تعمیرات کولر آبی

آشنایی با قطعات کولر آبی و اجزای تشکیل دهنده آن

آشنایی با قطعات کولر آبی و اجزای تشکیل دهنده آن، عملکرد کولرهای آبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

کولرهای آبی سیستم پیچیده‌ای ندارند و کاربران می‌توانند تا حدودی سرویس این دستگاه را انجام دهند. قبل از انجام دادن این کار باید قطعه های تشکیل دهنده کولر آبی را به خوبی بشناسید، تا بتوانید سرویس کولر آبی را به صورت صحیح و اصولی انجام دهید.

در کولرهای آبی گردش آب و گردش هوا انجام می‌شود. این فرایندها با استفاده از قطعه های درونی کولر آبی صورت می‌گیرد. در کولرهای آبی سه دسته قطعه وجود دارد، قطعات ثابت، قطعه های مکانیکی و الکتریکی.

قطعه های الکترونیکی کولرهای آبی

قطعه های الکتریکی کولر های آبی شامل اجزایی است، که با استفاده از برق برای حرکت انرژی لازم را دریافت می کنند. این قطعه های الکتریکی متصل به قطعه های مکانیکی بوده و موجب می‌شوند، که حرکت در دستگاه انجام شود. قطعه های الکتریکی نسبت به قطعه های دیگر دارای حساسیت بیشتری بوده و تعمیر یا تعویض کردن آنها در صورت خرابی هزینه بیشتری خواهد داشت.

بنابراین باید از قطعات الکتریکی کولر های آبی بیشتر مراقبت کنید. عوض کردن و تعمیر قطعه های الکتریکی در کولرهای آبی حتماً باید توسط افراد متخصص و کارشناس در این زمینه انجام گردد. به هیچ عنوان توصیه نمی شود، که قطعات الکتریکی در کولر های آبی را خودتان انجام دهید.

کولر آبی

موتور یا دینام کولرهای آبی

در کولرهای آبی منبع انرژی با استفاده از موتور دستگاه تأمین می گردد. موتور کولر های آبی وظیفه گردش هوا را بر عهده دارند. موتور های کولرهای آبی دارای دو سرعت می باشند. وقتی موتور کولر آبی می چرخد، تسمه را چرخانده و پس از حرکت کردن پولی کوچک، پولی بزرگ به حرکت در می آید. وقتی پولی بزرگتر می چرخد، محور پروانه به دنبال آن خواهد چرخید و در آخر پروانه کولر نیز حرکت خواهد کرد. با انجام شدن این فرایند باد در کولرهای آبی تولید می شود.

موتور کولر آبی بسیار حساس است. بنابراین بهتر است، که برای مدت طولانی کولر آبی خود را با سرعت تند روشن نکنید. استفاده از کولرهای آبی با دور تند آن موجب می‌شود، که انرژی بسیار بیشتری مصرف گردد. وقتی که کولر آبی را سرویس می کنید، باید به تمیز کردن موتور و روغن کاری آن توجه کافی داشته باشید. وقتی موتور کولر آبی روغن کاری می شود به صورت روان کار کرده و فرسودگی آن در مدت زمان دیرتر اتفاق خواهد افتاد. توجه داشته باشید، که به روی موتور آبی پاشیده نشود.

پمپ آب کولر آبی

یکی دیگر از قطعات بسیار مهم در کولرهای آبی واتر پمپ یا پمپ آب دستگاه می‌باشد، که انتقال آب با استفاده از این قطعه انجام می گردد. واتر پمپ در کولرهای آبی آب را به قسمت های بالایی دستگاه منتقل کرده و پوشال ها را می خیساند. وقتی کلید واتر پمپ را می‌زنید، این قطعه روشن می گردد و پوشال ها را خیس می‌کند و با زدن کلید موتور دینام کولر آبی روشن خواهد شد. این قطعه نیز مانند موتور دستگاه بسیار حساس بوده و وقتی که سرویس کولر آبی انجام می شود، باید آن را نیز مورد بررسی قرار دهید. واتر پمپ درون تشک قرار گرفته و آب از پایین آن به درون پمپ کشیده می‌شود و با استفاده از شلنگ ها به لوله های توزیع انتقال می‌یابد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل کار نکردن پمپ کولر آبی | راه های جلوگیری از خرابی پمپ آب کولر

در پایین پمپ سبدی تعبیه شده است، که رسوب های آب را گرفته و اگر در آب اشیا ریزی وجود داشته باشد، از ورود آنها به شلنگ جلوگیری خواهد کرد. وقتی سرویس کولرهای آبی انجام می شود، این سبد را حتماً باید تمیز کنید و رسوبات موجود در آن را از بین ببرید. برای تمیز کردن شلنگ می‌توانید از میله های نازک فلزی استفاده کنید، تا اگر انسداد و گرفتگی داشته باشد، رفع گردد. در آخر باید پمپ آب کولر آبی را روغن کاری نمایید.

جعبه تقسیم کولرهای آبی

جعبه تقسیم کولرهای آبی جریان الکتریکی را می‌گیرد و به تمامی قطعه های کولر های آبی می رساند. وقتی کلید برق کولر های آبی را قطع و وصل می‌کنید، به جعبه تقسیم برق فرمان خاموش یا روشن شدن را می دهید. باید توجه داشته باشید، که این قطعه نباید مرطوب گردد. در صورتی که آب به جعبه تقسیم برق کولر های آبی برخورد داشته باشد، مشکلاتی را به وجود خواهد آورد، که برخی از آنها جبران ناپذیر هستند.

قطعه های مکانیکی کولرهای آبی

قطعه های مکانیکی در کولرهای آبی از قطعه های الکتریکی انرژی حرکتی را می گیرند. این قطعه های مکانیکی عبارت هستند از: تسمه، شناور، پروانه و پولی ها.

بهترین راهکار برای نگهداری درست این قطعات روغن کاری در زمان مناسب می باشد. شناور در کولرهای آبی ورود آب به درون تشک را قطع و وصل می کند. چنانچه تشک خالی از آب باشد شناور در وضعیت بسیار پایین قرار می گیرد، تا آب وارد تشک گردد. وقتی تشک از آب پر شد، شناور به صورت اتوماتیک آب را قطع خواهد کرد. وقتی در کولر آبی آب کم می‌شود، شناور شیر را باز می‌کند. چنانچه شناور کولر های آبی به صورت صحیح تنظیم نشده باشند، درون تشک آب زیادی وارد می‌شود و در این حالت آب سرازیر خواهد شد و یا بالعکس.

چنانچه آب کمی در تشک وجود داشته باشد، پوشال ها به خوبی خیس نمی شود و کولر نمی تواند باد خنک تولید کند. شناورهای جدید را می توانید به راحتی تنظیم نمایید.

پولی های کولر آبی

یکی دیگر از اجزای مکانیکی کولر های آبی پولی ها هستند، که موجب می‌شوند پروانه دستگاه حرکت کند. پولی کوچک به موتور کولر آبی متصل است و پولی بزرگ به قسمت پروانه متصل می باشد. به دور آنها تسمه می چرخد و به این ترتیب پروانه کولر آبی را به حرکت در می آید.

هر وقت که کولر آبی را سرویس می کنید، باید پولی ها را روغن کاری کرده و از ایجاد صدا به دلیل خشک بودن پولی ها جلوگیری کنید.

تسمه کولرهای آبی

در کولرهای آبی تسمه موجب می شود، که پولی بزرگ حرکت کند و پروانه بچرخد. وقتی دور پولی تسمه می چرخد، پولی بزرگ نیز به حرکت درآمده و می چرخد و به این ترتیب انرژی حرکتی از قسمت موتور دستگاه به پروانه کولر آبی انتقال می یابد. چنانچه تسمه بیش از اندازه شل یا سفت باشد، صدای بدی تولید خواهد کرد و هم امکان پاره شدن آن نیز وجود دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پد سلولزی چیست؟ | پد سلولزی چه کاربردی در کولرهای آبی دارد؟

در صورتی که تسمه آسیب دیده و یا فرسوده شده است حتماً باید آن را عوض کنید.

پروانه کولر آبی

در مرکز کولر های آبی مخزن حلزونی شکل وجود دارد، که در آن پروانه قرار می‌گیرد. وقتی پروانه می چرخد، بادی که تولید می گردد با استفاده از کانال وارد محیط می شود. چنانچه پروانه به خوبی تنظیم نباشد، حرکت درستی نداشته و مقدار زیادی از قدرت موتور دستگاه به هدر خواهد رفت.

چنانچه پروانه یا فن بالانس نباشد، در بدنه کولر آبی لرزه‌هایی ایجاد خواهد شد. همچنین باید به یاد داشته باشید، که یاتاقان‌های پروانه دستگاه را نیز باید روغن کاری و محکم نمایید، تا بهترین عملکرد را داشته باشد. در صورت آسیب دیده بودن پروانه کولر آبی باید آنها را عوض کنید.

قطعه های ثابت کولر آبی

همانطور که گفته شد کولر های آبی به جز قطعه های مکانیکی و الکتریکی دارای قطعه های ثابت نیز می باشند. قطعه هایی مثل شبکه آبرسانی و شیر تخلیه، پوشال، دریچه ها و بدنه کولر آبی از جمله قطعه های ثابت این دستگاه می باشند.

بدنه کولر های آبی

بدنه دستگاه از از جنس فلز بوده و به شکل مکعب است، که از کفی، سقف و چهار ستون تشکیل شده است. بدنه کولر های آبی بسیار مقاوم می‌باشند. در صورتی که رنگ بدنه کولر آبی پریده است، باید آن را ترمیم کنید.

دریچه کولر آبی

در اطراف بدنه کولر آبی دریچه های مشبکی وجود دارد، که پوشال را می بندند. چنانچه رسوباتی بر روی این دریچه ها مشاهده نمودید، باید با استفاده از ابزار مناسب مانند فرچه آنها را پاک کنید. در صورتی که رسوب زیاد باشد، به درون کولر جریان هوا به خوبی نمی رسد.

پوشال کولر آبی

رشته های نازک و کوتاه چوبی که درون بسته های توری هستند و بر روی دریچه ها قرار می گیرند. وقتی این پوشال ها خیس می شوند، بادی که با چرخیدن پروانه ها تولید شده است، سرد شده و فضای مورد نظر مرطوب و لطیف خواهد شد. هر دو سال یکبار بهتر است، که پوشال کولر های آبی عوض شود. در هنگام سرویس باید آلودگی ها، میکروب و قارچ آنها را از بین ببرید. در این صورت به موتور دستگاه فشار کمتری وارد خواهد شد.

پوشال کولر آبی

شیر تخلیه کولر های آبی

شیر تخلیه در قسمت کف کولرهای آبی قرار داده شده است و در صورتی که کولرهای آبی بیش از اندازه از آب پر شوند، آب اضافه تخلیه خواهد شد. همچنین وقتی که کولر های آبی را می شویید، باید شیر را باز کنید، تا از کولر آبی آب ها خارج شوند.

شبکه آبرسانی کولر آبی

شبکه آبرسانی در قسمت پایین سقف کولر قرار داده شده است. با استفاده از شلنگ انتقال و واتر پمپ آب کولر های آبی به شبکه آبرسانی انتقال می یابد. لوله ها طوری طراحی گردیده اند، که بتوانند پوشال ها را به خوبی خیس کنند. چنانچه این لوله ها گرفتگی و رسوب زیادی داشته باشند یا تنظیمات آن ها درست نباشد، پوشال ها خوب خیس نشده و در نتیجه باد کولرهای آبی گرم خواهد بود. رسوبات درون این لوله ها را با استفاده از میله نازک تمیز نمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آشنایی با قطعات کولر آبی و اجزای تشکیل دهنده آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

آشنایی با قطعات کولر آبی و اجزای تشکیل دهنده آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا