تعمیرات یخچالتعمیرات

روش‌های کاربردی تعمیر یخچال ساید بای ساید

تعمیر یخچال ساید بای ساید

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در این مقاله سعی داریم روش های  تعمیر یخچال ساید بای ساید را مورد بررسی قرار دهیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

قبل از اختراع یخچال، بشر از سردخانه ها که در کنار دریاچه ها و یا آب های تازه قرار داشت استفاده می کرد و یا از یخ های جمع آوری شده در زمستان برای تازه و خنک نگه داشتن مواد غذایی بهره می برد. اما با توجه به محدودیت هایی که این روش ها داشت بشر با سختی های زیادی برای نگهداری مواد غذایی رو به رو شد و اغلب این مواد غذایی فاسد و غیرقابل استفاده می شدند. کم کم حضور یک وسیله که به نگهداری مواد غذایی در خانه ها کمک کند و از فاسد شدن آن ها جلوگیری کند بیشتر از قبل حس شد. از حدود ۵۰ سال پیش یخچال ها جای خود را در خانه های ایرانی باز کردند. امروزه دیگر تصور خانه های بدون یخچال تقریباً غیر قابل باور است. در این مقاله سعی داریم به روش های تعمیر یخچال ساید بای ساید بپردازیم.

 تعمیر یخچال ساید بای ساید 

روز به روز با پیشرفت تکنولوژی یخچال ها در مدلهای بالا تر و پیچیده تر از قبل تولید شدند و امکانات بیشتری را در اختیار کاربران خودشان گذاشتند. کم‌کم یخچال های ساید بای ساید جای خود را به یخچال های قدیمی داد که مزیت آنها نسبت به یخچال های قدیمی این بود که هر دو قسمت یخچال و فریزر را با هم داشت و به سرعت بازار مناسبی به دست آورد تا جایی که امروزه در بسیاری از خانه ها پیدا می شود. به همین جهت مسئله تعمیر این دستگاه ها نسبت به قبل بیشتر به چشم می آید. چرا که هرچه تکنولوژی پیشرفت کند، تعمیر یخچال ها نیز تخصصی تر خواهد شد و برای تعمیر آن ها نیاز به یک فرایند تخصصی است که تنها با کمک گرفتن از یک متخصص ماهر و با تجربه می توان به این امر مهم دست یافت. ایبک امداد در این مقاله به بحث در مورد  تعمیر یخچال ساید بای ساید پرداخته است.

اجزای یخچال 

اجزای یخچال به طور کلی شامل موارد زیر می باشد.

  • کمپرسور
  • اواپراتور
  • کندانسور
  • ترموستات
  • گاز یا مایع مبرد

که موارد بالا نقش مهمی در سرما سازی یخچال و دستگاه خواهند داشت.تعمیر یخچال ساید بای ساید

کمپرسور

کمپرسور یخچال های خانگی دارای دو بخش الکتریکی و مکانیکی می باشد. که هر دو قسمت در محفظه فولادی قرار دارند. قسمت الکتریکی وظیفه به حرکت درآوردن قسمت مکانیکی را به عهده دارد که با ایجاد حرکت رفت و برگشتی سیلندر در پیستون حالت مکش و دمیدن را ایجاد خواهد کرد.

کندانسور

کندانسور یا چگالنده، همانطور که از نامش پیداست وظیفه خنک سازی سیال و تبدیل بخار به مایع را به عهده دارد. این قسمت در یخچال های خانگی به طور معمول به صورت شبکه ای لوله ای در پشت یا دیواره یخچال قرار دارد و در یخچال های بزرگ به شکل رادیاتور اتومبیل است.

اواپراتور

عملکرد اواپراتور برعکس کندانسور می باشد. در واقع یک تبخیر کننده است که سرما و برودت را تولید می کند. کارایی این دستگاه به این صورت است که وقتی گاز مبرد توسط موتور به کندانسور وارد می شود، متراکم شده و تحت فشار بالا تبدیل به مایع می شود. بعد از آن که وارد خشک کن و لوله مویی شود، باعث کاهش فشار می شود و بعد از آن به عنوان اواپراتور وارد می‌شود که انتهای آن به ساکشن موتور وصل است و زمانیکه مکشی ایجاد می شود سطح فشار اواپراتور کم شده و پایین می آید و باعث تبخیر شدن مبرد می شود.

ترموستات

وظیفه کنترل دمای درون یخچال بر عهده ترموستات می باشد. زمانی که دمای یخچال زیاد می شود و داخل یخچال گرم شده است با وصل کردن جریان برق فرایند سرد سازی را شروع می کند و زمانی که دمای یخچال پایین آمده است با قطع کردن جریان برق را از کار انداخته و موجب توقف عملیات سرما سازی می شود. نحوه کار جایخی یا فریزر مانند یخچال است با این تفاوت که درجه ترموستات آن برای دمای کمتر و پایین تری تنظیم می‌شود و باعث سرد شدن محیط درونی فریزر می گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  برد الکترونیکی مایکروفر چیست ؟

گاز یا ماده مبرد

در ابتدا به جای گاز مبرد از گاز آمونیاک استفاده می شد که با در نظر گرفتن عوارض برخورد گاز آمونیاک با پوست انسان و خاصیت انفجاری که این گاز داشت، بعدها از گاز فریون برای این منظور استفاده شد. گاز فریون برای پوست انسان مضر نیست و قابل اشتعال هم نمی باشد. اما از معایب استفاده از گاز فریون می‌توان به ایجاد اثر گلخانه ای و همچنین تخریب لایه اوزون اشاره کرد. همچنین هنگام استفاده از گاز فریون به جای آمونیاک نیاز به حجم بیشتری از ماده برای سرما سازی است. به همین خاطر تلاش برای جایگزین کردن گاز مناسب یخچال ادامه پیدا کرد. گاز های جدید کمتر به لایه اوزون آسیب می رساند و عموماً از چند نوع گاز تشکیل شده اند و هنگام شارژ ماده باید به صورت مایع شارژ می شود که میزان ورودی به یخچال متعادل باشد.

مشکلات احتمالی ساید بای ساید 

روشن بودن دائمی موتور یکی از معمول ترین مشکلاتی که امکان دارد برای یخچال رخ دهد.  همانطور که می دانید طراحی موتور به گونه ای صورت گرفته است که برای سرد یا منجمد نگه داشتن مواد غذایی ضرورتی ندارد که دائم روشن بماند. اما گاهی به دلایل مختلف موتور دستگاه یکسره کار می کند.با ادامه این روند نه  تنها باعث تولید سر و صدا و فرسودگی بیشتر موتور می شود بلکه موجب افزایش هزینه برق مصرفی منزل نیز می گردد. موتور یخچال یکی از پرمصرف ترین لوازم خانگی به شمار می‌رود. شایع‌ترین علت روشن ماندن یخچال تجمع گرد و خاک یا کثیفی و یا خرده غذا در اطراف کویلهای کندانسور می باشد. جهت بررسی این موضوع باید یخچال را از برق کشیده و دستگاه را از جای خود تکان دهید تا به کویل ها که معمولاً در قسمت پایین قرار دارند دسترسی داشته باشید. اگر بعد از تمیز کردن یخچال مشکل هنوز هم ادامه داشت می توانید به سراغ تنظیم دما بروید. اگر دمای فعلی تنظیم شده برای دستگاه بیش از حد پایین بوده و اختلاف زیادی با دمای محیط داشته باشد، ممکن است دستگاه برای آن که دما را حفظ کند یکسره کار کند و فرمان خاموش شدن به موتور را ندهد. در صورت ادامه داشتن این مشکل با وجود تنظیم دما و تمیز کردن کویل ها باید از یک تعمیرکار حرفه ای یخچال کمک بگیرید.

تعمیر یخچال ساید بای ساید

نشت آب از زیر دستگاه

نشت آب از زیر یخچال یکی از مشکلات رایج برای یخچال‌های ساید بای ساید است. این مشکل بیشتر به دلیل مسدود شدن مسیر سیستم یخ زدایی دستگاه می باشد. گاهی ذرات غذا مسیری که مخصوص یخ زدایی این دستگاه در نظر گرفته شده است را مسدود می کنند. بنابراین در اولین اقدام باید این خروجی را به وسیله آب گرم بشویید تا در صورتی گرفتگی آشغال های موجود در آن خارج شود. اگر به مسدود بودن یا یخ زدگی لوله تامین آب مشکوک هستید، باید دستگاه را از پریز برق جدا کرده و شیر متصل به آب‌ ریز را هم ببندید. سپس مسیر لوله را که وظیفه آب‌ رسانی به دستگاه را بر عهده دارد بررسی کنید. اگر سوراخ شد‌گی وجود داشت بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید.

یخ زدن فریزر

درست است که وظیفه اصلی فریزر منجمد نگه داشتن مواد غذایی است اما به علت سیستم پیشرفته که برای تولید یخچال های ساید بای ساید استفاده شده است، این قسمت دستگاه نباید یخ بزند. باز گذاشتن طولانی مدت در فریزر می تواند باعث تجمع یخ در این قسمت شود. به خاطر داشته باشید بعد از هر بار باز کردن درب یخچال از بسته شدن مجدد آن مطمئن شوید.

 از کار افتادن آبریز

بسیاری از یخچال های جدید دارای یک آبسردکن داخلی هستند که از طریق خروجی آبریز خود، آب سرد را در اختیار کاربر قرار      می دهند. آبسردکن دستگاه ممکن است به دلایل مختلف از کار بیفتد. اصلی ترین دلیل این اتفاق مسدود شدن محفظه نگهداری آب با یخ است. این محفظه در قسمت داخلی درب دستگاه قرار دارد. خوشبختانه این مشکل راه حل ساده‌ای دارد. کافی است این مخزن را از در جدا کرده با آب گرم بشویید تا یخ موجود در آن آب شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش کامل ارورهای یخچال فریزر دوو

تعمیر یخچال ساید بای ساید

برای اینکه یخچال ها عملکرد بهتری داشته باشند نیاز به سرویس دوره ای دارند. از نشانه های خرابی یخچال می توان به پارگی لاستیک دور درب، داغ کردن موتور، برفک زدن یخچال، کار نکردن فن یخچال اشاره کرد.

یکی از قسمت های یخچال که ممکن است به تعمیر نیاز پیدا کند کمپرسور است. از علائم خرابی آن می تواند به صدای زیاد یخچال و همچنین سرد نشدن و گرم بودن داخل یخچال اشاره کرد.

تعویض فیلتر

یکی دیگر از خدماتی که می توان جهت تعمیر یخچال و بهبود کارایی آن انجام داد، تعویض فیلتر می باشد. فیلتر یکی از وسایل ضروری یخچال های ساید بای ساید است. با توجه به اتصال مستقیم یخچال به لوله کشی آب منازل برای تصفیه کردن آب استفاده می شود. عمر این فیلتر ها معمولا مشخص است و هر شش ماه یکبار باید تعویض شوند. یخچال های ساید بای ساید با روشن کردن چراغ تعویض فیلتر این پیام را به شما می رسانند که باید تعویض شوند.

نکاتی جهت کاهش هزینه تعمیر یخچال ساید بای ساید

  • یکی از عواملی که باعث آسیب رسیدن به یخچال و کاهش عملکرد و طول عمر یخچال های ساید بای ساید می شود باز و بسته کردن بیش از حد درب یخچال است. چرا که این کار باعث خروج هوای سرد از درون یخچال و ورود هوای گرم به داخل آن می شود که باعث افزایش مصرف انرژی و همچنین باعث بیشتر کار کردن یخچال ها می شود.
  • یخچال ها نباید در معرض کانون گرما مثل اجاق گاز یا بخاری قرار داده شوند. گرم بودن بیش از حد محیط اطراف یخچال باعث آسیب رسیدن به کمپرسور و همچنین هدر رفتن انرژی یخچال می گردد.
  • اگر نیاز به منتقل کردن یخچال پیدا کردید به خاطر داشته باشید که دستگاه را ۳ ساعت قبل از تکان دادن خاموش کنید تا جریان گاز قطع شده باشد.
  • چنانچه بخش کمپرسور و کندانسور یخچال شما دارای محافظ نبود به یاد داشته باشید که حتماً باید آن قسمت را تمیز کنید تا از انباشته شدن گرد و غبار و همچنین موجودات موذی روی آن جلوگیری کنید
  • .  به یاد داشته باشید که فاصله بین دیوار و بدنه یخچال باید حداقل ۲۰ سانتیمتر باشد که هوا در پشت یخچال جریان داشته باشد. این جریان هوا می تواند از گرم شدن موتور یخچال جلوگیری کند.
  •  مطمئن شوید که یخچال در سطح صاف قرار دارد تا گاز موجود در لوله های یخچال به صورت یکنواخت در لوله ها جریان داشته باشد.
  • مواد غذایی داغ و آب جوش را قبل از خنک شدن در یخچال قرار ندهید. این کار می تواند باعث هدر رفتن انرژی موتور شده و عملکرد دستگاه را کاهش دهد.
  • درجه ترموستات یخچال را با در نظر گرفتن دمای هوای محیط تنظیم کنید که انرژی به صورت بهینه مصرف شود.
  • نوسانات برق می تواند آسیب شدیدی به یخچال وارد کند. پس حتماً از متصل بودن دستگاه به محافظ برق مطمئن شوید.

نتیجه گیری 

به یاد داشته باشید اقداماتی از جمله بررسی صحیح و عیب یابی دستگاه و تعمیر آن باید توسط متخصص ماهر که تمامی دوره های آموزشی را در زمینه تعمیرات یخچال ساید بای ساید گذرانده باشد صورت گیرد. زیرا در غیر اینصورت با تعمیر غیر اصولی و دست‌کاری دستگاه توسط افراد غیر متخصص می تواند مشکل یخچال شما را جدی تر کند.

اولین مسئله در تعمیر یخچال ساید بای ساید عیب یابی دقیق دستگاه می باشد. زیرا فقط با تشخیص علت خرابی می توان قطعات معیوب را تعمیر و یا تعویض کرد. عدم توجه به مشکلات کوچک یخچال می تواند به مرور زمان باعث بروز آسیب‌های جدی به سایر قطعات دستگاه و همچنین تحمیل هزینه‌های سنگین تعمیرات شود. ایبک امداد در این مقاله شما را با مشکلات احتمالی ساید بای ساید و روش های نگهداری درست و اصولی از آن آشنا کرد. در واقع هدف از سرویس یخچال ساید بای ساید صرفه‌جویی در مصرف انرژی، جلوگیری از هزینه های گزاف تعمیر، افزایش طول عمر دستگاه و حفظ عملکرد طبیعی و یا بهبود عملکرد دستگاه می باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تعمیر یخچال ساید بای ساید

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

تعمیر یخچال ساید بای ساید کندانسور یخچال موتور یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا