خدمات پرستاری و مراقبتی

عوامل ایجاد سک سکه و روش های درمان خانگی آن | مراقبت و نگهداری از بیماران با پرستار خانگی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

سکسکه انقباضات غیر ارادی و ناگهانی ماهیچه های دیافراگم می باشد. عوامل زیادی می‌تواند باعث انقباض اعصاب شود که از آن جمله می‌توان به بلعیدن هوا، غذا خوردن بیش از اندازه، نوشیدن زیاد از حد، سیگار کشیدن، حملات قلبی یا مغزی، برخی از داروها، تومور مغزی، اضطراب و استرس و بخارات سمی اشاره کرد. در ادامه به روش های درمان خانگی سکسکه می پردازیم. با ما همراه باشید.

سکسکه چیست و روش های درمان آن کدام است؟

دلیل ایجاد سکسکه فشرده شدن غیر ارادی و ناگهانی ماهیچه های دیافراگمی می باشد. وقتی که ماهیچه به صورت مرتب دچار انقباض شود باعث باز شدن تارهای صوتی جهت کنترل هوا می‌شود و سکسکه از این طریق تولید خواهد شد. اگر چه سکسکه با برخی از بیماری ها مرتبط است اما در واقع مشکل زیاد جدی نمی باشد. سکسکه معمولاً به ندرت به دنبال بیماری هایی از قبیل نارسایی کلیه و ذات الریه رخ می دهد.

عوامل بروز سکسکه چیست؟

سکسکه با خیلی از بیماری ها در ارتباط است اما هیچ کدام از آنها نمی تواند علت بروز سکسکه باشد. چنانچه فرد بسیار سریع غذا بخورد و یا به همراه غذا خوردن هوا را به ببلعد می تواند دچار سکسکه شود. از عوامل دیگری که باعث بروز سکسکه می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • جویدن آدامس سیگار کشیدن باعث رسیدن هوا می شود و در نهایت می تواند باعث بروز سکسکه شود.
  • هر عمل دیگری که باعث تحریک دیافراگم می شود مانند خوردن غذاهای خیلی چرب و یا نوشیدن الکل و یا نوشابه ها می تواند فرد را مستعد بروز سکسکه کند.
  • سکسکه گاهی اوقات می تواند واکنشی باشد در برابر خفگی بنابراین می توان آن را به عنوان محافظ جان فرد در نظر گرفت.
  • تومور مغزی از دیگر مواردی است که می‌تواند باعث بروز سکسکه شود.
  • همچنین بعضی از اختلالات پزشکی مانند نارسایی کلیه از عوامل بروز سکسکه هستند.
  • مننژیت مغزی و آنسفالیت نیز می تواند موجب بروز سکسکه شود.
  • عفونت، مشکلات کبدی و التهابات می‌تواند باعث آسیب به دیافراگم می‌شود و در نتیجه باعث ایجاد سکسکه گردد.
  • برخی از داروها مانند دیازپام، آلپرازولام و لورازپام نیز می توانند عوارض جانبی داشته و باعث ایجاد سکسکه شوند.

عوامل ایجاد سکسکه و روش های درمان خانگی آن | مراقبت و نگهداری از بیماران با پرستار خانگی

  • دود غلیظ از دیگر عواملی است که باعث ایجاد سکسکه می شود.
  • کودکان بعد از سرفه و یا گریه کردن می توانند دچار سکسکه شوند. مخصوصاً این موضوع در اولین سال تولد کودکان بسیار شایع است و سکسکه در کودکان می‌تواند به علت برگشت اسید معده نیز باشد.
  • عصبانیت و استرس می‌تواند باعث سکسکه های بلند مدت و کوتاه مدت شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  مراقبت از سالمند مبتلا به آلزایمر به وسیله پرستار سالمند

چه زمانی می توان گفت سکسکه نگران کننده است؟

همانطور که گفته شد در بیشتر موارد سکسکه نگران کننده نیست و با روش های خانگی می توان آن را از بین برد و بیشتر به علت بلعیدن هوا رخ می دهد. اما گاهی نیز ممکن است به علت بیماری های مزمن رخ دهد. معمولاً سکسکه کمتر باعث نگرانی افراد می‌شود اما اگر مزمن، مکرر و پایدار باشد یعنی بیشتر از سه ساعت مدت زمان آن طول بکشد و در خواب افراد باعث ایجاد اختلال شود همچنین غذا خوردن فرد را مختل کند و یا با درد شدید شکمی، تنگی نفس تب و استفراغ خونی همراه باشد بسیار نگران کننده است و حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

اگر دچار سکسکه شدیم به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

از آنجایی که معمولاً سکسکه وضعیت اورژانسی حادی نمی باشد، اگر دچار سکسکه شدید می توانید به پزشک خانوادگی و یا پزشک داخلی مراجعه کنید. کودکان نیز باید توسط پزشک اطفال و کودکان ویزیت شوند. همانطور که در بالا گفته شد اگر سکسکه همراه با علائم دیگری از جمله تب، تنگی نفس، درد شکمی و یا استفراغ همراه باشد حتما باید توسط متخصص طب اورژانس ویزیت شوید. متخصصان دیگری نیز می توانند در درمان سکسکه به شما کمک کنند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • متخصص دستگاه گوارش
  • متخصص مغز و اعصاب
  • متخصص گوش و حلق و بینی

درمان خانگی سکسکه چگونه صورت می گیرد؟

حتما شما هم با درمان های خانگی بسیاری جهت رفع سکسکه آشنا هستید که از آن جمله می‌توان به نگه داشتن نفس و یا نوشیدن یک لیوان آب اشاره کرد. عوامل ایجاد سکسکه و روش های درمان خانگی آن | مراقبت و نگهداری از بیماران با پرستار خانگیمواردی که در بالا گفته شد باعث تولید دی اکسید کربن در خون و تحریک اعصاب می شود و سکسکه را متوقف خواهد کرد. معمولاً کمتر به مراقبت های پزشکی جهت رفع سکسکه نیاز می‌شود اما اگر سکسکه مداوم بود و فرد بیشتر از یک روز سکسکه پایدار داشت حتماً نیاز به مراقبت های پزشکی دارد.

چگونه می توانیم با طب سنتی سکسکه را درمان کنیم؟

طب سنتی مثل همیشه چاره ای برای برطرف کردن هر بیماری دارد. یکی از این موارد سکسکه است که برای درمان آن می توان از موارد زیر استفاده کرد.

بذر شوید: برای آنکه بتوانید سکسکه را متوقف کنید می توانید مقداری بذر شوید را در دهان ریخته و به آرامی بجوید. این روش بسیار موثر بوده و می تواند سکسکه را برطرف کند. عطر این گیاه با تحریک کردن اعصاب می تواند سکسکه را متوقف کند.

دارچین: دم کرده دارچین همراه با مصطکی کوبیده و کمی سرکه می تواند جهت رفع سکسکه بسیار مناسب باشد.

کندر: مقدار پنج گرم از کندر را با کمی زیره مخلوط کنید و بخورید این مورد نیز برای برطرف کردن سکسکه بسیار کارآمد است.

پونه: جهت برطرف کردن سکسکه می توانید از جوشانده پونه نیز استفاده کنید.

سوسنبر: دم کرده سوسنبر نیز جهت برطرف کردن سکسکه بسیار موثر است.

خرمالو: یکی از میوه هایی که باعث تقویت معده و رفع سکسکه می شود خرمالو است.

نان خشک: یکی از راه های برطرف کردن سکسکه خشک کردن نان و خوردن آن می باشد.

سیرابی: سیراب و شیردان گوسفند را می‌توانید بپزید و صبح و ظهر و عصر کمی از آن را میل نمایید همچنین می توانید آب سیرابی را با کمی گلاب مخلوط کنید و آن را میل نمایید.

نسخه های خانگی جهت درمان سکسکه

معمولاً وقتی دچار سکسکه می شویم دیگران توصیه می‌کنند که یک لیوان آب بخوریم و یا نفس خود را نگه داریم تا سکسکه برطرف شود. گاهی اوقات این راهکارها موثر است و گاهی نیز بی فایده می باشد. به طور کلی درمان های خانگی جهت رفع سکسکه شامل موارد زیر می باشد.

  1. تفس خود را نگه دارید و از ۱ تا ۱۰ بشمارید.
  2. داخل یک پاکت کاغذی برای مدت زمان کوتاهی نفس بکشید.
  3. یک لیوان آب سرد بنوشید.
  4. یک قاشق عسل و یا شکر را در انتهای زبان قرار داده و به آرامی ببلعد.
  5. زانوها را درون سینه قرار داده و بالا بکشید.
  6. زبانتان را به صورت ناگهانی بیرون بکشید.
  7. یک تکه لیمو ترش را گاز بزنید.
  8. آب یخ غرغره کنید.
  9. انتهای گلو را ماساژ دهید.
  10. یک قاشق سرکه بخورید.
  11. در حالت دراز کشیده یک لیوان آب بنوشید.
  12. انگشت خود را داخل دهان قرار دهید.
  13. به زبان خود تکان های شدید و تند بدهید.
  14. به کمک یک قاشق زبان کوچک خود را بلند کنید.
  15. نان خشک بجوید.
  16. یک قاشق شکر خشک بخورید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات شبانه روزی پرستاری در منزل | اعزام پرستار به منزل

درمان سکسکه در علم نوین پزشکی

در بیشتر موارد سکسکه بدون آن که درمان خاصی روی آن انجام شود با گذشت زمان برطرف می‌شود اما اگر سکسکه به دلیل وجود یک بیماری زمینه‌ای ایجاد شود درمان بیماری می تواند باعث رفع سکسکه گردد. درمان های دارویی زیر می تواند باعث رفع سکسکه گردد. داروهایی که جهت درمان سکسکه مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:

  • باکلوفن
  • متوکلوپرامید
  • کلرپرومازین

جراحی و دیگر روش های برطرف کردن سکسکه

چنانچه درمان های غیر تهاجمی برای برطرف کردن سکسکه موثر واقع نشد پزشک می تواند جهت رفع و کنترل سکسکه از ماده بی حس کننده ای استفاده کند و آن را به اعصاب فرنیک تزریق کند. عوامل ایجاد سکسکه و روش های درمان خانگی آن | مراقبت و نگهداری از بیماران با پرستار خانگییک روش دیگر جهت از بین بردن سکسکه کار گذاشتن ابزار الکتریکی جهت تحریک کردن عصب واگ است. در بیمارانی که صرع دارند این روش بسیار موثر است و گاهی می‌تواند سکسکه های مقاوم و طولانی مدت را نیز درمان کند.

تاثیرات و عوارض سکسکه و درمان آن

همانطور که گفته شد معمولاً سکسکه عوارض جدی به دنبال ندارد و پس از مدت کوتاهی با درمان های خانگی از بین می رود. اما گاهی اوقات سکسکه طولانی می شود و می تواند باعث عوارض جدی در افراد شود. همچنین سکسکه طولانی مدت می تواند در خوابیدن و خوردن افراد اختلال ایجاد کند و خود اینها می تواند باعث بروز مشکلات جدی تر در افراد شود. در بیشتر افرادی که بیماری خاصی ندارند و سالم هستند معمولاً سکسکه ها بدون تاثیر جدی از بین می رود. چنانچه دچار مشکل حاد و جدی شدید حتما از درمان های پزشکی استفاده کنید و با پزشک خانوادگی خود در این زمینه مشورت کنید.

سخن پایانی

همانطور که در مطالب بالا به آن اشاره شد سکسکه دلایل زیادی دارد و برای برطرف کردن آن می توان از روش های درمانی خانگی استفاده کرد. یکی از عوامل به وجود آمدن سکسکه استرس می باشد که با درمان های خانگی و روش های سنتی می توان به درمان آن پرداخت. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید و کاربردی واقع شده باشد. از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. منتظر نظرات و پیشنهادات شما در قسمت دیدگاه ها خواهیم بود.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

عوامل ایجاد سکسکه و روش های درمان خانگی آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تاثیرات و عوارض سکسکه و درمان آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا