خدمات پرستاری و مراقبتی

هورمون های شادی و افزایش آن در سالمندان با کمک پرستار سالمند

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

آیا با هورمون های شادی آشنا هستید؟ آیا می دانید چگونه این هورمون ها باعث شادی در زندگی می شوند؟ هورمون ها مواد شیمیایی هستند که به وسیله غدد مختلف در بدن تولید می شوند. هورمون ها خون را به جریان در آورده و به عنوان پیام رسان در بدن عمل می کنند و در بسیاری از فرایندهای بدن شما نقش مهمی دارند. اگر می خواهید با هورمون های شادی و افزایش آن در سالمندان با کمک پرستار سالمند آشنا شوید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

هورمون های شادی چیست؟

همانطور که در ابتدا برایتان گفتیم هورمون ها نوعی مواد شیمیایی می باشند که در خون شما جریان پیدا کرده و بر حالت جسمی و روحی شما تأثیر بسزایی می گذارند. یکی از کاربردهای این هورمون ها تنظیم کردن خلق و خوی افراد است. بعضی از این هورمون ها، احساسات مثبت مانند لذت و خوشحالی را تقویت می کنند که به آنها هورمون شادی می گویند در ادامه می خواهیم انواع هورمون های شادی را به شما معرفی کرده و روش افزایش آنها را در سالمندان برایتان توضیح دهیم.

انواع هورمون های شادی در افراد

با روش های مختلفی می توان هورمون های  شادی را در بدن خود کم و زیاد کرد. در ادامه می خواهیم راه های زیاد کردن هورمون شادی آور را برای سالمندان، کودکان و افراد دیگر به شما آموزش دهیم. اگر سالمند و کودک شما پرستار دارد می توانید از پرستار بخواهید که مراقب کودک و یا سالمند شما باشد که این کارها را انجام دهد.

هورمون های شادی

۱- ورزش کردن

ورزش می‌تواند باعث خوش اندامی و سلامت افراد باشد و همچنین باعث می شود که حال انسان خوب شود و هورمون شادی را تحریک کرده و باعث شادی انسان می شود. هورمون هایی که با ورزش تحریک می شوند عبارتند از:

  1.  هورمون دوپامین: این هورمون مسئول به وجود آمدن حس خوب در افراد است. اگر بتوانید به اهدافی در مورد تناسب اندام و یا کم کردن وزن برسید، این هورمون بیشتر در خون شما تولید خواهد شد.
  2. هورمون سروتونین: این هورمون علائم افسردگی را کم می کند.
  3. هورمون اندورفین: این هورمون در اشخاص باعث کم شدن درد های فیزیکی و یا کاهش علائم آسیب در عضلات، می باشد زیرا خواص شیمیایی مانند مورفین دارد که برای تسکین درد از آن استفاده می شود.

۲- فعالیت هایی را انجام دهید که لبخند روی لب شما می آورد.

فعالیت هایی مانند یک ماساژ آرامش بخش و یا شرکت در فعالیت های جذاب، بازدید از مکان های مورد علاقه، مسافرت با اشخاصی که دوستشان دارید و…می تواند باعث کم کردن استرس در مشکلات زندگی روزمره شما شود. می توانید این فعالیت ها را با دوستان، اعضای خانواده و یا پرستار خود انجام دهید. این فعالیت ها می تواند به شما کمک کند در هنگام شرایط سخت، بدن شما هورمون اندورفین و سروتونین ترشح کرده و باعث شادی و خندان بودن شما شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرستار برای جلوگیری از پریشانی خواب سالمند باید از چه برنامه غذایی استفاده کند؟

۳- در زیر نور خورشید قرار بگیرید.

شاید باورتان نشود که قرار گرفتن در زیر نور خورشید می تواند راهی برای افزایش هورمون شادی باشد. طبق تحقیقات دانشمندان، وقتی در زیر نور خورشید قرار می گیرید هورمون سروتونین در بدن ترشح می کند. توصیه می کنیم حداقل روزی ۱۵ دقیقه در خارج از منزل و در زیر نور خورشید قدم بزنید. این کار فایده های زیادی دارد، هم می توانید با استفاده از هوای آزاد، روحیه ی بهتری کسب کنید و هم از منظره طبیعی لذت می برید. علاوه بر این‌، خورشید می تواند باعث شادی در شما شود. فقط دقت داشته باشید برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، کرم ضد آفتاب خود را فراموش نکنید.

۴- در کنار کسانی که دوستشان دارید آشپزی کنید.

آشپزی در کنار اشخاصی که برای شما مهم هستند و به آنها علاقه دارید، می تواند سطح هورمون شادی را در بدن شما بالا ببرد. لذتی که از خوردن غذا های خوشمزه به دست می آید باعث ترشح هورمون دوپامین و هورمون اندورفین خواهد شد. اگر غذای خود را با اشخاصی که دوستشان دارید به اشتراک بگذارید این کار سطح اکسی توسین را هم افزایش خواهد داد. البته بعضی از غذاها بر سطح هورمون تأثیر گذارند بنابراین بهتر است برای وعده های غذایی خود جهت افزایش هورمون های شادی، یک برنامه‌ریزی صحیح داشته باشید. برای این منظور به نکات زیر توجه کنید:

  • غذاهای تند باعث افزایش هورمون اندورفین در بدن می شوند.
  • گوشت های کم چرب، تخم مرغ، لوبیا، ماست، بادام و… باعث می شوند هورمون دوپامین در بدن ترشح کند.
  • غذاهایی که از تریپتوفان سرشار هستند، هورمون سروتونین را افزایش می دهند.
  • غذاهایی که حاوی پروبیوتیک می باشند مانند کیمچی، کلم ترش و ماست باعث افزایش ترشح هورمون های دیگر شادی خواهند شد.

۵- به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید.

موسیقی باعث ترشح هورمون های شادی در بدن می شود. گوش دادن به موسیقی هایی که ریتمیک می باشد و همچنین موسیقی هایی شاد، هورمون دوپامین را در مغز تولید می کند. بطور کلی می‌توان گفت اگر شما از گوش دادن به موسیقی لذت می‌برید، می توانید به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهید تا روحیه خوبی داشته باشید. این کار به تولید هورمون سروتونین در بدن کمک می کند.

۶- مدیتیشن کنید.

حتماً با مدیتیشن آشنا هستید، این کار فواید زیادی دارد که می توان به بهبود خواب و کاهش اضطراب اشاره کرد. مدیتیشن می تواند باعث تولید هورمون دوپامین در بدن شود. البته شاید به نظرتان این کار سختی باشد ولی به هیچ وجه این طور نیست، به جای اینکه در یک جا بنشینید می توانید هر جا که هستید و در هر زمانی، خود را از افکار منفی و مثبت رها کرده و چند نفس عمیق بکشید و سپس سعی کن تا ذهن خود را در روی یک اتفاق خوشایند و لذت بخش متمرکز کنید. انجام این کار حتی برای ۱۰ دقیقه در روز می تواند به شما آرامش بخشیده و استرس را از شما دور کند.

۷- خوب بخوابید.

خواب باکیفیت و کافی موجب تأثیر مثبت در سلامتی شما خواهد شد. حدوداً بین ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه می تواند به تعادل هورمون در بدن کمک کند و باعث شود شما در روز بعد با خاطری آسوده و احساس شادی، روز خود را شروع کنید. اگر خواب راحتی ندارید باید موارد زیر را رعایت کنید تا بتوانید آسوده تر و بهتر به خواب بروید:

  •  سعی کنید در یک ساعت معینی به رختخواب رفته و صبح هم ساعت معینی بیدار شوید.
  • هنگام خواب محیطی ساکت و آرام را برای خوابیدن انتخاب کنید.
  • مصرف کافئین را در روز و مخصوصاً عصرها کاهش دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل شکم درد چیست | راه های پیشگیری و درمان شکم درد

۸- از غذاهایی که حاوی تریپتوفان هستند استفاده کنید.

تریپتوفان یک اسید آمینه می باشد که برای بدن ضروری بوده و بدن به تنهایی نمی‌تواند آن را تولید کند. تریپتوفان در مواد غذایی مانند: زرده تخم مرغ، شیر، گوشت، کره، ماهی، بادام‌زمینی، بوقلمون، خرمای خشک، پنیر، موز و تمام غذاهای پر پروتئین می باشد. بدن با استفاده از این ماده، هورمون سروتونین تولید می کند و علاوه بر آن، تریپتوفان در کنار آهن و اسید فولیک برای تولید گلبول های قرمز به بدن کمک می کند.

هورمون های شادی

افزایش هورمون های شادی با ورزش کردن

همانطور که در ابتدا هم گفتیم ورزش یک راه افزایش شادی و هورمون های شادی در بدن می باشد. ورزش می‌تواند تأثیر فوق‌العاده زیادی روی سلامتی بدن و همچنین روح و روان افراد داشته باشد و به طور مستقیم بر روی هورمون های شادی هم اثر گذار است.

البته ورزش فقط با هورمون های اندورفین مرتبط نیست بلکه می‌تواند سطح سروتونین و دوپامین بدن را هم افزایش بدهد. به همین دلیل توصیه می کنیم حتماً برای ورزش وقت کافی بگذارید. البته باید سعی کنید ورزش را هوشمندانه انجام دهید. اگر ورزش به وسیله سالمند انجام می گیرد باید حتماً ورزش ها مناسب شرایط افراد باشد. پرستاران در این مورد دوره دیده اند و تخصص کافی دارند، حتماً برای ورزش سالمندان از پرستار او کمک بگیرید.

  1.  با همسر و دوستان تان ورزش کنید: مطالعات ثابت کرده که اگر افراد با اشخاصی که دوست دارند ورزش کنند، هورمون های شادی در بدن آنها بیشتر افزایش پیدا می کند. یک ورزش خوب می‌تواند باعث ترشح هورمون های اندورفین و همچنین اکسی توسین در بدن شما بشود.
  2. در زیر نور خورشید ورزش کنید: توصیه می کنیم ورزش های خود را در فضای باز و زیر نور آفتاب انجام دهید، تا سطح هورمون سروتونین در بدن شما افزایش پیدا کند.
  3. برای ورزش خود زمان تعیین کنید: نظم و ترتیب در هر کاری می تواند مفید باشد، مخصوصاً برای ورزش، بهتر است هر روز به طور مثال ۳۰ دقیقه را برای ورزش خود اختصاص دهید. تحقیقات نشان داده تمریناتی که شدت بالاتری دارند اندورفین بیشتر هم آزاد خواهند کرد.

نتیجه گیری

هورمون های شادی، مواد شیمیایی می باشند که در مغز انسان ترشح شده و باعث بهبود یافتن کیفیت زندگی افراد می شود. شما می توانید ترشح این مواد را با ورزش و تغذیه مناسب تقویت کنید. می توان گفت ادامه دادن زندگی بدون هورمون های شادی امکان ندارد. هورمون های شادی به افراد انگیزه شادابی و عشق می بخشند. در این مقاله از مجله ایبک، شما را با انواع هورمون های شادی آشنا کرده و روش‌های مختلف را برای افزایش آنها، برایتان بیان کردیم. اگر می خواهید کیفیت زندگی تان بهتر شود روش هایی را که به شما معرفی کردیم حتماً جدی بگیرید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

هورمون های شادی و افزایش آن در سالمندان با کمک پرستار سالمند

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

هورمون های شادی چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا