خودرو

مراحل مختلف تعویض سنسور اکسیژن خودرو | سنسور اکسیژن چیست؟

زمان تعویض سنسور اکسیژن خودرو و علائم نیاز به تعویض آن

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

برای تعویض قطعه سنسور اکسیژن خودرو، ابتدا باید اطلاعات و شناخت دقیقی نسبت به این قطعه داشته باشید و با ویژگی و کارکرد آن آشنا شوید. سنسور اکسیژن یک قطعه کوچک است که در ابتدای مسیر اگزوز قرار می گیرد که وظیفه اصلی آن کنترل نسبت سوخت و اکسیژن در حد معمول می باشد. این قطعه به دلیل هر گونه ایراد می تواند در کارکرد صحیح خودرو مشکل ایجاد کند. هنگامی که این قطعه دچار آسیب شود، ممکن است به موتور فشار زیادی وارد شود که به همین دلیل مصرف سوخت خودرو نیز افزایش پیدا می کند. خراب شدن قطعه سنسور اکسیژن باعث ایجاد احتراق ناقص و همچنین افزایش آلایندگی می شود. نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو باید توسط افراد ماهر در این زمینه انجام گیرد تا به طور کامل این مشکل برطرف شود.

نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو

تعویض قطعه سنسور خودرو همانند کارهای دیگر نیازمند مهارت و تخصص لازم می باشد تا به صورت تخصصی بتواند این قطعه را تعویض کند و مشکلات به وجود آمده برای خودرو را کاهش دهد.

برای تعویض این قطعه در صورت نداشتن تجربه می توانید از تعمیرکارهای ماهر کمک بگیرید تا به درستی این قطعه تعویض گردد. در صورت عدم دسترسی به یک تعمیرکار مجرب، می توانید از شرکت های خدماتی سیار کمک بگیرید. زیرا این شرکت ها به دلیل داشتن متخصصان و مهندسان مکانیک به شما کمک می کنند در کوتاه ترین زمان ممکن این قطعه را تعویض و سلامت خودرو را به آن بر گردانید.

برای تعویض سنسور اکسیژن باید به یک سری نکات دقت کنید تا راحت تر مشکل این قطعه برطرف شود. تعویض سنسور اکسیژن شامل مراحل زیر می باشد که با داشتن اطلاعات دقیق نسبت به این مراحل می توانید به صورت کاملا راحت اقدام به تعویض این قطعه کنید.

مرحله اول: اطمینان از خاموش بودن خودرو

قبل از اینکه اقدام به تعویض سنسور اکسیژن کنید، باید ماشین را به طور کامل خاموش کرده و سوئیچ را ببندید و از خاموش بودن خودرو مطمئن شوید. زمانی که شما خودرو را خاموش کنید، در واقع برق خودرو را قطع می کنید که این کار برای برقراری ایمنی بسیار مهم می باشد.

نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو

مرحله دوم: پیدا کردن سنسور اکسیژن

در این مرحله کافی است قسمت منیفولد اگزوز را بررسی کنید و به دنبال یک قطعه ای به نام سنسور اکسیژن باشید. این قطعه شبیه به شمع خودرو است که اتصالات الکتریکی مختلفی به آن وصل می شود.

بسته به ماشین موردنظر تعداد قطعات سنسور اکسیژن افزایش و یا کاهش پیدا می کند، زیرا در بعضی از ماشین ها سنسور اکسیژن دو عدد و در ماشین های دیگر این قطعه یک عدد می با‌شد. در این مرحله باید سنسور اکسیژن را پیدا کنید و اگر دو سنسور داشت باید هر دو آن ها را از خودرو جدا کنید.

مرحله سوم: قطع اتصالات الکتریکی از سنسور

یک سری اتصالات الکتریکی به قطعه سنسور اکسیژن متصل می باشد که باید برای تعویض این قطعه ابتدا این اتصالات را قطع کنید. اتصالات وصل شده به سنسور به صورت پیچی و یا سوکتی هستند که توسط یک پیچ گوشتی می توانید آن ها را از این قطعه جدا کنید. در این مرحله مطمئن شوید که تمامی سیم های متصل به سنسور جدا شده باشد تا زمینه ساز خطرات دیگر نشود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اقدامات لازم جهت آماده‌سازی خودرو پیش از سفر | چک لیست سفر

مرحله چهارم: تطبیق سنسور اکسیژن جدید

بعد از اینکه سنسور اکسیژن قدیمی را از خودرو جدا کردید، بهتر است به صورت کلی آن را بررسی کنید تا متوجه شوید که سنسور اکسیژن جدید نیز همانند این سنسور دارای محل اتصال الکتریکی می باشد یا نه.

در صورتی اگر سنسور جدید تنها با سیم ارائه شده، بهتر است سوکت را از سنسور قبلی جدا کنید. و انتهای سیم را لخت کرده و سوکت را به آن متصل کنید. در انجام این کار بسیار دقت کنید. زیرا به دلیل اتصالات الکتریکی ممکن است خطرات زیادی برای ماشین شما رخ دهد.

مرحله پنجم: متصل کردن سنسور جدید به خودرو

بعد از طی کردن مراحل فوق بهتر است به نصب سنسور اکسیژن جدید اقدام کنید. و از اتصالات الکتریکی به آن کاملا آسوده خاطر شوید.

مرحله ششم: استفاده از دیاگ

بعد از پایان مراحل قبل سوئیچ را باز کنید، اما یادتان باشد ماشین را روشن نکنید. در این مرحله با استفاده از دستگاه دیاگ، کد سنسور قبلی را از روی کامپیوتر مرکزی خودرو پاک کنید. بعد از انجام این کار به راحتی می توانید خودرو خود را روشن کرده و از سلامت این قطعه مطمئن شوید.

سنسور اکسیژن چیست؟

سنسور اکسیژن یک قطعه در ابتدای مسیر لوله اگزوز قرار دارد که به صورت مکرر میزان سوخت را نسبت به میزان هوا و اکسیژن کنترل می کند. و این اطلاعات را به قسمت کامپیوتر مرکزی خودرو ارسال خواهد کرد. زمانی که این سنسور بتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد، خودرو در سلامت کامل قرار می گیرد و سوخت رسانی خودرو نیز با مشکل مواجه نمی شود. هنگامی که نسبت سوخت و اکسیژن با یکدیگر همسان نباشد، در احتراق خودرو مشکل رخ می دهد که می تواند سوخت مصرفی را به صورت چشمگیری افزایش دهد.

خراب بودن سنسور اکسیژن خطرات زیادی دارد که در صورت متوجه شدن باید هر چه سریعتر به تعویض این قطعه اقدام کرد. البته نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو به شکلی می باشد که اگر تجربه ای در این زمینه نداشته باشید، آسیب های شدیدتری نیز می توانید به خودرو وارد کنید.

چگونه متوجه خرابی سنسور اکسیژن شویم؟

سنسور اکسیژن به طور معمول باید بعد از هر ۱۵۰ هزار کیلومتر مسافت، به صورت خودکار تعویض گردد. اگر قبل از این مسافت طی شده سنسور اکسیژن دچار مشکل شود باید همان لحظه به تعویض آن بپردازید تا مشکل خودرو شما برطرف گردد و آسیب های خطرناکی به ماشین وارد نکند. خراب شدن سنسور اکسیژن نیز دارای یک سری نشانه ها می باشد که به شما کمک می کند سریعتر از وجود خرابی سنسور مطلع شوید و به تعویض آن بپردازید. علائم خرابی سنسور اکسیژن شامل موارد زیر می باشد:

روشن شدن چراغ چک

در هنگام خرابی سنسور اکسیژن اولین نشانه، روشن شدن چراغ چک موتور می باشد، البته روشن شدن این چراغ برای اختلالات دیگر خودرو نیز می تواند فعال گردد.

افزایش مصرف سوخت

در زمان خرابی سنسور مصرف سوخت به شکل غیر قابل تصوری افزایش پیدا می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نشانه های خراب شدن پمپ بنزین خودرو

افزایش میزان آلایندگی

خرابی این قطعه می تواند میزان آلایندگی را افزایش دهد، زیرا در صورت اختلال در کارکرد این قطعه دود غلیظی از قسمت اگزوز خارج می شود.

افزایش دور موتور

به صورت کلی هنگامی که خودرو در حال توقف است، دور موتور باید ۱۰۰۰ باشد که در این صورت اگر سنسور اکسیژن با مشکل رو به رو شود، دور موتور تا ۲۰۰۰ و یا ۳۰۰۰ نیز می تواند افزایش پیدا کند.

کاهش قدرت در عبور از سربالایی

سنسور اکسیژن اگر دچار مشکل شود، قدرت ماشین را در عبور از سربالایی کاهش می دهد و دچار ریپ زدگی ماشین می گردد.

کاهش شتاب خودرو

در صورت خرابی سنسور اکسیژن هنگامی که راننده پدال گاز را فشار می دهد، خودرو هیچ شتابی نمی گیرد و فشار زیادی بر موتور خودرو ایجاد می کند.

شنیده شدن صدای غیر طبیعی از خودرو

همچنین در صورت ایراد از این قطعه، ممکن است موتور خودرو صداهای غیر طبیعی از خود ایجاد کند که در این صورت باید متوجه خرابی سنسور اکسیژن شد.

البته به صورت کلی نشانه هایی که ذکر شد، می تواند برای پیدا کردن مشکل ماشین به شما کمک کند. این نشانه ها علاوه بر خرابی سنسور، دلیل بر خرابی قطعات دیگر خودرو نیز می تواند باشد، که شما با کمک یک متخصص ماهر در این زمینه می توانید خودرو را چکاپ کنید و از سلامت آن مطمئن شوید.

نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو

علت خراب شدن سنسور اکسیژن

به صورت کلی طول عمر یک سنسور اکسیژن برای خودرو ۱۵۰ هزار کیلومتر است که بعد از پیمایش این مسافت باید به صورت خودکار این قطعه را تعویض کنید تا از مشکلات ناشی از خرابی آن پیشگیری نمایید. خراب شدن قطعه سنسور اکسیژن می تواند به دلایل زیادی رخ دهد که شامل موارد زیر است:

  • در صورت استفاده از سوخت بی کیفیت فشار زیادی به موتور وارد می شود که سبب خرابی سنسور خواهد شد.
  • در مواردی همچون تصادف، اگر به قطعه سنسور اکسیژن ضربه وارد شود، سبب خراب شدن این قطعه می شود که در این صورت باید به تعویض آن پرداخت.
  • همچنین اگر شمع خودرو دچار مشکل شود و از کارکرد صحیح خود خارج شود، می تواند در ادامه خرابی خود، به سنسور اکسیژن ضربه وارد کند و کارکرد آن را نیز به خطر بیاندازد.

نتیجه گیری

نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو باید بر اساس مهارت خاصی صورت گیرد تا هیچ گونه اختلالی برای خودرو شما به وجود نیاید. تعویض این قطعه در ماشین ها با یکدیگر متفاوت است. زیرا ساخت قطعات خودرو در هنگام تولید با هم تفاوت دارند. شرکت های ایجاد شده در زمینه خدمات سیار، می توانند به شما در هر شرایطی کمک کنند و مشکل خودرو شما را به طور کامل برطرف نمایند.

شرکت ایبک امداد یکی از شرکت های خدماتی سیار است که شما با ثبت درخواست خود در این شرکت می توانید از خدمات آن ها به نحو احسن استفاده کنید. یادتان باشد برای تعویض این قطعه سراغ افرادی که در این زمینه مهارت ندارند نروید، زیرا نه تنها مشکل سنسور را برطرف نمی کنند، باعث آسیب های جدی تر به خودرو نیز می شوند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه تعویض سنسور اکسیژن خودرو

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا