مجله ساختمان

انواع عایق رطوبتی و کاربرد آن چیست

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

عایق رطوبتی طبق نامی که دارد برای آب بندی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از بهترین و جدید ترین مواد برای آب بندی کردن ساختمان های عایق های رطوبتی است که یک جایگزین بسیار عالی و با اطمینان برای انواع قدیمی تر این عایق ها مثل قیر گونی و ایزوگام است. رطوبت باعث فرسودگی اصلی ترین اجزای سازه مانند سفت کاری و تاسیسات ساختمان می گردد و باعث از بین رفتن مصالح به مرور زمان می گردد. فلزات در برخورد با رطوبت و نم دچار زنگ زدگی می شوند.

در ساختمان قارچها و حشرات به خاطر وجود رطوبت ایجاد می شود. همچنین باعث می گردد گچ روی دیوار طبله شود. همچنین مصالح مورد استفاده در ساختمان که حالت متخلخل دارند مانند سنگ و آجر بر اثر رطوبت و یخ زدگی به مرور زمان دچار خرد شدگی می شوند. به همین دلیل هر بخشی از ساختمان را که امکان برخورد با رطوبت را دارد باید آب بندی نمایید تا آسیبی نبیند و آب به آن نفوذ نداشته باشد. برای این منظور باید از عایق های رطوبتی استفاده نمایید.

عایق های رطوبتی چه مزیت هایی دارد

  1.  مقاوم و با دوام است در برابر رطوبت
  2. به راحتی و آسانی قابل استفاده است.
  3. از لحاظ مالی ارزان است.
  4. در برابر فشار آب زیاد بسیار مقاوم است.
  5. به بخار اجازه عبور می دهد و تنفس سطح های زیرین را ایجاد می کند.
  6. در شرایط آب و هوای مختلف قابل استفاده است و در برابر اشعه های یو وی مقاوم است.
  7. در برابر سایش بسیار مقاوم است.
  8. انجام کار با سرعت بالایی قابل انجام است.
  9. بر روی همه سطح ها قابل اجرا می باشد.
  10. امکان پوشش درز ها را دارد و همچنین انعطاف بسیار بالایی دارد.
  11. دارای چسبندگی زیادی است و به سطح های زیر کار می چسبد.
  12. در برابر ضربه های دائمی آب این چسبندگی را حفظ می نماید.

عایق رطوبتی چه معایبی دارد

  1. با بارندگی در صورت تازه بودن عایق از بین می رود.
  2. اگر دچار یخ زدگی شده باشد امکان استفاده ندارد.
  3. بر روی سطح های ناهموار عایق های رطوبتی مایع هزینه اجرا بالایی را دارند. البته این نکته مهم است که بر پایه آب یا حلال باشد.

چند نوع عایق رطوبتی وجود دارد

انواع عایق ها برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به ساختمان ها وجود دارد که هر کدام از آن ها کارایی خود را دارند. در ادامه این مقاله برخی از این عایق های رطوبتی را با شرح کامل توضیحات آن ها برای شما آورده ایم.

عایق رطوبت قیر و گونی چیست

این مدل عایق کاملاً یک روش سنتی است و به طور مرتب استفاده می شود. دلیل استفاده زیاد از این مواد بودن مواد اولیه این عایق (گونی و قیر) می باشد که در هر شهر و جایی به وفور یافت می شود و به همین علت از این ماده بیشتر برای عایق کاری استفاده می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع روف گاردن در معماری
عایق قیر و گونی چه مشخصاتی دارد

گونی های مورد استفاده در عایق قیر و گونی ها از کشورهای خارجی به کشور ایران وارد شده و به شکل گونی های درجه بندی شده یک، دو و سه و در اندازه های مختلف در بازار موجود می باشد. بر اساس استاندارد های اعلام گشته، بهترین گونی ها برای عایق کاری رطوبتی منازل باید ۳۸۰ گرم در هر متر مربع وزن داشته باشد و علاوه بر آن بافت مناسب، نو، سالم، ریز، بدون چروک و بدون آلودگی باشد.

قیر که برای عایق کاری مورد استفاده است، ماده ای سیاه رنگ است که از هیدروکربن های آلی حاوی ترکیبات پیچیده تشکیل شده است که در طی تقطیر نمودن نفت خام به دست می آید.

عایق پیش ساخته یا ایزوگام چیست

راه دیگری که به منظور عایق کاری آپارتمان استفاده می شود عایق کاری با ایزوگام می باشد. در اصل ایزوگام یک نوع عایق صنعتی است که برخاسته از علم، فناوری و تجربه ساخته شده است و برای ایمن سازی خانه ها در مقابله با رطوبت های به وجود آمده از برف و باران مورد استفاده قرار می گیرد. عایق های رطوبتی از پیش تولید شده ای که به صورت رولی و همچنین ورقی و در سایز ها و ضخامت های مختلف عرضه می شود و با روکش های فلزی و معمولی ساخته می گردد، عایق رطوبتی ساختمان نامیده می شود.

عایق ایزوگام چه مزیت هایی دارد

یکی از مهم ترین مزیت های ایزوگام وزن سبک آن می باشد که وزن ایزوگام در هر متر مربع تقریبا یک کیلوگرم است. عایق های از قبل تولید شده می توانند گرما و سرمای شدید را تحمل کنند و از پوسیدگی یا خراب شدن آن جلوگیری کنند. این مدل عایق ها به صورت کامل انعطاف پذیر هستند و به لطف لایه پلی استر مقاومت زیادی در برابر فشارهای احتمالی و همچنین انبساط و انقباض خانه ها دارند.

عایق رطوبتی

عایق ایزوگام چه معایبی دارد

یکی از بزرگترین معایب عایق های رطوبتی مانند ایزوگام این می باشد که اگر به درستی نگهداری نشود، ماه ها پس از نصب روی مکان مورد نظر خراب می شود. بنابراین توصیه می نماییم قبل از نصب ایزوگام ها را به شکل عمودی و تا دمای ۱۰۰ درجه نگهداری نمایید و با تحلیل رفتن این نوع عایق در مقابل اشعه ماوراء بنفش، نگهداری از آنها دشوارتر می شود.

عایق سیمانی چیست

عایق بر پایه سیمان بیشتر از حدود ۴۰ سال است که با موفقیت در اروپا برای محافظت از ساختمان ها و عناصر ساختمانی در برابر رطوبت های متناوب یا همیشگی، فشار هیدرواستاتیک کم (نم خاک) یا فشار هیدرواستاتیک زیاد استفاده می گردد.

عایق های سیمانی برای ضد آب بودن اتاق های نمناک و مخزن های آب مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل مقاومت بالای این عایق در برابر فرسوده شدن، برای عایق کاری سطح های بیرونی ساختمان ها مانند دیوارها نیز استفاده می گردد.

برخی از کاربرد هایی که عایق های سیمانی دارند به شرح زیر است:

  • دیوار های زیر زمین را می توان با آن عایق بندی و آب بندی کرد.
  • مخزن های آب را عایق کاری نمود.
  • استخر های شنا با این روش عایق کاری می شود.
  • در مکان های مرطوب مانند بالکن، توالت، تراس و حمام کف و دیوار ها را با سیمان عایق کاری می نمایند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  سنگ لایم استون چیست | انواع مختلف سنگ لایم استون

عایق نانو چیست

رنگ ضد آب نانو محصولی می باشد که به لطف فناوری نانو به دست آمده است، ضمن رسیدگی به مسئله های  زیست محیطی، عایق حرارتی و رطوبتی با پوشاندن یک لایه ظریف و همچنین مقاومت این روش در برابر رطوبت و آب و هوا، رشد انواع کپک و قارچ را به صورت کلی این عایق فراهم می کند.

اصلی ترین کاربرد این عایق های نانو برای سقف های سیمانی، پشت بام های آسفالت، انواع ورق های گالواهمه که برای بام استفاده می شوند، نما خانه ها و دیوارهای ساختمان های به سمت باران، تمامی دیوارهای بیرونی و در معرض رطوبت درون ساختمان، کف توالت ها و حمام ها، آشپزخانه ها، پی ریخته شده ساختمان ها، اطراف تمامی ناودان ها در ساختمان، کانال های مخصوص عبور آب، استخرها و باغ ها می باشد. همچنین گرمایش و رطوبت سوله، پشت بام سوله، تراس، مرغداری، دامداری و غیره نیز می توانند از این عایق نانو استفاده نمایند.

عایق رطوبتی

از عایق رطوبتی در چه مواردی استفاده می شود

  1. برای تزئین نمودن گلدان ها و قطعه های سفالی
  2. هر نوع منبع آب و استخر را آب بندی می کنند.
  3. لای درز های کاشی ها را آب بندی و بند کشی می کنند.
  4. برای افزایش دادن میزان چسبندگی ملات از چسب های سازگار با گچ و سیمان استفاده می شود.
  5. برای سرویس های بهداشتی، آشپزخانه، حمام و پشت بام عایق رطوبتی استفاده می شود.
  6. سقف های ایرانیتی و شیروانی را رنگ آمیزی و عایق کاری می کنند، این عایق ها در رنگ های مختلف وجود دارد.
  7. تمامی ورقه های فلزی و گالواهمه مانند بدنه و کف کولر را با استفاده از عایق، آب بندی و ضد زنگ می کنند.
  8. برای چسباندن کاشی، سنگ، گچ، قطعه های شکسته شده سرامیک و چینی از چسب های همه کاره و قوی استفاده می شود.
  9. سوراخ ها و شکستگی های موجود در ورقه های ایرانیتی و فلزی را با کمک مش و الیاف فایبر گلاس تعمیر می کنند.
  10. برای راحت تر چسبیدن ملات های گچی و سیمانی بر روی یونولیت یک لایه ظریفی از عایق استفاده می کنند.
  11. سنگ های مربوط به پله های لق شده و کاشی را ها می چسبانند.
  12. پاشنه های مربوط به درب های چوبی را با عایق رطوبتی آب بندی و محافظت می نمایند.
  13. ترک ها و شکاف ها را با استفاده از عایق نفوذ ناپذیر و آب بندی می کنند.
  14. قطعه های یونولیت را روی دیوار و به یک دیگر با استفاده از این مواد می چسبانند.

نتیجه گیری

تلاش کردیم در این متن شما را با انواع عایق های رطوبتی که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد آشنا کنیم . همچنین کاربرد هر کدام از عایق ها را به صوت کامل شرح دادیم تا در صورت نیاز بتوانید با مطالعه این مقاله بهترین نوع عایق را برای استفاده خود انتخاب نمایید. بهترین نوع عایق، عایق های نانو می باشند که امروزه طرفداران بسیاری را پیدا کرده است. عایق های نانویی به حالت یک لایه نازک روی سطح کشیده می شود و سطح را ضد آب می نماید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

عایق رطوبتی چه کاربردی دارد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله با کاربرد انواع عایق رطوبتی آشنا می شوید.

امتیاز کاربر: ۳.۲۵ ( ۲ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا