر چه سریعتر به دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند.
داشتن این کارت برای ترخیص این کالا در گمرک به شما کمک می کند تا راحت و بدون هیچ تخلفی فرآیند ترخیص خود را انجام دهید. شاید ترخیص این کالا بدون کارت بازرگانی ممکن باشد، اما کاملا سخت و دشوار بوده که بهتر است حتما با دریافت این کارت کار را برای خود راحت تر کنید.
شرایط افراد حقیقی برای دریافت کارت بازرگانی
افرادی که قصد دارند کارت بازرگانی دریافت کنند باید از شرایط زیر برخوردار باشند تا راحت تر پروسه دریافت کارت برایشان پیش رود.
- فرد موردنظر برای گرفتن کارت بازرگانی باید حداقل ۲۴ سال سن داشته باشد.
- محل کسب و کار و فعالیت فرد موردنظر باید کاملا مشخص شود. با این وجود افرادی که کار مشخصی ندارند، نمی توانند این کارت را دریافت کنند.
- فرد حقیقی باید مدرک تحصیلی مناسبی در این صنعت داشته باشد و همچنین باید ۳ سال سابقه کاری در فعالیت های تجاری را دارا باشد.
- به صورت کامل و دقیق باید با تمامی قوانین گمرک آشنا باشد. که با شرکت در کلاس های بازرگانی می تواند از قوانین اداری گمرک آگاه گردد.
- در هیچ ارگان دولتی نباید استخدام رسمی باشد.
- از تمکن مالی برای تجارت در زمینه های مختلف برخوردار باشد.
- فرد موردنظر باید تعهد کتبی برای استفاده نکردن غیرقانونی از کارت را ارائه دهد.
- البته باید تعهدی دیگری مبنی بر پیروی از قوانین و سیاست های تجاری را بدهد.
- از لحاظ اخلاقی و اجتماعی باید مناسب کار در تجارت باشد.
شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی برای افراد حقوقی
- برای دریافت این کارت باید شرکتی ثبت و پرونده های مالیاتی و اقتصادی وجود داشته باشد.
- به هیچ عنوان ورشکستگی در چندین سال قبل برای فرد وجود نداشته باشد.
- کارکرد حساب ماهانه حداقل باید ۲۰۰ میلیون تومان باشد.
- محل حل کار شخص حقوقی مورد تایید باشد.
نتیجه گیری
معمولا وجود کارت بازرگانی برای انجام کارهای تجارت الزامی می باشد بنابراین لازم است به دریافت این کارت هر چه سریع تر اقدام نمایید. با این وجود صادرات و واردات کالا بدون کارت بازرگانی نیز امکان پذیر خواهد بود که باید شرایط خاصی را برای آن در نظر گرفت.
صادرات و واردات کالا بدون کارت بازرگانی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
روش های مختلف صادرات و واردات کالا بدون کارت بازرگانی