تعمیرات ساختمان

کاربردهای جک سقفی|اجرای انواع جک سقفی

کاربردهای جک سقفی|اجرای جک سقفی، قیمت جک سقفی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

از جک سقفی برای نگه داشتن سقف به صورت موقت و همچنین تحمل بار آن استفاده می شود. جک زیر سقفی را شمع فلزی نیز می نامند. افرادی که کارشان ساخت و ساز ساختمان است اطلاع دارند، که استفاده کردن از شمع فلزی برای انتقال بار سازه بتنی اهمیت بسزایی دارد. به صورت کلی شمع فلزی سازه‌ای به شکل عمود می باشد، که برای تحمل کردن بار استفاده می گردد. بنابراین جنس آن باید از موادی باشد، که دارای مقاومت بالایی است. هدف این می‌باشد، که بار سازه های بالا دست خود را انتقال داده و بتواند بار سقف را تحمل کند.

در صورتی که بار سقف یک مهار متناسب نداشته باشد، باعث خواهد شد، که سازه فرو بریزد. بنابراین یک واسطه لازم خواهد بود، تا بار سقف را انتقال داده و برای همیشه توانایی تحمل آن را داشته باشد. جک سقفی ساز های عمودی شکل می باشد، که به دو نقطه نیرو انتقال می‌دهد و موجب می شود، که سازه تخریب نگردد.

چنانچه در حین بتن ریزی و قالب بندی جک سقفی برای نگه داشتن بار سقف گذاشته شده باشد، به صورت صحیح مهار نگردد، موجب خواهد شد، که با فشار ناشی از بتن ریزی حرکت کنند و تخریب شوند. امکان دارد فشاری که بر یکی از جک های ساختمانی وارد می شود، بر کل سیستم تاثیر بگذارد.

بنابراین لازم است، که سه نکته را مد نظر داشته باشید. نکته اول این است، که باید مقدار باری که قرار است، که جک سقفی تحمل نماید را محاسبه نمایید و محل دقیق قرار گرفتن شمع فلزی را محاسبه نمایید. نکته دوم استفاده و انتخاب جک سقفی مرغوب و باکیفیت است و موضوع سوم نصب دقیق و حرفه ای جک های ساختمانی می باشد. اگر در هر کدام از این سه مورد اختلالی وجود داشته باشد، موجب خواهد شد، که ساخت و ساز دچار مشکلاتی شود.

کاربردهای جک سقفی

با استفاده از جک سقفی، بار سقف به سطح زیرین انتقال یافته و هزینه آن کم می باشد. برای اجرا کردن تیرچه بلوک و سقف های بتنی که سبک هستند، استفاده کردن از جک سقفی مناسب خواهد بود. همچنین جک سقفی برای اجرا کردن سقف های وافل، تیرچه یونولیت و طاق ضربی و… نیز مورد استفاده قرار می گیرد. صفحه های پایینی و بالایی باید کاملاً به صورت افقی قرار بگیرند و به درستی فیکس شوند. ارتفاع نصب از حدود سه متر تا چهار و نیم متر است. برای اینکه ارتفاع به صورت دقیق تنظیم شود، مهره ها و پیچ های خاصی برای جک سقفی قرار داده شده است. برای اینکه ارتفاع را با استفاده از مهره و پیچ ها فیکس کنید، باید دقت لازم را داشته باشید. برای ارتفاعاتی که بیشتر از چهار و نیم متر است پیشنهاد می شود، که از داربست فلزی به جای جک سقفی استفاده گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بازسازی رستوران چگونه انجام می شود | دکوراسیون داخلی رستوران

جک زیر سقفی

انواع جک سقفی

جک های سقفی انواع گوناگونی دارند که افراد با توجه به نیاز خود از آنها استفاده می‌کنند. هر کدام از جک های سقفی کاربرد خاص خود را دارند. در ادامه انواع گوناگون جک سقفی را مورد بررسی قرار می دهیم:

جک سقفی قائم مهاربندی

برای اینکه مقادیر بار صفحات دریافت گردد از این مدل جک سقفی استفاده می کنند. با استفاده از جک قائم مهاربندی، بخش ابتدایی و انتهایی به صورت کامل ثابت نگه داشته خواهد شد. در حین بتن ریزی جک ساختمانی باید تحمل بار را داشته باشد. در سقف های بتنی و کفراژبندی جک سقفی قابل استفاده خواهد بود. برای ارتفاعاتی که بیشتر از پنج و نیم متر است امکان استفاده از جک سقفی وجود ندارد.

جک سقفی فلزی مهاربندی

چنانچه قالب سطوح به صورت قائم از به جک ها احتیاج خواهید داشت، که قابلیت چرخش افقی را داشته باشند. این مدل از جک سقفی به جک سقفی قائم شباهت زیادی دارد. اما در قسمت بالا و هم در قسمت پایین قابلیت چرخش را دارد.

جک سقفی مهاربندی دوبله

در قسمت پشت دیوارها از این مدل جک استفاده می گردد. کاربرد جک سقفی مهاربندی دوبله در تحمل بار جانبی و شاقول کردن قالب می‌باشد. چنانچه دوبخش برای آن در نظر گرفته می شود قسمتی که به اسم جک کوتاه است به سمت پایین ستون‌ها یا قالب‌های دیوار می‌باشد و قسمت دوم به اسم جک بلند است، به بخش بالای قالب و به شکل مورب گذاشته می‌شود.

جک T شکل

برای اجرا کردن سقف های بتنی و تیرچه بلوک استفاده از جک سقفی T شکل مناسب خواهد بود. قسمتی که شکل آن به صورت T است، محرک می باشد و در زاویه های گوناگون قابل چرخش است. جک T شکل این مزیت را دارد، که در صورت نیاز قسمتی که شکل آن به حالت T است، به سر لوله وصل گردد و در مواقعی که نیاز نیست، می‌توانید آن را جدا نموده و جک معمولی را مورد استفاده قرار دهید. برای مهار کردن بار سقف های بتنی استفاده از این مدل جک ها ایده آل بوده و کارکرد آن ساده می باشد.

جک زیر سقفی

اجزای مختلف جک سقفی

رزوه، مادگی و نری جک سقفی بخش های اساسی جک سقفی محسوب می شوند جک سقفی لوله ای می باشد که در قسمت بالایی ۵ سانت و در قسمت پایینی ۶ سانت دارد برای اینکه بتوان ارتفاع را تزیین کرد برای قسمت نری سوراخ های قرار داده شده است و بر روی بخش مادگی مهره و پیچ تعبیه شده است تا اتصال را به صورت محکم نگه دارد رزوه جک سقفی لوله های است که ضخامت آن سه میلی متر و قطر آن شش سانتی متر می باشد و طول آن بین هفده تا بیست سانتی متر است جک سقفی در کنار مهره و پیچ جک سقفی وظیفه فیکس کردن و محکم نگه داشتن و تنظیم ارتفاع را برعهده دارد.

جک زیر سقفی

نکات مهم خرید و استفاده جک سقفی

همان طور که گفته شد، استفاده از جک سقفی برای ارتفاع کمتر از سه و نیم متر مناسب خواهد بود. اگر ارتفاع بیشتر از سه و نیم متر است، ایمنی به خطر خواهد افتاد و بهتر است، که از اسکافلد استفاده شود. در صورتی که می خواهید از جک های نوع صلیبی استفاده کنید، ارتفاع نباید بیشتر از سه متر باشد. به این نکته توجه داشته باشید، که حداکثر زمان برای قالب برداری چهارده روز می باشد. اما در مواقعی که مهندس ناظر تایید نماید، قالب ها را می توان زودتر نیز باز کرد. چنانچه ارتفاع بیشتر از اندازه مجاز باشد، داربست‌های مثلثی و چکشی ایمن تر خواهند بود. توجه کنید، که در حین استفاده باید پایه های اطمینان را مورد استفاده قرار دهید. جک ها حداکثر باری که می توانند تحمل کنن هزار و پانصد کیلوگرم می باشد. برای انجام کفراژبندی استفاده از جک سقفی تی شکل پیشنهاد می شود. این مدل از جک های سقفی به دو حالت متصل و یا سیال در بازار وجود دارند. قطر لوله های بیرونی شش سانت و قطر لوله های داخلی ۵ سانت است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر کاشی های ترک خورده

در اکثر ساخت و ساز ها و پروژه ها به ابزاری مثل جک سقفی نیاز خواهد بود، تا بار سقف را به صورت موقت نگه دارد. به کیفیت جک سقفی باید از دو نظر دقت داشته باشید، جک سقفی هم باید به خوبی توانایی تحمل بار سقف شما را داشته باشد و هم توانایی تحمل شرایط خاکی که سست است را داشته باشد و به اعماق زمین فرو نرود. در غیر این صورت جک سقفی خود به مشکل تبدیل خواهد شد.

اجرای جک سقفی و محاسبه تعداد آن

تعداد جک سقفی که اجرا می‌شود، باید با توجه به میزان فشاری که تن به سقف وارد می کند محاسبه گردد. اما به صورت کلی می توان اینگونه گفت، که یک جک سقفی برای هر متر مربع سقف کافی خواهد بود. چنانچه فشاری که بتن به سقف وارد می کند، بیشتر از یک و نیم تن است، باید به تعداد جک های سقفی اضافه شود. اگر از جک سقفی کم استفاده شود، قسمت نری لوله خم خواهد شد. برای اینکه ایمنی را بالاتر ببرید، بهتر است، که کمر کش را مورد استفاده قرار دهید و یا فاصله بین جک سقفی را هشتاد سانتی متر در نظر بگیرید.

در اجرا کردن جک سقفی، زیرسازی اهمیت بسزایی دارد. سطوحی که جک سقفی قرار است به آن تکیه داشته باشد، دو حالت خواهد داشت. جک یا روی طبقه بالاتر از همکف خواهد بود، که در این شرایط بر روی خاک قرار نمی گیرد و بتن ریزی که در زیر آن قرار می گیرد باید به صورت صحیح انجام شده باشد و سطحی که جک به آن اتکا می‌کند، باید مقاوم باشد. چون میزان این بار امکان دارد، که به زیر نیز منتقل گردد. اگر جک بر روی خاک اجرا گردد، باید میزان سست بودن خاک، با دقت زیاد مورد بررسی قرار بگیرد و اگر نیاز بود خاکریزی تراکمی نیز باید انجام شود. چنانچه جابجایی و نشست اتفاق بیفتد، احتمال فروپاشی بسیار بالاتر خواهد بود.

جک زیر سقفی

قیمت انواع جک سقفی

قیمت انواع جک سقفی به عوامل مختلفی مثل دست دوم بودن یا نو بودن آن، نوع جک، ارتفاع، ضخامت و قطر لوله های آن بستگی خواهد داشت. همچنین از عوامل دیگری که می توانند بر قیمت جک سقفی تاثیر بگذارند، کیفیت و وزن آنها می باشد. جک سقفی که به صورت دست دوم به فروش می رسد، از جک سقفی که نو است، ارزان تر خواهد بود. وقتی که قیمت جک سقفی استعلام می‌شود مشاهده می گردد، که قیمت جک ساختمانی چهار متری از انواع دیگر جک سقفی گران تر است.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

کاربردهای جک سقفی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی کاربردهای مختلف جک سقفی و انواع آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا