تعمیرات کولر گازی

آشنایی با قطعات کولر گازی | راهنمای جامع قطعات کولر گازی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از سیستم های سرمایشی و خنک کننده که امروز بسیار پر طرفدار شده است کولر گازی می باشد. کولر گازی با استفاده از گاز مبرد می‌تواند دمای محیط را خنک کند. آشنایی با قطعات موجود در کولر گازی می تواند به شما کمک کند تا بهتر از این دستگاه استفاده نمایید. در واقع استفاده اصولی از کولر گازی می تواند به افزایش عمر آن نیز کمک کند. کولرهای گازی در مدل ها و برندهای مختلفی در بازار ایران وجود دارد. کولر گازی پرتابل، کولر گازی پنجره ای و کولر گازی خانگی که از دو بخش داخلی و خارجی ساخته شده است. آشنایی با اجزا و قطعات کولر گازی برای استفاده بهینه از این دستگاه ضروری می باشد و می‌تواند در عیب یابی به موقع و سرویس کولر به شما کمک کند.

قطعات مختلف کولر گازی

کولر گازی وظیفه تهویه محیط داخلی را به عهده دارد. تهویه مطبوع یعنی تنظیم کردن دما و رطوبت هوا. کولرهای گازی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند و به طور کلی می توان این دستگاه ها را به سه قسمت مهم تقسیم بندی کرد.

  • بخش اول که در محیط داخلی خانه قرار می گیرد.
  • بخش دیگر خارج از خانه نصب خواهد شد.
  • قسمت سوم گاز مبرد است که از مسیر لوله های سیمی بین بخش اول و بخش دوم در گردش می باشد و باعث ارتباط آنها با هم می شود.

گاز مبرد چیست و چه وظیفه ای دارد؟

گاز مبرد وظیفه خنک نمودن هوا در محیط داخلی را به عهده دارد که این کار را با تبدیل کردن مایع به گاز انجام می دهد. گاز مبرد بین قسمت های داخلی و خارجی در جریان می باشد و با ورود به اواپراتور باعث کاهش دمای آن خواهد شد.آشنایی با قطعات کولر گازی/راهنمای جامع قطعات کولر گازی در واقع می توانیم بگوییم گاز مبرد از اصلی ترین قسمت های کولر گازی محسوب می شود. از گازهای مختلفی با نام های زیر در کولر گازی استفاده می شود.

  • R600A
  • R12
  • R410
  • R134A
  • R22

هر برند با در نظر گرفتن استانداردهایی که در ساختار کولر خود دارد از یک گاز خاص استفاده می نماید. اگر بخواهیم به زبان ساده شما را با گاز مبرد در کولر گازی آشنا کنیم می توانیم بگوییم که این گاز وظیفه ای مثل گاز یخچال را به عهده دارد که با فشرده شدن می تواند دما را کاهش دهد.

قطعات کولر گازی در یونیت داخلی

قسمت اصلی کولرهای گازی در یونیت داخلی نصب می گردد که شامل بخش های زیر می باشد.

اواپراتور: این قطعه از پره های آلومینیومی و لوله های مسی تشکیل شده است که گاز مبرد داخل لوله مسی جریان دارد.

الکتروموتور فن: این قسمت در واقع موتور مکانیکی می باشد که موجب به جریان انداختن هوا در قسمت داخلی می شود. الکتروموتور فن هوای داخل خانه را گرفته و از اواپراتور عبور می دهد.

بلوور فن: بلوور فن به الکتروموتور متصل شده است. هنگام کار کردن الکتروموتور بلوور فن به گردش در آمده و باعث جریان یافتن هوا در محیط خانه می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیرات تخصصی کولر گازی سوپر جنرال | کولر گازی سوپر جنرال در تهران

فیلتر اواپراتور: روی اواپراتور چند فیلتر وجود دارد. وظیفه این فیلترها جلوگیری از چسبیدن ذرات خارجی و گرد و غبار روی اواپراتور می باشد. اگر این فیلترها روی اواپراتور وجود نداشته باشد باعث انباشته شدن ذرات و گرد و غبار شده و هوا خوب خنک نمی شود.

برد الکترونیکی: فرمانده اصلی و بخش کنترل کننده در کولر گازی برد الکترونیکی می باشد. همه دستوراتی که از ریموت به کولر گازی ارسال می شود توسط برد انجام شده و اجرا می گردد.

ترموستات: این قطعه در واقع یک سنسور می باشد که وظیفه آن اندازه گیری دمای محیط داخلی است.

قطعات کولر گازی در یونیت خارجی

یونیت داخلی به وسیله یک لوله مسی به قسمت بیرونی کولر گازی وصل شده است. قطعاتی که در یونیت خارجی کولر گازی قرار دارد عبارتند از:

کمپرسور: مهمترین و اساسی ترین قطعه در کولر گازی کمپرسور می باشد که وظیفه آن فشرده کردن گاز مبرد است. خراب شدن کمپرسور باعث می شود که کولر گازی نتواند به اندازه کافی هوا را خنک کند.

کندانسور: لوله های کندانسور شبکه مشبکی می باشد که موجب خنک شدن مبرد در کولر گازی می شود. عملکرد اواپراتور و کندانسور در کولر گازی معکوس همدیگر می باشد. گاز مبرد که فشرده و داغ شده است در این قسمت به شکل مایع در آمده و خنک می شود.

شیر انبساط: این قطعه نیز در بخش خارجی کولر گازی قرار دارد. در واقع شیر انبساط نیز از اصلی ترین قطعات کولر گازی می باشد. وظیفه آن تنظیم کردن جریان مایع مبرد یا خنک کننده است.

وظیفه برخی دیگر از قطعات کولر گازی

در ادامه به بررسی وظیفه برخی دیگر از قطعات مکانیکی و الکترونیکی کولر گازی می پردازیم.

فیلتر تصفیه: هوای سرد یا گرم قبل از آن که به محیط داخلی وارد شوند باید توسط فیلتر تصفیه کننده ای که در کولر گازی قرار دارد پاک سازی و پالایش شوند. گرد و غبار، آلاینده ها و آلودگی های که در هوا وجود دارد توسط فیلتر تصفیه هوا جذب شده و از بین می رود. در نهایت هوای مطبوع و خنک که دارای درصد اکسیژن زیادی می باشد و تمیز است در فضای خانه جریان پیدا خواهد کرد.

لوله مویی: یکی دیگر از قطعات موجود در کولر گازی لوله مویی می باشد. طول و قطر لوله مویی بر اساس قدرت سرمایشی دستگاه متغیر است. وظیفه لوله مویی کاهش دادن فشار گاز مبرد و انتقال دادن آن به اواپراتور می باشد.

لوله تخلیه: آبی که در اثر روند کندانس در سینی جمع شده است به بخش زیرین کولر گازی انتقال یافته و از مسیر لوله تخلیه خارج می شود. وظیفه لوله تخلیه جلوگیری از سرریز شدن آب و همچنین آسیب وارد شدن به محلی که کولر گازی روی آن نصب شده است می باشد.

تابلو برق: وظیفه تابلو برق تامین جریان الکتریکی برای کارکرد قطعات کولر گازی می باشد. کارکرد و راه اندازی کولر گازی به کمک جریان برق انجام پذیر است.آشنایی با قطعات کولر گازی/راهنمای جامع قطعات کولر گازی

فیوز حرارتی: فیوز حرارتی در واقع یک وسیله حفاظتی می باشد که از کمپرسور در برابر نوسانات الکتریکی و حرارت بالا محافظت خواهد کرد. وجود این قطعه در دستگاه از بروز حوادث و خسارات جلوگیری می کند.

خازن: اصلی ترین وظیفه خازن افزایش سرعت و قدرت دستگاه هنگام راه اندازی موتور می باشد. علاوه بر آن خازن در کارکرد موتور فن و راه اندازی آن بسیار کمک کننده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  برای خرید کولر گازی دست دوم به چه نکاتی باید توجه کرد؟

سنسور تنظیم دما: تنظیم دما و حسگر کنترل از دیگر قطعات کولر گازی به شمار می‌آید. مدیریت دمای محیط و تنظیم آن توسط این حسگر دما انجام می شود. سنسور تنظیم دما روی اواپراتور قرار دارد.

اجزای کولر گازی پنجره ای

کولر گازی پنجره ای یکی از مدل های اقتصادی کولر می باشد که بیشتر در مناطق جنوبی و شمالی کشور مورد استفاده قرار می گیرد. همه قطعات کولر گازی پنجره ای در یک قسمت جمع شده اند.

لوله های مسی: لوله مسی در کولر گازی پنجره ای وظیفه انتقال گاز مبرد را به عهده دارد.

سنسور دمای ترموستات: وظیفه این قسمت اندازه گیری دمای محیط می باشد.

اواپراتور: وظیفه اواپراتور کاهش دمای هوا می باشد.

دیوار: این قسمت همان پنجره یا دیواری می باشد که کولر گازی بر روی آن نصب خواهد شد.

عایق: این قسمت از تبادل دما بین بخش بیرونی و داخلی جلوگیری می کند.

بلوور فن: وظیفه این قطعه دمیدن هوای داخل بر روی اواپراتور می باشد.

قاب دستگاه: همه قسمتهای کولر گازی پنجره ای درون این قاب قرار می گیرد.

فن: وظیفه فن خنک کردن کندانسور می باشد.

کندانسور: عملکرد کندانسور خنک کردن گاز مبرد می باشد.

کمپرسور: گاز مبرد را فشرده کرده و فشار آن را زیاد می کند.

شیر انبساط: وظیفه شیر انبساط تنظیم کردن جریان گاز مبرد می باشد.

دسته بندی قطعات داخلی کولر گازی بر اساس الکتریکی و یا مکانیکی بودن آنها

اگر بخواهیم قطعات و اجزای داخلی کولر گازی را بر اساس مکانیکی و الکتریکی بودن دسته بندی کنیم می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم.

اجزای مکانیکی کولر گازی

  • موتور یا کمپرسور
  • کندانسور و یا تقطیر کننده
  • گاز مبرد و یا خنک کننده
  • اواپراتور و یا تبخیر کننده
  • لوله مویین و یا شیر انبساط
  • فیلتر هوا
  • لوله تخلیه
  • سینی زیر کولر
  • دریچه

اجزای الکترونیکی کولر گازی

  • برد الکتریکی
  • الکترو موتور فن
  • فیوز حرارتی
  • سنسور تنظیم دما
  • تابلو برق
  • خازن

سرویس دوره ای و منظم کولر گازی

اگرچه نگهداری و تمیز کردن قطعات کولر گازی مثل لوله های تخلیه و فیلترها آسان می باشد و علاوه بر آن می تواند موجب صرفه جویی در هزینه ها نیز شود اما تمیز کردن برخی از قطعات موجود در کولر گازی دشوار بوده و نیاز به حضور سرویسکار می باشد. آشنایی با قطعات کولر گازی/راهنمای جامع قطعات کولر گازیبه همین خاطر بهتر است قطعات داخلی و بیرونی کولر گازی هر چند وقت یک بار سرویس شده و مورد بررسی قرار گیرد. شرکت خدماتی ایبک امداد با بهره بردن از تکنسین های ماهر و کارآزموده می‌تواند در زمینه سرویس کولرگازی به شما عزیزان خدمت رسانی کند.

سخن پایانی

آشنایی با بخش های مختلف کولر گازی و قطعات آن می‌تواند به شما کمک کند که چنانچه با مشکلی در کولر خود مواجه شدید بتوانید به صورت موقتی آن را عیب یابی کرده و در صورت امکان مشکل را برطرف کنید. در این مقاله از ایبک امداد به معرفی برخی از قطعات کولر گازی و وظیفه هر کدام از آنها پرداختیم. چنانچه در این باره سوالی داشتید می توانید از کارشناسان ایبک امداد کمک بگیرید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

قطعات کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آشنایی با قطعات کولر گازی | راهنمای جامع قطعات کولر گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا