ایرانگردی

تنگه هایقر ایران | دره گرند کنیون آمریکا

روند شکل گیری تنگه هایقر | شباهت تنگه هایقر با دره گرند کنیون آمریکا

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از مناطق گردشگری ایران که سابقه تاریخی بالایی دارد، تنگه هایقر در فیروزآباد استان فارس می باشد. حتما شما هم نام این تنگه را کمتر شنیده اید. اما چشم انداز بی نظیر و فوق العاده این تنگه باعث شده با معرفی تنگه هایقر دوستداران طبیعت به آن جذب شوند و تمایل داشته باشند آن را از نزدیک ببینند. از ویژگی های منحصر به فرد تنگه ‌هایقر می توان به شباهت بسیار زیاد آن با دره گرند کنیون در آمریکا اشاره کرد. این تنگه در آمریکا یکی از طولانی ترین تنگه های جهان محسوب می شود و هر ساله گردشگران زیادی از سراسر دنیا به دیدن آن می آیند. درست است که گرند کنیون مساحت بزرگتری دارد. اما شباهت زیاد آن به تنگه هایقر در استان فارس موجب شده بسیاری از افراد که شرایط رفتن به آمریکا را ندارند، به این تنگه اکتفا کنند.

معرفی تنگه هایقر

از جمله جاهای دیدنی و جذاب استان فارس تنگه هایقر است. طول این تنگه حدود ۸ کیلومتر می باشد و در بستر آن رودخانه قره آج قرار دارد. مقصد این رودخانه دریای خلیج فارس است. جهت دسترسی به این تنگه باید به شهر شیراز سفر کرده و به منطقه فیروزآباد بروید. در ۲۵ کیلومتری فیروزآباد باید مسیر فرعی قیرهنگام فیروزآباد را ادامه دهید.

در نهایت به تابلو تاسیسات سد هایقر می رسید که از کنار آن عبور می کنید و به سمت پایین می روید. این تنگه علاوه بر اینکه جاذبه های دیدنی جذابی دارد، قدمت تاریخی آن نیز بسیار بالاست.

عشایر زیادی در اطراف این تنگ زندگی می ‌کنند که صحبت کردن با آن ها خالی از لطف نیست. عمق این تنگه به ۴۵۰ متر می رسد و پستی و بلندی های بسیار زیادی دارد. هنگامی که بر بالای این تنگه قرار بگیرید، در زیر در زیر پای خود چشم انداز شگفت انگیزی را مشاهده خواهید کرد.

چگونگی شکل گیری تنگه هایقر

این تنگه در نتیجه عملکرد زمین و فعل و انفعالات جغرافیایی ایجاد شده است.  البته جریان آبی که در درون این تنگه قرار دارد، تاثیر مستقیمی بر شکل گیری آن داشته است. در واقع تنگه هایقر برشی از پهنای تاقدیس می باشد که فرسایش آب باعث گسترش آن شده است.

در اطراف این تنگه پوشش های گیاهی متنوعی وجود دارد که بر زیبایی آن افزوده است. از طرفی دیواره های صخره نیز بر اثر فرسایش به شکل پلکانی در آمده اند که موجب تماشایی تر شدن این پدیده زمین شناسی شده است.

 دره گرند کانیون در آمریکا

یکی از زیباترین چشم انداز های جهان دره گرند کنیون می باشد که در آمریکا واقع شده است. این دره ترکیبی از رنگ های بسیار جذاب است که در اثر فرسایش زمین ایجاد شده است.

طول آن حدود ۴۶۶ کیلومتر می باشد و رود کلرادو در آن جریان دارد. عمق این دره حدود ۶ کیلومتر است و یکی از عمیق ترین دره های جهان محسوب می شود. دیواره های این دره به رنگ های زرد، قرمز، قهوه ‌ای و خاکستری می باشد که هر یک نشان دهنده دوره ای از زمین شناسی هستند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سفر به ماسال

مطابق با گفته دانشمندان در کنار رود این ره سنگ هایی وجود دارند که قدمت آن برابر با چندین میلیارد سال می باشد.

معرفی تنگه هایقر | شباهت تنگه هایقر با دره گرند کنیون آمریکا

بهترین زمان برای سفر به تنگه هایقر

استان فارس به جهت این که دارای  اقلیم گرم و خشک می باشد، تقریباً در تمام فصول سال مهیای پذیرش گردشگر است. بنابراین در تمامی روزهای سال می توانید به تنگه هایقر سفر کنید و از دیدن جذابیت آن لذت ببرید.

البته در اواخر زمستان و اوایل بهار این تنگه شرایط بسیار مناسب تری دارد و زیبایی آن دو چندان می شود. اگر به تفریحات آبی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم فصل تابستان را برای سفر به این تنگه انتخاب کنید.

تفریحات تنگه هایقر

علاوه بر اینکه می توانید در ارتفاعات این تنگه بنشینید و عظمت آن را ساعت ها تماشا کنید، تفریحات دیگری همچون کوهنوردی و تفریحات آبی را نیز می توانید در این منطقه داشته باشید و از آن لذت ببرید.

کوهنوردی

عبور از دیواره زاگرس برای کوهنوردان و افرادی که به پیاده روی علاقه مند هستند، بسیار لذت ‌بخش خواهد بود. البته برای رسیدن به تنگه به زمانی حدود دو ساعت نیاز دارید و البته تجهیزات و راهنمای کامل را نیز فراموش نکنید.

تفریحات آبی

از دیگر تفریحاتی که می توان در تنگه هایقر از آن لذت برد، قایق سواری است. با استفاده از یک قایق می توانید از میان تنگه دررودخانه آن عبور کنید و از حس بی نظیری که برای تان ایجاد می شود لذت ببرید.

معرفی تنگه هایقر | شباهت تنگه هایقر با دره گرند کنیون آمریکا

شباهت تنگه هایقر با دره گرند کنیون آمریکا

یکی از شگفتی های زمین شناسی که میلیاردها سال قدمت دارد، دره گرند کنیون واقع در آمریکا است. بسیاری از گردشگران معتقدند تنگه ‌هایقر نسخه ایرانی دره گرند کنیون می باشد. چرا که هر دو دره ای با دیواره های بلند هستند که در کف آن رودخانه جاری است و قدرت طبیعت را به رخ می کشد.

بسیاری از دانشمندان معتقدند که تنگه هایقر در اثر فعالیت زمین ایجاد شده است و سپس فرسایش آن و حرکت آب موجب شده به شکل کنونی در بیاید.

به چه علت بازدید از تنگه هایقر را پیشنهاد می کنیم؟

دیدن تنگه هایقر علاوه بر جذابیت بی نظیری که دارد، فواید دیگری نیز با خود به همراه دارد که عبارتند از:

  • در صورتی که فردی ماجراجو باشید یا به کوهنوردی علاقه داشته باشید، حتماً باید به تنگه هایقر سفر کنید. چرا که در غیر این صورت به طور قطع ماجراجویی جذابی را از دست داده‌ اید.
  • یکی از حیرت انگیزترین جلوه‌ های طبیعی کشورمان این تنگه می باشد. در صورتی که تمایل دارید مناطق دیدنی ایران را ببینید، حتماً به این منطقه سفر کنید.
  • در صورتی که کارشناس زمین شناسی باشید، لازم است تنگه هایقر را از نزدیک ببینید. چرا که این پدیده طبیعی یکی از بارزترین فعالیت های زمین شناسی است.
  • تنوع گونه های جانوری زیادی نیز در این منطقه قرار دارد. در صورتی که به جانورشناسی نیز علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم حتما به این منطقه سفر کنید.
  • یکی دیگر از دلایلی که پیشنهاد می کنیم به تنگه هایقر سفر کنید، خونگرم بودن مردم آن منطقه است. در صورتی که به مردم شناسی علاقه داشته باشید، هم صحبتی با مردم منطقه هایقر را از دست ندهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  پدیده ای جذاب و زیبا در استان مازندران | آبشار عروس روستای مران تنکابن

ویژگی های طبیعی تنگه هایقر

نکته مهمی که در خصوص تنگه هایقر شاید ندانید این است که تا ده سال پیش این تنگه شناخته شده نبود. و زمانی شناخته شد که سد سازی را روی آن آغاز کردند. از دیگر نکات جالب در مورد این تنگه شیوه ایجاد آن است. زمین شناسان معتقدند که این تنگه در اثر فشار لایه های زمین ایجاد شده است.

از جمله شگفتی های بی نظیر تنگه هایقر می توان به دیواره های صخره ای و مرتفع آن اشاره کرد. به گونه ای که ایستادن بر بالای آن برای کسانی که ترس از ارتفاع دارند، غیر ممکن است. اما اگر تمایل به قایق سواری دارید، پیشنهاد می کنیم به کف رودخانه رفته و مسیر رودخانه را با قایق طی کنید.

موارد ایمنی در خصوص بازدید از تنگه هایقر

  • جهت رسیدن به تنگه هایقر باید زمانی در حدود ۲ ساعت پیاده روی کنید.
  • حتماً باید امکانات کافی جهت صخره نوردی را با خود به همراه داشته باشید. همچنین با گروه یا افرادی که منطقه را به خوبی می شناسند، همراه شوید.
  • البته ناگفته نماند عمدتاً افرادی می‌ توانند به صورت کامل از تمامی جزئیات این منطقه دیدن کنند که صخره نورد حرفه ای باشند.
  • با هر نوع ماشینی امکان سفر به این تنگه هایقر را خواهید داشت. چرا که جاده دسترسی به این تنگه بسیار مناسب است.
  • بعد از رسیدن به تنگه هایقر هیچ یک از اپراتورهای سیم کارت شما آنتن نمی دهد. پس حتماً قبل از ورود به این منطقه به اطرافیان خود اطلاع دهید. تا در صورتی که مشکلی برایتان ایجاد شد، بتوانند گروه امدادی را باخبر کنند.
  • تا حد ممکن احتیاط را رعایت کنید و به قسمت های لبه پرتگاه نزدیک نشوید چرا که از لحاظ امنیتی بسیار خطرناک است.
  • در صورتی که می خواهید به منطقه ای سفر کنید که آرامش مطلق را احساس کنید، تنگه هایقر بهترین و مناسب ترین گزینه است.
  • در حین برگشت حتماً توجه داشته باشید که کیسه زباله خود را بردارید و از ریختن آشغال در این طبیعت بکر و دست نخورده خودداری نمایید.

معرفی تنگه هایقر | شباهت تنگه هایقر با دره گرند کنیون آمریکا

مکان های دیدنی اطراف تنگه هایقر

به جز تنگه هایقر  مکان های گردشگری دیگر نیز در این منطقه قرار دارد که می‌ توانید با سفر به آنجا از این مکان های دیدنی نیز لذت ببرید. از جمله مناطق گردشگری منطقه هایقر عبارتند از:

 کاخ اردشیر فیروزآباد

این کاخ در جنوب شرقی جاده شیراز جهرم قرار دارد. از آنجایی که شهرستان فیروزآباد یکی از قدیمی‌ ترین مناطق ایران به حساب می‌ آید، آثار تاریخی و گردشگری بسیار زیادی دارد. یکی از این مناطق دیگری دیدنی کاخ اردشیر بابکان یا همان آتشکده فیروزآباد می باشد.

قلعه دختر

این قلعه از دیگر مکان های دیدنی مناطق استان فارس است که بعد از فرودگاه شیراز در ۹۹ کیلومتری جاده شیراز و فیروزآباد قرار دارد. در مسیر ورود به تنگه هایقر می توانید به قلعه دختر نیز سری بزنید. این قلعه دژ مستحکمی است که بر تمام قسمت های منطقه تسلط دارد. در زمان ساسانیان برای دیده بانی استفاده می شده است.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

معرفی تنگه هایقر

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

شباهت تنگه هایقر به دره گرند کنیون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا