تعمیرات پکیج و آب گرمکن

راهنمای تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز شهری

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

اگر آبگرمکن شما از نوع کپسولی است و می‌خواهید آن را به گاز شهری متصل کنید، بایستی به چند موارد مهم دقت کنید. تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز شهری کای بسیار راحت و آسان است که دقت و توجه به برخی نکات می توانید به راحتی آن را انجام دهید.

ابزار های گازسوز عمدتا چه نوع گاز هایی را مصرف می‌کنند

این لوازم و ابزار ها کارکردشان را به وسیله گاز ادامه می‌دهند. این گاز به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شود: ۱- گاز مایع ۲- گاز طبیعی. در ضمن شما می‌توانید با رعایت یک سری از نکته ها به راحتی آبگرمکن کپسولی خود را به گاز شهری متصل کنید. در مطالب زیر به این دو نوع از گاز گفته شده بیشتر می‌پردازیم:

۱- ویژگی گاز مایع

این نوع از گاز در داخل کپسول ها وجود دارد مواد تشکیل دهنده آن، گاز های بوتان و پروپان است. این نوع از گاز به طور معمول با فشار خیلی زیاد به درون کپسول فرستاده می‌شود. گاز مایع در مرحله اول قابل مشاهده نمی‌باشد، طوری که در اثر فشار در کپسول، بخشی از آن به مایع تبدیل می‌شود. ممکن است برایتان عجیب باشد که در حین باز کردن شیر کپسول آیا گاز خروجی از کپسول قابل مشاهده می‌باشد یا نه؟ در حقیقت گاز مایع زمانی که از کپسول و وضعیت فشرده ی خود به بیرون می‌آید مجددا به همان وضعیت نخست خود یعنی گاز بر می‌گردد.

۲- ویژگی گاز طبیعی

این گاز همان گازی است که در لوله های ساختمان ها در جریان می‌باشد و عموم مردم به طور روزانه از آن استفاده می‌کنند. این نوع از گاز از گاز های هیدروکربن و غیر هیدروکربن تشکیل شده است که در قسمت های زیرین زمین قرار دارند. پیشه‌ وران که در زمینه نفت و گاز و ارتباط آنها با یکدیگر را وارد هستند این گاز های گفته شده را از عمق زمین استخراج می‌کنند. پس از آنکه آنها را تفکیک و تصفیه کردند، گاز ها را در داخل لوله های به خصوصی که وجود دارند، پخش می‌کنند. گاز طبیعی اگر پالایش شده باشد حدود ۸۶ درصد دارای گاز متان و ۱۰ درصد گاز اتان است و ۴ درصد آن را سایر گاز ها تشکیل می‌دهند. بهتر است بدانید هر چقدر اندازه گاز متان افزایش یابد، قدرت سوختن آن نیز کاهش می‌یابد.

وسیله های گاز سوز مایع و طبیعی چه فرقی را دارند

در حقیقت گاز طبیعی و مایع هیچ تفاوتی را ندارند. تنها فرقی که بین آنها وجود دارد این است که قدرت برافروختگی آن دو با یکدیگر متفاوت بوده و لوازمی که با این نوع از گازها سروکار دارند، فقط در یک بخش کوچک اما کاربردی با هم فرق می‌کنند. اغلب نکته ها راجع به تعویض آبگرمکن کپسولی به گاز شهری مرتبط به این قطعه و بخش مهم است. این قطعه ضروری و اساسی اوریفیس یا همان نازل نام دارد که گاز به داخل آن فرستاده می‌شود تا باعث برافروختگی شود. این قطعه خصوصیتی که دارد این است که با توجه به جنس سوخت، شعله ی درستی را برای آبگرمکن به وجود می‌آورد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای پکیج لورچ | عیب یابی پکیج لورچ

کاربرد اوریفیس (نازل) چه چیزی است

همانطور که در مطالب بالا بیان کردیم این قطعه گاز را به داخل آتشدان سوق می‌دهد. جنس اوریفیس از برنج می‌باشد. بر روی این قطعه یک روزنه کوچک وجود دارد که بر حسب جنس ابزاری که قطر متناسبی را دارد، ساخته شده است و در این حالت، گاز با عبور از این روزنه به داخل بخشی به نام شیپوره وارد می‌‌شود. بعد از آن اگر شمعک دستگاه روشن بود برافروخته می‌شود.

فراموش نکنید ضخامت روزنه ی اوریفیس وابسته به جنس گاز و غلظت گاز داخل لوله ها است؛ بر این اساس نسبت به موارد گفته شده فرق خواهد کرد. گاز مایع نسبت به گاز طبیعی فشار بیشتری را دارد به خاطر همین ضخامت روزنه ی اوریفیس در ابزاری که برای سوختن به گاز مایع متصل هستند، بایستی کمتر باشد. اگر شما اجاق گاز و یا هر وسایل دیگری را دارید که پیش از این به گاز مایع متصل بود و حالا شما قصد دارید آن را به گاز شهری متصل کنید بایستی بپذیرید که اندازه شعله آن کاهش می‌یابد. چون گاز مایع نسبت به گاز طبیعی فشار بسیار زیادی را دارد و اوریفیس آن نیز ضخامت کمتری را دارا می‌باشد.

در نتیجه زمانی که گاز طبیعی از اوریفیس عبور کند برافروختگی آن بسیار کم می‌شود. در این صورت برای تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز طبیعی دو راه بیشتر وجود ندارد. راه اول این است که بایستی روزنه اوریفیس را بازتر کنید و راه دوم، اوریفیس را عوض کرده و اوریفیس متناسب با گاز طبیعی را قرار دهید. بهتر است بدانید سوراخ اوریفیسی که مناسب گاز طبیعی بوده را باید ۱.۷ تا ۲ برابر اوریفیس گاز مایع باشد تا یک شعله ی عالی و بی عیب و نقص را تولید کند.

تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز شهری

نکته هایی درباره تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز طبیعی

در کل آبگرمکن های گازی و کپسولی کارکرد و شکل متشابهی با یکدیگر را دارند. ولی تنها فرقی که در بین آنها وجود دارد، تفاوت در اندازه سوراخ اوریفیس است. البته این تفاوت هم به راحتی رفع می‌شود و به آسانی می‌توانند آبگرمکن های کپسولی را به گازی و همچنین آبگرمکن های گازی را به کپسولی تبدیل کنند. این تبدیل ها با عوض کردن اوریفیس ها نیز امکان پذیر می‌باشد.

هرچند در بعضی از دستگاه ها، که پیچ تنسیق اوریفیس را دارند می‌توان با تنسیق پیچ اوریفیس، فشار گاز آتشدان را کم و یا زیاد کرد. در مطالب زیر به شما می‌گوییم که چگونه این کار را انجام دهید. ولی اگر بنا به هر دلایلی نمی‌توانید خودتان این کار را به پایان برسانید بهتر است از یک تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید.

  • نخست جریان ورود گاز به دستگاه را به طور کامل ببندید.
  • حالا پوشش فلزی را از آبگرمکن خارج کرده و پیچ های وابسته به گاز را باز کنید.
  • بعد از اینکه پیچ های مشعل را باز کردید، گروهی از مشعل و شمعک را در جایی که قرار دارند را خارج کنید.
  • در این مرحله می‌توانید اوریفیس قدیمی را باز کنید و اوریفیس متناسب با گاز طبیعی را در جای قبلی خود قرار داده و ببندید. واشر هایی که در آن قسمت وجود دارند را چک کرده و اگر نیاز به تعویض بود آنها را عوض کنید‌. به یاد داشته باشید بر حسب برند و مارک آبگرمکن خود اوریفیس همان برند را به دستگاه خود ببندید.
  • در نهایت گاز را متصل کرده و فشار آن را، بر روی فشار ملایم قرار دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت ارور 40 60 80 در پکیج ایران رادیاتور و راه های رفع آن

تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز شهری

خصوصیات آبگرمکن های گازی

آبگرمکن های گازی با استفاده از سوخت طبیعی روشن می‌شوند و حدود ۸ تا ۱۲ سال عمر مفیدی نیز دارند. گنجایش مخزن آبگرمکن های مسکونی به اندازه ۴۰ تا ۵۰ گالن است. البته آبگرمکن هایی با گنجایش بالاتر هم وجود دارند. این نوع از دستگاه ها حامل مشعلی هستند که سوخت گاز آن از طریق قطعه ترموستات مهار می‌شود. مشعل آنها در زیر مخزن دستگاه قرار گرفته و دود حاصل از سوختن آن، به وسیله دودکش خارج می‌شود؛ این آبگرمکن ها برای داغ کردن آب نیاز دارند که کل مخزن دستگاه داغ شود، بر این اساس عمر مفید آبگرمکن های گازی کمتر از دیگر آبگرمکن ها است.

در ضمن این نوع از آبگرمکن ها، افزون بر آب مصرفی شما، آب ذخیره شده ی دیگری را نیز برای مصرف بعدی‌تان را داغ می‌کند. همه آبگرمکن های گازی از نوع مخزن دار نیستند بلکه مدل دیگری از آنها وجود دارد که به نام آبگرمکن های دیواری شناخته می‌شوند. در این مدل از دستگاه ها هنگامی که شیر آب را باز می‌کنید آب جاری شده از لوله ها در همان دقیقه داغ می‌شود.

خصوصیات آبگرمکن های برقی

عملکرد آبگرمکن های برقی کاملا متفاوت از آبگرمکن های گازی است. در این مدل از دستگاه ها برای داغ کردن آب، جریان الکتریکی وارد سیم پیچ هایی با نیروی بالا می‌شود. این سیم پیچ ها به طور معمول به طور یک جفت هستند که یکی از آنها در مرکز مخزن و یکی دیگر از آن در قسمت پایینی دستگاه وجود دارد.

در این آبگرمکن ها جریان برق به وسیله قطعه ترموستات به هر کدام از سیم پیچ ها فرستاده می‌شود. وقتی که دما کاهش یابد کلید به طور خودکار قطع شده و به جریان برق دستور رد شدن را می‌دهد. هنگامی که دمای آب به حد مشخصی رسید، کلید روشن شده و جریان برق از کار می‌ایستد.

قطعه ترموستات آبگرمکن های برقی، همگی دارای تنظیماتی برای انتخاب بیشترین حرارت آب را دارند. وقتی که شیر آب داغ را باز می‌کنید، در این لحظه آب سرد وارد جایگاه آبگرمکن شده و به خاطر اینکه سرد است باعث فعال شدن ترموستات می‌شود. پس از آن سیم پیچ دستگاه روشن خواهد شد. وقتی که شیر آب داغ را بستید عبور جریان برق همچنان در داخل سیم پیچ ها جاری است تا لحظه ای که حرارت آب به مقدار معینی برسد.

تفاوت آبگرمکن های گازی و برقی

  • هزینه آبگرمکن های برقی نسبت به گازی بسیار کمتر است، ولی انرژی بیشتری را صرف می‌کند.
  • آبگرمکن های برقی مناسب منطقه هایی هستند که دسترسی به گاز ندارند و نمی‌توانند از آبگرمکن های گازی استفاده کنند.
  • راه اندازی آبگرمکن گازی احتیاج به لوله کشی و دستگاه های تهویه را دارد در حالی که راه اندازی آبگرمکن های برقی بسیار راحت و بدون دغدغه است.
  • آبگرمکن های گازی مناسب خانواده های شلوغ و پرجمعیت است.
  • آبگرمکن های ایستاده و مخزن دار فضای بسیار بیشتری را نسبت به آبگرمکن های برقی اشغال می‌کنند.
تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز شهری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

راهنمای تبدیل آبگرمکن کپسولی به گاز شهری

امتیاز کاربر: ۱.۹۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا