خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

خطرات گازهای چاه فاضلاب | علائم گاز گرفتگی چاه

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در چاه های فاضلاب به دلیل واکنش هایی که در فاضلاب موجود در چاه به وجود می آید، گازهای زیادی تولید می شود که این گازها بدون رنگ و بو بوده و در صورتی که فرد این گازها را تنفس کند دچار مشکلات تنفسی خواهد شد و گاهی هم امکان دارد به خفگی و مرگ منجر شود. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با خطرات گاز های فاضلاب آشنا کنیم تا بتوانید از بروز خطرات جدی برای خود و اعضای خانواده جلوگیری کنید. با ما همراه باشید.

خطرات گازهای چاه فاضلاب

همانطور که گفتیم در چاه های فاضلاب به دلیل واکنش شیمیایی در فضولات، گازهایی تولید می شود که در صورت تنفس باعث مشکلات تنفسی و گاهی مرگ خواهد شد. هنگام تخلیه چاه باید حتماً مراقب این گازها باشید و اقدامات ایمنی را برای مواجه شدن با آن کاملاً رعایت کنید.

توصیه می‌کنیم سالیانه، فاضلاب به وسیله یک متخصص سرویس شود تا از وضعیت چاه جذبی کاملاً مطلع شوید و بتوانید در هنگام وقوع مشکل جدی، اقدامات لازم را انجام دهید. با توجه به اینکه این گازهای سمی بو و رنگ ندارند تشخیص آنها بسیار سخت است.

مسمومیت با این گاز ها به طور ناگهانی اتفاق افتاده و شخص مسموم را به شدت ضعیف و خسته می‌کند و ممکن است فرد مسموم به وسیله این گاز، حتی امکان خارج شدن از چاه و درخواست کمک را هم نداشته باشد.

گازهای چاه فاضلاب

انواع گاز های تولید شده در چاه فاضلاب

گاز های فاضلاب ممکن است بسیار خطرناک باشند و کمترین ضرر آنها بوی بد و تعفن در اطراف چاه است. گاز های فاضلاب در نتیجه عملکرد باکتریهای غیر هوازی در روی فاضلاب و لجن به وجود می‌آید. در ادامه می خواهیم شما را با این گاز های فاضلاب آشنا کرده و خطرات مسمومیت آن را بررسی کنیم.

پنج نوع گاز بدون بو، بدون رنگ و خطرناک در چاه فاضلاب وجود دارد که انسان را در معرض تنگی نفس، خفگی و مرگ قرار می دهد. این گاز ها شامل آمونیاک، متان، گاز دی اکسید کربن، گاز سولفید هیدروژن و گاز کربن مونوکسید می باشد.

استشمام این گازها خطرناک بوده و کارگرانی که در حال تخلیه چاه و یا حفر چاه و لایروبی آن می باشند باید حتماً نکات ایمنی را کاملاً رعایت کنند چاه فاضلاب به دلیل تجمع این گازهای فاضلابی و سمی برای انسان بسیار خطرناک است زیرا می تواند باعث مسمومیت شدید شود.

بعضی از این گازها که عبارتند از: هیدروژن سولفور، متان، گاز کربنیک و همچنین آمونیاک برای انسان بسیار مضر هستند. حتماً شما هم اخبار حوادث را مربوط به چاه های فاضلاب که باعث مسمومیت و یا ریزش چاه شده است، شنیده اید پس باید حتماً نکات ایمنی را در تخلیه و یا حفر چاه رعایت کنید تا با مشکلات جدی روبرو نشوید.

گاز آمونیاک

فرمول شیمیایی گاز آمونیاک NH3 بوده و یکی از گازهای داخل چاه فاضلاب می باشد که به دلیل تجزیه و همچنین تخمیر مواد آلی ازت دار مثل اوره، تولید می شود. این گاز در اطراف سرویس های بهداشتی و چاه های فاضلاب فراوان است. ساختار مولکولی این گاز از یک اتم نیتروژن و همچنین سه اتم هیدروژن تشکیل شده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا باید از سپتیک تانک استفاده کنیم | سیستم سپتیک چیست؟

خطرات گاز آمونیاک

آمونیاک گازی با بوی تند و زننده و بی رنگ است که می تواند بسیار خطر آفرین و مضر باشد خطرات گاز آمونیاک عبارت است از: تحریک و سوزش چشم، سرفه،  سوختگی در پوست، اشک آور بودن گاز و…

اگر شخصی در مدت طولانی در مجاورت این گاز قرار بگیرد باعث خفگی و مرگ خواهد شد. در صورتی که گاز آمونیاک با هوا ترکیب شده و یا اینکه بیش از اندازه گرم شود و یا اینکه تحت فشار زیاد قرار بگیرد، باعث انفجار خواهد شد.

اشخاصی که برای تخلیه چاه و یا چاه بازکنی و همچنین لایروبی چاه، به داخل چاه فاضلاب می‌روند حتماً باید مراقب گاز آمونیاک باشند زیرا باعث کمبود اکسیژن می شود و تنفس شخص را دشوار خواهد کرد.

مسمومیت با گاز آمونیاک

در صورتی که شخصی در مجاورت این گاز قرار بگیرد دچار تعریق شدید شده و مسموم خواهد شد. بهترین کار قبل از اینکه نیروهای امدادی برسند، این است که شما فرد مسموم شده را در معرض هوای آزاد قرار دهید و در صورتی که این امکان برایتان فراهم بود باید پوست شخص مسموم را با آب بشویید و لباس های شخص را هم عوض کنید.

خطرات گاز سولفید هیدروژن

گاز هپاتیک اسید و گاز ترش نام های دیگر سولفید هیدروژن  می باشد فرمول شیمیایی این گاز H2S بوده که با نام های هیدروسولفوریک اسید یا اسید سولفوریک هم شناخته می شود و همچنین به گاز مرداب، گاز فاضلاب و گاز ترش هم معروف است. گاز مرداب گازی می باشد سمی، قابل اشتعال و بی رنگ، که بویی شبیه به بوی تخم مرغ گندیده داشته و در صورتی که در غلظت های بالا باشد دارای بویی شیرین است.

قدرت حل شدن این گاز در روغن و آب باعث شده تا به راحتی وارد آب های سطحی و زیرزمینی شود و در آن ها هم حل شود. این گاز دارای چگالی بیشتر از هوا بوده و می‌تواند در ارتفاعات کم هم ماندگار باشد. گاز H2S در چاه فاضلاب دیده می‌شود و افراد چاه باز کن و مقنی، هنگام ورود به چاه جهت لایروبی و یا تخلیه چاه، باید مراقب این گاز خطرناک و سمی باشند.

خطر مسمومیت با گاز هیدروژن سولفید

گاز هیدروژن سولفید می تواند در عملکرد سیتوکروم اکسید اختلال به وجود بیاورد و از جذب اکسیژن جلوگیری کند. در صورتی که شخص با این گاز خطرناک تماس پیدا کند، دچار سوزش بینی، چشم و حلق و همچنین ریه خواهد شد و در حالت حادتر هم احتمال دارد شخص دچار خفگی و مرگ شود.

اگر گاز هیدروژن سولفید با هوا ترکیب شود می تواند مانند یک اکساینده عمل کرده و باعث جرقه و همچنین آتش سوزی شود. باید بسیار مراقب باشید که این گاز در معرض جرقه و گرما قرار نگیرد و همچنین در صورتی که این گاز در مجاورت فولاد و آهن قرار بگیرد باعث تولید سولفید آهن خواهد شد و سولفید آهن هم در صورت قرارگیری در معرض اکسیژن واکنش می دهد و باعث انفجار می شود.

اگر شخص این گاز را با غلظت کمتر تنفس کند مکانیسم تدافعی بدن فرد با آن مقابله خواهد کرد و این گاز را به یک گاز بی ضرر تبدیل می کند؛ ولی در صورتی که شخص با این گاز دچار مسمومیت شود، اگر اقدام فوری صورت نگیرد بسیار خطرناک بوده و احتمال مرگ وجود دارد.

خطرات گاز متان Methane

گاز متان دارای فرمول شیمیایی CH4 بوده و گازی بی بو، بی رنگ و بی مزه می باشد. این گاز قابلیت اشتعال زیادی داشته و وجود آن باعث کمبود اکسیژن در محیط خواهد شد. به گاز متان، گاز مرداب هم می‌گویند. این گاز بسیار سمی بوده و در صورتی که برای مدت طولانی آن را استنشاق کنند، جایگزین اکسیژن در دستگاه تنفسی شده و باعث خفگی خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تمیز کردن و ضد عفونی توالت فرنگی

حجم عمده این گاز در اقیانوس ها و تالاب ها موجود است به همین دلیل به آن گاز باتلاق هم می گویند. در اثر تجزیه مواد آلی مانند آب پسماند، پسماندهای جامد شهری، کود کشاورزی و پسماندهای موجود در چاه فاضلاب به وجود می آید.

خطرات مسمومیت با گاز متان چیست؟

متان با غلظت پایین، گاز سمی محسوب نمی شود ولی مسمومیت با غلظت زیاد متان می تواند باعث گفتار ناقص، تغییر در خلق و خو، کم شدن حافظه، ایجاد مشکل در دید و بینایی، تهوع و سردرد و گاهی اوقات هم خفگی و مرگ شود. این گاز محرکی برای پوست و چشم می باشد و در صورتی که با مایع متان تماس پیدا کردید، چشم و یا مکان آلوده را با آب ولرم بشویید.

 گاز کربن دی اکسید CO2

کربن دی اکسید دارای فرمول شیمیایی CO2 بوده و از یک اتم کربن و همچنین دو اتم اکسیژن تشکیل می شود. این گاز بی بو و بی رنگ است و در صورتی که استنشاق شود و یا با بزاق دهان ترکیب شود باعث تولید کربنیک اسید شده و طعم اسید خواهد داد. گاز کربن دی اکسید، غیر قابل اشتعال بوده و همچنین بی رنگ و بدون بو می باشد و به دلیل بالا بودن چگالی آن نسبت به هوا، پایین تر از هوا قرار گرفته و برای خاموش کردن آتش از آن استفاده می کنند.

خطرات مسمومیت با گاز کربن دی اکسید CO2

این گاز سمی بوده و اگر تنفس شود باعث خفگی و تنگی نفس شده و در طولانی مدت هم می تواند باعث مرگ شود. نشانه مسمومیت با این گاز سوزش گلو و ترشی دهان می باشد که به دلیل حل شدن گاز CO2 با بزاق دهان می باشد.

گاز کربن مونوکسید Carbon monoxide

یکی دیگر از این گازهای خطرناک در فاضلاب، گاز کربن مونوکسید و یا همان CO می باشد. این گاز هم بی رنگ و بی بو بوده و در اثر سوختن ناقص کربن تولید خواهد شد. اگر این گاز بیشتر از حد معینی وارد خون انسان شود باعث مرگ می شود. گاز مونوکسید به دلیل اینکه بی رنگ و بی بو می باشد و همچنین قابل اشتعال و سمی است به نامرئی معروف شده است. این گاز گاهی هم باعث سروتونین مغزی می شود.

خطرات مسمومیت با گاز کربن مونوکسید

در صورتی که این گاز به وسیله شخص استنشاق شود با گلبول های قرمز فرد واکنش داده و باعث می شود اکسیژن به اعضای بدن کم برسد. اولین نشانه مسمومیت با این گاز سوزش چشم ها می باشد نشانه های دیگر مسمومیت با گاز کربن مونوکسید عبارت است از:

  • احساس خواب آلودگی
  • افزایش ضربان قلب
  •  کم شدن حافظه
  • ناتوانی در حرکت اندام ها
  • سردرد و سرگیجه
  • اختلالات حرکتی
  • قرمز شدن ناخن ها و لب ها

در صورتی که مسمومیت با این گاز ادامه پیدا کند باعث بیهوشی و در نهایت مرگ می شود.

گازهای چاه فاضلاب

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با خطرات گاز های چاه فاضلاب به طور کامل آشنا کردیم. دقت داشته باشید در صورت نیاز به تخلیه چاه و یا لایروبی چاه فاضلاب، حتماً به شرکت های معتبر لوله بازکنی مراجعه کنید تا این کار به وسیله اشخاص وارد انجام شود زیرا می تواند برای شخص مقنی خطرات جدی به همراه داشته باشد.

اگر در زمینه گازهای چاه فاضلاب سؤالی داشتید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

خطرات گازهای چاه فاضلاب

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

خطرات مسمومیت با گاز متان چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا