چسب سرامیک کف | آموزش سرامیک کاری با چسب
چسب سرامیک کف یکی از ابزاری است که از آن جهت چسباندن انواع مختلف سرامیک ها و کاشی ها بر روی کف ساختمان استفاده می شود. برای آنکه کارایی چسب سرامیک کف بهتر شود، مواد پلیمری نیز به این محصول اضافه شده اند. چسب سرامیک کف بر پایه مواد شیمیایی و سیمان می باشد و در مقابل آب مقاوم بوده و نفوذ ناپذیر است و به همین خاطر برای نصب سرامیک و کاشی در حمام می توان از این چسب ها استفاده نمود. چسب سرامیک کف به صورت پودری می باشد و ۲۴ ساعت پس از استفاده از آن در مقابل حرارت تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد مقاومت دارد. امروزه جهت نصب سرامیک و چسباندن آن به کف از چسب های سرامیکی استفاده می گردد و با توجه به آنکه این چسب ها مزایای زیادی دارند و کیفیت انجام کار با این محصولات بسیار افزایش پیدا می کند بنابراین با استقبال زیادی نیز مواجه شده اند.
کاربرد چسب سرامیک کف
برای اجرای سرامیک به عنوان کفپوش با استفاده از چسب معمولاً افراد ماهری این کار را با مقداری چسب بتنی مخلوط می کنند که چسبندگی آن را افزایش دهند. میزان ضخامتی که برای چسب سرامیک کف در نظر گرفته می شود ۱ تا ۶ میلیمتر می باشد به همین خاطر از اشغال کردن زیاد فضا هم جلوگیری می شود. با توجه به مزایایی که چسب سرامیکی دارد قیمت آن نیز مقرون به صرفه بوده و به همین خاطر بسیار کاربرد دارد. از جمله مزایای چسب سرامیک کف می توانیم به سرعت نصب بسیار بالا چ، استحکام و مقاومت زیاد، استحکام در برابر زلزله، وزن بسیار کم، ضد ارتعاش بودن سطح در مقایسه با دیگر ملات ها اشاره کنیم. علاوه بر آن چسب سرامیک کف بیشتر در مناطق پرباران و همچنین در مناطقی که بارانهای دائمی وجود دارد آببندی ایجاد میکند و از نفوذ رطوبت نیز جلوگیری خواهد کرد
به کار بردن چسب برای اجرای سرامیک کف
یکی از مواردی که هنگام سرامیک کاری از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است تراز کردن سرامیک پایان کار می باشد و برای این کار حتماً باید از شمشه تراز استفاده شود. دو روز که از نصب سرامیک ها گذشت باید بند کشی هم انجام شود که این کار با ترکیب پودر سنگ، پودر رنگ، سیمان سفید و تهیه دوغاب انجام می شود. شما می توانید با این ترکیب سرامیک را بندکشی کرده و پس از آن با گونی یا دستمال نم داری دوغاب اضافی را کاملاً پاک کنید. سرامیک ها از مصالح ساختمانی می باشند که طول عمر زیادی دارند و دوام آنها نیز بسیار بالا می باشد و اگر ترک بردارد و یا دچار شکستگی شود عمدتاً به علت نصب نادرست آن می باشد به همین خاطر استفاده صحیح از چسب سرامیک بسیار مهم است.
هزینه نصب سرامیک کف به وسیله چسب
هزینه نصب سرامیک و کاشی کف با چسب از روش های سنتی و قدیمی تر بیشتر است و علت آن نیز به اهمیت زیرسازی پیش از نصب باز می گردد. جهت نصب کاشی و سرامیک با چسب به زیرسازی مناسبی نیاز می باشد. سطح کار باید صاف و سیمانی باشد اما در روش سنتی که از ملات استفاده می شد همین متریال به عنوان چسب عمل کرده و زیرسازی با آن انجام می شد و به همین خاطر هزینه نصب کاشی و سرامیک برای مشتری ها کمتر محاسبه می گشت. روش قدیمی نه تنها برای نصب سرامیک بلکه برای کاشی نیز توصیه نمی شود و روش اصولی نیست.
آموزش نصب سرامیک با چسب
برای اینکه سرامیک کف را با روش چسبی نصب کنید باید بدانید که این کار حتماً باید توسط متخصص انجام شود. در ادامه مطلب آموزش قدم به قدم نصب سرامیک را با چسب توضیح می دهیم.
سطح کار را از نظر تمیزی و یکنواختی بررسی کنید
نخستین کاری که قبل از انجام سرامیک کاری حتماً باید آن را انجام دهید این است که سطح کار را از نظر تمیز بودن و یکنواختی مورد بررسی قرار دهید. هر گونه ترک، برآمدگی یا کنده کاری موجب افت کارایی چسب شده و همچنین رطوبت و آلودگی ها اگر در سطح کار باشند خاصیت چسبندگی را از بین می برند. حتماً میدانید کارهای ساختمانی مخصوصاً سرامیک کاری و کاشی کاری با وسایل منزل و اسباب کشی ممکن است دچار آسیب شوند و همچنین کثیفی و آلودگی روی آنها ایجاد شود. جهت جلوگیری از این مشکل بهتر است قبل از شروع اسباب کشی و یا کشیدن وسایل حتماً روی آنها را با رزین یا پلاستیک بپوشانید.
نقطه شروع کار را مشخص کنید
پس از آنکه ایرادات سطح کار را برطرف کردید به سراغ مرحله بعدی رفته و بهترین نقطه را جهت شروع کار مشخص نمایید. ممکن است تا این مرحله بتوانید به تنهایی مقدمات را آماده کنید و یا سطح کار را از نظر یکنواختی مورد بررسی قرار دهید ولی انتخاب نقطه ای که قرار است کار را از آنجا شروع کنید نیاز به مهارت و تجربه دارد زیرا برخی سطوح دارای قناسی می باشند و ممکن است در حین کار چالش های جدی برای شما ایجاد نمایند. در این مورد به شما پیشنهاد می کنیم حتماً با نصاب با تجربه و حرفه ای مشورت کنید و کار را به آنها بسپارید.
چسب را آماده کنید
چسب هایی که امروزه برای سرامیک کاری مورد استفاده قرار می گیرند دو نوع هستند. یک نوع چسب حالت خمیری دارد و مقدمات خاصی جهت آماده سازی آن وجود ندارد و کار با آن بسیار ساده می باشد. یک نوع دیگر از چسب ها به صورت پودری می باشند و جهت آماده سازی به آب نیاز دارند. برای آماده کردن چسب های پودری باید به آن آب اضافه شود و میزان آن هم بستگی به عوامل مختلفی دارد و معمولاً پشت بسته بندی چسب این موارد ذکر شده است ولی اگر بخواهیم به صورت کلی به این عوامل اشاره کنیم باید بگوییم برند سازنده چسب، مساحت قسمتی قرار است کاشی یا سرامیک کاری در آنجا انجام شود و مقدار چسبی که نیاز می باشد همه از مواردی هستند که در مشخص نمودن میزان آب جهت آماده کردن چسب مؤثر هستند.
سرامیک کاری را شروع کنید
بعد از آنکه چسب مورد نیاز را آماده نمودید ناحیه مورد نظر را تا ارتفاع ۵ میلیمتری چسب بریزید و با ابزاری که شیارکش نام دارد ایجاد شیار کنید. دقت کنید شیارها باید در یک جهت ایجاد شوند. اولین سرامیک با کمک شمشه باید بر روی سطح قرار گیرد و سرامیک های بعدی هم به همان ترتیب و در یک خط به دنبال سرامیک قبلی باید قرار داده شود. تراز بودن سرامیک ها را با سرامیک کناری آن بسنجید و حتماً آن را مورد بررسی قرار دهید و دقت کنید بین سرامیک ها فاصله ایجاد نشود زیرا در نهایت نتیجه کار مطلوب نخواهد بود. اگر حین کار بر روی سرامیک ها چسب ریخته شد سریعاً آن را پاک نمایید. برخلاف سیمان چسب ها خیلی سخت تر از روی سرامیک پاک می شوند. پیش از قرار دادن سرامیک ها با یک چکش پلاستیکی بر روی آنها ضربه بزنید و با گیره مخصوص آنها را به سرامیک کناری متصل کنید تا علاوه بر آنکه استحکام آنها در جای خود حفظ می شود چسبی که زیر آن زده شده است هم به راحتی خشک می گردد.
نکات مهمی در مورد سرامیک کاری کف با چسب
برای آنکه سرامیک کاری کف را با چسب انجام دهید نکات مهمی را باید رعایت کرده و مورد توجه قرار دهید که در ادامه آنها را توضیح می دهیم.
- مطمئن شوید تمامی سرامیک ها در جای خود به خوبی محکم شده اند. در این موارد می توانید از یک کاردک استفاده کرده به صورتی که دست شما با چسب به طور مستقیم برخورد نداشته باشد سرامیک را از جای خودش بلند نموده و مجدداً سر جای خود قرار دهید.
- هر متر مربع سرامیک کاری به ۷ و یا ۸ کیلوگرم چسب نیاز دارد. برای اطمینان بیشتر می توانید با یک نصاب حرفه ای مشورت کنید.
- به اندازه ای بر روی سطح پودر چسب بریزید تا در عرض ۲۰ دقیقه بتوانید سرامیک آن را انجام دهید زیرا اگر این زمان بیشتر شود چسب خشک شده و دیگر کارایی لازم را ندارد.
- حتماً باید یک روز بعد از پایان سرامیک کاری فاصله های خالی که بین سرامیک ایجاد شده است را بند کشی کنید. اگر این کار را انجام ندهید آب زیر سرامیک ها نفوذ کرده و به چسب آسیب وارد می کند و بعد از آن متوجه می شوید که سرامیک ها از سطح زمین به مرور جدا می شوند.
- پس از آنکه سرامیک کاری تمام شد تا دو روز باید مراقبت کنید که رطوبت خاصی به آن نفوذ نکند. همچنین نباید بر روی سرامیک ها راه بروید.
کلام آخر
امروزه اگر بخواهید سرامیک کاری برای کفپوش خانه خود انجام دهید احتمالاً نخستین پیشنهاد از طرف نصاب ها سرامیک کاری با چسب می باشد. در گذشته معمولا از ملات سیمانی برای سرامیک و کاشی کاری استفاده می شد. اما دیگر امروزه این روش قدیمی کارایی ندارد. از جمله مزایای چسب سرامیک کف می توانیم به سرعت نصب بسیار بالا، استحکام و مقاومت زیاد، استحکام در برابر زلزله، وزن بسیار کم، ضد ارتعاش بودن سطح در مقایسه با دیگر ملات ها اشاره کنیم.
چسب سرامیک کف
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
چسب سرامیک کف، آموزش سرامیک کاری با چسب