تعمیرات پکیج و آب گرمکن

معرفی انواع مختلف پکیج و روش کارکرد هر کدام

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در بعضی از نقاط کشور ما هنوز سیستم های گرمایشی قدیمی مثل بخاری نفتی و آبگرمکن جهت گرم کردن منزل و یا آب گرم مصرفی خانوار استفاده می شود اما با گسترش شبکه گازرسانی در اکثر نقاط دیگر استفاده از این سیستم ها کم کم منسوخ شده و پکیج ها که سیستم گرمایشی جدیدی هستند بسیار متداول شده اند. پکیج دستگاهی است که به طور کلی می تواند همزمان فضای خانه را گرم کند و علاوه بر آن آب گرم مصرفی ساختمان را نیز تامین کند. انواع مختلف پکیج وجود دارد که هر کدام از آنها دارای روش کار متفاوتی نیز می باشند.

سیستم گرمایشی در پکیج چگونه است؟

برای آن که انواع مختلف پکیج را بشناسید ابتدا باید با روش کار سیستم گرمایشی پکیج آشنا شوید. در تعریف پکیج می‌توانیم بگوییم که پکیج یک دستگاه است که به تامین آب گرم و سرد برای واحدهای یک ساختمان می پردازد و به صورت دیواری و یا زمینی قابل استفاده است. پکیج را می توان به آسانی داخل کابینت دیواری نصب نمود. پکیج های دیواری علاوه بر آن که بازدهی زیادی دارند سوخت کمتری هم نسبت به موتورخانه ها مصرف می کنند و با حذف لوله کشی های گسترده در ساختمان می توانند به تامین آب گرم پرداخته و همچنین ساختمان را از نظر گرمایشی تامین کنند. پکیج ها به گونه ای طراحی شده اند که قطعات تشکیل دهنده آنها دارای وزن کم می باشد و بر روی دیوار قابلیت نصب شدن دارند. از مزایای پکیج می‌توان به اشغال فضای کم و بالا بودن ایمنی دستگاه اشاره کرد و هر واحد می تواند به صورت مجزا یک پکیج در خانه خود داشته باشد. مصرف سوخت در پکیج ها بهینه است و نسبت به موتورخانه ها بسیار به صرفه می باشد.

انواع مختلف پکیج بر اساس محل نصب آنها

پکیج ها را می‌توان بر اساس محل نصب آنها به سه دسته تقسیم کرد.

  • پکیج های دیواری
  • پکیج های زمینی
  • پکیج های زمینی ایستاده

معرفی انواع مختلف پکیج و روش کارکرد هر کدامپکیج دیواری را می توان به جای کابینت دیواری قرار داد و روی دیوار نصب نمود و پکیج های زمینی هم بر روی زمین قرار می گیرند.

پکیج دیواری چیست و عملکرد آن چگونه است؟

پکیج دیواری به علت شکل ظاهری زیبا و اندازه کوچکی که دارد معمولا در آشپزخانه ها نصب می شود و به همین خاطر نیز طرفداران زیادی دارد. پکیج دیواری به علت آن که منبع ذخیره آب ندارد و همچنین امکان گرم کردن همزمان خانه و آب را ندارد بنابراین اولویت گرمایش در آن با گرم کردن آب مصرفی می باشد. پس از آن که شیر آب گرم باز می شود پکیج با تمام قدرت اقدام به گرم کردن آب می کند و چنانچه شیر آب به مدت طولانی باز بماند رادیاتورها سرد خواهد شد. بنابراین در زمستان باید دقت کنید که شیر آب گرم را زیاد باز نگذارید تا گرمای خانه از بین نرود. پکیج دیواری به سیستم دودکش مجهز می باشد و دود ناشی از آن از طریق دودکش معمولی به طرف بیرون هدایت خواهد شد. دودکش پکیج دیواری دوجداره است و یکی جهت خروج دود و دیگری جهت مکش اکسیژن مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به کار بردن پکیج دیواری دارای مزایای بسیاری می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل خاموش شدن شمعک آبگرمکن

پکیج زمینی چیست و عملکرد آن چگونه است؟

یکی دیگر از انواع مختلف پکیج، پکیج زمینی می باشد که در ساختمان هایی که دارای متراژ زیادی هستند نصب می گردد. پکیج زمینی فضای بیشتری را در آشپزخانه اشغال می کند و به همین خاطر در آپارتمان های کوچک مورد استفاده قرار نمی گیرد. این پکیج ها دارای مخزن ذخیره آب گرم می باشند و اگر برق قطع شود برای مدتی می تواند آب گرم را نگه دارد. خانه هایی که دارای دو و یا تعداد بیشتری حمام می باشند پکیج زمینی برای آنها مناسب تر است. با استفاده کردن از پکیج زمینی نیازی به استفاده از آبگرمکن جهت تامین آب گرم برای حمام نمی باشد. پکیج زمینی در انواع مختلف چگالشی، مخزنی و مبدلی وجود دارد. یکی از معایب استفاده از پکیج زمینی اشغال فضای زیاد می باشد به همین خاطر در آپارتمان های کوچک نصب نمی گردد. پکیج زمینی از مشعل برای منبع حرارتی استفاده می کند و دودکشی که برای آنها مورد استفاده قرار می گیرد قطر ۱۵ سانتی متری دارد. پکیج زمینی دارای مخزن آب گرم و همچنین دیگ چدنی دارای ظرفیت ۲۸ تا ۱۵۰ کیلو وات می باشد. برخی از پکیج های زمینی که در پارکینگ و زیرزمین نصب می شوند دارای دریچه ورود هوای تازه می باشند و بهترین سیستم جهت تامین گرمایش و آب گرم با ظرفیت زیاد و قدرت بیشتر در قیاس با پکیج دیواری می باشند.

پکیج زمینی ایستاده چیست و کاربرد آن چگونه است؟

یکی دیگر از انواع پکیج، پکیج زمینی می باشد. از این پکیج در ویلاها، ساختمان های بزرگ و چند طبقه استفاده می‌شود و ترکیبی از دو پکیج زمینی و دیواری است. از مشخصات پکیج زمینی ایستاده می توان به توان حرارتی زیاد و دو خروجی جداگانه اشاره کرد.

انواع مختلف پکیج زمینی برحسب سیستم مشعل و احتراق

پکیج زمینی را می توان بر حسب سیستم احتراق به دو نوع مختلف تقسیم بندی کرد.

پکیج زمینی مشعل دار

یکی از انواع مختلف پکیج زمینی می باشد که این نوع پکیج مجهز به مبدل حرارتی و مشعل خطی است. سیستم های مشعل دار دیگ گرمایشی ندارند و می‌توانند از مخزن یا مبدل صفحه ای استفاده کنند.

پکیج زمینی بدون مشعل

یکی دیگر از انواع مختلف پکیج زمینی نوع بدون مشعل آن می باشد. این پکیج ها نسبت به پکیج مشعل دار دارای ظرفیت بیشتری هستند و دیگ فولادی و چدنی دارند. معرفی انواع مختلف پکیج و روش کارکرد هر کداماز مزایای استفاده از این پکیج می توانیم به مشعل گاز سوز، گازوئیل سوز و یا مشعل دوگانه سوز اشاره کرد. تجهیز این سیستم به دیگ چدنی یا فولادی قدرت آن را جهت تامین آب گرم مصرفی و همچنین تامین گرمایش  برای فضاهای بزرگ فراهم می کند.

انواع مختلف پکیج زمینی بر حسب نوع سیستم تامین آب

از دیگر دسته بندی های انواع مختلف پکیج زمینی، تقسیم بندی آنها بر اساس تامین آب می باشد. بر همین اساس می‌توان از پکیج های گرمایشی زمینی که به مبدل صفحه ای مجهز هستند اشاره کرد.

پکیج مبدل صفحه ای

این پکیج ها دارای ظرفیت و حجم پایین می باشند. استفاده از پکیج مبدل صفحه ای برای مناطقی که دارای آب و سختی زیاد می باشند مناسب نیست. البته می توان از دستگاه های رسوب گیر برای حل مشکل استفاده کرد. از پکیج مبدل صفحه ای می توان در آپارتمان هایی که آب آنجا سختی زیادی ندارد استفاده نمود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلیل سرد شدن آب مصرفی موتورخانه، پکیج و روش گرم کردن آن

پکیج زمینی مخزن دار

این پکیج ها به جای مبدل صفحه ای دارای یک مخزن کوئل دار می باشند که قابلیت نگهداری از آب گرم را دارند. بنابراین همیشه آب گرم لازم را برای مصرف کننده تامین می کنند. عملکرد این پکیج ها شبیه موتورخانه است و می تواند بدون تغییر دما آب گرم را برای مصرف کننده فراهم کند. علاوه بر آن پکیج مخزن دار دارای مقاومت بالایی نیز در برابر رسوب ها می باشد.

انواع مختلف پکیج بر حسب فن و خروجی آلاینده ها

یکی دیگر از دسته بندی های پکیج بر حسب فن و خروجی آلاینده ها می باشد. بر این اساس می توان پکیج های دیواری را به دو دسته بدون فن و فن دار تقسیم بندی کرد. استفاده از پکیج فن دار به علت مزایا و خصوصیاتی که دارد بیشتر مورد استقبال مردم قرار گرفته است.

پکیج دارای فن

این پکیج ها دارای دودکش می باشند. پکیج هایی که دارای فن می باشند توسط دودکش های دوجداره می توانند هوای مورد نیاز سوخت را از فضای بیرون به پکیج برسانند و همینطور گازهای ناشی از سوخت را به بیرون انتقال دهند به همین خاطر پکیج فن دار می تواند جهت تمیز تر نگه داشتن محیط خانه موثر و مفید باشد.

پکیج بدون فن

همانطور که گفتیم پکیج ها را می توان از لحاظ سیستم خروجی آلاینده به دو نوع فن دار و بدون فن تقسیم بندی کرد. پکیج بدون فن هوای مورد نیاز سوخت را می تواند از داخل خانه کسب کند و برای خارج کردن آلاینده ها و دود هیچ دودکشی ندارد و به همین خاطر با استقبال کمی نیز مواجه گردیده است. به خاطر همین ایرادی که پکیج بدون فن دارد از آنها معمولاً در آپارتمان کمتر استفاده می شود.

انواع مختلف پکیج بر حسب نوع مبدل حرارتی

پکیج ها را می‌توان برحسب نوع سیستم گرمایشی آنها به دو دسته تک مبدل و دو مبدل تقسیم بندی کرد.

پکیج تک مبدل

برخی از پکیج ها دارای یک مبدل می باشند. پکیج های تک مبدله پکیج هایی هستند که از یک مبدل جهت فراهم کردن آب گرم مورد مصرف ساختمان و همچنین شوفاژها استفاده می کنند. همچنین این پکیج ها یک مخزن دارند و همه عملیات گرم کردن آب با همین مخزن انجام می شود.

پکیج دو مبدل

برخی از پکیج ها نیز دارای دو مبدل می باشند. یکی از آنها برای سیستم گرمایشی خانه و دیگری برای تامین آب گرم مورد استفاده قرار می گیرد و هر کدام از آنها به صورت مستقل عمل می کنند. معرفی انواع مختلف پکیج و روش کارکرد هر کدامپکیج تک مبدل دارای مزایای بسیاری می باشد و از مزایای آن می‌توان به رسوب گیری کمتر و تامین آب با درجه حرارت یکسان اشاره کرد.

سخن پایانی

یکی از جدید ترین و متداول ترین سیستم های گرمایشی در ساختمان ها پکیج می باشد که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. انواع مختلف پکیج جهت تامین آب گرم و همچنین تولید گرما در مکان های مختلف به کار گرفته می‌شود. پکیج ها را می توان بر اساس نوع سوخت، نوع مبدل حرارتی، نوع خروجی آلاینده ها و نوع سیستم تامین آب به دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی کرد. در این مقاله از ایبک امداد انواع مختلف پکیج را برای شما عزیزان توضیح دادیم و عملکرد هرکدام را بیان کردیم. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما سودمند باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

معرفی انواع مختلف پکیج و روش کارکرد هر کدام

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معرفی انواع مختلف پکیج و روش کارکرد هر کدام

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا