تعمیراتتعمیرات تلویزیون

شناخت کامل برد اصلی یا مادربرد تلویزیون

آشنایی کامل با مادربرد یا مین برد در تلویزیون ها

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

تا به اینجا با اجزای کامل یک تلویزیون و مشکلات مختلف یک تلویزیون نسل جدید آشنا شده اید ، امروز به سراغ یک بخش اصلی از این وسیله خواهیم رفت ، حتما تا به امروز حتی یکبار هم که شده نام مادربرد یا مین برد را شنیده اید ، همانطور که از نامش پیدا است یعنی صفحه مادر ، منظور از صفحه مادر صفحه ای است که تمام اجزا بر روی آن نصب و نگهداری می شوند ، این قطعه در کامپیوترها از شهرت خاصی برخوردار هستند و حتما از آنجا این اسم را شنیده اید ، اما جالبه بدانید که مادربرد در تلویزیون هم وجود دارد و نقش مهمی را نیز ایفا می کند ، در این مقاله از ایبک امداد با ما باشید تا بیشتر با این قطعه و وظایف آن آشنا شوید.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]اگر با اجزای تشکیل دهنده تلویزیون آشنا نیستید پیشنهاد می کنم این مقاله را نیز مطالعه کنید.

[button color=”primary” size=”small” link=”https://eibak.com/tv-components/” icon=”” target=”true” nofollow=”false”]رفتن به مقاله اجزای سازنده تلویزیون[/button][/box]

مادربرد یا مین برد چیست؟

ابتدا قبل از هر چیز لازم است بدانید که مین برد قطعه ای مهم و اصلی در تلویزیون است که وظیفه مهمی تبدیل کردن سیگنال های آنالوگ به دیجیتال است ، تمامی فیش های ورودی و خروجی که در پشت تلویزیون مشاهده می کنید مستقیما به مادربرد تلویزیون متصل می شوند ، ممکن است این فیش ها به برد دیگری متصل باشند و با کابل مجدد به مادربرد اتصال برقرار کنند که در کمتر دستگاهی چنین موردی مشاهده می شود.

مادربرد تلویزیون

قسمت های تشکیل دهنده مادربرد

اگر خاطرتان باشد مادربرد وظیفه هماهنگی و مدیریت تمام اجزا و بخش های مختلف را بر عهده داشت ، در تلویزیون هم این روند به همان شکل است و تغییری در این عملکرد وجود ندارد و بیشتر قطعات سوار شده روی مادربرد هم مانند کامپیوتر هستند که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.

اولین موردی که روی مادربرد مشاهده می کنید CPU و یا همان پردازنده است ، سپس فیش های ورودی خروجی تصویر و همچنین صدا را خواهید دید ، در کنار آن ها پورت اتصال یو اس بی و اچ دی ام آی USB-HDMI وجود دارند.

اما در نسخه های تلویزیون هوشمند موارد دیگری نیز بر این قطعات نام برده افزوده شده برای مثال اتصال وای فای و ورودی اتصال LAN که هر دو این موارد برای دسترسی به اینترنت تعریف شده است و برخی هم هارد دیسک داخلی برایشان تعریف شده که می تواند نیاز بزرگی از شما برآورده کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا تصویر تلویزیون قطع و وصل می شود ؟

نحوه پردازش اطلاعات در مادربرد

اطلاعاتی که از سمت ریموت کنترل به تلویزیون ارسال می شوند بدون شک قابل رویت توسط ما نخواهند بود ، این اطلاعات از طریقه اینفرارد یا همان مادون قرمز ارسال می شوند که اگر تست کرده باشید می توانید دوربین گوشی خودتان را به سمت ریموت کنترل تلویزیون بگیرید و یک دکمه از کنترل تلویزیون را فشار دهید آن وقت داخل تصویر دوربین گوشی اشعه مادون قرمز کنترل را مشاهده خواهید کرد . این اطلاعات هنگامی که ارسال می شوند داخل تلویزیون توسط گیرنده دریافت و به مادربرد و پردازنده آن منتقل می شوند و در آنجا فرمان ارسال شده انجام خواهد شد برای مثال ممکن است صدا کم کرده باشید و یا اقدام به تعویض کانال کرده باشید.

آموزش تعمیر کردن مادربرد تلویزیون

همانطور که می دانید مانند دیگر قطعات مادربرد ها هم دارای مدل های مختلف و انواع گوناگون هستند و این موضوع یک معنی دارد و آن هم این است که مادربرد باید مطابق با نوع مورد نیاز دستگاه باشد و در غیر این صورت بدون شک عملکرد درستی نخواهد داشت و با مشکلات متعدد روبرو خواهید شد ، مادربرد تلویزیون مثل کامپیوتر گاها می توانند روی سخت افزارهای مختلف نیز سوار شوند اما در اکثر اوقات باید به چیپ تلویزیون و پنل آن دقت کنید تا مشکلی در کارکرد مادربرد صورت نگیرد.

پیدا کردن مادربرد تلویزیون

معمولا افرادی را می بینم که زمان زیادی را برای پیدا کردن این قطعه صرف می کنند ، باید بدانید که هیچ وقت به دنبال آن نگردید و در پشت تلویزیون تنها به دنبال پورت یو اس بی باشید و زمانی که آن را یافتید یعنی مادربرد را پیدا کرده اید چرا که این پورت مستقیما روی مادربرد سوار می شود .

دلایل خرابی مادربرد چیست ؟

در مقالات قبلی این موضوع را بارها تکرار کردیم که قطعات الکترونیکی ممکن است بی دلیل و ناگهانی خراب شوند ، مادربرد هم از این دایره خارج نیست و ممکن است به هر دلیلی خراب شود چرا که یک قطعه الکترونیکی است و مستقیم با برق کار می کند و ممکن است یک نوسان برق باعث خرابی آن شود ، جالب است بدانید که عمر مفید یک مادربرد ۲۰۰۰۰ ساعت است اما با نوع استفاده می تواند کاملا متفاوت باشد ، در ادامه برخی از دلایل خرابی مادربرد را شرح خواهیم داد.

  • مهمترین علت خرابی مادربرد استفاده بیش از حد از تلویزیون است
  • نبودن جریان هوا و گرم شدن مادربرد تلویزیون و خراب شدن آن علت بعدی است
  • استفاده بیش از حد از اینترنت به وسیله وای فای و یا حتی پورت لن که فشار زیادی وارد میکند.
  • تنظیم نا صحیح نرم افزاری تلویزیون توسط افراد غیرمتخصص که وارد منو سرویس تلویزیون می شوند.
  • یکی از بدترین خرابی ها به علت اتصال جریان برق به پورت های یو اس بی و یا اچ دی است که باعث خرابی مادربرد می شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیر ماشین ظرفشویی توشیبا Toshiba | رایج‌ترین معایب

مادربرد تلویزیون

استفاده طولانی و با کیفیت از مادربرد تلویزیون

تا به این قسمت با دلایل خرابی مادربرد آشنا شدید و حال هم باید با راهکارهایی آشنا شوید تا بتوانید از مادربرد بیشتر و بهتر استفاده کنید و عمر طولانی تری را برای این قطعه تجربه کنید.

  • خاموش کردن تلویزیون در میان استفاده طولانی
  • قبل از راه اندازی از دفترچه راهنمای تلویزیون استفاده کنید
  • قطع کردن جریان برق برای زمان هایی که استفاده طولانی ندارید
  • سعی کنید اینترنت دستگاه را در مدت زمان طولانی استفاده نکنید
  • هرگز وارد صفحه تنظیمات سرویس نشوید و تنظیمات آن را تغییر ندهید
  • سعی کنید قبل از اتصال فلش و هارد اکسترنال از سلامت آن ها اطمینان برقرار کنید
  • هنگام تمیز کردن تلویزیون دقت کنید که به درگاه های پشت تلویزیون آب یا شوینده برخورد نکند

نتیجه گیری

همانطور که تا به این قسمت متوجه شده اید شما اگر هر برند اصلی یا به روز را از کمپانی های بزرگ مثل سونی ، ال جی ، سامسونگ و… هم که خریداری کنید اگر استفاده درست از آن نداشته باشید بدون شک خرابی را در تلویزیون تجربه خواهید کرد ، مادربرد قسمت حساس و مهمی در تلویزیون شما به حساب می آید و در صورت خرابی هزینه زیادی را متحمل خواهید شد پس بهتر است قبل از اینکه کار به خرابی این بخش برسد از این اتفاق با استفاده اصولی و درست جلوگیری کنیم ، همچنین فراموش نکنید که حتما برای تلویزیون خود یک محافظ جریان برق تهیه کنید تا نوسانات برق باعث خرابی لوازم برقی شما نشوند.

سخن آخر

در مقاله شناخت کامل برد اصلی یا مادربرد تلویزیون شما بصورت کامل با این قطعه مهم و با ارزش تلویزیون آشنا شدید و متوجه شدید که این قطعه می تواند چقدر با ارزش و با اهمیت باشد ، همینطور متوجه شدید که اصولی ترین و بهترین راه برای سلامت این قطعه پیشگیری از خرابی آن است که چرا بعد از خرابی کار بسیار پیچیده خواهد شد ، همچنین همیشه قبل از شروع عیب یابی و تعمیر اقدام به قطع جریان برق از تلویزیون نمایید، همانطور که می دانید جریان برق هر چقدر هم که کم باشد باز می تواند مشکلاتی را در پی خود داشته باشد ، اگر شما هم از تعمیر یا تعویض این قطعه تجربه ای دارید از شما دعوت می کنم تا این تجربه را با همگان از بخش دیدگاه انتهای همین صفحه به اشتراک بگذارید تا تجربه شما درسی آموزنده برای افراد دیگر باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آشنایی با مادربرد تلویزیون

امتیاز نویسنده

مجموع امتیاز

آشنایی کامل با مادربرد تلویزیون و ویژگی های اصلی و برجسته آن

امتیاز کاربر: ۴.۶ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا