خدمات پرستاری و مراقبتی

چگونه از بوی بد دهان خلاص شویم | راه های رفع بوی بد دهان

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن روبرو هستند بوی بد دهان می باشد که ما می‌خواهیم در این مقاله از مجله ایبک شما را با تکنیک های ساده برای رفع بوی بد دهان و همچنین خوشبو کردن آن آشنا کنیم.

چطور می توانیم بوی بد دهان خود را از بین ببریم؟

حفظ سلامت دهان می تواند به شما کمک کند تا بوی بد دهان خود را به راحتی از بین ببرید در ادامه می خواهیم روش های جلوگیری از بوی بد دهان و راه های مناسب را برای رفع آن بیان کنیم:

  1.  بیشتر مسواک زده و حتماً از نخ دندان استفاده کنید.
  2. دهان خود را مرتب با دهان شویه بشویید.
  3. زبان خود را تمیز کنید.
  4. از خوردن غذاهای بد بو دوری کنید.
  5. سیگار را ترک کنید.
  6. به جای استفاده از آبنبات نعنایی، آدامس بجوید.
  7. به سلامت لثه ها اهمیت بدهید.
  8. دهان را مرطوب کنید.
  9. در هنگام برطرف نشدن بوی بد دهان، به پزشک مراجعه کنید.

۱- بیشتر مسواک کنید.

مواد چسبنده روی دندان ها و یا همان پلاک ها، ایجاد باکتری هایی می کنند که می توانند باعث بوی بد در دهان بشوند. غذاهایی که در لای دندان ها گیر می افتد هم مشکل را افزایش می دهد. بیشتر افراد روزی یک بار و فقط قبل از خواب، دندان خود را مسواک می کنند. بهتر است این کار را ۲ بار در روز انجام بدهید و حداقل یک بار هم از نخ دندان برای تمیز کردن کامل دندان خود استفاده کنید. اگر می خواهید از بوی بد دهان خلاص شوید بهتر است این دو کار را حتماً انجام دهید.

نخ دندان به شما کمک می کند تا پلاک ها و باکتری ها و همچنین مواد غذایی از لابه لای دندان های شما پاک شود و احتمال بیماری های لثه و همچنین پوسیدگی دندان هم کاهش یابد.

توصیه می کنیم حتماً سالی دو بار دندان های خود را به وسیله دندانپزشک جرم گیری کنید. کشیدن نخ دندان وقت زیادی از شما نمی گیرد و شاید حدوداً یک تا دو دقیقه وقت لازم باشد تا دندان های خود را با نخ دندان تمیز کنید. البته توصیه می کنیم در استفاده از نخ دندان و یا مسواک زدن، زیاده‌ روی نکنید زیرا در صورت استفاده  زیاد از مسواک، ممکن است دندان ها ساییده شده و آسیب پذیر شوند.

بوی بد دهان

۲- دهان خود را با دهان شویه بشویید.

دهان شویه علاوه بر اینکه باعث تازه شدن نفس می شود، می تواند باکتری ها را از بین برده و از دندان های شما محافظت کند. طعم نعناع احساس خوبی به شما می دهد. البته باید دهان شویه ای انتخاب کنید که مطمئن باشید میکروب های ایجاد کننده بوی بد دهان را از بین خواهد برد.

در صورتی که دهان شما بوی بد می دهد حتماً باید دلیل آن را پیدا کنید و بطور ریشه ای مشکل را برطرف کنید تا از بروز مشکلات بیشتر در دهان و دندان خود، جلوگیری کرده باشید.

شستن دهان حداقل یکبار در روز، با دهان شویه می تواند برای سلامت دندان شما مفید باشد اگر بعد از خوردن غذا، دهان خود را با آب شستشو دهید، می‌تواند به خوشبو شدن نفس شما کمک زیادی بکند. با این کار مواد غذایی در دندان گیر نکرده و دهان شما هم بوی بد نمی گیرد. مطالعات نشان داده که دهان شویه هایی که در بازار وجود دارند گاهی مناسب نبوده و ممکن است سطح PH پایینی داشته باشند و هم چنین اسیدی باشند. سطح اسیدی این مایع می تواند مانند سرکه های خانگی باشد. پس بهتر است هنگام خریدن دهان شویه با پزشک مشورت کنید تا آسیبی به دندان های شما وارد نشود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای درمان اضطراب با کمک پرستار | درمان سالمند مبتلا به اضطراب

۳- زبان خود را پاک کنید.

در روی زبان معمولاً پوششی تشکیل می شود که میزبان باکتری ها بوده و تولید کننده بوی بد دهان هستند. برای این که از شر این باکتری ها خلاص شوید بهتر است مسواک را به آرامی روی زبان خود بکشید. اگر هم مسواک شما بزرگ است شاید بهتر باشد از زبان پاک کن استفاده کنید. برای استفاده کردن از زبان پاک کن باید چند مرحله را انجام دهید:

  • با دندان پزشک مشورت کرده و زبان پاک کن مناسب تهیه کنید.
  • زبان پاک کن را در انتهای زبان خود قرار دهید.
  • سپس زبان پاک کن را آرام در روی زبان به حرکت درآورید.
  • این کار را روزی ۲ بار تکرار کنید.
  • بعد از استفاده از زبان پاک کن، آن را بشویید.

۴- از خوردن غذاهای بد بو پرهیز کنید.

سیر و پیاز بزرگترین عواملی هستند که باعث بوی بد دهان می شوند. همان طور که می دانید حتی مسواک کردن هم نمی تواند کمکی به رفع بوی بد پیاز و سیر کند. دندان پزشکان می گویند که موادی که باعث ایجاد بوی بد پیاز و سیر می شود به جریان خون راه یافته و سپس به ریه ها می رسد و از راه ریه ها هم وارد مجرای تنفسی می شود و این باعث بدبو شدن نفس شما خواهد شد.

شاید بپرسید برای جلوگیری از بوی بد پیاز و سیر چه کار کنیم؟ بهترین کاری که می توانید بکنید این است که اصلاً سیر و پیاز را نخورید و یا وقتی از آنها استفاده کنید که قصد رفتن به محل کار و یا دیدن دوستان را ندارید.

۵- سیگار را ترک کنید.

سیگار کشیدن علاوه بر اینکه بسیار مضر بوده و می‌تواند باعث سرطان شود، به لثه‌های شما هم آسیب می رساند. سیگار باعث لکه دار شدن دندان ها شده و همچنین باعث بوی بد دهان می‌شود. افرادی که سیگاری هستند حدوداً سه تا شش برابر بیشتر از دیگران در معرض بیماری‌های لثه می باشند و همچنین در معرض بیماری پریودنتال هستند که باعث ریزش دندان ها خواهد شد.

محصولات دخانیات که بدون دود هستند هم بافت لثه را تحریک کرده و همچنین باعث شل شدن لثه های اطراف دندان می شوند و این باعث خواهد شد باکتری ها بین لثه و دندان، ساکن شده و کم کم رشد کنند. برای ترک سیگار می توانید از چسب های بدون نسخه نیکوتین استفاده کنید. این چسب‌ها میل شما را به کشیدن سیگار کم می کند. در صورتی که با این روش نتوانستید سیگار را ترک کنید باید با پزشک خود مشورت کنید تا با برنامه های ترک سیگار و همچنین داروهای مخصوص، به شما در ترک سیگار کمک کند.

۶- به جای آبنبات نعنایی آدامس بجوید.

باکتری هایی که در دهان وجود دارند علاقه زیادی به قند داشته و از قند برای تولید اسید استفاده می کنند. استفاده کردن از آبنبات ها برای خوشبو کردن دهان، باعث می شود دندان های شما دچار سایش شده و بعد از مدتی دهان شما بوی بدی بگیرد در عوض می توانید از آدامس های بدون قند استفاده کنید.

۷- به سلامت لثه ها اهمیت بدهید.

بیماری های لثه می تواند باعث بوی بد دهان شود زیرا باکتری ها در پایه های دندان جمع شده و ایجاد بوی بد خواهد کرد. اگر شما دچار بیماری لثه هستید حتماً باید به دندانپزشک مراجعه کنید و به صورت تخصصی مشکل را رفع کنید.

۸- دهان خود را مرطوب کنید.

اگر دهان شما به اندازه لازم بزاق نداشته باشد، احتمال دارد دندان تان دچار پوسیدگی شده و بوی بد در دهان شما ایجاد شود. در صورتی که دهان شما خشک می شود توصیه می کنیم در طول روز بیشتر از معمول آب بنوشید. جویدن آدامس بدون قند هم می تواند کمک زیادی بکند. شب ها هم از مرطوب کننده هوا استفاده کنید تا فضای خانه مرطوب شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بزرگترین چالش های سالمندی در جامعه چیست و چگونه باید آن را رفع کرد؟

۹- به دندانپزشک مراجعه کنید.

اگر تمام تلاش خود را کردید ولی باز هم دهان شما بوی بدی می داد، شاید بهتر باشد با دندان پزشک مشورت کنید تا اگر مشکل بوی بد دهان شما، مربوط به بیماری خاصی بود، دندانپزشک آن را درمان کند.

رفع بوی بد دهان با روش های خانگی

اگر دهان شما بوی بدی می دهد و این باعث مشکلات زیادی برای شما شده، شاید استفاده از روش های خانگی بتواند مشکل را برطرف کند:

  1.  دانه رازیانه: از دانه رازیانه می‌توانید برای تمیز کردن و کنترل بوی بد دهان استفاده کنید. دانه رازیانه دارای خواص ضد میکروبی بوده و با میکروب های داخل دهان شما مبارزه می کند. یک قاشق سوپخوری رازیانه را بعد از غذا بشوید و یا چای رازیانه دم کنید.
  2. دانه شنبلیله: دانه شنبلیله برای رفع بوی بد دهان بسیار مفید است. چای شنبلیله را دم کنید و روزی یکبار مصرف کنید.
  3. میخک: میخک می تواند نفس را تمیز و تازه کند و همچنین خاصیت ضد باکتری هم دارد که باعث می شود شما از شر بوی بد دهان خلاص شوید. بعد از هر وعده غذایی چند تکه میخک را بجوید و یا چای میخک درست کنید.
  4. آبلیمو: اسید آبلیمو می تواند از رشد باکتری در دهان جلوگیری کند. برای این منظور یک قاشق آبلیمو را در یک لیوان آب بریزید و دهان خود را با آن بشویید.
  5. سرکه سیب: سرکه سیب برای رفع بوی بد دهان بسیار عالی بوده و می تواند با باکتری های موجود در دهان مقابله کند. هر روز صبح دهان خود را با مخلوط سرکه و آب تمیز کنید.
  6. دارچین: دارچین می تواند شما را از بوی بد دهان به راحتی خلاص کند زیرا دارچین حاوی آلدهید سینامیک می باشد که باکتری ها را نابود خواهد کرد. برای این منظور می توانید یک قاشق پودر دارچین را در داخل یک لیوان آب بجوشانید و به آن هل اضافه کنید و از محلول درست شده برای دهان شویه استفاده کنید.
  7. روغن درخت چای: این روغن ضد عفونی کننده قوی بوده و می تواند دهان شما را ضدعفونی کند. برای استفاده از روغن درخت چای باید روغن نعنا، روغن لیمو و روغن درخت چای را در یک لیوان آب ریخته و به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید.
  8.  استفاده از جعفری: جعفری می تواند بوی بد دهان شما را به راحتی از بین ببرد و همچنین خاصیت ضد باکتری هم دارد. جعفری برای رفع بوی بد دهان بسیار مفید است.
  9. استفاده از آب نمک: آب نمک باعث می شود PH دهان خنثی شده و محیط دهان هم برای رشد باکتری ها سخت تر شود. آب نمک خاصیت ضد میکروبی دارد. یک قاشق نمک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید.

بوی بد دهان

 

پرستار کودک

در صورتی که کودک شما پرستار دارد، باید حتماً پرستار کودک، مراقب مسواک کردن صحیح‌ کودک باشد. پرستار می تواند نحوه استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان را به کودک آموزش دهد. بهترین روش برای آموزش به کودک، این است که خودتان با کودک مسواک کنید. اینکار می تواند بیشتر تأثیر گذار باشد.

سخن پایانی

در این مقاله از مجله ایبک شما را با روش های مفید برای از بین بردن بوی بد دهان آشنا کردیم در صورتی که با روش‌های بیان شده مشکل بوی بد دهان شما رفع نشد، توصیه می‌کنیم به دندانپزشک مراجعه کنید.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چگونه از بوی بد دهان خلاص شویم

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راه های رفع بوی بد دهان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا