ایرانگردی

پارک جمشیدیه و کلکچال کجاست؟ | تاریخچه پارک جمشیدیه

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

پارک جمشیدیه وسعتی در حدود ۱۰ هکتار دارد و در شمال تهران هم قرار گرفته است این پارک امکانات زیادی داشته و توانسته با فراهم کردن شرایط تفریح در یک روز تعطیل، تفرجگاه دلنشینی را برای پایتخت نشینان آماده کند. در این مقاله از مجله گردشگری ایبک می‌خواهیم سفری داشته باشیم به پارک جمشیدیه شمالی ترین نقطه تهران، و زیبایی های این منطقه را با یکدیگر ببینیم با ما همراه باشید.

معرفی پارک جمشیدیه

پارک جمشیدیه که نام دیگر آن پارک سنگی جمشیدیه می باشد یکی از پارک های منطقه یک شهرداری تهران است. در مورد متراژ این پارک باید بگوییم اگر شما ۱۰ زمین فوتبال را در کنار هم قرار دهید اندازه این پارک خواهد شد که چیزی حدود ۱۰ هکتار می شود.

پارک جمشیدیه در زمین های دولو قرار دارد که در زمان های قدیم به خاندان قاجاری تعلق داشت. این بوستان به یکی از نوادگان خاندان دولو قاجار تعلق دارد به نام جمشید دولو قاجار که زمین های زیادی داشته و طایفه ای مشهور بودند. در سند این پارک، جمشید دولو قاجار را به عنوان مالک معرفی کرده کسی که ملک ۶۹ هزار متر مربعی خودش را به فرح پهلوی بخشید.

ابتدا قرار بود که در پارک جمشیدیه یک سرای سالمندان بسازند ولی هیچگاه این کار انجام نشد و این پارک به عنوان یک پارک عمومی در منطقه ساخته شد. در سال ۱۳۵۶ این پارک به یکی از جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری تبدیل شد.

پارک جمشیدیه

پارک جمشیدیه کجاست؟

پارک جمشیدیه در تهران و شمال خیابان نیاوران قرار گرفته است. باید بگوییم که پارک جمشیدیه از طرف غرب به جاده کلکچال و از شرق به خیابان جمشیدیه و همچنین از جنوب به باغ دولو و از شمال هم به کوه کلکچال منتهی می شود. چیزی که به این پارک زیبایی زیادی بخشیده آبشار، آبنما های سنگی و دریاچه این پارک می باشد.

پارک جمشیدیه در مسیر اصلی پناهگاه کلکچال قرار گرفته که کوهنوردان جهت صعود به قله از آن رد می شوند. در سال ۱۳۷۴ حدود ۱۶ هزار هکتار زمین به پارک جمشیدیه اضافه کردند که نام آن را هم بوستان فردوسی گذاشتند.

بوستان فردوسی طوری ساخته شده که روی دست پارک جمشیدیه بلند شده و هنوز هم این دو بوستان با هم از جهت زیبایی رقابت می کنند. در پارک جمشیدیه چهار ورودی اصلی قرار دارد. در نظرسنجی ها معلوم شده این پارک توانسته افتخار دومین پارکی را در تهران داشته باشد که تهرانی ها به میهمانان خود معرفی می کنند. حالا فکر می کنید اولین پارکی که محبوبیت زیادی در بین شهروندان تهرانی دارد کدام پارک است؟ بله درست حدس زدید اولین پارک محبوب در بین تهرانی ها، که آن را به مهمانان خود معرفی می کنند، پارک ملت است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی مناطق گردشگری لاریجان | جاهای دیدنی لاریجان | دشت آزو

تاریخچه پارک جمشیدیه

قدمت این پارک به دوره پهلوی برمی‌گردد، وقتی که فرح پهلوی، پارک را از جمشید دولو هدیه گرفت و آن را به پارک عمومی تبدیل کرد. همانطور که گفتیم ابتدا قرار بود در این محوطه، خانه سالمندان درست شود ولی به دلایلی این تصمیم عملی نشده و به پارک عمومی تبدیل شد. این بوستان از زمان ساخت تا الآن دو بار بازسازی شده است و طراحی اصلی آن را کامران دیبا انجام داده است. این شخص در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده و معمار نوگرا، نقاش و شهرسازی صاحب سبک بود. کامران دیبا که طراح پارک جمشیدیه می باشد طراحی های دیگری هم انجام داده که شامل فرهنگسرای دانشجو، موزه هنرهای معاصر تهران و همچنین فرهنگسرای نیاوران و پارک شفق می باشد. کامران دیبا از فرنگ، تحصیلات عالیه خود را به سوغات آورد و توانست یکی از پارک های زیبایی تهران را به نام جمشیدیه طراحی کند که این پارک در سال ۱۳۵۶ برای استفاده عموم باز شد.

پارک جمشیدیه ابتدا مساحتی در حدود ده هکتار داشت ولی در سال ۱۳۷۴ هم ۱۶ هکتار به آن اضافه کردند و همانطور که در ابتدا گفتیم این بخش اضافه شده به نام پارک فردوسی معروف شده است.

پوشش گیاهی و جانوری در پارک جمشیدیه

در این پارک تا چشم کار می‌کند شما درختان متنوع را می بینید. درختانی مانند چنار، سرو، نارون، زبان گنجشک، افرای سیاه و درختان میوه هم مانند سیب، زردآلو و گلابی در این پارک هستند و علاوه بر این گیاهان متنوعی که نام بردیم، این پارک دارای جانوران زیادی هم می باشد که شامل ۶۰ نوع مختلف پرنده است.

در صورتی که از این پارک دیدن کنید می توانید از دیدن پرندگان زیبا و گوش دادن به آواز آنان لذت ببرید. تفریحگاه جمشیدیه به عنوان یکی از جاهای دیدنی در تهران می باشد که وسعت زیادی داشته و امکانات زیادی هم برای تفریحات متفاوت برای شما فراهم می کنند. آب نما های مختلف، آبشار، ارتفاعات و رودخانه، همه اینها جزو زیبایی های بوستان جمشیدیه می باشد.

پیک نیک در پارک جمشیدیه

یکی از ساده ترین تفریحاتی که شما می توانید در این پاک داشته باشید پیک نیک است. می توانید یک زیر انداز با خود برداشته و مقداری هم خوراکی همراه داشته باشید و از زیبایی‌های این پارک لذت ببرید. البته اگر هم خوراکی به همراه نداشتید به هیچ وجه نگران نباشید زیرا در این پارک فروشگاه های زیادی وجود دارد که می توانید انواع خوراکی ها و نوشیدنی ها را از آنجا بخرید.

پیاده روی در پارک جمشیدیه

همانطور که گفتیم پارک جمشیدیه وسعت زیادی داشته و یکی از مناسب ترین جاها برای پیاده روی می باشد در این صورت فقط کافی است که یک کفش مناسب بپوشید و در میان درخت های سرو و نارون و همچنین زیبایی های گذرگاه‌های این پارک، پیاده روی کنید.

کوهنوردی در پارک جمشیدیه

یکی از تفریحات مهم این پارک کوهنوردی می باشد و کسانی که می خواهند به ارتفاعات شمالی تهران و توچال بروند در این پارک با یکدیگر قرار می گذارند. نزدیک به تندیس شاعر بزرگ ایران فردوسی، تابلویی نصب شده که مسیر کوهنوردی کلکچال را به شما نشان می‌دهد. در این مسیر ابتدا به رودخانه می رسید که به وسیله فنس از پارک جدا شده است. باید کمی جلوتر بروید تا فنس ها تمام شود و شما به رودخانه نزدیک شوید، همانطور مسیر را ادامه بدهید تا به کلکچال برسید.

منطقه کلکچال نمادی از همبستگی مردم در زمان کودتای ۲۸ مرداد در سال ۱۳۳۲ می باشد. البته مدتی می شود که دیگر این برج در دسترس نبوده و کوهنوردان نمی‌توانند وارد برج شوند. عده‌ای از جوان ها در دهه ۳۰ این برج را درست کردند و اگر شما به اندازه لازم به این برج نزدیک شوید می توانید نام آنها را هم ببینید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دریاچه سقالکسار رشت

در ادامه مقاله می خواهیم شما را با یکی از قله های زیبای رشته کوه البرز به نام کلکچال آشنا کنیم با ما همراه باشید.

معرفی کلکچال

کلکچال یکی از قله های رشته کوه البرز می باشد که در شمال پایتخت قرار دارد و امروزه کلکچال یکی از تفریح های مردم عادی همچنین کوهنوردان می باشد. کلکچال یکی از جاهای دیدنی شهر تهران است که از محبوبیت زیادی در بین تهرانی ها برخوردار است. ارتفاع این قله ۳۳۵۰ متر از سطح دریا بوده و به دلیل مسیر دیدنی و زیبایی آن، جذابیت زیادی هم برای صعود دارد.

کلکچال برای مسیرهای کوهنوردی در تمام روزهای هفته مناسب بوده و افراد می‌توانند با تجهیزات ساده جهت کوهنوردی از آن لذت زیادی ببرند.

کلکچال کجاست؟

کلکچال در شمال شهر تهران قرار گرفته و از طرف خیابان فیضیه، نیاوران و پارک جمشیدیه می‌توانید به کلکچال بروید. برای اینکه به کلکچال برسید ابتدا باید به پارک جمشیدیه بروید. برای رسیدن به مسیر کلکچال ابتدا باید از یکی از ورودی های پارک جمشیدیه، داخل پارک شده و به طرف غرب بروید.

بعضی از مردم اعتقاد دارند که کلکچال خانه ی دیو سپید در ادبیات فارسی است، ولی بعضی دیگر هم کلکچال آمل را خانه دیو سپیده ادبیات فارسی می دانند. در منظومه شبرنگ نامه، درباره رزم رستم و شبرنگ، همان فرزند دیو سپید، شعری سروده شده است که از اولین نبرد رستم و شبرنگ در کلکچال سخن گفته شده است.

مسیر های زیادی برای صعود به قله کلکچال وجود دارد که مهمترین آن، مسیر پارک جمشیدیه می باشد. همانطور که گفتیم پارک جمشیدیه دارای گیاهان، درختان و گل های زیادی بوده که می تواند برای ورزش صبحگاهی بسیار مناسب باشد.

بعد از اینکه به پارک جمشیدیه رسیدید به طرف غرب آن رفته و به طرف شمال غربی ادامه دهید بعد از حدود ۴۰۰ متر به چشمه ای خواهید رسید که آب گوارا و خنکی دارد، آن را به شکل روبه بالا و مارپیچ بروید و بعد از گذشتن از چند محل استراحت گاه که مواد غذایی هم در آنجا عرضه می شود، به جای نسبتاً وسیعی خواهید رسید که ارتفاعی حدود ۲۳۰۰ متر دارد.

می توانید از پارک جمشیدیه تا  پناهگاه کلکچال را حدوداً ۲ ساعت و نیم بالا بیاید تا به پناهگاه برسید. در کنار برج کلکچال که در قدیم محلی برای استقرار گروه های پیشاهنگی بود، استراحت کرده و یا به غذا خوری های بزرگ بروید و غذا میل کنید. در صورتی که بخواهید کوهنوردی کاملی داشته باشید می توانید مسیر پاکوب را به طرف قله کلکچال طی کنید.

پارک جمشیدیه

نتیجه گیری

در این مقاله از مجله گردشگری ایبک تلاش کردیم تا شما را با تفرجگاه زیبای جمشیدیه و همچنین با کلکچال، یکی از قله های رشته کوه البرز آشنا کنیم. همانطور که گفتیم پارک زیبای جمشیدیه محل مناسبی برای  پیک نیک، کوهنوردی، پیاده‌روی، عکاسی، پرنده‌نگری و… می باشد. اگر می خواهید یک روز تعطیل دلنشین همراه با خانواده داشته باشید، توصیه می‌کنیم حتماً به پارک جمشیدیه رفته و از دیدنی های آنجا لذت ببرید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

پارک جمشیدیه و کلکچال کجاست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

پارک جمشیدیه کجاست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا