خدمات پرستاری و مراقبتی

مهارت برقراری ارتباط پرستار با سالمندان | رابطه پرستار و سالمند چگونه است؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

امروزه بسیاری از افراد به دلیل شاغل بودن وقت کافی برای نگهداری از سالمندان را ندارند از این رو به یک شخص مطمئن جهت مراقبت از سالمندان خود نیازمند هستند. پرستار در طول روز و بیشتر از دیگر اعضای خانواده در کنار سالمند می باشد از این رو باید بتواند ارتباطی صمیمی و دوستانه با سالمند برقرار نماید. مهارت هایی ارتباطی که پرستار باید با سالمند برقرار کند، عبارتند از:

زمان درخواست سالمند با او مشورت نماید:

تمامی افراد سالمند روزی فرزندانی را بزرگ و تربیت کرده اند و بیشتر، آنها به فرزندان خود مشورت داده اند، از این رو اکثر سالمندان علاقه ای به شنیدن مشورت و توصیه های دیگران ندارند پس باید هیچگاه به آنان توصیه ای نکرد و تنها در یک مورد پرستار می تواند به سالمندی که از آن مراقبت می کند توصیه کند آن هم زمانی است که خود سالمند از او درخواست مشورت و نظر دادن نماید.

پذیرفتن تفاوت عقاید:

به طور طبیعی همه ی افراد دارای عقاید مشترک نیستند و هر کسی می تواند عقیده خاص خود را داشته باشد، از این رو پرستاری که وظیفه مراقبت از سالمند را به عهده دارد باید به عقاید سالمند احترام بگذارد هر چند این عقاید مخالف عقاید خود باشد و هیچگاه نباید نسبت به نظر و عقاید سالمندان بی تفاوتی نشان داد.

زمانی که سالمند مشغول به انجام کاری است نباید پرستار مزاحم او شود:

هیچگاه نباید پرستار در حینی که سالمند مشغول به انجام کاری هر چند غیر مهم یا سرگرم کننده است، مزاحم او شود و یا با او مکالمه ای طولانی مدت و مهم را آغاز نماید، بلکه پرستار باید صبر کند تا شخص سالمند فعالیت خود را انجام دهد و آن را کنار بگذارد و بعد با او گفت و گو نماید.

گوش دادن به تمامی سخنان سالمند:

پرستار باید همواره به حرف های سالمند به صورت تمام و کمال گوش دهد و هیچگاه نباید میان حرف زدن سالمند بپرد و حرف او را قطع نماید زیرا سالمندان زمان سخن گفتن به دلیل تفکر، آرام آرام صحبت می کنند و گاهی میان سخن های خود مکث می کنند و پرستار با قطع نمودن سخن سالمند موجب می شود که او ادامه ی حرف خود را فراموش کند، از این رو باید حواس خود را کاملا جمع کند و با دقت تمام به حرف های سالمند گوش فرا دهد و هنگام گوش دادن از کلماتی همچون بله متوجه هستم یا بله ادامه دهید استفاده کند زیرا این کلمات نشان دهنده تمایل به شنیدن ادامه سخن است و پرستار با استفاده از این کلمات می تواند موجب اشتیاق سالمند برای حرف زدن شود.

همدلی کردن پرستار با سالمند:

یکی از نیازهای سالمندان این است که همواره با او همدلی کنید، از این رو پرستار باید لیستی از علایق و نگرانی های سالمند تحت مراقبت خود را تهیه کند تا بهتر بتواند در موضوعات مختلف با او همدلی نماید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایجاد ایمنی کودک در آشپزخانه و نکاتی که والدین باید بدانند.

هنگام سخن گفتن با سالمند از اصطلاحات تخصصی دوری کنید:

پرستار سالمند همواره باید توجه داشته باشد که هنگام سخن گفتن با سالمند هیچگاه از اصطلاحات تخصصی و کلمات سخت و غیر واضح استفاده نکند زیرا در این صورت موجب سردرگمی و متوجه نشدن سالمند می گردد پس باید از عبارت های کوتاه، کلمات آسان و قابل فهم استفاده کند.

صحبت کردن با لحنی آرام و واضح با سالمند:

با بالا رفتن سن بسیاری از افراد دچار پیر گوشی می شوند که عارضه ای طبیعی و غیر قابل درمان است از این رو افراد سالمند بسیاری هستند که مشکل شنوایی دارند و ممکن است گاهی حتی یک کلمه را با چند بار تکرار کردن متوجه نشوند، از این رو پرستاری که وظیفه مراقبت از سالمند را به عهده دارد باید همواره آرامش و خونسردی خود را حفظ نماید و با ملایمت، آرامی و شمرده شمرده با سالمند سخن بگوید و هیچگاه تند تند، با عجله و صدای بلند صحبت نکند و مهمتر از همه اینکه به هیچ وجه نباید سر سالمند داد بزند.

پرستار با سالمندان شروع برخی مکالمات با مسئله های کوچک:

برخی مسائل جدی و مهم هستند که پرستار باید برای فهمیدن، درک یا پی بردن به آنها با سالمند گفت و گو نماید و ممکن است اگر یک مرتبه بحث موضوع اصلی را باز کند و سر اصل مطلب برود موجب سردرگمی سالمند گردد از این رو بهتر است ابتدا بحث خود را با موضوع های کوچک و معمولی شروع نماید و کم کم اصل موضوع را بیان کند.

پرسیدن سوال از سالمند:

همانطور که گوش دادن به سخنان سالمند از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد، سوال پرسیدن از سالمند نیز همان قدر حائز اهمیت است چرا که در وهله اول موجب درک بهتر سخنان سالمند توسط پرستار می شود و بعد اینکه سالمند متوجه می گردد که شما به سخن های او گوش می دهید و به او توجه می کنید.

برقراری ارتباط بدون کلام با سالمند:

همیشه برقراری ارتباط با سالمند نیاز به کلمات ندارد گاهی با نشستن در کنار سالمند، گرفتن دستان او، نوازش دستان و غیره می تواند خود به تنهایی، نوعی ارتباط صمیمانه با سالمند باشد.

انتخاب محیط های مناسب جهت مکالمه با سالمند:

پرستار همواره باید برای صحبت کردن با سالمند مکان های مختلفی را انتخاب کند و همیشه تنها در منزل با او سخن نگوید، چرا که ماندن سالمند برای مدتی طولانی در منزل او را خسته و کلافه می کند از این رو بهتر است که پرستار سالمند را به مکان های مختلف نظیر پارک ببرد و در آنجا با یکدیگر گفت و گو و مکالمه داشته باشند.

موقعیت های کمک به سالمند اولویت بندی شود:

با افزایش سن و طی کردن روند پیری مشکلات بسیاری برای سالمندان نظیر: کاهش قدرت استقامت، آلزایمر، محدودیت های حرکتی و غیره رخ می دهد که هر کدام به نوبه خود بر روی زندگی سالمند تاثیر می گذارند. پرستاری که مسئولیت مراقبت از سالمند را بر عهده دارد نباید به تمامی جنبه های زندگی سالمند ورود کند و در تمامی کارهایش دخالت کند زیرا با این کار موجب ناامیدی و شرم او می گردد از این رو باید موقعیت های کمک به سالمند را اولویت بندی نمایند و بیشتر تمرکز خود روی موضوعاتی لازم و ضروری بگذارد و به آنها بپردازند به علاوه به سالمند اجازه دهد که کارهای کوچک و در حد توانش را خودش انجام دهید و او را تشویق کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آنچه باید در مورد مراحل رشد و تربیت پسران بدانید.

احترام گذاشتن به سالمند:

یکی از وظایف مهم پرستار احترام گذاشتن به سالمند می باشد و پرستار نباید به گونه ای با سالمند رفتار کند که او احساس توهین و بی احترامی بکند به علاوه پرستار نباید هیچگاه همانند یک کودک با سالمند رفتار کند، سخن بگوید و به او دستور دهد بلکه باید همیشه با او گفت و گوی دوستانه و محترمانه داشته باشد.

ویژگی های پرستار سالمند

با حوصله و صبور بودن:

پرستار باید همواره فردی صبور و با حوصله باشد و به آرامی، با صبر و حوصله با سالمند سخن بگوید، به علاوه هیچگاه با او تندی نکند تا سالمند بتواند به راحتی با پرستار ارتباط برقرار کند.

مرتب و پاکیزه بودن:

اگر سالمند به بیماری ابتلا داشت مثلا دیابت پرستار باید همواره به صورت مرتب و تمیز، با صبر و حوصله فراوان به او رسیدگی کند، علاوه بر بیماری پرستار باید به نظافت شخصی سالمند نیز حتما توجه و رسیدگی نماید.

مسئولیت پذیر:

پرستار سالمند باید شخصی مسئولیت پذیر باشد و تمامی کارهای سالمند را در ساعات مشخص انجام دهد به طور مثال قرص های سالمند را سر وقت به او بدهد و هیچگاه نباید انجام کارهای سالمند و وظایف خود را پشت گوش بیندازد.

همراه و همدم بودن:

پرستار باید همواره همراه سالمند باشد و با او در انجام بسیاری از کارهایش نظیر نامه نوشتن، پیاده روی و غیره همراهی کند و به خوبی به حرف های سالمند گوش دهد تا سالمند او را همدم خود بداند و با پرستار احساس راحتی کند.

دقیق، منظم و محتاط بودن:

پرستار باید تمامی کارهای سالمند را با دقت، نظم و احتیاط فراوان انجام دهد مثلا اگر سالمندی به فشار خون مبتلا است پرستار باید به صورت منظم با دقت و با استفاده از دستگاه میزان فشار خون سالمند را بسنجد و در صورت بالا یا پایین بودن میزان آن محتاطانه عمل کند و داروهای سالمند را به او بدهد.

فعالیت هایی که پرستار می تواند جهت پر نمودن اوقات فراغت سالمند انجام دهد

۱: به گردش بردن سالمند در مکان های مناسب همچون پارک

۲: کتاب خواندن برای سالمند

۳: بازی کردن با سالمند برای مثال کارت بازی

۴: کمک به سالمند در ورزش کردن و انجام فعالیت های روزانه اش

۵: کمک به سالمند جهت نامه نوشتن یا پیغام گذاشتن

۶: همراهی با سالمند در بسیاری از فعالیت ها همچون پیاده روی

پرستار با سالمندان مزایای مراقب از سالمند توسط پرستار در منزل

۱: آسایش خاطر و امنیت بیشتر

۲: مقرون به صرفه

۳: توجه و دقت بیشتر

۴: کاهش درگیری خانواده

۵: حفظ استقلال

۶: مراقبت شخصی و خصوصی

۷: همراهی و مصاحبت

۸: اختصاص تمام وقت به سالمند

۹: راحتی بیشتری

سخن پایانی

به طور کلی پرستاری که برای سالمند خود انتخاب می کنید باید همواره شخصی مطمئن باشد و تمامی ویژگی های گفته شده را نیز دارا باشد تا سالمند احساس تنهایی نکند، دچار افسردگی نشوند، همواره زندگی نرمال و شادی داشته باشد و با شور و نشاط فعالیت های روزمره خود را انجام دهد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

مهارت برقراری ارتباط پرستار با سالمندان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایای مراقب از سالمند توسط پرستار در منزل

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا