تعمیرات یخچالتعمیرات

یخچال چگونه مواد غذایی را خنک می کند؟

طریقه خنک کردن مواد غذایی یخچال به چه صورت است؟

نکات برگزیده مطلب
  • ما در این مقاله نحوه خنک کنندگی یخچال را به طور کامل برای شما شرح می دهیم.
شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

از گذشته تاکنون انسان ها با توجه به شرایط فصلی و زیستی خود همواره به وسایلی برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی خود نیاز داشتند. در گذشته این کار را با استفاده از یخدان ها و یخچال هایی انجام می دادند که با استفاده از خشت و گل ساخته شده و نور‌ گیر نبودند که در اثر همین ویژگی بارز ، در زمستان برف و یخ  ها را جمع آوری می کردند و در این یخچال های قدیمی نگهداری می نمودند تا در فصل زمستان از سرمای آن برای نگهداری مواد غذایی خود استفاده نمایند. با پیشرفت تکنولوژی این سازه های عظیم جای خود را به یک وسیله نسبتاً کوچک و قابل انتقال دادند که انواع مختلفی نیز دارند. به طوری که امروزه لازمه هر مکانی ، داشتن یک یا دو یخچال است.

اما شاید به ذهن شما هم این سوال خطور کرده باشد که یخچال چگونه مواد غذایی را خنک می کند یا طریقه خنک کردن مواد غذایی یخچال به چه صورت است؟ یکی از اصلی ترین و کاربردی ترین وسایل لوازم خانگی یخچال است که از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری می کند. می خواهیم طریقه خنک کردن و کارهای این دستگاه را بررسی کنیم. یخچال قطعات متفاوتی دارد که با استفاده از این قطعات باعث ایجاد سرما و خنک کردن مواد غذایی می شود. موضوع امروزمان بررسی چگونگی کار یخچال و خنک کردن مواد غذایی است. در ادامه با ایبک امداد همراه باشید.

مراحل خنک کردن وسایل داخل یخچال

مراحل خنک کردن وسایل داخل یخچال

زمانی که دستگاهی حرارت اجسام را جذب کند می تواند آن ها را خنک کند ، این عمل با تبدیل شدن مایع به گاز همراه است که به آن تبخیر سطحی می گویند. با باز شدن در یخچال مقداری از هوای گرم وارد یخچال شده و هوا در یخچال جریان می یابد چون اگر هوا رفت و آمد نداشته باشد توده های یخ یا برفک ایجاد می شود که عمل سرما سازی را مختل می کند ، اگر یخچال دارای برفک شدید شود و نیاز به ذوب ضروری یخ ها باشد با قرار دادن ترموستات در وضعیت خاص ذوب برفک ، المنت تولید گرما کرده و یخ ها آب می شود.

روند تولید سرما در یخچال به طور مداوم و تکراری صورت می گیرد و کاری بسیار ساده است. در طی کار یخچال، فرایند تبخیر در یخچال صورت می‌گیرد که طبق آن مایع به گاز تبدیل می گردد و محیط اطراف دستگاه را خنک می‌کند. این کار باعث می‌شود که مواد غذایی به صورت تازه و سالم در یخچال نگهداری شود و ماندگاری مواد غذایی را بالا می برد. برای این کار لازم است تا فشار به وسیله لوله مویی کاهش پیدا کند تا گاز به حالت مایع خود برگردد. در این حالت گاز با فشار و حرارت بیشتری فشرده می شود و یخچال سرمای بیشتری به محیط اطراف خود می دهد. کمپرسور در یخچال کارکردی شبیه پمپ دارد که با عملکرد خود باعث کارایی بیشتر یخچال می شود. با هر بار کارکرد کمپرسور گاز تحت فشار زیادی قرار گرفته و داغ می شود. بعد از کمپرسور می‌رسیم به خازن که در یخچال تعبیه شده در قسمت پشت یخچال برای خنک کردن مواد غذایی استفاده می شود. زمانی که گاز درون کندانسور تحت فشار بالا سرد می شود دوباره به مایع تبدیل می شود و در نهایت نیز گاز به پشت اواپراتور برگشت داده شده و مراحل و چرخه فرآیند سرما‌ سازی یخچال شروع می گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پورت HDMI چیست و چه مشکلاتی دارد؟

چگونگی تولید سرما در یخچال

روند سرما سازی یخچال در یک چرخه تکراری صورت می گیرد و مراحل مختلفی دارد که عبارتند از :

  1. در ابتدا کمپرسور مبرد را فشرده کرده و درجه حرارت و فشار آن را افزایش می‌دهد و مبرد را به سمت خارجی یخچال انتقال و سیم پیچ را خارج می کند تا باعث خنکی قطعات شود.
  2. سیم پیچ های کندانسور باعث برخورد گاز گرم و هوای خنک شده و آن ها را به مایع تبدیل می کند.
  3. مرحله بعدی طی فشار زیاد وارد شده ، مبرد مایع خنک می شود و در داخل سیم پیچ های تبخیر کننده داخلی تبخیر کننده جریان پیدا کرده و به کارایی یخچال کمک می کند.
  4. مبرد باعث جذب شدن گرمای درون یخچال شده و هوای درون یخچال را خنک می کند و توسط سیم پیچ های تبدیل کننده جریان را به راه می‌اندازد.
  5. مبرد تحت حرارت زیاد به گاز تبدیل می شود و دوباره به کمپرسور برمی گردد این چرخه دوباره به صورت تکراری صورت می پذیرد.

چگونگی عملکرد قطعات جهت سرما سازی یخچال

چگونگی تولید سرما توسط یخچال

یخچال از بخش های مختلفی تشکیل شده که هر کدام دارای وظایف خاص مربوط به خود هستند. ما در این مقاله قطعات مختلف یخچال و نحوه عملکرد و تاثیر آن ها در میزان خنک شدن یخچال را مورد بررسی قرار می دهیم .

 کمپرسور در یخچال

کاربرد کمپرسور در یخچال

کمپرسور یخچال از اصلی ترین قطعات یخچال به شمار می‌رود. کمپرسور با جذب سریع سیال که منجر به مصرف انرژی مکانیکی می شود آن را فشرده می نماید و با استفاده از این کار دمای مبرد را بالا می برد. برای این که گاز مجدد به حالت عادی خود بازگردد، باید با فشار زیادی از سیستم خنک کننده عبور داده شود. در هنگام کارکرد یخچال صدایی که می‌شنویم از کمپرسور است که علت ایجاد این صدا، ورود فشار به مبرد و انجام روند خنک کنندگی یخچال استکندانسور یا رادیاتور یخچال

کاربرد و چگونگی کار کندانسور یا رادیاتور یخچال

از کاربردی ترین بخش های یخچال که باعث خنک شدن مواد غذایی درون یخچال می‌شود کندانسور است. با استفاده از آن مبرد از گاز به مایع تبدیل می‌گردد. این بخش از یخچال دارای باله های خارجی و سیم پیچ های لوله ای شکل است که در قسمت پشتی یخچال قرار گرفته است و زمانی که گرمای یخچال از محیط جذب می‌شود، مبرد گازی به مایع تبدیل خواهد شد. با کم شدن میزان حرارت مبرد دمای آن نیز پایین می آید و از حالت بخار به مایع تبدیل می شود که این فرآیند را میعان می گویند که در خنک شدن یخچال کاربرد بسزایی دارد.

کاربرد فشار شکن در یخچال

کاربرد فشار شکن در یخچال

چگونگی تولید سرما در یخچال با استفاده از مایع خنک کننده و جریان مایع مبرد توسط شیر انبساط کنترل می شود. وظیفه فشار‌ شکن این است که فشار مبرد را کاهش دهد. هنگامی که مبرد از کندانسور وارد تبخیر کننده شود این قطعه میزان عبور جریان سیال را تنظیم می نماید. فشارشکن وظیفه کنترل و تنظیم دمای یخچال را برعهده دارد که این کار را با تغییر ورودی های آن و بر اساس نیازهای ما انجام می دهد. فشار شکن های درون یخچال به دو دسته تقسیم می شوند که یکی از آنها ورودی متغیر و دیگری ورودی ثابت نام دارد. در فشارشکن ثابت، سطح جریان سیال ثابت مانده و در فشار شکن ورودی سطح جریان متغیر خواهد بود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  برفک یخچال چیست و چرا برخی به خوردن برفک یخچال علاقه دارند؟

کاربرد اپراتور یا تبخیر کننده در یخچال

کاربرد اواپراتورها یا تبخیر کننده در یخچال

قطعه ای که درون یخچال قرار می‌گیرد اواپراتورها است و عملکرد آن در زمینه سرد کردن مواد غذایی باعث بهتر و سالم ماندن  مواد غذایی می‌شود. تبخیر کننده یا اواپراتور یک مبدل حرارتی است که درون لوله های خنک کننده و یخچال قرار می گیرد. مبرد در اثر دما و فشار کم از فشار شکن به اواپراتور ورود پیدا می کند. سپس مبرد ذکر شده در لوله های اواپراتور جریان می یابد و سبب جذب گرمای محیط می شود. در اثر این فرآیند و جذب گرما توسط مبرد، دمای آن افزایش می یابد و به بخار تبدیل می شود و در نهایت بخار حاصل از فرآیند خنک شدن یخچال به کمپرسور منتقل می شودترموستات در یخچال

ترموستات در یخچال

یکی از قطعات یخچال که با استفاده از تاثیر گذاری بر دمای درون یخچال روند خنک کردن یخچال را پیش می برد، ترموستات نام دارد. ترموستات می توان با خاموش و روشن کردن کمپرسور میزان خنک شدن یخچال را مدیریت و کنترل نماید. زمانی که ترموستات متوجه شود که کابین داخلی یخچال به میزان کافی سرد است خود به خود کمپرسور را خاموش خواهد کرد. اما در صورتی که درون یخچال به شدت گرم باشد، به کمپرسور فرمان روشن شدن می دهد ، در نتیجه روند خنک شدن یخچال دوباره آغاز می شود. دستگاه فشار شکن با استفاده از تجهیزات کنترل دما با ترموستات یخچال ارتباط دارد و هر دو برای کنترل دمای یخچال به کار برده می شوند.

کلام آخر

با توجه به اهمیت یخچال و کارکرد آن ما در این مقاله در مجله ایبک امداد نحوه خنک کردن مواد غذایی توسط یخچال ها را برای شما بیان نمودیم، اما اگر بخواهیم به طور خلاصه این فرآیند را مرور کنیم باید بگوییم که با فشار آمدن و حرارت بالا به مبرد ، مبرد از مایع به گاز تبدیل شده و به وسیله قطعاتی که در بالا به طور کامل معرفی شدند ، مثل کمپرسور ، کندانسور ، فشار شکن و اواپراتور به جریان در می آید و این فرآیند باعث می شود که در یخچال عملیات خنک کنندگی رخ دهد. حال اگر در هر بخش از این روند خنک کنندگی یخچال خللی ایجاد شود ، دستگاه شما قابلیت خنک کنندگی را از دست داده و اگر فکری به حال آن نکنید، منجر به فساد تمام مواد غذایی شما می شود. چنانچه با این مشکل مواجه شدید ، می توانید از متخصصین مجرب ایبک امداد در جهت رفع آن کمک بگیرید. از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

طریقه خنک کردن مواد غذایی یخچال به چه صورت است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

یخچال چگونه مواد غذایی را سرد می کند-مواد غذایی در یخچال-مراحل خنک کردن وسایل داخل یخچال-چگونگی تولید سرما کردن یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا