مجله مذهبی

تولد حضرت فاطمه 1402 چه روزی هست/روز مادر 1402

روز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیه مصادف می باشد با ۲۰ جمادی الثانی سال دوم بعثت که امروزه این روز را به دلیل بزرگداشت مقام زن و مادر، روز مادر نامیدند. این روز در تقویم ایران تعطیل نمی باشد.

تولد حضرت فاطمه ۱۴۰۲ چه روزی هست؟

تاریخ دقیق میلاد با سعادت حضرت زهرا سلام الله علیها به تاریخ قمری، شمسی و میلادی عبارت است از:

  1. به تاریخ شمسی مصادف می باشد با چهارشنبه ۱۳ دی سال ۱۴۰۲
  2. به تاریخ میلادی مصادف است با چهارشنبه سوم ژانویه ۲۰۲۴ میلادی
  3. به تاریخ قمری مصادف است با ۲۰ جمادی الثانیه سال ۱۴۴۵ قمری

زندگینامه حضرت زهرا سلام الله علیها

حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیه در نزد مسلمانان بالاترین و برترین مقام را به عنوان بانوی جهان دارند. ایشان دختر حضرت محمد صلوات الله علیه و حضرت خدیجه سلام الله علیها و همچنین همسر حضرت علی علیه السلام، امام اول ما شیعیان، و مادر بزرگوار امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام بوده و یکی از پنج تن آل عبا می باشند. ایشان تنها فرزند پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد (ص) بودند که از خودشان فرزندانی باقی گذاشتند که به آنها سید می گویند.

تولد حضرت فاطمه

تولد حضرت فاطمه زهرا (س)

حضرت زهرا سلام الله علیها در ۲۰ جمادی الثانی در سال پنجم بعد از بعثت در شهر مکه به دنیا آمدند که در مورد تاریخ تولد ایشان اختلاف وجود دارد. منابع اهل سنت معتقدند که ۵ سال قبل از بعثت و وقتی که قریش به مرمت خانه کعبه مشغول بود و بعضی هم معتقدند که در سال دوم بعثت، ایشان به دنیا آمدند. ولی در بیشتر منابع شیعه، پنج سال بعد از بعثت پیامبر بزرگوار اسلام صلوات الله علیه، میلاد ایشان بیان شده است.

روز مادر، تولد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

روز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، که برترین بانوان جهان است، روز زن و مادر نامیده شد و این بزرگترین عیدی به تمام زنان جهان است که روز میلاد با سعادت این بزرگوار را روز زن و روز مادر نامیدند. در این روز تمام شیعیان جشن هایی به پا کرده و مولودی می گیرند. در روز مادر، فرزندان برای مادران خود هدیه گرفته و از آنها قدردانی می کنند و همچنین مردان برای قدردانی از زحمات همسر خود به آنان هدیه می دهند.

پدر و مادر حضرت فاطمه سلام الله علیها

نام پدر بزرگوار حضرت زهرا، محمد بن عبدالله (ص) می باشد که رسول گرامی اسلام بوده و خاتم پیامبران است. مادر ایشان هم حضرت خدیجه دختر خویلد، یکی از زنان شریف و بزرگ قریش می باشد. خدیجه نخستین بانویی بود که اسلام آورد و بعد از پذیرفتن اسلام تمام دارایی و ثروت خود را هم در خدمت به مسلمانان و اسلام مصرف کرد. حضرت خدیجه در دوران قبل از ظهور اسلام و دوره جاهلیت، به پاکدامنی بسیار مشهور بود و به او طاهره یعنی پاکیزه می گفتند و او را یکی از زنان بزرگ قریش می‌نامیدند. حضرت فاطمه در زمانی که کودک بودند زیر نظر پدر و مادر بزرگوارشان رشد پیدا کرده و در جوانی هم برای پدر تبلیغ می کردند. در محاصره شعب ابی طالب ایشان مادر خود را از دست داده و بعد از اینکه به مدینه هجرت کردند در دوم هجری با حضرت علی علیه السلام ازدواج کردند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پیاده روی اربعین 1402 از کی شروع میشه | نکات مهم برای پیاده روی اربعین

القاب مهم حضرت زهرا سلام الله علیها

نام دختر پیامبر بزرگ اسلام، فاطمه علیه السلام است. فاطمه یعنی کسی که از همه شرها جدا شده است و اگر حضرت علی علیه السلام نبودند تا با ایشان ازدواج کنند، هیچ همسری در روی زمین برای ایشان پیدا نمی شد و هیچ کس لیاقت ایشان را نداشت.

حضرت فاطمه (س) صفات و القاب متعددی دارند که عبارت است از:

  • طاهره
  • صدیقه
  • زهرا
  • راضیه
  • بتول
  • مبارکه
  • مرضیه

کنیه های ایشان هم عبارت است از:

  • ام الحسن
  • ام الحسین
  • ام ابیها
  • ام الائمه
  • و….

مکان تولد حضرت فاطمه زهرا (س)

حضرت زهرا سلام الله علیه در شهر مکه و در خانه مادر خود حضرت خدیجه به دنیا آمدند. خانه حضرت خدیجه در محلی بود که به آن «زقاق العطارین» می گفتند که به معنی کوچه عطارها بود. حضرت محمد صلی الله تا هنگامی که هجرت فرمودند در این خانه ساکن بودند.

خانه حضرت خدیجه خانه مبارکی بود که در آن جا فرشتگان بارها به پیامبر صلی الله وحی نازل کردند. خانه حضرت خدیجه را بعدها به شکل مسجد درآوردند و به دلیل اینکه محل نزول قسمتی از قرآن و محل زندگی حضرت محمد (ص) بود و فاطمه زهرا هم در آنجا متولد شده بود، در نظر مسلمانان از قداست خاصی برخوردار بود. به همین دلیل است که در طول تاریخ هر زمان که مسجدالحرام را تعمیر کرده و یا توسعه می دادند آنجا را هم مرمت می کردند.

تولد حضرت فاطمه زهرا (س)

زمانی که حضرت خدیجه سلام الله با حضرت محمد (ص) رسول گرامی اسلام ازدواج کرد، زنان مکه ایشان را ترک کرده و به او سر نمی زدند و حتی به حضرت خدیجه سلام هم نمی کردند. خدیجه بسیار از تنهایی رنج می برد و هراسان شده بود. زمانی که خدیجه باردار شد، فاطمه از داخل رحم با مادر خود سخن می گفت و او را آرام می کرد. ابتدا خدیجه این موضوع را از همسر خود پنهان کرد. روزی پیامبر (ص) فرمود جبرئیل به من گفته که تو در رحم خود دختری داری که فرزندان او هم پاک و پاکدامن هستند.

مدتی بعد، حضرت خدیجه سلام الله علیه به سراغ زنان بنی هاشم و قریش رفته و به آنان گفت بیاید مانند زنان دیگر که در هنگام زایمان از هم پرستاری و مراقبت می کنند، شما هم از من مراقبت و پرستاری کنید. ولی آنها پیغام فرستادند که تو به حرف ما گوش نکرده و با محمد که یتیم و فقیر بود ازدواج کردی، حالا هم ما از تو پرستاری نخواهیم کرد.

خدیجه بسیار از این سخنان رنجید ولی در همان روزها که در بستر خود استراحت می کرد، متوجه شد چهار زن بلند بالا وارد شدند، خدیجه ابتدا از دیدن آنها ترسید و به تکاپو افتاد ولی یکی از زنان خدیجه را آرام کرده و به او فرمود: خدیجه هراسناک و اندوهگین نباش، ما از جانب خداوند آمده ایم و خواهران تو هستیم. من ساره هستم همسر ابراهیم خلیل الله و این هم آسیه همسر فرعون و آن‌ هم مریم می باشد که دختر عمران است.

در این هنگام بود که هر کدام از زن ها در یک طرف خدیجه قرار گرفته تا ایشان وضع حمل کند. بعد از وضع حمل حضرت خدیجه، از ایشان نوری ساطع شد که غرب و شرق عالم را پرتو افکند نوری که به تمام خانه های مکه هم راه یافته و باعث حیرت همگان شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چه چیزهایی روزه را باطل می‌کند/ حکم مراجع درباره دود سیگار

بعد از آن ۱۰ فرشته به همراه تشتی از آب کوثر از آسمان به زمین آمدند و مولود تازه به دنیا آمده را در آن آب شستشو داده و در جامعه خوشبو بیرون آوردند یکی کودک را می پوشاند و دیگری در روی سر او پوشش قرار می داد.

ازدواج حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

یکی از نکات مهم در زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها، ازدواج ایشان بود. حضرت فاطمه زهرا خواستگاران زیادی در بین صحابه پیامبر داشتند که از جهت مالی هم در رتبه های بسیار بالایی بودند. ولی پیامبر، ازدواج حضرت زهرا را به نظر خداوند موکول کرد. تا زمانی که جبرئیل بر حضرت محمد صلی الله نازل شد.

حضرت جبرئیل به پیامبر گفت:

ای محمد خدا بر تو سلام می رساند و می فرماید فاطمه را به عقد علی درآور، خداوند علی را برای فاطمه و فاطمه را برای علی پسندیده است.

طبق روایات، حضرت زهرا سلام الله علیها پنج سال بعد از بعثت پیامبر متولد شدند که سه سال بعد از شب معراج بود. ایشان ۸ سال با پدر بزرگوارشان، حضرت محمد در شهر مکه بوده و با ایشان به مدینه هجرت کردند. یک سال بعد از وارد شدن به مدینه حضرت فاطمه زهرا (س) با حضرت علی علیه السلام ازدواج کرد. وقتی که حضرت محمد وفات یافت حضرت زهرا ۱۸ سال بیشتر نداشته و ۷۲ روز هم بعد از وفات پیامبر، به شهادت رسید.

ساده زیستی حضرت فاطمه سلام الله علیها

حضرت زهرا از تجملات پرهیز کرده و بسیار ساده می زیستند و این از نکات بارز زندگی ایشان بود. جهیزیه مختصر، مهریه کم، اکتفا کردن به معاش کم و غذای اندک، استفاده کردن از حداقل امکانات در زندگی، جزو خصوصیات بارز ایشان بود.

شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها

بر اساس بعضی از منابع تاریخی، شهادت ایشان یا همان ایام فاطمیه به روایات مختلفی حدوداً بیشتر از ۱۰ یا ۱۵ روز اختلاف دارد ولی آنچه که مشهور است سه روایت اصلی می باشد:

  1.  بعضی از مورخین گفتند که چهل روز بعد از وفات حضرت محمد صلی الله علیه و آله که مصادف بود با هشتم تا دهم ربیع الثانی، ایشان رحلت فرمودند که به آن دهه اول فاطمیه می گویند.
  2. ۷۵ روز بعد از وفات حضرت محمد صلی الله علیه و آله که مصادف است با سیزدهم تا پانزدهم جمادی الاولی که به آن دهه دوم فاطمیه می گویند.
  3. ۹۵ روز بعد از رحلت رسول اکرم صلوات الله علیه، که دهه سوم گفته می شود و مصادف است با یکم تا سوم جمادی الاخر

طبق نظر مورخان سندیت تاریخی روایت سوم یعنی ۹۵ روز، بیشتر مورد توجه است ولی شیعیان و اهل معرفت معمولاً هر سه دهه را برای حضرت زهرا سلام الله علیها عزاداری می کنند.

تولد حضرت فاطمه

وصیت حضرت فاطمه سلام الله علیها

حضرت فاطمه در زمان بیماری همسر خود علی علیه السلام را وصی قرار داده و به ایشان گفت بعد از وفاتم مرا شبانه غسل داده و کفن کنید و همان شبانه مرا دفن کنید تا کسانی که در حقم ستم کردند، در مراسم دفنم شرکت نداشته باشند.

بعد از شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، وقتی شب شد حضرت علی علیه السلام طبق وصیت ایشان، بدن مطهر همسر خود را غسل داده و دفن کرد.

تولد حضرت فاطمه ۱۴۰۲ چه روزی هست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روز مادر ۱۴۰۲

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا