خدماتخدمات نظافتی

تاریخچه خانه تکانی و نظافت عید/ اعزام نظافتچی منزل و خونه

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

تاریخچه خانه تکانی و نظافت عید / اعزام نظافتچی منزل و خانه یکی از مسائلی است که ما می‌خواهیم در این مقاله از مجله ایبک برای شما بیان کنیم. نظافت عید یکی از دغدغه های بسیار مهم خانم های خانه دار می باشد مخصوصاً همگام نزدیک شدن سال نو، برای اینکه این دغدغه فکری شما را از بین ببریم روش های درست خانه تکانی را در این مقاله برای شما به طور کامل توضیح می دهیم لطفاً با ما همراه باشید.

سنت های سال نو و نزدیک عید

سنت های زیادی در بین ما ایرانیان برای سال نو وجود دارد و ما با انجام این سنت‌ها خود را آماده سال نو می کنیم قشنگ ترین این سنت ها عبارتند:

  • خانه تکانی قبل از عید
  • خرید لباس نو
  • حاجی فیروز و مراسم خاصی که در خیابان ها برگزار می کند
  • پختن سمنو
  •  چیدن سفره هفت سین
  • سنت چهارشنبه سوری (آخرین شب چهارشنبه سال)
  • اعتقاد به ننه سرما و عمو نوروز
  •  خوردن آجیل مشکل گشا در چهارشنبه سوری
  •  پختن سبزی پلو و ماهی در شب عید
  •  مراسم فالگوش ایستادن در چهارشنبه سوری
  • قاشق زنی در چهارشنبه سوری
  • مراسم سیزده بدر بعد از عید
  • دید و بازدید در روزهای اول شروع سال نو و تعطیلات عید

تاریخچه خانه تکانی در ایران

اگر بخواهیم برای شما در مورد تاریخچه خانه داری در ایران صحبت کنیم باید بگوییم که این رسومات به دوره زرتشتیان برمی گردد وقتی که آیین رسمی مردم ایران دین زرتشت بود. به همین دلیل بر حسب این آیین مردم اعتقاد داشتند که سال نو یک رستاخیز بزرگ است که بعد از یک زمستان سخت و طولانی، رشد دوباره و برکت و سبزی می آید به همین دلیل مردم این روزها را غنیمت شمرده و تلاش می کردند با خوشحالی سپاسگزاری خودشان را از خداوند نشان دهند.

یکی از این آیین های زیبا خانه تکانی قبل از عید بود و این به دلیل اعتقادی بود که مردم در مورد نیاکانشان داشتند که در قید حیات نبودند، مردم اعتقاد داشتند که در این روز نیاکانشان که از دنیا رفتند به نوادگان و بچه ها سر می زنند و باید منزل تمیز باشد تا نیاکان برای آنها دعای خیر و برکت کنند به عبارتی می شد گفت از نیاکان خود را دعوت می کردند تا در خانه قبلی خود بیایند و سبزه ها را که منبعی از رزق و روزی بود، بارور کنند.

ایرانی ها در آن هنگام گلدان هایی را که پژمرده شده بود شکسته و ظرف های مسی را هم برق می انداختند زیرا معتقد بودند با این کار ارواح قدیمی و کهنه و انرژی های بد و حتی ارواح ناآرام را از منزل بیرون می کنند. ایرانیان باستان اعتقاد داشتند که ارواح بد و شیطان در گوشه های تاریک منزل ساکن هستند و به این دلیل قبل از نوروز همه جای خانه را تمیز می کردند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  از بین برنده چربی رسوب شده در لوله فاضلاب ظرفشویی

البته یک عقیده ی دیگر هم بود و آن این بود که با تمیز کردن و پاک کردن منزل خانه را از رد پای شیطان پاک می کردند به این ترتیب بود که خانه تکانی جزو یکی از آیین های مردم ایران قرار گرفت و مردم ایران با خرید لباس نو و نظافت منزل و خرید گل آماده شروع سال نو می شدند تا تولد دوباره طبیعت را که سنت ملی بود جشن بگیرند.

 

رسم خانه تکانی در کشورهای دیگر

نظافت عید

خانه تکانی فقط اختصاص به مردم ایران ندارد. قبل از این، سرزمین ایران بسیار گسترده تر از نقشه کنونی بود مردم افغانستان، جمهوری آذربایجان و تاجیکستان که جزو خاک ایران محسوب می شدند این آیین را داشتند و الان که کشور آنها از کشور ما جدا شده هنوز این آیین در بین مردم آنجا وجود دارد. نکته جالب این است که بدانید مردم تاجیک به خانه تکانی می گویند جارو بندان.

بخش های مهم خانه تکانی

حالا که با خانه تکانی و پیشینه آن آشنا شدید می خواهیم برای شما بخش های مهم خانه تکانی را مرور کنیم:

  1. شستن شیشه ها
  2. شستن قالی ها
  3. گردگیری کامل منزل
  4. تمیز کردن کامل آشپزخانه که شامل کابینت ها، ظروف آشپزخانه، یخچال، اجاق گاز، لوازم برقی و …می شود
  5.  تمیز کردن اتاق ها و تمیز کردن کمد ها
  6. تمیز کردن راه پله
  7. شستن مبل و….

برای خانه تکانی چه مدت زمان نیاز داریم؟

نمی شود به این سوال پاسخ درستی داد زیرا این بستگی به مساحت منزل و وسواسی دارد که شما در خانه تکانی به کار می برید گاهی ممکن است کسی این کار را در طول یک ماه انجام دهد و یا شخصی این کار را در یک هفته یا حتی در یکی دو روز انجام دهد.

البته لازم به ذکر است که تمیز بودن منزل هم مهم است اگر شما همیشه منزلتان را پاکیزه نگه دارید دیگر در هنگام خانه تکانی فشار زیادی روی شما وارد نمی شود ولی اگر بعضی از کارها را بگذارید برای آخر سال، مسلماً در هنگام خانه تکانی کار زیاد خواهید داشت و خانه تکانی شما زیاد طول خواهد کشید.

قواعد کلی خانه تکانی

خانه تکانی به دلیل حجم زیاد نظافت، سختی هایی را به همراه دارد. ممکن است شما بپرسید از کجا باید خانه تکانی را شروع کنیم؟ یا چگونه خانه را نظافت کنیم؟ برای شروع خانه تکانی بهتر است که این بخش ها را از یکدیگر جدا کنید:

۱- خانه را تقسیم بندی کنید

در مرحله اول بهتر است منزل را تقسیم بندی کنید و اولویت ها را هم برای خودتان مشخص کنید مثلاً می توانید از زیر زمین یا انباری شروع کنید این قسمت ها هم احتمالا بیشتر کثیف می باشند و هم اینکه به دلیل دم دست نبودن زود کثیف نمی شوند.

بعد از آن بهتر است سراغ آشپزخانه بروید یعنی همان قلب خانه، آشپزخانه به دلیل این که در معرض چربی و کثیفی می باشد بیشتر از جاهای دیگر نیاز به نظافت دارد و به دلیل وجود کابینت، لوازم برقی (مانند یخچال، گاز و..) و ظروف زیادی که در آن قرار دارد در نظافت زمانبر است تمیز کردن یخچال ها، پاک کردن کابینت، شستن وسایل داخل کابینت، شستن ظروف و…. همه این ها زمان زیادی را از شما می گیرد پس بهتر است در مرحله دوم آشپزخانه را تمیز کنید.

در مرحله بعد به سراغ پذیرایی و اتاق نشیمن بروید البته می توانید قبل از اینکه خانه تکانی را شروع کنید فرش ها را یا خودتان بشویید یا بدهید قالیشویی تا بشویند تا بعد از خانه تکانی فرش ها را پهن کنید. بهتر است بعد از شستن فرش ها آنها جمع کرده و کنار بگذارید تا بعد از تمیز کردن پذیرایی و نشیمن آنها را پهن کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین روش برای پاک کردن لکه لاک از روی فرش

وقتی مبل ها و پذیرایی را تمیز کردید در مرحله آخر بهتر است به سراغ سرویس های بهداشتی بروید این مناطق به دلیل اینکه خیلی زود آلوده و کثیف می شوند باید در مرحله آخر تمیزی قرار بگیرند.

۲- فهرستی از کارها تهیه کنید

توصیه می کنیم قبل از اینکه کار خانه تکانی را شروع کنید فهرستی تهیه کرده و وسایلی مانند مبلمان، پرده ها و فرش و… را که لازم است به خشکشویی و یا قالیشویی بدهید در اولویت کار خود قرار دهید اگر می خواهید وسایلی را تعمیر کنید آن را برای روز آخر نگذارید و آنهایی را که به درد شما نمی‌خورد و از آن استفاده نمی کنید دور ریخته و یا به شخص دیگری بدهید.

۳- کارها را بین همه تقسیم کنید:

این که شما فکر کنید کارهای خانه تکانی را باید به تنهایی انجام دهید بسیار غلط است باید کارها را بین دیگران تقسیم کنید شاید لازم باشد شما بار بیشتری بر دوش بکشید ولی لازم نیست همه کارها را به تنهایی انجام دهید قسمت هایی را که مربوط به بیرون از خانه می باشد و یا قسمت هایی را که نیاز به تخصصی تمیز کردن ندارد، می توانید بین اعضای خانواده خود پخش کنید تا در آخر خانه تکانی، خسته و بیمار نشوید. مهارت و توانایی اعضای خانواده را در نظر بگیرید و کارها را به طور عادلانه بین همه تقسیم کنید.

۴- لذت هم ببرید

خانه تکانی شاید در هنگام شروع برای شما لذت بخش باشد ولی هر چه جلوتر می روید به دلیل خستگی زیاد کار برای شما خسته کننده و خشک خواهد شد. پس سعی کنید در هنگام نظافت لذت هم ببرید به خودتان زیاد سخت نگیرید در بین کار موزیکی پخش کرده و یا یک نوشیدنی با کیک بخورید برای خود میوه پوست بکنید و از خوردن آن لذت ببرید تا به این وسیله از کار کردن هم کمتر خسته بشوید.

نظافتچی منزل برای انجام خانه تکانی

نظافت عید

امکان دارد خودتان توانایی انجام کار های خانه تکانی را  نداشته باشید و بخواهید یک نظافتچی استخدام کنید برای این کار اولین قدم این است که شما یک شخص معتبر و قابل اعتماد را انتخاب کنید زیرا شما نمی توانید پای هر شخصی را که نمی شناسید به منزل خود باز کنید اینکار برای شما خطر آفرین است ابتدا در بین دوستان و آشنایان خود دنبال یک نظافتچی قابل اعتماد بگردید اگر پیدا نکردید، آنگاه شرکتی را انتخاب کنید که مطمئن شوید پروانه اشتغال و شماره ثبت دارد و کارکنان آنها هم ضامن های معتبری دارند، آنگاه می توانید با خیالی راحت شخص را برای نظافت به منزل راه بدهید.

کارهایی را که از نظافتچی انتظار دارید مشخص کنید

قبل از هر کاری شما باید مشخص کنید که از نظافتچی خود چه انتظاراتی دارید و چه کارهایی را می خواهید به او واگذار کنید بعد از این کار می توانید او را استخدام کنید مثلاً اگر شما می خواهید نظافتچی دیوارها را تمیز کند باید این را به شرکت اطلاع دهید تا شخصی برای شما بفرستد که وزن زیادی نداشته باشد و بتواند از چهارپایه بالا رفته و این کار را انجام دهد یا اگر شما می خواهید برای جابجایی وسایل سنگین از نظافتچی کمک بگیرید باید شخصی قوی هیکل و یا با توان بدنی بالا برای شما فرستاده شود پس انتظارات  خود را از نظافتچی به شرکت اطلاع دهید.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تاریخچه خانه تکانی و نظافت عید

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

برای خانه تکانی چه مدت زمان نیاز داریم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا