
تاریخچه و بیوگرافی زندگی گالیله / پدر انقلاب علمی مدرن
گالیلئو گالیله یک دانشمند ایتالیایی بود که توانست با نظریات علمی و انقلابی به عنوان یکی از عوامل اصلی و مهم انقلاب علمی مدرن خود را تثبیت کند. در این مقاله از مجله ایبک شما را با تاریخچه و بیوگرافی زندگی گالیلئو گالیله، پدر انقلاب علمی مدرن آشنا خواهیم کرد.
بیو گرافی زندگی گالیلئو گالیله
گالیله یک دانشمند ایتالیایی بود که مثل سایر دانشمندان آن زمان به دلیل تحقیقات و مطالعات زیاد خود لقب همهچیزدان را گرفت. می توان گفت که گالیله یکی از پایه گذاران فلسفه سنتی طبیعی علوم مدرن است. گالیله توانست عناصر علمی را هم به طرف انقلاب علمی هدایت کند. نظریات او در علوم مختلف و نجوم، گالیله را به شخصی ساختارشکن در زمان خود تبدیل کرد. او یکی از طرفداران نظریه مرکزیت کوپرینک و همچنین نظریه خورشید مرکزی بود که در آن زمان مخالفان زیادی هم در بین منجمان داشت.
ادعای گالیله بلاخره به وسیله دادگاه تفتیش عقاید بررسی شد و حکم ارتداد برای گالیله صادر شد. بعد از صدور این حکم در سال 1632، بقیه سال های باقی مانده عمر خود را در منزل زندانی شد و در آن سال ها، یکی از بهترین کتاب خود را به نام The Two Sciences نوشت. او در کتاب خود به شرح علم مقاومت مصالح و علم مکانیک پرداخت. زمینه هایی که گالیله در مورد آن تحقیق و مطالعه می کرد، متنوع بود و به همین دلیل به او پلی مث را لقب دادند.
گالیله از جاذبه شتاب، سقوط آزاد و سرعت گرفته تا حرکت پرتابی اینرسی و اصل نسبیت را مورد تحقیق قرار داد. گالیله توانست در علوم کاربردی هم تحقیقاتی انجام دهد و مواردی مانند تعادل هیدرواستاتیکی، اصول حرکت آورنگی را هم تدوین کند. این دانشمند ایتالیایی اختراعاتی مانند تلسکوپ، قطب نمای نظامی و دماسنج را جزو افتخارات خود کرد.
گالیله به وسیله تلسکوپ توانست به مطالعات نجومی هم بپردازد. قمر های سیاره مشتری، فازهای نوری سیاره زهره، بررسی لکه های خورشیدی و حلقه زحل جزو کشفیات این دانشمند بزرگ است. به دلیل مطالعات بسیار متنوعی که در علوم مهندسی، فلسفه، ریاضیات و نجوم داشت به «پدر اخترشناسی رصدی»، «پدر روش های علمی»، «پدر علم» و «پدر فیزیک مدرن» نام گرفت.
سال تولد و تحصیل گالیلئو گالیله
گالیله در 15 فوریه در سال 1564به دنیا آمد. همانطور که گفتیم گالیله در شهر پیزا در ایتالیا متولد شده است. خانواده گالیله شش فرزند داشتند، که گالیله اولین فرزند آنها بود. پدر گالیله وینچنزو گالیله نام داشت که موسیقیدان بوده و مادر او هم جولیا آماناتی بود. نام گالیلئو ریشه های زیادی در نیاکان او و رسوم ملت ایتالیا در آن دوران داشت.
در سال های کودکی، گالیله در کنار پدر خود ساز لوت را یاد گرفت و در کنار موسیقی هم از پدر خود مفاهیمی مانند اندازه گیری موسیقایی ریتم و همچنین آزمایشات تجربی و مواردی مانند این را یاد گرفت که مجموعهای از یادگیری های تجربی و ریاضی را هم شامل می شد.
وقتی که گالیله هشت سال داشت، خانواده او برای زندگی به فلورانس رفتند ولی گالیله برای تحصیل در شهر خودشان پیزا ماند و در کنار یاکوبو بورجینی به تحصیل خود ادامه داد. بعد از آن هم به کلیسای والومبروسا رفته که 30 کیلومتر با فلورانس فاصله داشت. گالیله در جوانی به مجامع مذهبی کلیسا بسیار علاقه داشت ولی به دلیل اصرار پدر خود به دانشگاه پیزا جهت ادامه تحصیل رفت تا بتواند در علوم پزشکی تحصیل خود را ادامه دهد.
گالیله از همان ابتدا که تحصیل خود را در دانشگاه شروع کرده بود، تنوع مطالعات فراوانی داشت. در موارد پزشکی و پدیده های اطراف خود دقت زیادی می کرد. حرکت آونگ اولین کشف علمی گالیله بود. او به این شکل این حرکت را کشف کرد که روزی در هنگام مطالعه متوجه شد که در اثر نیروی باد لوستر حرکت میکند و به نظم حرکت لوستر دقت کرد. گالیله فهمید صرف نظر از نیرویی که بر لوستر وارد میشد، لوستر حرکت رفت و برگشتی در زمان ثابتی دارد.
بعد از مشاهده این مورد، گالیله با سرعت به خانه خود رفته و آزمایشات بسیار سادهای با دو آونگ که طول یکسان دارند انجام داد و آن آونگ ها را در دامنه ی حرکتی مختلفی به حرکت درآورد و متوجه شد که حرکت آونگ نمیتواند ربطی با دامنه داشته باشد. حدوداً ۱۰۰ سال بعد «کریستیان هویگنس» که دانشمندی هلندی بود توانست با مطالعاتی دقیق تر در مورد حرکت آونگی، فرمولی برای زمان آن درست کند.
گالیله به ریاضیات علاقه زیادی داشت ولی چون شغل ریاضیدانی، نسبت به شغل پزشکی درآمد کمتری داشت، پدرش او را از مطالعه در مورد ریاضی منع کرد. ولی او بعد از اصرار های زیادی توانست پدر خود را برای تغییر دادن مسیر مطالعاتش از پزشکی به ریاضیات که بسیار با آن علاقه داشت، قانع کند. تغییر مسیر مطالعات او از پزشکی به ریاضیات، می توان گفت شروع دورانی درخشان برای مطالعات گالیلئو گالیله بود.
گالیله نه تنها به ریاضیات علاقه زیادی داشت، بلکه به مطالعه فلسفه ارسطویی هم بسیار علاقه مند بود و مدت زیادی را به مطالعات فلسفه ارسطویی میپرداخت. گالیله در سال 1385 دانشگاه را رها کرده و به طور خصوصی ریاضیات و نجوم را در شهر سینا و فلورانس تدریس کرد. در این سال ها گالیله توانست مطالعاتی هم در روی تعادل هیدرواستاتیکی داشته باشد و همچنین توانست مقاله ای به عنوان تعادل کوچک هم در مورد آن بنویسد.
مطالعات علمی و تدریس گالیله
اولین چیزی که گالیله اختراع کرد ترموسکوپ بود که نسل اولیه دماسنج های امروزی است. بعد از اختراع ترموسکوپ، در مورد تعادل هیدرواستاتیکی کتابی منتشر کرد. او علاوه بر این مطالعات علمی، در فعالیت های هنری هم شرکت می کرد. در هنر رشته ای به نام Disegno وجود دارد و به معنی هنرهای زیبا می باشد که گالیله در زمینه آن فعالیت می کرد که توانست کرسی تدریس در دانشگاه هنرهای تجسمی را در سال 1588 در شهر فلورانس، برای او به ارمغان بیاورد. او توانست در دانشگاه هنرهای تجسمی، در رشتههای پرسپکتیو و سایه روشن هم تدریس کند.
گالیله آنقدر به آثار هنرمندان در دوره رنسانس و هنرهای شهر فلورانس، علاقه داشت که این علاقه او را به عقاید زیبا پرستی هم کشاند. یکی از دوستان گالیله در آن زمان که به چیگولی معروف بود در یکی از نقاشی های خود، مطالعات مداری گالیله را هم ترسیم کرده بود.
مطالعه گالیله در مورد سقوط آزاد
گالیله برای تدریس ریاضیات در سال 1389 به دانشگاه پیزا رفت. اولین بیوگرافی هایی که در مورد زندگی گالیله وجود دارند، نشان میدهد که او در روی سرعت سقوط آزاد اجسام از برج کج پیزا، مطالعات خود را شروع کرد. او اجسام زیادی را از روی این برج به طرف پایین پرتاب کرد، تا بتواند اثبات کند که سرعت سقوط جسم سنگین با وزن آن ارتباط مستقیمی ندارد. او همچنین مقاله ای را هم در مورد حرکت اجسام نوشته بود که این مقاله نشانه هایی از مخالفت با روش های علمی ارسطو و ارشمیدس را نشان می داد. گالیله توانست در مورد سقوط آزاد به این موضوع پی ببرد که سرعت سقوط آزاد اجسام، بدون مقاومت هوا با یکدیگر برابر هستند.
کشف تلسکوپ توسط گالیله
در سال 1609 گالیله متوجه شد که یک وسیله علمی در هلند اختراع شده که می تواند اجسام را از راه دور مشاهده کند. کنجکاوی ها و مطالعات گالیله در مورد تلسکوپ، توانست باعث شود که او تلسکوپی قوی را اختراع کند. البته روش کار او با دیگران شباهت زیادی داشت ولی تفاوت اصلی روش گالیله در سرعت روند بهتر کردن عملکرد تلسکوپ و همچنین لنز ها بود که توانست با تولید کردن لنز های بهتر، تلسکوپ بهتر و قوی تری درست کند.
گالیله و نظریه ترکیبی
بعد از اینکه کوپرنیکوس فوت کرد و قبل از مطالعات گالیله، نظریه سیستم منظومه شمسی و نظریه خورشید مرکزی، زیاد شهرت نداشت بعد از اظهار نظر گالیله، مخالفت های زیادی از دانشمندان کلیسا و همچنین منجمان در برابر گالیه شروع شد. یکی از مخالفان گالیله شخصی به نام «تیکو برا» بود که توانسته بود نظریه تیکونیک را هم تشریح کند.
مخالفت های کلیسا با گالیلئو گالیله و نظریات او، در مورد منافات داشتن با آیات انجیل بود. کلیسا اعتقاد داشت که در آیات انجیل آمده که زمین غیر قابل حرکت بوده و ثابت است. به همین دلیل دوک اعظم فلورانس در دسامبر 1613 به شاگردان گالیله نامه ای نوشت و اعلام کرد که نظریه آنها خلاف آیات انجیل است. البته گالیله هم به شاگردش به نام بندتو کاستلی نامه نوشته و به گفت که نظریات آنها با انجیل منافات و مخالفتی ندارد و تفاوت آن هم این است که انجیل بر اساس اخلاقیات و اعتقادات نوشته شده است و مبنای علمی هم ندارد.
محاکمه گالیله
مقالات و نامه های گالیله باعث شد که پدر نیکولی لورینی، کشیش کلیسا در سال 1615 به جرم تفتیش عقاید گالیله را به دادگاه احضار کند. او معتقد بود که گالیلئو گالیله و همراهان او انجیل را تحریف کردند و برای مسیحیت خطرناک هستند. او نامه ای را هم از گالیله به عنوان مدرک در دادگاه نشان داد.
مرگ گالیله
گالیله در دادگاه به ارتداد محکوم شد و در و همچنین محکوم شد که دوران زندگی خود را در زندان خانگی سپری کند. تا سال 1642 گالیله اجازه داشت که از مهمانان خود در محل حبس خانگی پذیرایی کند، ولی در همان سالها بود که به تپش قلب و تب شدیدی مبتلا شد و در ژانویه 1642 در حالی که 77 سال داشت، دار فانی را وداع گفت.
سخن پایانی
در این مقاله از ایبک در مورد تاریخچه و بیوگرافی زندگی گالیله پدر انقلاب علمی مدرن، مواردی را برایتان بیان کردیم. امیدوارم از مطالب بیان شده استفاده کرده باشید.
تاریخچه و بیوگرافی زندگی گالیله
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
پدر انقلاب علمی مدرن