تعمیراتتعمیرات اجاق گاز

بررسی کامل دلایل سوت نزدن زودپز و راه حل آن

چرا زودپز صدای سوت ندارد ، برای حل این مشکل چه کارهایی باید کرد

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

دلایل سوت نزدن زودپز چیست ؟

یکی از وسایل قدیمی و پرکار در آشپزخانه ، زودپز می باشد . و هر زمان شما برای تهیه ی غذا وقت نداشته باشید می توانید برای تسریع در فرآیند پخت ، از زودپز استفاده کنید . زودپز از قطعات مختلفی درست شده که هر کدام وظیفه ی خاصی بر عهده دارند که نشان می دهند پخت در چه مرحله ای است و وضعیت داخل زودپز چگونه است ؟ مثلا سوت زود پز وظیفه دارد تا شروع مراحل پخت را به ما اعلام کند . امکان دارد این مشکل برای شما هم پیش آمده باشد که زودپز شما سوت نزد . می خواهیم در این مقاله از ایبک امداد دلایل سوت نزدن زودپز را برای شما بیان کنیم لطفا با ما همراه باشید .

سوت نزدن زودپز

زودپز چیست ؟

زودپز در آشپزخانه برای همه ی خانم ها مخصوصا خانم های شاغل که وقت زیادی برای پخت غذا ندارند ، بسیار لازم می باشد . زودپز وسیله ای است که سرعت پخت غذا را بالا می برد علاوه بر اینکه وقت کمتری از شما ، برای پخت غذا می گیرد در مصرف گاز هم صرفه جویی خواهد شد به همین دلیل ، این وسیله طرفداران زیادی دارد اما دقت داشته باشید که در هنگام خرید ، نوع مناسب و استاندارد آن را انتخاب کنید و در هنگام استفاده نیز حتما نکات ایمنی را رعایت کنید .

سوت نزدن زودپز

زودپز چگونه کار می کند ؟

در هنگام استفاده از دستگاه زودپز ، مواد غذایی را درون دیگ در بسته ریخته و غذا تحت فشار پخته خواهد شد . همانگونه که می دانید مایعات نقطه جوش های متفاوتی دارند و نقطه جوش آب ۱۰۰ درجه سانتیگراد می باشد .

وقتی فشار بالا می رود نقطه ی جوش هم افزایش پیدا می کند و اگر فشار را پایین بیاوریم نقطه ی جوش هم کم خواهد شد . در اصل می توان گفت که کار دیگ زودپز هم همین می باشد . وقتی مواد غذایی را با آب داخل دیگ می ریزیم و شعله ی گاز را روشن می کنیم ، آب شروع می کند به جوشیدن و بخار شدن . کم کم بخاری که داخل دیگ است زیاد می شود و باعث خواهد شد  فشار در داخل دیگ هم زیاد شود . و همانگونه که گفتیم با افزایش فشار ، نقطه ی جوش هم بالا می رود و تقریبا به ۱۳۰ درجه سانتیگراد خواهد رسید . وقتی مواد غذایی در دمای بالا  قرار می گیرند سرعت پخت هم زیاد می شود و باعث پختن غذا در مدت کمتری خواهد شد .

 

دلایل اصلی سوت نزدن زود پز چیست ؟

همانطور که می دانید پخته شدن غذا توسط زودپز در دما و فشار بالا انجام می گیرد . پس یک هشدار دهنده لازم است که از وضعیت داخل زودپز ما را با خبر کند . تقریبا می توان گفت که یکی از وظایف این قطعه هشدار دهندگی آن می باشد . که وقتی به صدا در می آید ما را از وضعیت فشار داخل  آگاه می کند و بعضی وقت ها وقتی که غذا درون زودپز در حال پخت می باشد و فشار داخل هم زیاد شده ، متوجه می شوید که سوت صدا نمی کند در ادامه مطالب می خواهیم برای شما دلایل وجود این مشکل را بیان کنیم :

  1. در مرحله ی اول ، واشری را که در دور در قرار دارد ، بررسی کنید زیرا اگر واشر خراب باشد  هوا از لای در ، به بیرون نفوذ می کند و نبودن فشار در داخل زودپز ، باعث خواهد شد که سوت  صدا ندهد .
  2. اگر شما در هنگام شروع پخت غذا ، شعله ی گاز را کم کنید باعث خواهد شد که دمای درون دیگ بالا نرود و فشار هم افزایش پیدا نکند و در نتیجه صدای صوت شنیده نخواهد شد .
  3. خرابی سوپاپ می تواند یکی از دلایل سوت نزدن زودپز باشد .
  4. اگر محتویات درون دیگ ، دارای موادی مثل گندم و یا ذرات کوچک دیگری باشد ، امکان دارد این ذرات کوچک به داخل سوت رفته و آن را مسدود کرده و مانع سوت زدن شود .
پیشنهاد آی‌بک امداد :  بلبرینگ پمپ آب چیست و چه کاربردی دارد و علائم خرابی آن چیست؟

راه هایی برای جلوگیری از سوت نزدن زودپز

همانگونه که گفتیم در هنگام شروع فرایند پخت ، ما به وسیله سوت از وضعیت داخل دیگ اطلاعاتی به دست می آوریم ، حالا اگر زودپز سوت نزد طبیعتا ما از چگونگی فشار داخل بی اطلاع خواهیم بود . در ادامه ی مطالب مراحلی را که بعد از شروع فرایند پخت ، انجام می شود برای شما توضیح می دهیم .

  • در هنگام شروع پخت غذا ، حداقل ۵ دقیقه شعله ی گاز را زیاد کنید تا دمای آن بالا برود .
  • اگر دما بالا برود ، باعث بالا رفتن فشار داخل دیگ نیز می شود .
  • هر زمان فشار به اندازه ی کافی بالا رفت سوت زودپز به صدا در می آید .
  • بعد از اینکه متوجه شدید سوت به صدا در آمده است می توانید شعله ی زیر غذا را کم کنید تا غذا به آرامی بپزد .
  • ضمنا در این هنگام بخار اضافی به وسیله ی سوپاپ از درون زودپز خارج خواهد شد .

سوت نزدن زودپز چه خطراتی به دنبال دارد ؟

همانگونه  که در بالا برای شما توضیح دادیم بوسیله ی سوت زودپز ، ما از وضیت داخل آن مطلع می شویم پس اگر زودپز سوت نزد شما هیچ اطلاعی از وضعیت داخل دیگ نخواهید داشت و این امکان دارد برای شما خطری جدی به دنبال داشته باشد . در ادامه این خطر را برای شما توضیح می دهیم :

  • وقتی سوت به صدا در می آید ما متوجه می شویم که زمان آن رسیده که شعله را کم کنیم ولی اگر سوت صدا نکند ما متوجه ی این موضوع نخواهیم شد که زمان کم کردن شعله رسیده است ، و احتمال دارد که زودپز بترکد .

نکات ایمنی در مورد خرید و استفاده از زودپز

همان طور که گفتیم زودپز با فشار بخار آب ، باعث پخت سریع غذا می شود اگر این بخار نتواند به هر دلیلی از دیگ خارج شود آنگاه زودپز مانند یک بمب منفجر خواهد شد . پس برای جلوگیری از خطرات احتمالی ، حتما برای انتخاب زودپز مناسب و استاندارد و روش صحیح استفاده از آن به نکات زیر دقت کنید :

  1. در موقع خرید حتما زودپز استاندارد بخرید .دقت کنید و از بین زودپزهای استاندارد ، دستگاهی را انتخاب کنید که دارای سیستم ایمنی بیشتر بوده  و همچنین دارای برنامه ریزی پخت باشند . محصولی که انتخاب می کنید باید توسط یک شرکت معتبر و شناخته شده ، ساخته شده باشد و حتما دارای استاندارد باشد و هنگام ساخت ، نکات ایمنی را رعایت کرده و آزمایش های ایمنی را هم انجام داده باشند .
  2. در هنگام خرید زودپز حتما از فروشنده درخواست کنید تا طرز استفاده درست از زودپز را برای شما توضیح دهد . خوب به سخنانش گوش دهید و اگر سوالی برای شما پیش آمد حتما بپرسید .
  3. قبل از اینکه از زودپز استفاده کنید حتما دفترچه راهنمای آن را با دقت مطالعه کنید . دقت داشته باشید هر وسیله ای دستور عمل خاص خودش را دارد مثلا بعضی از دیگ های زودپز را باید یک سوم آب کنید ولی در بعضی از زودپز ها ، نصف یا حتی دو سوم هم می شود آب پر کرد . پس حتما قبل از اولین استفاده دفترچه ی راهنمای زودپز را مطالعه کنید .
  4. زود پزی انتخاب کنید که به قفل ایمنی مجهز باشد ..در زودپزهای قدیمی ممکن بود بعد از بالا رفتن فشار در زودپز ناگهان باز شود . ولی زودپزهای امروزی مجهز به قفل داخلی می باشند و تا هنگامی که بخار داخل ظرف است ، باز نمی شوند .
  5. زود پزی را انتخاب کنید که یک دسته بلند در یک طرف ، و یک دسته ی کوتاه در طرف دیگر داشته باشد زیرا در اینصورت می توانید در دیگ را راحت باز و بسته کنید و از طرفی دسته ی بلند کمتر داغ می شود .
  6. مواد غذایی مناسب در دیگ زودپز بریزید . به هیچ عنوان مواد غذایی ریز و غذاهایی که هنکام پختن کف خواهند کرد ، را درون دیگ قرار ندهید زیرا ذرات ریز غذا و یا کف ، دریچه ی خروج فشار را مسدود خواهد کرد  . غذاهایی را که نباید در زودپز بریزید مثل : جوپرک ، بلغور گندم و جو ، رشته فرنگی ، ماکارانی ، حبوبات ریز و ….
  7. بعد از پختن غذا شعله را خاموش کرده و سوپاپ اطمینان را آزاد کنید تا بخار خارج شود . هیچگاه قبل از خارج شدن کامل بخار ، اقدام به باز کردن در زودپز نکنید .
  8. در روی در دیگ شما ، حلقه ای لاستیکی قرار دارد که باعث خارج نشدن بخار از دیگ می باشد حتما از سلامت این لاستیک اطمینان پیدا کنید زیرا فاسد شدن و یا پاره شدن لاستیک باعث خروج بخار از دیگ می شود
  9. روی در زودپز ، دریچه ی اطمینان وجود دارد . وقتی فشار داخل دیگ زودپز از حد بیشتر شود این دریچه باز شده و بخار اضافی از آن خارج می شود . قبل از استفاده از زودپز ، روزنه ی بخار را چک کنید و از باز بودن دریچه اطمینان حاصل کنید .
  10. بعد از استفاده از زودپز حتما حلقه ی لاستیکی و دریچه ی اطمینان را خوب بشویید و در صورت ایجاد پارگی در لاستیک حتما آن را عو ض کنید .
  11. دقت داشته باشید در صورت شل شدن پیچ دسته ها ، حتما آن را سفت کنید زیرا امکان دارد هنگام برداشتن ، زودپز از دست شما افتاده و باعث سوختگی خودتان و آسیب دیگی دستگاه شود .
  12. اگر احساس کردید زودپز شما خراب شده ، حتما سریعا آن را تعمیر کنید و قبل از تعمیر به هیچ وجه از آن استفاده نکنید .
پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی و آشنایی با انواع ابعاد آسانسور

 

نتیجه گیری از دلیل سوت نزدن زودپز

از نکات بالا متوجه شدید با اینکه استفاده از زودپز برای صرفه جویی در زمان و همچنین صرفه جویی در گاز ، بسیار برای شما مقرون به صرفه است ولی باید بسیار دقت داشته باشید که در هنگام استفاده از آن ، نکات ایمنی و اصولی را رعایت کنید تا با مشکلات جدی رو به رو نشوید . برای طول عمر بیشتر دستگاه خود ، به خوبی از آن مراقبت کنید زیرا ضربه خوردن و … می تواند در کارایی آن اختلال ایجاد کند .

در مقاله ی بالا از ایبک امداد موارد لازم را در مورد سوت زودپز برای شما بیان کردیم . امیدواریم مطالب برای شما مفید بوده باشد .

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

سوت نزدن زودپز

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل در رابطه با مشکل سوت نزدن زودپز و راه های حل آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا