خدمات پرستاری و مراقبتی

پرستاری و مراقبت از بیماران سکته مغزی در منزل

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

چنانچه یکی از عزیزان شما دچار سکته مغزی شود لازم است که مراقبت ها و نگهداری های کافی از بیمار در منزل انجام شود زیرا اقدامات اولیه در برخورد با این بیماری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. جمله مشهوری در رابطه با توانبخشی سکته مغزی است که می گوید هر سکته مغزی با دیگری متفاوت است بنابراین بهبودی افراد نیز با یکدیگر متفاوت است. یکی از بهترین کارها جهت نگهداری و مراقبت از بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند استخدام پرستاران حرفه‌ای و کارآزموده در این رابطه می باشد زیرا این پرستاران آموزش های لازم در این زمینه را دیده اند و می توانند به بهترین نحو ممکن از بیمار شما مراقبت کنند. با ایبک امداد همراه باشید تا نحوه مراقبت و نگهداری از بیماران سکته مغزی را بررسی کنیم.

افراد دچار سکته مغزی چه علائمی را تجربه می کنند؟

سکته مغزی وقتی اتفاق می افتد که به علت پاره شدن و یا بسته شدن شریان های مغزی خونرسانی به مغز دچار اختلال می شود. وقتی سلول های مغزی از اکسیژن محروم شوند می میرند و این می تواند باعث سکته مغزی شود. علائمی که یک بیمار مبتلا به سکته مغزی تجربه خواهد کرد عبارتند از:

  • لکنت زبان
  • افتادگی عضلات صورت به یک سمت
  • ایجاد مشکل در درک مطلب
  • فلج شدن و یا ضعف یک طرفه بدن
  • سردرد و یا سرگیجه ناگهانی و شدید
  • مشکلات بینایی
  • گیجی

ممکن است افراد یک یا چند علامت بالا را تجربه کنند به عنوان مثال می توان گفت ممکن است بعضی از افراد فقط سردرد داشته باشند و یا صحبت کردن آنها مختل شود که می‌تواند باعث سردرد و گیجی در آنها شود.

حمله ایسکمی و یا سکته مغزی گذرا چگونه است؟

گاهی اوقات علائم در سکته مغزی طی مدت کوتاهی برطرف می شود به این علائم حمله ایسکمی گذرا گفته می شود که می تواند در اثر لخته شدن خون در شریان ها به صورت موقت ایجاد شود. حمله ایسکمی گذرا علائمی مثل سکته مغزی دارد و افراد می‌توانند همان احساس سکته مغزی را داشته باشند با این حال همه علائم خود به خود برطرف می‌شوند. به عنوان مثال چنانچه فرد دچار ایسکمی گذرا شود ممکن است دردی را تجربه کند و پس از چند دقیقه آن درد برطرف می شود.پرستاری و مراقبت از بیماران سکته مغزی در منزل معمولاً سکته مغزی گذرا خطری برای بیمار ایجاد نمی کند اما لازم است که حتما جدی گرفته شود. بیشتر افرادی که دچار سکته مغزی گذرا می شوند به درمان خود نمی پردازند و پس از یک سال دوباره به سکته مغزی وسیع دچار می شوند.

چه زمانی لازم است با اورژانس تماس گرفته شود؟

چنانچه متوجه شدید فرد دچار سکته مغزی شده است باید خیلی سریع عمل کنید زیرا ساعات اولیه پس از سکته مغزی جهت درمان از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است اگر با این علائم در فردی مواجه شدید حتماً با اورژانس تماس بگیرید.

  • افتادگی صورت
  • لکنت زبان
  • ضعف بازو

سکته مغزی معمولاً دردی ندارد و در نتیجه ممکن است فرد متوجه آن نشده و درخواست کمک نکند. یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در دنیا سکته مغزی می باشد و علت اصلی آن عدم درمان در ساعات اولیه است. درمان سریع از عواملی است که می‌تواند جان افراد را نجات داده و آنها را از معلولیت برهاند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اختلال وسواسی اجباری چیست | نحوه درمان اختلال وسواسی اجباری

مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل چگونه است؟

همانطور که گفته شد بیماری که دچار سکته مغزی شده نیاز به مراقبت و نگهداری ویژه دارد و بهتر است این کار به پرستاران کارآزموده و حرفه ای سپرده شود تا بتوانند به بیمار در بهبود روند بیماری کمک شایانی کنند. در ادامه مطلب نکات مهمی در رابطه با نگهداری و مراقبت از بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند بیان شده است با ما همراه باشید تا این نکات را بررسی کنیم.

تشویق و ترغیب بیمار به ورزش روزانه و توانبخشی

بیشتر افرادی که دچار سکته مغزی شده اند با اختلال در حرکات مواجه می شوند. بیماران پس از آنکه از بیمارستان ترخیص شده و به خانه بر می گردند نیاز به توجه و مراقبت زیادی دارند. پرستارانی که در منزل وظیفه نگهداری از بیمار را دارند می توانند آن ها را تشویق به ورزش روزانه و توانبخشی کنند و با این کار مغز بیمار را تحریک کرده و به او کمک می کنند که هرچه زودتر بهبود پیدا کند. حرکت منظم و ورزش روزانه بهترین راه جهت درمان سکته مغزی و بهبود سریع تر و برطرف کردن عوارض بیماری می باشد. پرستاران برای آنکه بتوانند مفید واقع شوند می دانند که نباید بیش از حد به بیمار کمک کنند و باید اجازه دهند که خودش برای انجام کارها تلاش کند زیرا این کار می‌تواند باعث بهتر شدن وضعیت او شود.پرستاری و مراقبت از بیماران سکته مغزی در منزل انجام دادن کارهای روزمره و ساده می تواند باعث بهبود سریعتر بیمار شود پس نباید با کمک کردن بیش از حد باعث توقف بهبود بیماری شوید.

ایمن سازی محیط خانه و بهبود شرایط برای بیماران سکته مغزی

بیشتر بیماران پس از گذراندن سکته مغزی دچار مشکلات حرکتی می شوند و این باعث می شود که بیشتر در معرض خطر افتادن باشند بنابراین لازم است تخت خواب آنها ایمن شده و همچنین جهت کمک به حرکت کردن بیمار میله ای روی دیوار نصب شود تا بیمار بتواند با کمک گرفتن از میله حرکت کند. مرتب بودن وسایل خانه و جمع کردن لوازمی که غیر ضروری می باشند می توانند به بهبود روند بیماری کمک کرده و از آشفتگی ذهنی بیمار بکاهد. پرستار تمام توجه خود را معطوف بیمار می کند و هرگز او را تنها نمی گذارد و به او کمک می کند که کارهای روزمره خود را کم کم انجام دهد و مراقبت از بیمار به هنگام راه رفتن را بر عهده می گیرد.

برنامه ریزی جهت مصرف داروهای بیمار

به طور کلی داروهایی که پزشک برای بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند تجویز می کند اشکال گوناگونی از داروها را در بر می گیرد. به عنوان مثال داروهای رقیق کننده خون و یا کنترل کننده کلسترول و … همه داروها دارای عوارض جانبی می‌باشند و ممکن است بعضی از افراد دچار حساسیت به دارو باشند بهترین راه جهت مراقبت از بیمار در مقابله با عوارض داروها این است که پرستار تمامی رفتار و علائم بیمار را پس از مصرف دارو در نظر گرفته و آنها را یادداشت می کند و با پزشک مشورت می کند و چنانچه بیمار پس از مصرف داروی خاص دچار مشکلی شد حتما آن را با پزشک در میان گذاشته و پزشک متخصص در این زمینه تصمیم می گیرد.

مراقبت از بیمار در مقابل عوارض جانبی سکته مغزی

معمولاً بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند پس از آن که از بیمارستان ترخیص شده و به خانه می‌روند کم کم بهبود می یابند و با مصرف داروها و پرستاری کامل و درست بیماری آنها رو به بهبود می رود. اما گاهی اوقات ممکن است عوارض جانبی پس از چند ماه دوباره بروز کند. یک پرستار کارآزموده و حرفه ای که در زمینه پزشکی اطلاعات کافی دارد با در نظر گرفتن تمامی این موارد و یادداشت کردن رفتار و حالات بیمار می تواند در اسرع وقت با متخصص مغز و اعصاب مشورت کرده و یا پزشک بیمار را در جریان شرایط جدید قرار دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرستار بیمار سالمند چه کسی است / بیمار سالمند چگونه نگهداری می شود

ایمان داشتن به بهبود بیمار و گذر از شرایط سخت

استراحت کردن در فضای امن خانه همراه با ورزش روزانه و توانبخشی می‌تواند در بهبود روند بیماری کمک زیادی کند با این حال پرستار می داند که بهبود این بیماری به شکل خطی نمی باشد و گاهی ممکن است بیمار سکته مغزی دو قدم به جلو بردارد و یک قدم به عقب. در واقع باید گفت این شرایط طبیعی می باشد و پرستار باید به بیمار اعتماد به نفس داده و او را پشتیبانی کند. بیشتر افرادی که دچار سکته مغزی شده اند پس از آنکه از بیمارستان ترخیص می شوند بهبود می یابند اما گاهی اوقات ممکن است بهبودی آنها ظاهراً توقف یابد و یا کند پیش رود بنابراین نباید اجازه دهید که بیماران دلسرد شده و نسبت به بهبود خودشان نا امید شوند.

برقراری ایمنی بیماران در محیط منزل

برخاستن از زمین برای کسانی که دچار سکته مغزی شده اند کاری دشوار است بنابراین ممکن است بیشتر دچار زمین‌ خوردن شوند. چنانچه بیمار به هنگام برخاستن از زمین دچار سقوط شد باید مراقبت‌های پزشکی را از او انجام دهید و در ایمن سازی منزل و ایجاد تغییرات تجدید نظر کنید. پرستاری و مراقبت از بیماران سکته مغزی در منزلخرید تشک هایی که ضد لغزش هستند می تواند در این امر بسیار کمک کننده باشند. قبل از اینکه از خانه خارج شوید مطمئن شوید که همه لوازم در حالت ایمن می باشند و بیمار شما از نظر ایمنی مشکلی نخواهد داشت.

پشتیبانی از حالات مختلف روحی پس از سکته مغزی

در بسیاری از بیماران پس از ابتلا به سکته مغزی تغییرات عاطفی رخ می دهد بنابراین یک پرستار آگاه و با اطلاع از این تغییرات می تواند کمک شایانی در پشتیبانی از بیمار داشته باشد. بر اثر آسیب به اعصاب مغز ممکن است بیمار دچار گریه و یا خنده های ناگهانی شود که این مورد با دارو درمان شده و یا خود به خود برطرف می شود. گاهی اوقات بیماران پس از سکته مغزی دچار افسردگی، اضطراب و یا اندوه می‌شوند و این موارد در بیماران طبیعی است. بنابراین بهتر است این حالات روحی را درک کنید و با پشتیبانی و حمایت از بیمار به بهبود روند بیماری او کمک کنید.

کنترل فاکتورهای ریسک سکته مغزی

برخی از موارد سبب افزایش ریسک دوباره سکته مغزی خواهند شد و مواردی از جمله کلسترول خون بالا، فشار خون بالا و استرس می تواند باعث عود مجدد این بیماری شده و بیمار را دوباره دچار سکته مغزی کند. پرستار برای پیشگیری افزایش ریسک بیماری سکته مغزی لازم است فشار خون، قند خون و کلسترول خون بیمار را مرتباً چک کرده و با پزشک او در مورد تغییرات مشورت کند و همچنین بهتر است سالیانه یک چکاپ کامل انجام شده و به صورت مرتب تحت نظر پزشک معالجه انجام شود.

نتیجه گیری

همان طور که گفته شد افرادی که دچار سکته مغزی می شوند معمولا دچار ناتوانی هایی نیز خواهند شد که جهت نگهداری و مراقبت از آنها بهتر است یک پرستار در منزل استخدام شده تا کار نگهداری از این عزیزان را انجام دهد. مراقبت از بیماران سکته مغزی توسط پرستار با رعایت موارد پزشکی انجام می شود و بهبود بیمار بسیار سریع تر انجام خواهد شد. شرکت خدماتی ایبک امداد در زمینه اعزام پرستار جهت مراقبت از بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند آماده ارائه خدمات رسانی به شما عزیزان می باشد. جهت دریافت مشاوره، پشتیبانی و طرح هرگونه پرسش می توانید با تلفن های ایبک امداد تماس بگیرید و با از راهنمایی مشاوران ما استفاده کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

پرستاری و مراقبت از بیماران سکته مغزی در منزل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل چگونه است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا