تعمیراتتعمیرات کولر گازی

همه چیز در رابطه با کولرگازی

کولرگازی چگونه اختراع شد و اجزای سازنده آن چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

همان گونه میدانید مردم در فصل های گرم و حتی در فصل های سرد سال از کولرگازی استفاده می کنند ، در گذشته مردم زیاد توانایی خرید کولر گازی را نداشتند و یک وسیله ی لوکس به شمار می آمد ، اما امروزه یک وسیله ی ضروری در خانه ، محل کار،  بیمارستان ها و … بشمار می آِید که دمای محل را به صورت ایده آل تنظیم می کند ، در ادامه مطالب می خواهیم تاریخچه کولر گازی و نحوه کارکرد آن و همچنین اجزای سازنده آن را برایتان توضیح دهیم .

اولین نظریه در مورد تاریخچه کولر گازی در سال ۱۸۴۰ بود ، دکتر جان گوری اعتقاد داشت که خنک بودن محیط از بسیاری از بیماری ها مانند مالاریا ، جلوگیری می کند . در زمان های گذشته برای اینکه محیط بیمارستان ها را خنک کنند ، از یخ های رود خانه و دریاچه ها استفاده می کردند در آن زمان دکتر جان گوری توانست دستگاه خنک کننده را اختراع کند . در این اختراع دکتر جان گوری با استفاده از یک کمپرسور ، آب و بادگیر ها می توانست یخ تولید کند البته دکتر جان گوری در سال ۱۸۵۱ اختراعش را ثبت کرد اما نتوانست اختراعش را به تولید انبوه برساند .

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]اگر گاز یخچالتان خالی می شود پیشنهاد می کنم قبل از انجام هر کاری به مقاله زیر سر بزنید تا با این مشکل و نحوه رفع آن بصورت کامل آشنا باشید و سپس وارد عمل شوید.

[button color=”primary” size=”small” link=”https://eibak.com/why-does-the-refrigerator-gas-empty/” icon=”” target=”true” nofollow=”false”]رفتن به مقاله چرا گاز یخچال خالی می شود؟[/button][/box]

کولرگازی

آشنایی با اولین اختراع کولرگازی

در ادامه مطاالب بالا شما را با اولین اختراع کولر گازی آشنا خواهیم کرد . ایده کولر گازی برای چند سال متوقف شد تا این که مهندس ویلیس کاری کرد و باعث اختراع کولر گازی امروزی شد . ویلیس در شرکت بوفالو فورج مشغول به کار بود و وظیفه داشت مشکلات رطوبتی را که منجر به چروک شدن مجله ها می شد ، بر طرف کند . مهندس ویلیس کریر توانست سیستمی را طراحی کند که رطوبت را کنترل کند ، او موفق شد دستگاه تصفیه هوا را اختراع کند البته بعد از مدتی از شرکت فورج جدا شد و با تعدادی از مهندسین دیگر توانست شرکت کریر را تاسیس کند .

کولرگازی و کاربرد آن در منزل

البته با وجود پیشرفت فناوری در آن زمان ، سیستم های خنک کننده همچنان کولر گازی وسیله ای گران و کوچک به شمار می آِمد . فریجیدر در سال ۱۹۲۹ از فناوری تبرید استفاده کرد و یک خنک کننده با سیستم تقسیم جدید را وارد بازار کرد که برای مصارف خانگی کوچک بود . اما باز این خنک کننده هم گران بود و هم برای نصب به یک اتاقک جداگانه نیاز داشت پس از آن فرانک فاوست ، این قابلیت را ارتقا داد فرانک در شرکت جنرال الکتریک کار می کرد که این شرکت توانست در سال های ۱۹۳۱ _ ۱۹۳۰ ۳۲ نمونه خنک کننده را تولید کند . مدتی بعد ، کولر گازی اختراع شد که قابلیت این را داشت که بر روی پنجره نصب شود اما همچنان کولر گازی قیمت بالایی داشت .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علائم خرابی خازن کولر گازی | عوامل خرابی خازن کولر گازی

کولرگازی های استاندارد

با زیاد شدن استفاده سیستم های خنک کننده در دهه ۱۹۷۰ قانون هایی تصویب شد برای کاهش مصرف انرژی ، این قانون باعث شد که دستگاه هایی با مصرف انرژی بهینه تولید شود و این تا جایی ادامه پیدا کرد که امروزه کولر های گازی جدید ۵۰ درصد  کمتر انرژی مصرف می کند ولی قدرت آن کم نشده است .

کولرگازی

کولرگازی هوشمند

امروزه کولر گازی های هوشمندی را اختراع کردند که قابلیت های بسیار دارد ، این کولر های هوشمند را می توانید به اینترنت وصل کرده و هر جای دنیا که باشید ، آن را کنترل کنید این کولر گازی ها اسکن هوشمند دارند که می توانند موقعیت کاربران را تشخیص داده و عملکرد خود را به بهترین نحو انجام دهد و قابلیت های بسیار زیاد دیگری هم دارد .

اجزای تشکیل دهنده کولرگازی

در بعضی از مناطق گرمسیر جهان استفاده از کولر گازی مورد استقبال فراوان مردم قرار گرفته است ، تحمل گرمای زیاد در فصل های گرم سال ، بدون کولر تقریبا غیر ممکن است ، البته کولر آبی و گازی عملکرد یکسان دارد ولی راندمان آن ها متفاوت است ، در کولر آبی ، محیط خنک می شود ولی رطوبت محیط به شدت زیاد شده و باعث به خطر افتادن سلامت انسان  خواهد شد و باعث بوجود آمدن بیماری های مفاصل استخوانی نیز می شود .

به همین دلیل در مناطق مرطوب ، استفاده از کولر آبی امکان ندارد . خنک کنندگی محیط و کاهش دما به وسیله ی کولر گازی کیفیت مطلوبی دارد و اگر قیمت کولر گازی مانند کولر آبی بود حتما کاربرد کولر های آبی محدود می شد .

قسمت های تشکیل دهنده ی کولرگازی

کولر های گازی از دو قسمت مهم تشکیل شده اند :

  1. بخش الکتریکی .
  2. بخش مکانیکی .

اجزای مکانیکی به چه مواردی گفته می شود؟

قطعات مکانیکی قطعاتی هستند که در کنار هم قرار گرفته اند و با ایجاد مسیر حرکت گاز ، باعث بوجود آمدن سرما میشود ، اگر مشکلی در هر یک از قطعات مکانیکی بوجود بیاید ، تولید سرما در کولر را تحت تاثیر قرار خواهد داد .

۱ – اجزای کمپرسور کولرگازی

کمپرسور در کولر گازی دو جزء دارد : مکانیکی و الکتریکی ، به قسمت الکتریکی موتور میگوییم . کمپرسورها معمولا در کولر گازی به دو شکل ساخته می شوند . یکی از این کمپرسور ها به نوع دورانی مشهور می باشد .

با وصل کردن برق به موتور الکتریکی کمپرسور ، موتور به دوران در می آید و گاز را از مسیر برگشت مکیده و با فشار وارد مسیر رفت می کند . به این صورت است که تولید سرما در کولر به طور مرتب ادامه خواهد داشت . نوعی دیگر از کمپرسور در کولر های گازی ، پیستونی می باشد که شباهت زیادی به موتور های پیستونی در اتومبیل دارد . با این فرق که نیروی محرکه پیستون در اتومبیل احتراق بنزین می باشد ولی در کمپرسور کولر گازی این نیرو به وسیله ی انرژی الکتریکی بوجود می آید .

۲ – کندانسور کولرگازی

گاز سرما ساز در کمپرسور ، تحت فشار قرار می گیرد تا مسیر گردش خود را در مجموعه مکانیکی کولر پشت سر بگذارد . بعد از کمپرسور افزایش دمای گاز بدیهی می باشد و به همین دلیل قبل از وارد شدن گاز تحت فشار قرار گرفته و در مسیر مکانیکی آن را از کندانسور عبور می دهد . این قسمت از کولر تحت فشار هوایی است که از چرخش پروانه فن بوجود می آید به همین دلیل از دمای گاز کاسته می شود .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سرد نشدن قسمت پایین یخچال دوو به چه علت است؟

کولرگازی

۳ – فیلتر یا درایر در کولرگازی

گاز سرما ساز بعد از کندانسور از درایر عبور می کند تا جرم های داخل لوله های کندانسور و رطوبت گاز از آن جدا شود و گاز خشک و خالص وارد مسیر سرما سازی شود .

۴ – اواپریتور کولرگازی (Evaporator)

به طور معمول لوله های اواپریتور در بیشتر وسایل سرما ساز از جنس آلمینیوم ساخته می شود تا انتقال سرما راحت تر انجام گیرد ، گاز سرما ساز وقتی به لوله های اواپریتور در کولر گازی می رسد ، تبخیر شده و ایجاد سرما می کند و نیز هوای متراکمی که به وسیله ی چرخش پروانه ای به وجود آمده ، سرمای حاصله را به طرف خارج از کولر هدایت می کند و به این ترتیب است که بعد از مدتی هوای محیط خنک می شود .

۵ –  پروانه های کولرگازی

معمولا اسپلیت ها دو پروانه دارند که بر روی شافت موتور سوار شده اند ، پروانه  از مجرای ورودی ، هوا را میمکد و این هوا را با فشار وارد لوله های آلمینیومی اواپریتور می کند تا سرمای داخل کولر وارد محیط شود . البته هوای دمیده شده به کندانسور بعد از آن بسیار گرم می شود و این گرما به سمت بیرون از محیط روانه می شود .

۶ – لوله ی کاپیلاری ( لوله ی مویی )

طول و قطر این لوله به تناسب قدرت کولر متفاوت است و وظیفه ی این لوله تبدیل گاز به مایع است و وظیفه ی حمل آن را تا ابتدای اواپریتور بر عهده دارد . جنس این لوله معمولا از مس است .

۷ – سینی زیر کولرگازی

اگر شارژ گاز سرما ساز در اسپلیت بیشتر از مقدار لزوم صورت بگیرد و یا دمای ترموستات متناسب با گرمای محیط نباشد در روی لوله های اواپریتور ، ذرات یخ بوجود می آید و در زمان استراحت کولر و یا اتومات ترموستات ، ذرات یخ بر اثر زیاد بودن دما ذوب می شود و آبی که از ذوب این برفک ها بوجود آمده ، بر روی سینی میریزد ، البته در قسمتی از سینی کولر محلی درست شده برای خروج آب .

نکته : به وسیله ی یک شلنگ می توانید آب داخل سینی را از کولر خارج کنید .

۸ – خروجی هوای سرد و فیلتر

در بیشتر کولر های گازی هوای سرد از قسمت جلوی کولر خارج می شود و برای جلوگیری از ورود ذرات گرد و غبار به این مسیر ، هوای سرد را از طریق فیلتری از جنس اسفنج عبور خواهد داد.

 نکات مهم در استفاده از کولرگازی که باید بدانید ؟

  • کولر باید در جایی نصب شود که از تابش مستقیم نور خورشید و باران در محفوظ باشد .
  • از یک فیوز مستقل برای حفاظت از دستگاه استفاده کنید .
  • سیم رابط ، دوشاخه و پریز کولر را متناسب با جریان مصرفی دستگاه خود انتخاب کنید و در انتخاب آن بسیار دقت کنید .
  • همیشه ترموستات را روی دمای مناسب قرار دهید  تا از مصرف بی رویه برق جلوگیری شود .
  • قبل از راه اندازی کولر شخصا و یا توسط تعمیر کار ماهر کولر را مورد بازدید قرار دهید .
  •  تا جایی که برایتان امکان دارد در ساعت اولیه شب از کولر استفاده نکنید زیرا در این ساعات ولتاژ کم است و این باعث فشار به کمپرسور خواهد شد و از عمر آن کاسته می شود .
تعمیر یخچال شبانه روزی

31

کولرگازی

امتیاز نویسنده

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل در رابطه با کولرهای گازی و قطعات تشکیل دهنده کولرگازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا