تعمیرات پکیج و آب گرمکن

تعویض مغزی و شیر رادیاتور شوفاژ در تأسیسات موتورخانه

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

بهترین گزینه جهت گرم کردن محیط های بزرگ ساختمان، رادیاتور شوفاژ است. این وسیله توسط اتصال به سیستم پکیج یا مرکزی حرارت، آب گرم تولید شده در پکیج را از سیستم لوله کشی دریافت و سپس از بدنه خود گرما را به محیط منتقل می کند. در این مقاله از ایبک امداد به نحوه تعویض مغزی و شیر رادیاتور شوفاژ می پردازیم:

معرفی شیر و مغزی رادیاتور شوفاژ

رادیاتور به وسیله اتصال آب گرم پکیج به واسطه سیستم لوله کشی شوفاژ آب گرم را دریافت کرده و سپس گرمای آن را از بدنه خود به محیط انتقال می دهد. رادیاتور شوفاژ ها مانند رادیاتور های پره ای یا رادیاتور پنلی همچنین حوله خشک کن به وسیله آب گرم در حال گردش، گرما را دریافت کرده و موجب گرم شدن فضای ساختمان می شود. تجهیزات گوناگونی جهت دریافت آب به وسیله لوله های رفت در داخل رادیاتور تعبیه شده اند.

  1. یکی از مهم ترین آن ها شیر رادیاتور می باشد در هر رادیاتوری با توجه به نوع طراحی، از شیر های مختلفی استفاده شده است. مثلاً بعضی از مدل های رادیاتور از شیر پایین استفاده شده که فقط می توان با آن جریان آب ورودی به رادیاتور را تنظیم کرد و یا به وسیله باز و بسته کردن آن آب ورودی را بست.
  2. ولی در رادیاتور های جدید با استفاده از شیر ترموستاتیک دمای اتاق را به وسیله آب ورودی تنظیم می کنند. وجه مشترک بسیار مهمی در تمام شیر های رادیاتور وجود دارد و آن هم استفاده از مغزی در رادیاتور ها می باشد.
  3. مغزی شیر رادیاتور در ساختار بدنه یکی از قطعات بسیار مهم می باشد که بدون آن نمی توان شیر دستگاه را بست و دیگر اینکه، چنانچه کوچکترین مشکلی در مغزی ایجاد شود، آب از بدنه شیر و محل مغزی نشت می کند به صورتی که بیشتر از ۹۰ درصد این نشتی ها در رادیاتور به علت هرز شدن مغزی و یا گیر کردن آن و همچنین از بین رفتن آب بند شیر رادیاتور می باشد.
  4. مقداری دیگری از نشتی هایی که ایجاد می شود به علت پوسیده شدن بدنه رادیاتور می باشد که در این حالت فقط باید رادیاتور را تعویض کنید.

علائم مشکلات ایجاد شده در مغزی و شیر رادیاتور شوفاژ

یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده رادیاتور، مغزی و شیر آن می باشند.

  • این قطعات ممکن است به مرور زمان دچار مشکلاتی شوند که می توان به مواردی مانند از بین رفتن نوار آب بندی، زنگ زدگی شیر و مغزی، پوسیدگی، گیر کردن شیر رادیاتور و هرز شدن مغزی اشاره کرد.
  • دلیل اصلی بروز این مشکلات در شیر رادیاتور و مغزی حرکت مداوم آب گرم در رادیاتور و همچنین تماس یکسره آن با حرارت زیاد آب گرم می باشد.
  • در گذر زمان نیز خورده شدن بدنه به علت واکنش و ترکیبات آب دلیل دیگر خراب شدن شیر رادیاتور است.
  • واضح ترین نشانه خرابی شیر رادیاتور بروز نشتی آب از محل مغزی و شیر می باشد.
  • چنانچه به این نشانه ها توجه نکنید، علائم دیگری مانند نم زدگی دیوار و کف زمین همچنین سرد بودن بدنه رادیاتور روبرو خواهید شد. تعویض شیر و مغزی آن در چنین مواقعی بسیار مهم و ضروری می باشد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  امن ترین و بهترین محل در ساختمان برای نصب پکیج

رادیاتور شوفاژ

ابزار مورد احتیاج جهت تعویض مغزی و شیر رادیاتور شوفاژ

دقت داشته باشید تعویض مغزی و شیر پروژه بسیار ساده و راحتی می باشد. اگر لوازم مورد نیاز را داشته باشید خودتان می توانید به راحتی این کار را انجام دهید:

  1. دو عدد آچار فرانسه
  2. آچار هواگیری شیر رادیاتور
  3. انبردست
  4. ظرف خالی
  5. حوله آبگیر
  6. پارچه ای تمیز جهت تعویض مغزی و شیر رادیاتور
  7. نوار تفلون

حتماً باید مدل شیر قبلی تهیه کنید. دقت داشته باشید، در زمان بررسی شیر رادیاتور ممکن است مشکل نشتی به علت خراب شدن و از بین رفتن مغزی باشد و نیازی به تعویض کردن شیر رادیاتور نباشد.

در این صورت می‌توانید فقط یک مغزی مناسب با مدل قبلی تهیه کرده و مشکل را برطرف کنید.

تعویض شیر و مغزی رادیاتور شوفاژ

برای تعویض مغزی و شیر باید مراحل مختلفی را انجام دهید که در ادامه به این مراحل می پردازیم:

شناسایی محل نشتی شیر و مغزی رادیاتور

مهمترین دلیل خرابی شیر رادیاتور و مغزی ایجاد نشتی می باشد.

پس در مرحله اول باید به طور دقیق محل نشتی را تشخیص دهید. لازم است بگوییم نشتی شیر و مغزی در سه قسمت از این قطعه نشان داده می شود:

  1. میان لوله های رفت قسمت پایین شیر رادیاتور شوفاژ
  2. نشتی میان بدنه رادیاتور و شیر رادیاتور شوفاژ
  3. نشتی مغزی از قسمت زیر درپوش شیر رادیاتور شوفاژ

در سه قسمتی که اشاره شد به صورت جداگانه دستمال را ببندید. کمی تحمل کرده تا اثر نشتی روی دستمال مشخص شود. هر کدام از این دستمال ها خیس شدند نشان دهنده این می باشد که محل نشتی آنجا بوده و باید تعویض مغزی و یا شیر را انجام دهید، سپس با نوار تفلون آن را آب بندی کنید.

تخلیه کردن آب رادیاتور شوفاژ

یکی از مراحل مهم در تعویض مغزی و شیر رادیاتور این است که باید تخلیه آب رادیاتور را انجام دهید.

  • جهت این کار پکیج را خاموش کنید و شیر آب ورودی به سمت رادیاتور را ببندید.
  • صبر کنید تا آب به اندازه کافی خنک شود. سپس شیرهای رفت و برگشت رادیاتور شوفاژ را به صورت کامل در وضعیت بسته قرار دهید.
  • شیر رادیاتور را به کمک آچار فرانسه باز کرده و قبل از آن باید یک ظرف خالی را جهت جمع شدن آب تخلیه شده در زیر شیر به خوبی قرار دهید.
  • در این مرحله شیر هواگیری رادیاتور را با آچار هواگیری مقداری باز کنید تا هوا از شیر خارج شود، در این حالت جریان آب نیز به سرعت بیشتری از شیر تخلیه می شود.
باز کردن شیر رادیاتور شوفاژ

پس از خالی شدن آب درون رادیاتور شیر را باز کنید. باید از هر دو آچار فرانسه جهت انجام این کار کمک بگیرید.

یک آچار فرانسه را به بدنه شیر رادیاتور گرفته و آچار فرانسه دیگر   باید اتصال بین بدنه و شیر را باز کنید.

تعویض مغزی شیر رادیاتور شوفاژ

اکنون نوبت به شیر رادیاتور می رسد که ممکن است علائمی مانند زنگ زدگی و خوردگی در داخل شیر دیده شود. در این حالت شیر را به طور کامل با یک شیر جدید تعویض کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مرکز تخصصی تعمیرات پکیج در شمال شهر تهران

چنانچه بدنه شیر سالم باشد، بهتر است فقط تعویض مغزی را انجام دهید. برای این کار مغزی را از درون شیر خارج کنید و سپس مغزی جدید را در آن بگذارید و پس از آن چند دور نوار تفلون را به دور شیر بپیچید تا به صورت کامل آب بندی شود. اکنون می‌توانید شیر رادیاتور را در جای خود قرار داده و آن را محکم کنید.

برطرف کردن نشتی زیر درپوش شیر رادیاتور شوفاژ

چنانچه زیر درپوش شیر در پایین رادیاتور نشتی داشته باشد، باید درپوش شیر را به کمک یک انبردست برداشته و شیر را در وضعیت بسته قرار دهید. باید آن را به خوبی آب بندی کنید تا از بروز مشکل نشتی آب بتوانید پیشگیری کنید.

چنانچه با بررسی‌ هایی که انجام دادید، مشخص شد مشکل از شیر  رادیاتور شوفاژ شما می باشد، این قطعه را باید به طور کامل تعویض کنید.

دلایل بروز مشکلات نشتی در رادیاتور شوفاژ

رادیاتورهای شوفاژ به دو علت دچار نشتی آب می شوند. دلیل اول این است که از بدنه رادیاتور و میان پره ها نشتی بروز کرده و یا این که  شیر بالایی اصلی و شیر ورودی آب رادیاتور یا رفت رادیاتور دچار نشتی شده است.

در این حالت با باز کردن در پوش  شیر مهره شیر را باید کمی به طرف راست چرخانده و سفت کنید تا بخوبی آب بندی شود.

مشکلات رایج رادیاتور شوفاژ

چنانچه در ساختمان مسکونی شما تعداد زیادی رادیاتور شوفاژ وجود دارد و همگی آن ها سرد شده اند، احتمال دارد مشکل از سیستم گرمایشی پکیج باشد.

  1.  ممکن است لوله ها دچار شکستگی شده باشند و یا قسمتی از سیستم گرمایشی دچار رسوب گرفتگی شده باشد. اگر تعدادی از رادیاتور‌ ها فقط گرم می شوند ولی رادیاتور های دیگر ساختمان سرد هستند، احتمالاً سیستم گرمایشی با فشار مطلوب و خوبی کار نمی کند.
  2.  در این حالت فشار آب جهت چرخش در سیستم گرمایشی به حد کافی نمی باشد.
  3. چنانچه قسمت ورودی شوفاژ گرم و قسمت دیگر آن خنک باشد نشانه آن است که رادیاتور منزل شما نیاز به هواگیری اساسی دارد و یا این که لوله ها دچار رسوب گرفتگی  شده است.
روشن کردن دستگاه پکیج و هواگیری رادیاتور های شوفاژ

پس از آن که مغزی یا شیر رادیاتور را تعویض کردید باید پکیج را روشن کنید.

  1. جهت این کار و راه اندازی سیستم باید شیرهای رفت و برگشت آب رادیاتور را باز کنید.
  2. در آخرین مرحله باید اقدام به هواگیری رادیاتور های شوفاژ کنید تا به این وسیله هوای درون سیستم به خوبی تخلیه شده و رادیاتور ها با مشکل دیگری روبرو نشوند.

رادیاتور شوفاژ

نتیجه گیری

همانطور که می دانید شیر و مغزی رادیاتور از قطعات اساسی و مهم رادیاتور شوفاژ می باشند. که مشکلاتی مانند گیر کردن شیر، از بین رفتن آب بندی و هرز شدن آن ها می تواند باعث ایجاد نشتی از رادیاتور شوفاژ شما شود. آبریزی از رادیاتور ها می تواند در عملکرد شوفاژ و پکیج اختلال بوجود بیاورد. چنانچه سوالی در خصوص این مقاله داشته باشید، می توانید در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان ما در مجموعه ایبک امداد، پاسخگوی سوالات شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تعویض مغزی و شیر رادیاتور شوفاژ در تأسیسات موتورخانه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلایل بروز مشکلات نشتی در رادیاتور شوفاژ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا