خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

آشنایی با انواع فنر لوله بازکنی | ویژگی های فنر لوله بازکنی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

از انواع فنرهای لوله بازکنی و همچنین انواع سر فنر ها، برای رفع گرفتگی لوله های فاضلاب استفاده می شود در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با انواع فنر لوله بازکنی و همچنین انواع سرفنر ها آشنا کرده و روش کار آنها را برایتان توضیح دهیم با ما همراه باشید.

روش کار انواع فنر های لوله بازکنی چگونه است؟

روش کار فنر لوله بازکنی به این شکل است که با استفاده از پیچ های مخروطی که در سر فنر وجود دارد، مواد اضافه را در داخل چاه حرکت می دهد و به این وسیله گرفتگی هایی که به وسیله لایه های چربی، مو و…. ایجاد شده از دیواره چاه جدا کرده و فاضلاب را باز می کند.

انواع فنر لوله بازکنی

فنرهای لوله بازکنی به طور کلی در دو مدل وجود دارند که عبارتند از:

  • فنر لوله بازکنی دستی
  • فنر لوله بازکنی برقی

این فنر ها با توجه به نوع گرفتگی کاربردهای متفاوتی دارند. برای رفع گرفتگی های ساده و سطحی از فنر لوله بازکنی دستی استفاده می‌شود که می‌توان به‌راحتی مشکل را با آن برطرف کرد. ولی فنر لوله بازکنی برقی به وسیله دستگاه انجام می گیرد که برای رفع گرفتگی های سخت و چاه هایی که طول زیادی دارد از آن استفاده می کنند.

فنر لوله بازکنی

روش کار با فنر لوله بازکن دستی

فنر دستی، یک فنر بلند می باشد که همانطور که از نام آن هم معلوم است، شخص خودش فنر را داخل لوله می کند و به وسیله آن گرفتگی برطرف می شود. کار با فنر لوله بازکنی دستی، سخت نبوده و نیاز به مهارت خاصی هم ندارد و همه اشخاص می توانند از آن استفاده کند. به این نکته مهم توجه کنید که این فنر وقتی اثرگذار است که گرفتگی در عمق نباشد. اگر گرفتگی در عمق بیشتر از ۱۰ متر باشد به وسیله فنر دستی نمی توان آن را برطرف کرد.

در صورتی که خواستید از فنر لوله بازکنی دستی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب استفاده کنید باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • ابتدا باید از دستکش برای رعایت نکات بهداشتی و ایمنی استفاده کنید.
  • نوک سر فنر لوله بازکن دستی را در لوله قرار داد و به آهستگی آن را در چاه حرکت دهید تا به گرفتگی برسید و فنر جلو تر نرود.
  • توجه کنید در زمان حرکت دادن فنر وقتی به زانویی و اتصالات لوله می رسید این کار را با احتیاط انجام دهید تا به لوله آسیب نرسد.
  • وقتی مطمئن شدید فنر دستی به محل گرفتگی رسیده تا انتهای گرفتگی آن را بچرخانید.
  • سر فنر ها دارای خاصیت ارتجاعی بوده و داخل لوله شروع به پیچیدن می کنند و این باعث می شود مواد اضافه در داخل لوله، به دور فنر لوله بازکنی بپیچد.
  • بعد از این کار فنر را از چاه بیرون بیاورید.
  • مشاهده می کنید که مواد اضافه در دور فنر پیچیده شده و مشکل گرفتگی چاه هم برطرف شده است.
  • سپس مقداری پودر شوینده و یا مایع ظرفشویی داخل چاه ریخته و آب گرم فراوان هم داخل لوله بریزید تا لوله کاملاً شسته شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  رفع گرفتگی لوله فاضلاب و حمام با کدام اسید امکان پذیر است؟

در چه زمانی از فنر لوله بازکنی دستی استفاده می شود ؟

در صورتیکه گرفتگی سخت باشد، با چرخش فنر دستی نمی توان مشکل را برطرف کرد زیرا برای بیشتر کردن سرعت و کارایی بهتر فنر، باید سرعت آن بیشتر باشد به همین دلیل به برای گرفتگی های شدیدتر از فنر برقی با موتور الکتریکی استفاده می کنند.

در بعضی از مواقع می توان به فنر لوله بازکنی دستی یک دریل متصل کرد و به وسیله آن گرفتگی لوله را برطرف کرد استفاده از دریل کار سختی بوده و نیاز به مهارت بالایی دارد. اگر در این مورد مهارتی ندارید به هیچ وجه از دریل برای این کار استفاده نکنید. زیرا دریل سرعت بالایی داشته و ممکن است به شما و همچنین اتصالات لوله آسیب برساند.

اگر گرفتگی لوله در عمق بیش از ۱۰ متر بود باید از دستگاه فنر برقی استفاده کنید. دستگاه لوله بازکنی برقی کار را راحت کرده و با سرعت بالا می‌تواند مشکلات گرفتگی لوله فاضلاب را برطرف کند. البته استفاده از این دستگاه هم نیاز به مهارت خاص دارد و برای این کار حتماً باید با شرکت های لوله بازکنی تماس بگیرید.

استفاده از فنر لوله بازکن برقی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب

اگر گرفتگی لوله فاضلاب سخت بود و فنر دستی مشکل را برطرف نکرد باید از فنرهای برقی استفاده کنید. از فنر های برقی می توان در گرفتگی های عمیق هم استفاده کرد.
همانطور که گفتیم فنر دستی برای گرفتگی های بیشتر از ۱۰ متر مناسب نیست ولی فنر برقی بلند بوده و به راحتی می تواند گرفتگی های عمیق را هم برطرف کند. فنر برقی به صورت خودکار عمل کرده و می‌تواند به راحتی سخت ترین گرفتگی های لوله فاضلاب را هم رفع کند.

فنر برقی از یک فنر بلند و موتور الکتریکی تشکیل شده که بعد از روشن شدن موتور دستگاه، فنر به حرکت درآمده و با دوران خود گرفتگی لوله را برطرف می کند.

استفاده از فنر برقی لوله بازکنی برخلاف فنر دستی، نیاز به مهارت دارد و تمام افراد نباید از این روش استفاده کنند زیرا ممکن است در اثر بی احتیاطی به خودتان و همچنین به لوله ها و اتصالات آن آسیب وارد شود.

مزایای استفاده از فنر لوله بازکنی برقی

همانطور که گفتیم فنر های برقی با موتور کار می کنند و موتور می تواند نیروی لازم را برای چرخش فنر، ایجاد کند و فنر هم با چرخش سریع خود، گرفتگی های لوله را برطرف می کند.

در ادامه می خواهیم شما را با مزایای استفاده از فنر برقی آشنا کنیم.

  • دستگاه فنر برقی به برق شهری متصل می شوند.
  • قابل حمل و کوچک می باشند.
  • فنر برقی می تواند گرفتگی های شدید لوله را رفع کند.
  • از سر فنر های مختلف برای انواع گرفتگی ها و همچنین انواع لوله ها استفاده می شود.
  • دارای انواع فنر های لوله بازکنی بلند جهت لوله های طولانی
  • بالا بودن سرعت کار در لوله باز کنی

نکته مهم: به این نکته توجه داشته باشید که از فنر لوله بازکن برقی برای رفع گرفتگی چاه توالت ایرانی و فرنگی استفاده می کنند ولی باید دقت داشته باشید برای باز کردن چاه توالت فرنگی به دلیل تیز بودن نوک فنر، ممکن است به جداره توالت آسیب برساند به همین دلیل توصیه می‌شود در حد امکان از فنر برقی برای رفع گرفتگی توالت فرنگی استفاده نکنید. برای این منظور از دستگاه های دیگر لوله بازکنی می توان استفاده کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  10راه آسان و سریع بازکردن لوله فاضلاب و حمام

انواع سر فنر های لوله بازکنی

سر فنر را در ابتدای فنر قرار داده تا در هنگام کار لوله بازکنی، به محل گرفتگی رسیده و آن را برطرف کند. فنرها انواع مختلفی داشته و برای هر نوع گرفتگی، از فنر مخصوصی استفاده می کنند مثلاً فنری که برای رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی استفاده می کنند با سر فنری که برای توالت استفاده می شود فرق می کند.
در ادامه می خواهیم شما را با انواع مختلف سر فنرها آشنا کنیم:

  • سر فنر الماسی: یکی از محکم ترین سر فنرهای موجود، سر فنر الماسی است که برای خرد کردن و از بین بردن اجسام سختی مثل آجر، سنگ و… از آن استفاده می شود.
  • سر فنر نیزه ای: همانطور که از اسم این سر فنر هم پیداست دارای سر نیزه مانندی بوده و از تیزی آن برای فرو رفتن در اجسام سخت استفاده می کنند.
  • سر فنر برسی: این سر فنر دندانه های برس مانندی دارد که برای پاکسازی کردن لوله ها از رسوبات و لجن مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سر فنر کوزه‌ای: کاربرد سر فنر کوزه ای مانند سر فنر برسی می باشد که لوله را از رسوبات و لجن ها پاکسازی می‌کند.
  • سر فنر چاقویی: سر فنر چاقویی هم برای ریز کردن و بریدن اجسامی که باعث گرفتگی در لوله شده است مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سر فنر اسیدی: سر فنر اسیدی دارای خاصیت اسیدی بوده و برای برطرف کردن گرفتگی های لوله فاضلاب، توالت و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سر فنر ابزارگیر: از این سر فنر برای اتصال ابزارهای مخصوص در کار فنر زنی استفاده می شود.

روش استفاده از فنر لوله بازکنی برقی

برای اینکه از فنر لوله بازکن برقی استفاده کنید ابتدا باید دستکش مخصوص پوشیده و ماسک بزنید. در مرحله اول فنر را در داخل چاه گذاشته و آرام به طرف جلو هدایت کنید تا به قسمت گرفتگی لوله برسید. اگر لوله زانویی داشت و مستقیم نبود در صورت رسیدن به زانویی، با احتیاط این کار را انجام دهید؛ زیرا ممکن است به اتصالات لوله آسیب برسد. وقتی به محل گرفتگی رسیدید فنر را چرخانده تا نوک ارتجاعی فنر مواد اضافه را از بین ببرد سپس لوله را به وسیله پودر و آب گرم فراوان شستشو دهید.

دقت داشته باشید استفاده از فنر برقی، نیاز به مهارت خاصی دارد و در صورتی که در این مورد مهارتی ندارید به هیچ وجه بدون کمک شخص ماهر، این کار را انجام ندهید.

فنر لوله بازکنی

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با انواع فنر لوله بازکنی و روش استفاده از آنها آشنا کردیم. همانطور که گفتیم استفاده از فنر لوله بازکنی دستی نیاز به مهارت خاصی نداشته و شما می توانید خودتان این کار را انجام دهید ولی فنر دستی فقط برای گرفتگی های سطحی مورد استفاده قرار می گیرد که در عمق بیشتر از ۱۰ متر هم نباشد و در صورتی که گرفتگی شدید بود و یا عمق آن بیشتر از ۱۰ متر بود، حتماً باید به شرکت‌های لوله بازکنی مراجعه کنید تا به وسیله فنر های برقی مشکل را رفع کنند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آشنایی با انواع فنر لوله بازکنی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

در چه زمانی از فنر لوله بازکنی دستی استفاده می شود ؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا