خودرو

چگونه سلامت باتری و برق خودرو را بسنجیم | اهمیت باتری خودرو

چگونه سلامت باتری و برق خودرو را بسنجیم؟ | اهمیت باتری خودرو، نکات کلیدی نگهداری باتری خودرو

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در خودرو ها یکی از اجزای بسیار مهم باتری آن می باشد، که باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید. در فصل های سرد سال مانند زمستان باید اطمینان حاصل نمایید، که باتری خودروی شما برای استارت زدن امکان ارسال نمودن انرژی مورد نیاز را داشته باشد.

البته همه قسمت ها و اجزای مختلف خودرو دارای اهمیت زیادی می باشند، ولی در یک خودرو پایه ترین بخش باتری آن می باشد. پیشنهاد می‌گردد در زمینه سلامت باتری و برق خودرو همیشه اطلاعات کافی داشته باشید. با داشتن این اطلاعات دیگر با مشکلات مربوط به آنها مواجه نخواهید شد.

در حالت عادی عمر باتری خودروها بین دو الی پنج سال می باشد، ولی عوامل مختلفی مثل نوع استفاده و همچنین عوامل محیطی امکان دارد، که در طول عمر باتری خودرو تأثیر گذار باشد. پیشنهاد می گردد، که وضعیت باتری و برق خودرو را حداقل هر سال دو بار مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل نمایید، که باتری و برق خودروی شما سالم است. برای انجام دادن این کار باید نحوه تست کردن باتری خودرو را بدانید.

سلامت باتری و برق خودرو ها را از افراد کارشناس جویا شوید

باتری ها در هر خودرو عضو وزن بالا و سنگینی می باشند، که در آن اسید و مایعات شیمیایی وجود دارد و امکان دارد، که برای شما خطرناک باشد. ایمن ترین و مطمئن ترین شیوه برای تست کردن سلامت برق و باتری خودرو مراجعه به متخصصین و مکانیک می باشد. این افراد از شیوه های گوناگونی مثل بیشتر کردن فشار، باتری را تست می کنند. وقتی به افراد متخصص مراجعه می کنید دیگر این کار برای شما دردسر نخواهد داشت و با خیال راحت می توانید تست باتری خودرو خود را به آنها بسپارید.

تست باتری و برق خودرو با استفاده از چراغ ها

باتری ها در خودرو در حالت عادی انرژی ۱۲.۶ ولتی دارند. این مقدار انرژی صد در صد می باشد. وقتی که موتور خودرو روشن می گردد، ممکن است، که مقدار انرژی به ۱۳.۷ و ۱۴.۷ نیز برسد. راحت ترین کار برای تست باتری و برق خودرو این است، که از مولتی متر استفاده نمایید. با استفاده از این وسیله می توانید مقدار ولتاژ باتری را اندازه بگیرید.

چنانچه مولتی متر در دسترس شما نیست، می توانید از راهکار دیگری استفاده کنید. خودروی خود را روشن نموده و چراغ های جلو را روشن نمایید. چنانچه نور چراغ ها تیره و کم بودند، نشان دهنده این است، که باتری خودروی شما انرژی لازم را ندارد و این انرژی از آلترناتور می آید. چنانچه در خودرو بنشینید و کمی گاز دهید مشاهده خواهید کرد، که نور چراغ های خودرو بیشتر خواهد شد. در این حالت امکان کم بودن انرژی باتری بیشتر می‌باشد. ولی چنانچه چراغ هارا روشن نمودید و مشکلی در آنها نیافتید و نور آنها کافی بود، نشان دهنده این است، که باتری و برق خودرو در سلامت می باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  لیست ابزارهای ضروری خودرو | ابزار مورد نیاز برای خودرو

نشانه های مشکل داشتن باتری خودرو

راهکارهای دیگری به جز تست چراغ و مراجعه به متخصص و مکانیک وجود دارد، که شما می توانید متوجه شوید، که باتری خودرو با مشکلاتی مواجه شده است. این نشانه ها و علامت ها مربوط به عملکرد کلی خودرو و شکل ظاهری باتری می باشد. چنانچه در هر قسمت مشکلی یافتید، باید احتمال دهید، که سلامت باتری و برق خودروی شما به صورت صد در صد نیست.

باتری خودرو

در استارت مشکل وجود دارد

یکی از نشانه های اصلی و مهم مشکل داشتن باتری خودرو همین ایراد داشتن و مشکل در استارت خودرو می باشد. وقتی که در خودرو استارت می‌زنیم، چنانچه سرعت استارت کم بود یا از خودروی خود صداهای عجیب و آرام شنیده می‌شود، نشان دهنده این است، که باتری خودروی شما برای ارسال انرژی برای استارت توانایی کافی ندارد.

بوی بد باتری و باد کردن

برای اینکه این مورد را مورد بررسی قرار دهید باید کاپوت خودروی خود را بالا زده و باتری را از نظر ظاهری چک کنید. چنانچه باتری خودرو باد کرده بود، یعنی در آن مایعات فاسد شده اند. دلیل بروز این مشکل در بیشتر مواقع گرمای بیش از اندازه می باشد. همچنین در این حالت امکان دارد، که بوی بد و تندی را احساس کنید، که این بو مربوط به سولفور می‌باشد. شما در مواقعی این بو را احساس خواهید کرد، که در باتری خودرو نشتی وجود داشته باشد.

چراغ باتری خودرو

وقتی که باتری را از نظر ظاهری مورد بررسی قرار می دهید به چراغ آن نیز باید نگاهی بیاندازید. باتری ها درون خود چراغی دارند، که سلامت باتری و برق خودرو نشان داده می شود. این چراغ در حالت عادی سبز رنگ خواهد بود، اما چنانچه رنگ چراغ باتری شما قرمز شده است، یعنی باتری خودرو نیاز به تعمیر و یا تعویض دارد و وضعیت آن خطرناک است.

عمر باتری خودرو

باید به سن باتری خودرو توجه داشته باشید. همان طور که گفته شد باتری‌های خودروها تاریخ استفاده و عمر مفیدی دارند، که نباید به آن بی توجهی کنید. بر روی بدنه باتری خودرو اطلاعاتی حک شده است، که سن آن را نشان می دهد. در بهترین شرایط باتری های خودرو برای سه سال بدون مشکل خواهند بود، اما پس از گذشت این مدت باید مدام آن را مورد بررسی قرار داده و از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید.

باتری خودرو

نگهداری و مراقبت از باتری خودرو

باتری خودرو از جمله قسمت های بسیار حساس در ماشین می‌باشد. در هوای گرم و سرد نسبت به دیگر قسمت ها زودتر واکنش نشان می دهد و آسیب پذیری آن بیشتر است. چنانچه از باتری ماشین خود به خوبی مراقبت کنید، باید آن را به صورت دوره ای مورد بررسی قرار دهید و همیشه بررسی کنید که:

  • باتری خودرو را به موقع شارژ نمایید. این کار موجب می‌شود، که عملکرد باتری بالاتر رود و عمر مفید آن بیشتر باشد.
  • چنانچه باتری خودروی شما از نوع باتری اسیدی است، باید به صورت دوره ای و هفته ای یکبار سطح الکترولیت آن را بررسی نمایید. توجه کنید، که سطح الکترولیت باتری خودرو نباید کمتر از ۰/۴ باشد.
  •  پایه های باتری را تمیز نگه دارید. این راهکار کمک خواهد کرد، که طول عمر باتری خودروی شما بیشتر باشد. برای تمیز کردن پایه های باتری می‌توانید از محلول جوش شیرین استفاده کنید. پس از شستشو دادن آنها حتماً باید به طور کامل خشک کرده و رطوبتی بر روی آنها واقعی نگذارید. مراقب باشید، که به باتری و سر باطری خودرو ضربه وارد نشود.
  • نباید باتری خودرو را زود زود شارژ نمایید. چون این کار موجب می شود، که عمر مفید آن کاهش یابد.
  • بهتر است، که ماشین خود را در سایه و یا در پارکینگ قرار دهید. چون گرمای شدید و سرمای زیاد موجب می شود، که باتری خودرو آسیب های جدی ببیند و طول عمر آن کمتر شود.
  • سر باتری ها را کنترل کنید. چون احتمال شل بودن آنها وجود دارد. همچنین سوراخ درپوش باتری خودرو را نیز بررسی نمایید، که روزنه آن گرفته نباشد.
  • روی باتری زنگ زدگی وجود نداشته باشد. برای این کار می‌توانید در آب گرم، سولفات منیزیم را حل کرده و بر روی سلول های باتری اضافه نمایید. این موجب افزایش طول عمر مفید باتری خودرو خواهد شد.
  • تحت هیچ شرایطی و هیچ وقت قرص یا مواد شیمیایی به درون باتری خودرو اضافه نکنید.
  • در اتصالات باتری خودرو باید شوره ها را از بین ببرید. چون این شوره موجب می‌شود، که ارتباط میان موتور و باتری به خوبی برقرار نباشد و موجب شود، که استارت زدن خودرو به سختی انجام شود. در نتیجه به موتور و باتری خودرو فشار زیادی وارد خواهد شد. برای اینکه از شر این شوره ها خلاص شوید، می توانید از نوشابه گازدار استفاده نمایید.
  • در صورتی که در خانه های باتری یا سلول های آن میزان آب باطری زیاد است، امکان دارد، که شارژ باتری موجب شود به زیر درب موتور آب پاشیده شده و خسارت بسیار زیادی به وجود آورد.
  • چنانچه برای مدت زیادی از خودروی خود استفاده نمی کنید و قرار است در محلی پارک بماند، پیشنهاد می‌شود، که در خودروی خود باتری را باز کنید و بصورت جداگانه در محلی که کنترل شده است نگهداری نمایید.
  • هر چند وقت یکبار جعبه محافظ باتری را نیز مورد بررسی قرار داده و در صورت شل بودن آن را محکم نمایید. چون اگر جعبه محافظ باطری شل باشد، طول عمر مفید باتری خودرو به شدت کم خواهد شد.
  • دقت داشته باشید، که به هیچ عنوان نباید از ضربه به سر باتری ها و باتری خودرو وارد شود. این ضربه ها موجب آسیب دیدن باتری خواهند شد.
  • سر باتری ها و باتری خودرو را حتماً تمیز نمایید. برای اینکه از خوردگی جلوگیری کنید، پس از اینکه سطح باتری خودرو را تمیز نمودید، بهتر است، که کمی وازلین یا گریس بزنید. انجام دادن این کار هر دو ماه یکبار پیشنهاد می شود.
  • اگر سطح مایع باتری خودرو پایین بود به آن آب مقطر اضافه نمایید. خانه ها ی باتری خودرو به صورت مجزا از هم می باشند. به همین علت باید سطح آب باتری را در هر کدام از آنها به صورت جداگانه بررسی نمایید.
  • قطب های باتری خودرو را به یکدیگر متصل نکنید. این کار موجب می شود، که باتری خودرو آسیب ببیند.
  • در قسمت زیر باتری خودرو تیوپی قرار دارد، که باید بست های آن را به صورت محکم نمایید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  سلکتور گیربکس چیست و عملکرد آن چگونه است؟
تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چگونه سلامت باتری و برق خودرو را بسنجیم؟ | اهمیت باتری خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

چگونه سلامت باتری و برق خودرو را بسنجیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا