تعمیرات سرمایش گرمایش

پنل خورشیدی خانگی | تأمین انرژی با پنل خورشیدی

پنل خورشیدی خانگی|تأمین انرژی با پنل خورشیدی، هزینه پنل خورشیدی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

برای تأمین کردن انرژی بهتر است از انرژی هایی که تجدید پذیر هستند، مثل انرژی باد، انرژی خورشید و… استفاده شود. در کشور ما یکی از انرژی های پایان ناپذیر و تجدید پذیر، انرژی نور خورشید می باشد، که می توان از آن برای تأمین کردن انرژی برق استفاده کرد. در سال های اخیر خیلی از افراد اقدام به استفاده از انرژی نور خورشید و تأمین کردن برق مورد نیاز با استفاده از این روش کرده‌اند.

پنل های خورشیدی خانگی چند نوع هستند؟

پنل های خورشیدی خانگی که با استفاده از صفحات سیلیکونی درست شده اند، دو نوع بوده و هر کدام از آنها دارای ویژگی های خاصی می باشند.

  • مونوکریستال: این پنل خورشیدی تشکیل شده از سلول های خورشیدی بوده و از صفحه سیلیکونی ساخت می شود. نسبت به پنل پلی کریستال پنل مونو کریستال کارایی بیشتری دارد. پنل مونو کریستال برای محیط هایی که دارای نور کم و گرمای زیاد است، مناسب خواهد بود.
  • پنل خورشیدی پلی کریستال: این پنل از سلول های خورشیدی تشکیل شده و توسط چند صفحه سیلیکونی ساخته می‌شود. شکل این صفحات مربع می باشد و رنگ این صفحات به رنگ آبی درخشان می باشد. پنل خورشیدی که از نوع پلی کریستال هستند راندمان کمتری نسبت به پنل خورشیدی از نوع مونو کریستال دارند.

بخش‌های مختلف سیستم برق خورشیدی

  • پنل خورشیدی: صفحه خورشیدی یا پنل خورشیدی جزء اصلی سیستم خورشیدی برق خانگی می باشد. هر کدام از پنل های خورشیدی ساخته شده از چندین سلول خورشیدی می باشند. با ماده ای سطح سلول های خورشیدی پوشانده می‌شود. وقتی که نور خورشید به آن برخورد می کند، برق تولید می‌شود.
  • مبدل یا اینورتر: یکی دیگر از بخش های سیستم برق خورشیدی خانگی اینورتر می باشد. انرژی مستقیم توسط این وسیله به متناوب تبدیل می شود. در پنل خورشیدی برقی که تولید می شود، به اینورتر وارد می گردد و برای استفاده خانگی به جریان برق مناسب تبدیل خواهد شد. اینورتر یا مبدل دو نوع می باشد، سیستم متصل به شبکه و سیستم منفصل از شبکه.
  • شارژ کنترلر: این بخش از منبع پنل، باتری ها را شارژ می‌کند. شارژ کنترلر باید متناسب با توان پنل و سیستم خورشیدی باشد. شارژ کنترلر خورشیدی در مقایسه با شارژ کنترلر معمولی قیمت بیشتری دارد. این وسیله جریان خروجی و ولتاژ سیستم را کنترل کرده موجب می گردد، که باتری بیش از اندازه شارژ نگردد.
  • کلید قطع کننده: برای خاموش نمودن سیستم کلیدی که از سیستم مجزا باشد، لازم خواهد بود. این کلید ها زیاد کاربردی ندارند، اما برای ایمنی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • باتری: باتری نیز در سیستم خورشیدی در نوع مستقل از سیستم و متصل به سیستم وجود دارد. باتری در مواقعی که تولید برق امکان ندارد، استفاده از برق خورشیدی را ممکن می کند. برای سیستم مستقل اهمیت باتری بیشتر خواهد بود. با توجه به نوع باتری و نوع سیستم، باتری را می‌توان بعد و یا قبل از اینورتر نصب نمود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت داکت اسپلیت با کولر گازی و مقایسه آنها از نظر ساختاری، سرمایش و ...

پنل خورشیدی

پنل خورشیدی خانگی چه مزایایی دارد؟

  • پنل خورشیدی خانگی آلودگی بسیار کمی داشته و در نتیجه آسیبی به محیط زیست نخواهد رساند.
  • سیستم برق خورشیدی برای سال ها می تواند کار کند و استهلاک آن زیاد نخواهد بود. در صورتی که از سیستم برق خورشیدی به صورت صحیح استفاده و نگهداری شود، عمر آنها تا سه دهه نیز خواهد بود.
  • چنانچه برقی که از سیستم خورشیدی تولید می گردد، بیشتر از نیاز شما باشد، می توانید آن را فروخته و در نتیجه منبع درآمد داشته باشید.
  • استفاده از سیستم برق خورشیدی موجب کمک به اقتصاد و ایجاد اشتغال می‌شود.

 پنل خورشیدی خانگی چه معایبی دارد؟

  • در نگاه اول هزینه راه اندازی آن یکی از معایب پنل خورشیدی محسوب می شود، ولی چنانچه نگهداری و مدیریت آن به صورت صحیح انجام گردد، مقرون به صرفه می باشد.
  • پنل خورشیدی با استفاده از هوا و آب کار می‌کند و پنل خورشیدی با توجه به آب و هوای منطقه مورد نظر جانمایی می شود. در صورتی که هوا ابری باشد برق به اندازه کافی وجود نخواهد داشت.
  • اگر صفحات خورشیدی دارای کیفیت پایینی باشند، به محیط زیست آسیب می رسانند و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

پنل خورشیدی چه کاربردهایی دارد؟

  • از کاربردهای واضح پنل خورشیدی خانگی برق ساختمان می باشد. برقی که برای بخش های گوناگون ساختمان مورد نیاز است، توسط پنل خورشیدی تأمین خواهد شد.
  • انرژی که توسط پنل خورشیدی تولید می شود، آب گرمی که مورد نیاز سیستم گرمایشی منازل است را تأمین کرده و موجب گرم شدن خانه می‌شود.
  • انرژی خورشیدی سبب گرم شدن آب مصرفی می‌گردد. استفاده از آبگرمکن از نوع خورشیدی موجب کاهش هزینه های شما می گردد.
  • از کاربرد های دیگر سیستم انرژی خورشیدی این است، که می توانید با استفاده از آن باتری موبایل خود را شارژ نمایید. برای استفاده از این قابلیت باید از شارژر ویژه‌ای که انرژی خورشیدی را تبدیل به برق مصرفی می نماید، استفاده گردد.
  • آب استخر با استفاده از پنل خورشیدی گرم می‌شود. در صورتی که از این راهکار برای گرم کردن آب استخر استفاده شود، در مصرف انرژی صرفه جویی زیادی خواهد شد.
  • از دیگر مواردی که از برق خورشیدی می توان استفاده کرد این است، که در بخش های گوناگون منزل برای تهویه می‌توان استفاده نمود. انرژی حاصل از پنل های خورشیدی برقی که برای سیستم تهویه نیاز است را تامین می‌کند.
  • از انرژی نور خورشید حتی می توانید برای پخت و پز کردن نیز استفاده کنید. برای اینکار باید اجاق خورشیدی بسازید.

سیستم خورشیدی چند نوع است؟

سیستم On Grid یا سیستم متصل به شبکه: در این سیستم برقی که از پنل خورشیدی تولید می گردد، نیاز به انرژی برق ساختمان را تأمین می کند و اگر برقی که تولید شده است، اضافه باشد، به شبکه برق سراسری می دهد. برقی که به شبکه برق سراسری تزریق می شود در واقع به سازمان بهره وری انرژی و انرژی های تجدیدپذیر در ایران فروخته خواهد شد و منبع درآمد خوبی برای خانواده ها می‌شود.

سیستم Of Grid یا سیستم منفصل از شبکه: در این سیستم برقی که توسط پنل خورشیدی تولید شده است، وارد مدار خانه می گردد و اگر برق تولید شده بیشتر از نیاز خانواده باشد، برق اضافه درون باتری ذخیره شده و در مواقع نیاز مثل مواقعی که تولید برق انجام نمی گردد، استفاده می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیرات بخاری گازی

محل قرارگیری پنل خورشیدی خانگی

اولین جایی که برای نصب کردن پنل خورشیدی به ذهن می آید، پشت بام ساختمان ها می باشد. اگر پنل ها در جایی که نور خورشید زیاد است، نصب شود، می توان از انرژی خورشیدی بیشترین استفاده را کرد. برای پنل خورشیدی خانگی بهترین جهت قرارگیری به طرف جنوب می باشد، اما چنانچه با توجه به شرایط پشت بام قصد دارید پنل خورشیدی را به طرف غرب یا شرق مایل کنید، مشکلی وجود نخواهد داشت.

پنل خورشیدی

بر روی زمین نیز می توانید پنل های خورشیدی را نصب کنید. برای قرار گرفتن پنل خورشیدی بر روی زمین مورد نظر باید فضای کافی وجود داشته باشد و سایه ای بر روی پنل خورشیدی نیفتد.

 پنل خورشیدی خانگی چقدر هزینه دارد؟

به صورت کلی باید بگوییم، که خرید و نصب و راه اندازی پنل خورشیدی خانگی هزینه‌بر می باشد. هزینه نصب کردن پنل خورشیدی که به شبکه متصل است، نسبت به پنل خورشیدی مستقل، ارزان تر می باشد. خرید و تهیه تجهیزات برق خورشیدی بیشترین هزینه را دارد. مساحت پنل خورشیدی و نوع صفحات و… بر هزینه پنل خورشیدی خانگی تاثیر زیادی خواهد داشت. اگر پنل خورشیدی برای مساحت بالا نصب و راه اندازی شود، به صرفه تر از تعداد و مساحت کم خواهد بود.

تولید کردن برق با استفاده از پنل خورشیدی هزینه زیادی داشته و گران می باشد. اما اگر استفاده از این انرژی رواج بیشتری پیدا کند از طرف دولت حمایت‌های بیشتری صورت بگیرد، امکان نصب و استفاده پنل های خورشیدی برای خانواده ها بیشتر خواهد شد.

با توجه به متراژ ساختمان مورد نظر و وسایل برقی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، هزینه نصب و پیاده سازی پنل خورشیدی متفاوت خواهد بود. علاوه بر آن با توجه به انتظاری که از سیستم خورشیدی و پنل های خورشیدی دارید، باید تجهیزات مورد نیاز را خریداری نمایید. همچنین جدا از هزینه هایی که مربوط به خرید تجهیزات پنل خورشیدی خانگی می باشد، باید هزینه نصب آنها نیز محاسبه شده و در نظر گرفته شود. با توجه به موقعیت جغرافیایی و حجم پروژه هزینه نصب پنل خورشیدی متفاوت خواهد بود. برای اینکه برای نصب پنل خورشیدی خانگی خود بهترین هزینه را پرداخت نمایید، نیازهای خود را در نظر گرفته و از سیستمی استفاده کنید، که نیازها و توقعات شما را برآورده نماید.

پنل خورشیدی

سخن تکمیلی

در این مقاله پنل خورشیدی خانگی به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته و مزایا و معایب آن توضیح داده شد. سیستم تولید برق خورشیدی در دو نوع متصل به سیستم و منفصل از سیستم وجود دارد، که در نوعی که متصل به سیستم است هزینه نصب و راه اندازی کمتر بوده و برق اضافه‌ای که تولید می شود، وارد مدار برق کشور می گردد. وقتی که می‌خواهید پنل خورشیدی خانگی را نصب نمایید، باید نیازها و انتظاراتی که از این سیستم دارید و همچنین تعداد وسایل برقی مورد نیاز که انرژی آنها باید از این سیستم تامین شود، به صورت دقیق مشخص شود. همه این موارد در هزینه پنل خورشیدی موثر خواهند بود.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

پنل خورشیدی خانگی|تأمین انرژی با پنل خورشیدی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی مزایا و معایب پنل خورشیدی خانگی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا