تعمیرات سرمایش گرمایش

اسیدشویی فن کویل | زمان اسید شویی فن کویل

اسید شویی فن کویل|زمان اسیدشویی فن کویل، لزوم هواگیری فن کویل

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

درون لوله کویل فن دار همواره آب گرم یا سرد گردش دارد و آب دارای املاح و سختی می باشد. املاح و آلودگی هایی که در آب وجود دارد، کم کم در لوله های کویل فن دار ته نشین می گردند و این موجب خواهد شد، که لوله ها دچار انسداد و گرفتگی شوند. در این شرایط دستگاه عملکرد مناسبی نخواهد داشت. با انجام شدن واکنش های شیمیایی رسوبات کویل فن دار دچار هوا می گردد و این هوا قسمت زیادی را اشغال می کند، که سبب می گردد گرمایش محیط و راندمان فن کویل به شدت کاهش پیدا کند.

برای اینکه از بروز این مشکل جلوگیری نمایید، باید اقدامات لازم برای اسید شویی کویل فن دار را انجام دهید. این کار موجب می‌شود، که راه لوله ها باز شود و آب بتواند به راحتی درون لوله های کویل فن دار جریان پیدا کنند. وقتی که آب به خوبی در این لوله ها جریان می یابد، طول عمر دستگاه افزایش پیدا کرده و راندمان آن بیشتر خواهد بود.

برای اینکه از دستگاه خود بهتر نگهداری کنید، باید به صورت دوره ای آن را سرویس و اسید شویی نمایید. وقتی که فن کویل را با استفاده از اسید رسوب گیری می نمایید، تبادل حرارتی دستگاه بهتر شده و بهره وری آن افزایش خواهد یافت.

چه زمانی فن کویل باید اسیدشویی گردد؟

برای اینکه متوجه شوید، که چه زمانی کویل دستگاه به اسید شویی نیاز دارد، خروجی مبدل و دمای ورودی را باید چک کنید. چنانچه دمای ورودی دستگاه و دمای خروجی یکسان است و با یکدیگر تفاوتی ندارند، نشان دهنده این است، که کویل گرفتگی دارد و نمی تواند حرارت را منتقل کند. در این شرایط باید فن کویل رسوب زدایی و شستشو گردد.

فن کویل

در چه بازه زمانی اسیدشویی فن کویل انجام می‌گردد؟

در صورتی که درون لوله ها، اسید برای مدتی طولانی تری بماند به مرور زمان لوله ها آسیب های جدی خواهند دید. برخی از افراد که مبتدی هستند و اطلاعات لازم در مورد اینکه چه اسیدی باید استفاده شود و غلظت آن باید چقدر باشد، ندارند. در نتیجه از اسیدی که بسیار قوی است استفاده می کنند و با این کار لوله ها سوراخ می گردند و همچنین کویل های دستگاه از بین می‌روند. اهل فن و کارشناسان پیشنهاد می نمایند، اسید شویی فن کویل هر دو سال توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود. فردی که این کار را انجام می‌دهد، باید از درصد غلظت، نوع و مقدار اسید اطلاعات کافی داشته باشد و اصول ایمنی را رعایت کرده و تسلط کافی داشته باشد. این کار نیاز به حوصله و دقت زیادی دارد. در غیر این صورت موجب صدمات و خسارات مالی و جسمی خواهد شد.

  • برای این کار باید از سرویس کار مجرب و ماهر کمک بگیرید.
  • از تجهیزات و ابزار مخصوص اسیدشویی استفاده نمایید.
  • باید از شیلد، کلاه، ماسک، عینک و لباس مخصوص استفاده گردد.
  • از هیدروکلریک یا اسید دیسکلر باید استفاده شود.
  • وقتی می‌خواهید اسید شویی را انجام دهید، شیرهای کندانسور حتماً باید بسته باشند. برای اینکه لوله های مسی در حین اسیدشویی صدمه نبینند، در شیر ها باید از درپوش استفاده کرد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  قیمت مینی چیلر | عوامل موثر بر قیمت چیلر و مینی چیلر

اهمیت هواگیری کردن فن کویل

امروزه در اکثر ساختمان ها به جای اینکه از سیستم های برودتی و حرارتی مجزا استفاده کنند، از سیستم واحدی که فن کویل نام دارد استفاده می نمایند. هر دوی این سیستم ها وظیفه خنک سازی و گرم کردن را بر عهده دارند. انتقال گرمایش و سرمایش توسط کویل حرارتی انجام می گیرد، به همین سبب تعمیرات، اسید شویی و نگهداری آن بسیار حائز اهمیت است.

این سیستم از دوبخش کویل و فن تشکیل گردیده است. هر کدام از این قسمت ها برای اینکه دستگاه عملکرد بهتری داشته باشد، نقش مهمی دارند. در صورتی که کویل حرارتی دچار آسیب و خرابی گردد، دستگاه سرمایش و گرمایش خوبی نخواهد داشت. از جمله مشکلات مرسوم و رایج این سیستم تهویه وجود داشتن هوا درون کویل ها می باشد. در صورتی که در زمان مناسب این ایراد برطرف نگردد، موجب خواهد شد، که مشکلاتی مثل نداشتن سرمایش و گرمایش مطلوب، کم شدن بهره وری دستگاه و… روبرو شوید. به همین دلیل باید به صورت فصلی یا سالانه و دوره ای هواگیری فن کویل انجام گردد. در مواقعی که فن کویل به اسید شویی نیاز پیدا می‌کند، نیز از جمله علائم هوا داشتن فن کویل است. اگر فن کویل هواگیری نشود، به سیستم فشار زیادی وارد شده و استهلاک آن افزایش می‌یابد.

فن کویل را چگونه هواگیری کنیم؟

در فن کویل هایی که قدیمی تر هستند، برای اینکه دستگاه را هواگیری نمایند، پکیج هواگیری که روی سیستم قرار داده شده بود، مورد استفاده قرار می‌گرفت. با گردش آن همه هوایی که درون کویل وجود دارد، خارج می شد. در دستگاه های جدیدتر برای هواگیری کردن دستگاه، شیر هواگیری مورد استفاده قرار می گیرد. این موجب می شود، که بدون اینکه به سرویس کار نیاز داشته باشید و به راحتی سیستم تهویه خود را هواگیری نمایید. در مدل های گوناگون محل قرار گرفتن شیر هواگیری متفاوت است. برای این که محل شیر هواگیری را بدانید پیشنهاد می گردد، که دفترچه دستگاه خود را مطالعه کنید.

برای اینکه فن کویل را هواگیری نمایید باید مکان دقیق قرار گرفتن شیر یا پیچ هواگیری را بیابید و از جریان آب مطمئن شوید. برای نمونه چنانچه گرمای فن کویل کم شده است، باید در پکیج جریان آب گرم را مورد بررسی قرار دهید، که دچار قطعی نشده باشد. سپس باید شیر را کم کم باز نمایید، تا هوایی که درون دستگاه وجود دارد به صورت کامل خارج گردد. وقتی که فن کویل گرم شد، باید پیچ یا شیر هواگیری را مجدداً ببندید. وقتی که بعضی از مدل های سیستم را هواگیری می‌کنید، امکان کثیف کاری بیشتر است. برای اینکه از آلودگی و کثیف کاری جلوگیری کنید، می‌توانید از شلنگ استفاده نموده و آبی که از دستگاه خارج می‌شود را به محیط دیگر منتقل کنید.

فن کویل

نکات مهم اسیدشویی فن کویل

  • برای اینکه فن کویل را اسیدشویی نمایید، بهتر است که از متخصصین کمک بگیرید. اسیدشویی فن کویل به دلیل بخار اسید، حساسیت دستگاه و مراحل انجام دادن این کار، برای افراد مبتدی بسیار خطرناک خواهد بود.
  • قبل از اینکه به مراحل اسید شویی وارد شوید، در ابتدا باید لوله های دستگاه را هواگیری نمایید. احتمال دارد عملکرد دستگاه به خاطر هوایی که در لوله ها وجود دارد افت کرده باشد. بنابراین باید هواگیری لوله ها را در ابتدا به صورت صحیح انجام دهید و پس از آن اگر همچنان مشکل وجود داشت، باید اقدامات لازم را برای اسید شویی فن کویل را انجام دهید.
  • از اسید شویی فقط برای واحدهایی که دارای تهویه هوا مانند پنجره هستند و یا واحد های بیرونی باید استفاده کنید. چون اسید بخار دارد و بسیار قوی می‌باشد و این بخار آسیب های جدی وارد می کند. از اسید باید در محیط باز استفاده شود.
  • اگر مشکل قلبی و یا تنفسی دارید به بخار و اسید نزدیک نگردید.
  • پیش از آنکه از اسید استفاده نمایید،چشم هایتان را با استفاده از عینک مخصوص و دست هایتان را با استفاده از پلاستیک بپوشانید و کودکان را از آن محیط دور کنید. از لباس هایی که پلاستیکی و پوشیده هستند در حین انجام این کار استفاده نمایید. کفش های شما باید حالت جلوبسته داشته باشد و در حین کار باید از اسید دورتر بایستید.
  • همه شیر ها باید محکم و بسته باشند. بنابراین باید شیر های جریان آب را بررسی نمایید. برای مطمئن شدن در شیر فن کویل از گپ کورن استفاده نمایید تا در حین اسیدشویی لوله های مدار آسیبی نبینند.
  • از اسید هایی استفاده کنید، که غلظت مناسبی داشته و مرغوب باشند. استفاده از اسید هایی مانند اسید سولفامیک و هیدروکلریک پیشنهاد می گردد. این اسیدها رسوبات را به صورت کامل از بین خواهند برد.
  • لوله های کویل را بررسی نمایید که خوردگی و شکستگی نداشته باشند. در صورتی که شکسته هستند اسید به بیرون نفوذ خواهد کرد. اگه از سید به بیرون بریزد دستگاه را خراب کرده و به محیط آسیب‌های جدی وارد می‌کند.
  • دستگاه را باید در حین اسید شویی روشن نگه دارید، تا اسیدی که استفاده می‌کنید با همه میعانات مخلوط گردیده و تمامی لوله ها دسترسی به اسید داشته باشند. چنانچه دستگاه به صورت خاموش باشد احتمال دارد اسید به همه لوله ها به صورت یکسان نرسد.
  • چنانچه از اسید هایی مثل اسید کلریک و یا اسید سولفامیک برای این کار استفاده می نمایید، همراه با آن باید مقداری ماده خورنده نیز استفاده نمایید.
  • از اجسام نوک تیز و اجسامی که امکان دارد آسیب زننده باشند برای از بین بردن رسوب لوله ها به هیچ عنوان نباید استفاده نمایید. استفاده کردن از این ابزار موجب خواهد شد، که لوله های شما به شدت آسیب ببیند. در صورتی که نیاز بود می توانید از میله جنس برنجی استفاده نمایید و رسوبات را به آرامی فشار دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهکارهایی ساده برای خنک نمودن خانه و محیط زندگی

وقتی که همه این نکات را به صورت کامل رعایت نمودید و به جزئیات آنها دقت کردید، در لوله های مبدل می توانید به آرامی اسید را بریزید و مدتی صبر کنید، تا ماده خورنده و اسید رسوباتی که درون لوله ها وجود دارد را به صورت کامل از بین ببرند. رعایت نکردن هر کدام از نکات گفته شده موجب خواهد شد که دستگاه آسیب ببیند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

اسیدشویی فن کویل|زمان اسیدشویی فن کویل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی نحوه اسیدشویی فن کویل

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا