تعمیرات کولر آبی

ساده ترین روش های سرویس کولر آبی | نحوه تعویض پوشال های کولر آبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در شروع تابستان و نزدیک شدن گرما باید بفکر سرویس کولر آبی و آماده کردن آن باشید که هنگام استفاده، بدون نگرانی بابت مشکلات احتمالی دستگاه از آن استفاده کنید. سرویس کولر بر عملکرد دستگاه و میزان مصرفی برق تأثیر بسزایی دارد. در این مقاله از ایبک امداد به نحوه سرویس کولر آبی و مشکلات احتمالی که ممکن در دستگاه ایجاد شود جهت آگاهی شما کاربران می پردازیم:

عملکرد کولر آبی چگونه است؟

در کولرهای آبی بر عکس کولر گازی نمی‌توانید درجه دما را انتخاب و تنظیم کنید. خنکی کولر گازی بیشتر از کولر آبی می باشد. برای عملکرد بهتر کولرهای آبی و جلوگیری از مصرف زیاد برق در ساعتی از شبانه روز کولر را باید خاموش کرد. بهتر است از هر ۱۲ ساعت، یک ساعت کولر را خاموش کنید و به آن استراحت دهید. در نیمه تابستان شدت گرما زیاد می شود. کولر ها ۲۴ ساعته و بدون وقفه روشن می ماند. این کار از عمر کولر آبی کم می کند. بهتر است هر ۱۲ ساعت یک ساعت به موتور کولر استراحت بدهید تا موتور کولر خنک بشود .

سرویس های کولر آبی باید به موقع انجام شود. بعضی از کاربران کولر آبی را سرویس می کنند و سرویس بعدی کولر آبی را دقیقاً به سال بعد و شروع گرما موکول می‌کنند.

این روش بسیار غلط است کولر آبی حدود ۴ الی ۵ ماه در سال بطور مداوم روشن است. پس بهتر از سرویس و روغن کاری به موقع موتور دستگاه و پمپ کولر آبی غافل نشوید تا از هزینه های اضافی مانند تعویض سیم پیچی موتور و تعمیر پمپ کولر آبی شما جلوگیری شود. در این صورت در تابستان دیگر بدون کولر نخواهید ماند.

نحوه سرویس کولر های آبی

بهتر است سرویس کولر آبی، توسط سرویس کار ماهر و متخصص انجام شود. بیشتر اوقات پدر خانواده سرویس کولر را به عهده گرفته و بخوبی آن را انجام می دهد. بعضی از افراد ترجیح می دهند خودشان کولر آبی را سرویس کنند و آنرا آماده استفاده کنند. قبل از سرویس کولر بهتر است نحوه سرویس کردن کولر، روغن کاری موتور کولر و پمپ کولر آبی را بخوبی یاد بگیرید.

کولر آبی

قطعات کولر آبی

قبل از سرویس کردن هر وسیله ای بهتر است با قطعات و اجزای آن آشنا شوید. کولرهای آبی بطور کلی از دو بخش اصلی تشکیل می شود، بخش اول مربوط به گردش آب و بخش دوم مربوط به گردش هوا می باشد. وظیفه هر یک از اینها به عهده موتوری جداگانه می باشد. گردش هوا با دینام و گردش آب با پمپ انجام می شود. بطور کلی قطعات کولر را می توان به دو دسته تقسیم کرد:

  1. مکانیکی شامل توربین هوا شناور و تسمه
  2. ثابت شامل بدنه، پوشال ها، شیر تخلیه، شبکه آبرسانی و دریچه ها می باشد.

پیش از شروع سرویس کولر آبی چه کارهایی باید انجام دهید؟

پیش از آغاز فرایند سرویس کولر آبی، باید از قطع بودن برق کولر اطمینان پیدا کنید. بدنه کولر فلزی و محیط داخل آن به دلیل اینکه مرطوب است امکان برق گرفتگی زیاد می باشد. اطمینان حاصل کنید که کلید موتور و پمپ خاموش است. چنانچه کولر آبی شما فیوز جداگانه دارد قبل از اقدام به سرویس کولر آبی باید آنرا قطع کنید. فازمتر را روی بدنه کولر بزنید تا مطمئن شوید که جریان برق وجود ندارد. هنگام سرویس کولر آبی بهتر است دمپایی پلاستیکی استفاده کنید. چنانچه کولر روی بلندی قرار گرفته است باید از چهار پایه های پلاستیکی یا چوبی جهت رسیدن قد شما به کولر استفاده کنید.

  • معمولاً بر روی پشت بام آپارتمان ها، کولر های زیادی قرار دارد که معلوم نیست کدام متعلق به واحد شما است. قبل از آغاز سرویس به کسی که پایین نزدیک کلید کولر ایستاده بگویید آنرا یکبار روشن و بلافاصله خاموش کند تا شما مطمئن شوید که کولر آبی خودتان را سرویس می کنید.
  • به هنگام چک کردن کولر و روشن کردن دستگاه باید یکی از دریچه های کولر را باز کرده تا به موتور دستگاه فشار زیادی وارد نشود.
  • کولر چندین ماه خاموش بوده و همین امر باعث می شود خاک بسیاری در کانال کولر و دریچه ها تجمع کرده باشد و به محض اینکه شما کولر را روشن کنید این خاک به وسیله دریچه ها و توسط باد به داخل خانه وارد می شود. توصیه می کنیم به افرادی که در خانه هستند بگویید که با دستمال خیس جلوی دریچه آماده باشند که بعد از روشن شدن کولر آنرا جلوی دریچه گرفته تا خاک کولر وارد خانه نشود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا موتور کولر آبی آتش می گیرد | نحوه پیشگیری از آتش گرفتن کولر آبی

تعویض پوشال های کولر آبی

پوشال های کولر آبی بسیار مهم هستند و باید هر سال تعویض شوند.

  • محیط پوشال ها مناسب رشد قارچ ها و باکتری ها می باشد که در زمستان بین تار و پود پوشال ها به راحتی می توانند رشد کنند. وقتی کولر شروع به کار می کند و در زمان جاری شدن آب روی پوشال ها، باکتری ها فعال شده و باعث می شوند بوی نامطبوع و بدی وارد خانه شود.
  • هوای نامطبوع و بوی بد یکی از مشکلات باکتری ها است ولی مشکل بزرگتری وجود دارد که باکتری ها می توانند افراد خانواده را دچار بیماری‌های تنفسی کنند.
  • پس بهتر است هر ساله هنگام سرویس کولر های آبی پوشال ها را تعویض کنید.
  • چنانچه هنگام سرویس کولر آبی متوجه شدید که پوشال ها نو هستند می توانید آنها را بخوبی شستشو داده و مجدد استفاده کنید. قیمت پوشال ها زیاد گران نیستند و مطمئن باشید تعویض آنها هزینه زیادی برایتان ندارد. سعی کنید پوشال ها را حداکثر بیشتر از دو سال استفاده نکنید.
  • در هنگام خرید پوشال به ظرفیت کولر آبی خودتان توجه داشته باشید چنانچه‌ پوشال های کولر کم ظرفیت را بر روی کولر آبی با ظرفیت بالاتر ببندید، منافذ دریچه ها بخوبی پوشش داده نمی شوند و مصرف انرژی زیاد می شود و همچنین هوا بخوبی گردش نخواهد داشت.
  • جهت تعویض پوشال ها باید پوشال قدیمی را بیرون آورده و پوشال جدید را خیس کرده و جایگزین آنها کنید، سپس شبکه سیمی را روی آنها بگذارید.

موتورهای همیشه در گردش کولر آبی

گردش آب کولر، به عهده پمپ و گردش هوا، بر عهده دینام می باشد. وضعیت موتور ها مهم ترین عامل در کم مصرف کردن انرژی در کولر آبی می باشد. به هنگام سرویس کردن کولر آبی باید گرد و خاک روی موتور ها را تمیز کرده و بخوبی روغن کاری کنید. تسمه موتور را بررسی کنید تا خراب نشده باشد. اگر پوسیده بود آن را عوض کنید، با دست چند بار تسمه را بچرخانید تا بخوبی روان شود. نباید تسمه را بیش از اندازه سفت کنید باید آنرا بصورتی ببندید که اگر با دست دو طرف آنرا را بگیرید حدود ۲ سانتی متر به داخل جمع شود. از کسی که پایین کنار کلید کولر ایستاده بخواهید تا پمپ آب و موتور کولر را روشن کند تا مطمئن شوید درست کار می کند. این قطعات جز روغن کاری، نیاز به سرویس خاصی ندارد. در صورتی که خراب شده باشند هزینه تعمیر آن ها مقرون به صرفه نیست و بهتر است که قطعات معیوب را تعویض کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مشخصات انواع رسوب گیر کولر آبی و ضرورت استفاده از آن

توجه داشته باشید که استفاده مکرر و مداوم از کولر آبی، طول عمر آن را کاهش می دهد. قانون ۱۲ ساعت کار یک ساعت خاموش کردن کولر را از یاد نبرید باید به کولر آبی استراحت دهید.

روغن کاری و سرویس پمپ کولر آبی

بطور کلی دو نوع پمپ آب در بازار وجود دارد که یکی از آنها در کولر آبی بکار گرفته می شود:

  1. پمپ با موتور قطب چاکدار و استاتور دو بالشتکی
  2. پمپ با موتور قطب چاکدار و استاتور تک بوبین

روغن کاری و سرویس پمپ بسیار ضروری می باشد. جهت سرویس و روغن کاری باید پمپ کولر را کامل باز کرده  سپس تمیز کنید و بعد از روغن کاری پمپ را ببندید.

  • قبل از شروع کار فراموش نکنید برق کولر را قطع کنید.
  • پیچ های پمپ که به بدنه متصل است باز کنید. از ترمینال کولر سیم های پمپ را جدا کنید.
  • بهتر است قبل از اینکه سیم کولر را از ترمینال جدا کنید از آن عکس بگیرید تا هنگام وصل مجدد آن، اشتباه نکنید.
  • شلنگ پمپ را باز کرده و از داخل پمپ بیرون بکشید. حالا می توانید پمپ را روغن کاری کنید.

مراحل روغن کاری پمپ کولر آبی

برای روغن کاری پمپ باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. کلاهک پلاستیکی پمپ کولر را باز کرده و از روی موتور بلند کنید.
  2. پروانه موتور در بالاترین ترین قسمت محور قرار گرفته به وسیله یک پیچ گوشتی آنرا به آرامی از جای خود خارج کنید.
  3. درپوش موتور را با آچار باز کرده و روغن کاری کنید.
  4. استاتور تک بوبین موتور را جدا کرده و سیم های آنرا از ترمینال جدا کنید.
  5. پروانه موتور را از محور بیرون بکشید و محور روتور درپوش را خارج کنید.
  6.  در محور رسوب زیادی جمع شده و باعث می شود بوش گشاد شود، بهتر است قبل از بیرون آوردن بوش آنرا رسوب زدایی کنید.
  7. مهره های پایه پمپ را باز کرده درپوش پایینی را به همراه قاب از پایه جدا کنید.
  8. باید بوشن روی درپوش را هم در بیاورید و روغن کاری کنید.
  9. تمام قطعات کولر را با دقت و بخوبی تمیز کنید به جز بخش های سیم پیچی شده تمام قسمت ها را رسوب زدایی کنید.
  10. فراموش نکنید محور پمپ کولر را روغن کاری کنید.
  11. بعد از اتمام کار تمام قطعات را در جای خود قرار دهید.

کولر آبی

سخن پایانی

کولر های آبی در پشت بام خانه قرار دارد و در تابستان مستقیم در معرض نور خورشید می باشند. هر چقدر بدنه داغ تر شود میزان انرژی مصرفی هم بیشتر می شود. بهتر است برای کولر آبی سایبان درست کنید تا کولر را از تابش نور مستقیم خورشید محفوظ بماند. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی و نحوه سرویس کولر آبی پرداختیم. شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه مطرح کنید تا کارشناس ما پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

ساده ترین روش های سرویس کولر آبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تعویض پوشال های کولر آبی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا