خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

چرا باید از سپتیک تانک استفاده کنیم | سیستم سپتیک چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

اگر به دنبال منزل جدید هستید حتماً متوجه این موضوع شده اید که بعضی از مکان ها دارای سیستم فاضلاب شهری بوده و بعضی دیگر هم از سیستم سپتیک تانک استفاده می کنند. به طور کلی باید بگوییم که مناطق نزدیک به شهر و همچنین شهرها، به سیستم های فاضلاب شهری وصل هستند و برای انتقال فاضلاب از لوله سایز بزرگ استفاده می‌کنند و مناطقی که خارج از ناحیه شهری باشند از سیستم سپتیک برای دفع فاضلاب استفاده می کنند. شاید بخواهید بدانید که نقش سپتیک در این بین چیست؟ ما از ایبک امداد می خواهیم شما را با سیستم سپتیک و لزوم استفاده از آن آشنا کنیم.

نقش ستیک تانک برای دفع فاضلاب چیست؟

سیستم های سپتیک فرایند انتقال و همچنین ذخیره سازی فاضلاب و مواد زائد را راحت می کنند به صورتی که حتی بسیاری از افرادی که در مناطق شهری ساکن هستند به دنبال استفاده از این سیستم می باشند. اگر شما هم به دنبال سیستم سپتیک می باشید این مقاله می تواند یک راهنمایی کلی در مورد نگهداری سپتیک و همچنین نوع عملکرد آن به شما معرفی کند. در ادامه می خواهیم به شما بگوییم که چرا باید از سپتیک تانک استفاده کنید؟

سپتیک تانک

سیستم سپتیک چیست؟

سپتیک یک سیستم زیرزمینی برای تصفیه فاضلاب است که معمولاً در مناطق روستایی و جاهایی که دسترسی به فاضلاب های شهری وجود ندارد از این سیستم استفاده می کنند. ساختار سیستم سپتیک ترکیبی از فناوری روز و طبیعت می باشد که فاضلاب های آشپزخانه، لباسشویی، حمام و توالت در آنجا تصفیه می شود. سپتیک از یک میدان تخلیه و یک مخزن تشکیل شده است. مخزن آن مواد آلی را هضم می‌کند و مواد شناور مثل روغن و مواد جامد دیگر را، از فاضلاب جدا می کند. سیستم سپتیک پساب را از مخزن سپتیک به داخل لوله های منفذ دار دفن کرده و در نهایت آنها را به طرف میدان تخلیه هدایت خواهد کرد و به آرامی در خاک آزاد می کند. بعضی از سیستم های دیگر از نیروی جاذبه و یا پمپ برای جاری کردن پساب ها از طریق مواد آلی، ماسه و شن و بستر های دیگر، برای خنثی سازی یا حذف آلاینده هایی مثل نیتروژن و عوامل بیماری زا بهره می برند.

اجزای اصلی سپتیک تانک چیست؟

سپتیک تانک اجزای مختلفی دارد که هر کدام از آنها کارکرد متفاوتی با یکدیگر دارند. حالا می‌خواهیم بدانیم اجزای سپتیک چیست؟ مهمترین اجزای سپتیک که می توانیم برای تان نام ببرید عبارتند از:

  • سیستم ورودی فاضلاب: این سیستم مثل لوله و اتصالات و میان گیر ورودی است.
  • مخزن اولیه سپتیک تانک: که این قسمت حجم عمده سپتیک را به خود اختصاص می دهد.
  • دیواره جدا کننده سپتیک: این دیواره از وارد شدن روغن های شناور، چربی و لجن به مخزن تصفیه جلوگیری می کند.
  • مخزن تصفیه کننده سپتیک: این مخزن ۳۰ درصد از حجم کل سیستم را به خود اختصاص داده و مواد شناور و ته نشین شده در این قسمت جمع می شود.
  • سیستم تهویه سپتیک: در سیستم تهویه گازهای تولید شده با فرایند بی هوازی از سپتیک تانک خارج می شود.
  • سیستم خروجی فاضلاب: سیستم خروجی فاضلاب شامل لوله خروجی سپتیک و میان گیر می باشد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت نشست اطراف چاه فاضلاب و نحوه جلوگیری از آن

روش کار سپتیک تانک چگونه است؟

به طور کلی می‌توان نحوه کار سیستم سپتیک تانک را به این شکل بیان کرد:

  1.  فاضلاب های ساختمان از راه لوله فاضلاب وارد مخزن سپتیک خواهد شد.
  2. مخزن سپتیک را در زیر زمین دفن می کنند و به طور معمول از حنس فایبرگلاس، پلی اتیلن و یا بتن ساخته می شود. مخزن سپتیک فاضلاب را به اندازه ای نگه خواهد داشت تا مواد جامد در آن ته نشین شود و تشکیل لجن بدهد، در حالی که مواد شناور و روغن ها به عنوان زباله در آن شناور می شوند. یک خروجی به شکل T و همچنین محفظه ها از خارج شدن لجن به طرف محل تخلیه جلوگیری می کند.
  3. پساب های مایع از داخل مخزن به طرف داخل میدان تخلیه خارج می شوند.
  4. میدان تخلیه یک منطقه کم عمق بوده و از خاک های غیر اشباع شده غنی می باشد. فاضلاب های تصفیه شده از راه لوله های متخلخل به شکل فیلتر شده تخلیه می شوند. دلیل طول عمر بالای لوله استخری و همچنین مقاومت آن، برای لوله متخلخل است که از آن استفاده می کنند.
  5. ویروس ها، باکتری ها و همچنین مواد مغذی مضر، با نفوذ کردن فاضلاب داخل خاک از بین رفته و آب های باقی مانده آن هم وارد آب های زیرزمینی می شوند.

کاربرد سپتیک تانک چیست؟

در مورد روش تصفیه فاضلاب همانطور که گفتیم در سیستم سپتیک، فاضلاب بعد از اینکه وارد سپتیک می شود به کمک لوله کشی فاضلاب در سپتیک باقی می ماند و فاضلاب در سپتیک ته نشین شده و آب تمیز هم در روی آن شناور خواهد شد. به این شکل بعد از مدتی آب تصفیه شده از سپتیک خارج می شود. این تصفیه خانه کوچک را در مکان هایی که امکان اتصال به فاضلاب شهری وجود ندارد، استفاده می‌کنند. در مکان‌هایی مانند مجتمع های مسکونی، کارگاه های عمرانی، کارخانه ها و… که تولید فاضلاب زیادی داشته و نیاز هم به تصفیه فاضلاب دارند، از این سیستم استفاده می شود.

موارد کاربرد سپتیک تانک چیست؟

خواص مهمی که سپتیک تانک دارد باعث شده این تصفیه‌ خانه نسبتاً کوچک، کاربردهای زیادی داشته باشد. تصفیه فاضلاب های بهداشتی، خانگی و صنعتی یکی از توانایی های سپتیک تانک است و باعث می‌شود بسیاری از مجموعه‌های نام برده شده، از این سیستم استفاده کنند. ولی مواردی که می تواند دلیلی جهت استفاده از این سیستم باشد عبارتند از:

  1. تصفیه فاضلاب در ساختمان هایی که به فاضلاب شهری دسترسی نداشته مانند مناطق روستایی
  2. به عنوان پیش تصفیه فاضلاب بهداشتی برخی از مجموعه ها برای رها سازی در طبیعت و یا تخلیه فاضلاب
  3. حذف چربی ها و روغن از فاضلاب رستوران ها جهت جلوگیری از گرفتگی و پر شدن چاه های جذبی

تخلیه سپتیک تانک چگونه انجام می شود؟

باید این نکته را یادآور شویم که لجن های موجود در مخزن سپتیک به طور کل تصفیه نشده و همیشه مقداری از این لجن ها در کف سپتیک باقی خواهد ماند و این باعث می‌شود بعد از حدود دو سال مجبور به تخلیه لجن ها شوید. همچنین باید این را هم بدانید که در هنگام تخلیه کردن سپتیک نباید همه لجن ها را کامل تخلیه کنید زیرا دلیل اصلی تصفیه فاضلاب ها، باکتری هایی هستند که در این لجن ها موجودند و حتماً باید بعد از تخلیه، مقداری از این لجن ها در کف سپتیک بماند. تخلیه فاضلاب سپتیک تانک به وسیله شرکت های خدماتی تخلیه چاه انجام می شود و برای این کار باید با این شرکت ها تماس بگیرید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  فاکتورهای اصلی و مؤثر بر لوله بازکنی | خدمات دستگاه های لوله بازکنی

بعد از مرحله اول، آبی که باقی می‌ماند وارد مخزن دوم سپتیک شده و در این مرحله چربی ها و روغن باقیمانده در فاضلاب، رقیق می شود و از راه خروجی مخصوص سپتیک خارج خواهد شد.

نصب و همچنین راه اندازی سپتیک

اگر می خواهید فاضلاب های تولیدی ساختمان خود را تصفیه کنید و این کار را هم به وسیله سیستم سپتیک تانک انجام دهید، باید با شرکت های خدماتی لوله بازکنی و تخلیه چاه تماس بگیرید تا جهت نصب و راه اندازی سیستم سپتیک تانک اقدام کنند.

انواع سپتیک تانک

لوله های فاضلاب در ساختمان، انواع مختلفی داشته و سپتیک تانک هم مانند آنها دارای انواع مختلفی می باشد که باید با توجه به شرایط محیطی، از نوع مناسب آن استفاده کرد. هر کدام از این سپتیک ها از مواد اولیه مختلفی ساخته شده اند و ویژگی خاصی هم دارند. انواع سپتیک عبارتند از:

  1. سپتیک تانک بتنی
  2. سپتیک تانک فولادی
  3. سپتیک تانک فایبرگلاس
  4. تانک پلاستیکی

۱- سپتیک تانک بتنی

این سپتیک از دوام زیادی برخوردار بوده و مورد توجه بسیاری از افراد می باشد. بدنه مخزن این سپتیک از بتن ساخته شده است و در برابر عوامل مختلف، مقاومت زیادی دارد. البته گذشت زمان باعث می شود مخزن سپتیک تانک بتنی، مقاومت خود را از دست بدهد و با ترک خوردگی کوچکی، فاضلاب به محیط نشت پیدا کند.

۲- سپتیک تانک فولادی

این نوع سپتیک تانک از جنس فولاد است و تقریباً ۲۵ سال عمر مفید دارد. در انواع محیط های آب و هوایی می توان از آن استفاده کرد ولی این سپتیک هم ممکن است مانند لوله آب فولادی، دچار خوردگی شود و به مرور مقاومت خود را از دست بدهد.

۳- سپتیک تانک فایبرگلاس

مخزن این سپتیک در مقایسه با فولادی و بتنی، ساختار با کیفیت تر و منسجم تری دارد و مقاومت آن هم در برابر عواملی مانند اشعه ماوراء بنفش، واکنش های شیمیایی، رطوبت و… مقاومت بالایی دارد. در اصل می توان گفت که سپتیک تانک فایبرگلاس، مقاوم ترین نوع سپتیک در جهان است.

۴- سپتیک تانک پلاستیکی

یکی از سپتیک تانک هایی که امروزه هم بسیار به آن توجه می‌شود سپتیک تانک پلاستیکی می باشد که دارای دوام بالا و قیمت مناسبی است. این سپتیک تانک در برابر عواملی مانند واکنش های شیمیایی، محیطی و… مقاوم است.

سپتیک تانک

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد شما را با سپتیک تانک و نقش آن در تصفیه فاضلاب به طور کامل آشنا کردیم. اگر سوالی در زمینه سیستم های سپتیک دارید می توانید در بخش دیدگاه ها مطرح کنید.

امیدواریم مطالب بیان شده برایتان مفید بوده باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چرا باید از سپتیک تانک استفاده کنیم

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

اجزای اصلی سپتیک تانک چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا