تعمیرات کولر آبی

تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی | کاربرد پد سلولزی در کولر آبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در مناطقی که دارای آب و هوای خشک و نیمه خشک می باشند از کولر های آبی بیشتر استفاده می کنند در صورتی که بخواهید عملکرد این کولرها را بهبود ببخشید، می توانید کولر آبی خود را به سلولزی تبدیل کنید. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم روش تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی و جایگزین کردن پد های سلولزی را با پوشال های قدیمی برایتان توضیح دهیم.

نحوه کار کولر آبی

مکانیسم کولر آبی به شکلی است که بر اساس تبخیر آب کار می کند. جهت عمل تبخیر، بستری نیازمند است تا بتواند انرژی لازم را انتقال دهد. بستری که جهت انتقال حرارت در کولر آبی طراحی شده به آن واسطه تبخیری می گویند. واسطه های تبخیری از جنس چوب هایی مانند صنوبر، سپیدار و… است ولی اخیراً واسطه های جدیدی وارد بازار شده که به آن پدهای سلولزی می گویند که توانسته جایگزین بسیار مناسبی برای پوشال های قدیمی باشد. در لغت پوشال یعنی میان تهی و سبک.

پوشال ها رشته های بلند و کوتاه چوبی هستند که به وسیله ماشین های پوشال سازی تولید می شوند و به شکل بسته های مکعبی در می آیند. عرض پوشال ها تقریباً ۱ تا ۲ میلی متر می باشد و از چوب درختانی مانند سپیدار، صنوبر و… تهیه می شود. پوشال ها دارای معایب و مزایای زیادی می باشند که در ادامه شما را با آنها آشنا می کنیم.

تبدیل کولر آبی

مزایای پوشال کولر آبی

برای آشنایی شما جهت تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی ابتدا شما را با مزایای پوشال های چوبی آشنا کنیم این مزایا عبارتند از:

  • پوشال ها وزن سبکی داشته و این به دلیل چوبی بودن جنس آن می باشد.
  • سرعت انتقال حرارت در این پوشال ها قابل قبول است زیرا این پوشال ها فیبری بوده و باعث افزایش انتقال حرارت می شود.
  • قیمت پوشال ارزان بوده و به همین دلیل مورد استقبال کاربران قرار گرفته است.
  • اندازه و ابعاد آن محدودیتی نداشته و به راحتی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.

معایب پوشال ها

در کنار مزایایی که پوشال ها دارند دارای معایبی هم می‌باشند که عبارتند از:

  • پوشال ها معمولاً محل مناسبی برای تجمع باکتری ها و قارچ ها می باشد و بعد از مدتی ممکن است باعث بیماری‌های ریوی، حساسیت ها و بیماری های تنفسی شوند.
  • پوشال به دلیل این که از چوب تهیه می شود در برابر آب پوسیده شده و باید سالانه آن را عوض کنید.
  • ساختار پوشال به شکلی است که نمی‌توان به راحتی آن را رسوب زدایی کرده و آلودگی‌ها را در آن پاک کرد.
  • بعد از گذشت مدتی، پوشال ها شکل خود را از دست داده و دچار ریزش و افتادگی می‌شوند و باعث پایین آمدن راندمان عملکرد کولر خواهد شد. به همین دلیل باید آنها را هر سال تعویض کنید.

پد های سلولزی

پدهای سلولزی کولر یکی از قطعات اصلی در سیستم های سرمایشی کولر آبی می باشد. این پدها جایگزین خوبی برای پوشال های چوبی قدیمی هستند. بافت پد سلولزی نسبت به پوشال های چوبی منسجم‌تر می باشد به همین دلیل در تولید سرمای بیشتر و خنک نگه داشتن محیط، عملکرد بسیار عالی دارد. در ادامه می خواهیم شما را با تفاوت های پوشال و پد سلولزی و همچنین کاربرد پدهای سلولزی در کولر آبی آشنا کنیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیر پمپ کولر آبی پرتابل | خرابی های پمپ آب کولر پرتابل

مقایسه پد سلولزی با پوشال های چوبی

همانطور که گفتیم پوشال های چوبی نسبت به پد سلولزی کیفیت بسیار پایینی دارند. پوشال ها از رشته های چوبی و تنیده تشکیل شده که دارای قدرت جذب آب زیادی می باشند. از این پوشال ها در کولر های آبی زیاد استفاده می کنند و دلیل آن هم ارزانتر بودن آنها است ولی پدهای سلولزی قیمت بیشتری نسبت به پوشال های قدیمی دارند.

  • پوشال سلولزی بافت منسجم تری داشته و قدرت جذب بالایی هم دارد به همین علت است که در واحدهای صنعتی بیشتر از پدهای سلولزی استفاده می شود.
  • پوشال معمولی استحکام زیادی نداشته و در همان هفته های اول با تغییر شکل، راندمان تبخیر آب را هم کم می کند ولی پدهای سلولزی به دلیل انسجام و استحکام، تغییر شکل نمی دهند.
  • تفاوت های دیگر پوشال چوبی و پد سلولزی، دوام بالا، سرمای بیشتر، سلامت هوای داخل محفظه کولر و… در پدهای سلولزی می باشد.
  • یکی دیگر از تفاوت های پوشال و پد های سلولزی این است که این پدها در مصرف آب صرفه جویی می کنند زیرا به دلیل لایه های نازک و جنس منسجم، قدرت نگهداری و جذب آب بالایی دارند و به همین دلیل در هنگام بحران آب در مناطق خشک می توانند گزینه مناسبی باشند.

پد سلولزی چیست؟

پد سلولزی لایه نازکی از سلولز می باشد که سطح یکنواخت و صاف دارد. ماده اولیه که برای ساختن این پد استفاده می شود کاغذ کرافت است. کاغذ کرافت در داخل کشور ما تولید نشده و آن را از خارج وارد می کنند. به همین دلیل دارای قیمت بیشتری بوده و به سختی پیدا می شود.
لایه های نازک پدهای سلولزی به صورت موج دار در روی یکدیگر قرار گرفته و سطح یکنواختی را جهت جذب بهتر از آب به وجود می آورند. این پدها دارای مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی و آلودگی ها می باشند. سلولز از دیواره سلولی گیاهان درست می شود به همین دلیل می توانید از سلامت این الیاف در پدهای سلولزی مطمئن باشید. این پدها تضمین کننده سلامت هوای تولید شده در داخل ساختمان است.

کاربرد پد سلولزی در کولر آبی

یکی از کاربردی ترین و اصلی ترین اجزای کولر آبی، پوشال سلولزی است که کار اصلی آن خنک سازی هوا می باشد. به طور کلی می توانیم بگوییم که در کولر های آبی، آب در لایه های به هم فشرده و نازک پد سلولزی پخش می شود. قدرت نگهداری و جذب بالای آب های سلولزی باعث می شوند تا رطوبت چند روز در آن باقی مانده و سطح پوشال هم خیس بماند. از تماس بین هوا و قطرات آب، جریان هوای خنک به وجود می آید. این کار می‌تواند باعث خنک شدن هوای داخل محفظه کولر شود.

مزیت استفاده از پدهای سلولزی چیست؟

علاوه بر مزایایی که در مقایسه با پد سلولزی و پوشال ها برای شما نام بردیم پدهای سلولزی مزیت های دیگری هم دارند که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. مزیت های مهم پوشال های سلولزی عبارت می باشند از:

  • این پدها دارای قدرت جذب آب بالایی بوده و در مصرف آب هم صرفه جویی می شود.
  • بالا بردن بازدهی کولر آبی برای خنک سازی محیط و فشار نیامدن به موتور کولر
  • در مصرف برق صرفه جویی می شود.
  • قابلیت رسوب زدایی داشته و همچنین شویندگی آسانی دارند.
  • این پدها عمر زیادی داشته و بین ۳ تا ۵ سال می توانید از آن استفاده کنید.
  • دارای بافت شبکه ای بوده و از ورود آلودگی و حشرات به داخل کولر جلوگیری می کند.
  • به تنفس سالم کمک می کند.
  • در برابر ورود گرد و غبار مقاومت بالایی دارد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  شناخت انواع مختلف پوشال کولر آبی

تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی

کولرهای آبی به طور معمول ساز و کاری دارند که به وسیله تبخیر سیال هوا را تهویه می کنند و باعث به گردش درآمدن هوا می شوند ولی در این سیستم استفاده از عاملی که باعث انرژی مصرف کمتر و کارایی بیشتر شود اهمیت زیادی دارد. با تبدیل کولر آبی به کولرهای سلولزی می توان بهترین تعادل را در بین هوا و آب در کولر آبی برقرار کرد.

در اصل شما با تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی، می توانید از هوای خنک تری بهره مند شوید. تبدیل کولر آبی به کولر های سلولزی و گذاشتن پدهای سلولزی در کولر، باعث می شود کولر شما سیستم تهویه کارآمدتری داشته باشد. پد سلولزی با طراحی خاص خود قابلیت تعمیر، تمیز کردن و یا تعویض آسانی دارد و به طور کلی کار با آنها بسیار راحت است.
تبدیل کردن کولر آبی به کولر سلولزی راحت انجام می گیرد و نیاز به کار خاصی ندارد. کافی است تا شما پدهای سلولزی متناسب با کولر خود را خریداری کرده و جایگزین پوشال های چوبی کنید. این پدها مواد تشکیل دهنده خاصی دارند که می توانند کارایی خوبی را ارائه دهند.
پدهای سلولزی با طبیعت سازگاری داشته و مواد سمی و خطرناک ندارند و ایجاد حساسیت هم نمی کنند.

خرید پدهای سلولزی

پدهای سلولزی انواع گسترده‌ای دارند که هر کدام از آنها دارای ویژگی خاصی هستند. برای خریدن پد سلولزی باید به مدل دقیق کولر آبی خود توجه کنید و نمونه های مناسب برای کولر خود انتخاب کنید. هنگام خرید پد سلولزی به کیفیت آن توجه خاصی کنید. بعضی از نمونه‌های این پدها دارای ماندگاری زیادی بوده و بعضی دیگر هم ممکن است دچار شکستگی زود هنگام شده و مجبور به تعویض آن شوید.

بعد از اینکه کولر آبی خود را به کولر سلولزی تبدیل کردید باید برای نگهداری از آن توجه خاصی انجام دهید مثلاً در صورتی که در پد سلولزی ترک و یا شکستگی مشاهده کردید سریعاً آن را تعویض کنید زیرا باعث اختلال در عملکرد کولر شده و مشکلات فنی برای کولر به وجود می‌آورد.
با رعایت مواردی که در ادامه برایتان بیان می کنیم می توانید طول عمر کولر خود را افزایش دهید:

  1. هنگامی که از کولر آبی استفاده نمی کنید حتماً آن را خاموش کنید.
  2. از تمیز بودن فیلتر ها و مخزن آب اطمینان پیدا کنید.
  3. برای محافظت از کولر سلولزی خود بهتر است از قرص های تصفیه آب در کولر استفاده کنید. قرص تصفیه آب از تجمع رسوبات در کولر جلوگیری می کند.
  4. وقتی کولر آبی در حال کار کردن است حتماً سطح آب آن را چک کنید.
  5. مخزن آب کولر را در فواصل معینی تمیز کنید تا کولر شما بهتر کار کند.

تبدیل کولر آبی

نتیجه گیری

در این مقاله از ایبک امداد روش تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی را برایتان توضیح دادیم. تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی می تواند باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین عملکرد بهتر کولر آبی شما شود. برای این کار باید پد سلولزی مناسب با مدل کولر خود را انتخاب کنید و آن را به راحتی جایگزین پوشال های قدیمی کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تبدیل کولر آبی به کولر سلولزی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزیت استفاده از پدهای سلولزی چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا