خدمات پرستاری و مراقبتی

چگونه می توانیم استرس کودک را در مدرسه کاهش دهیم؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

چگونه می توانیم استرس کودک را در مدرسه کاهش دهیم؟ بسیاری از والدین به دنبال راهی برای کاهش استرس کودکان در مدرسه هستند. دلایل زیادی باعث اضطراب و استرس نسبت به مدرسه رفتن در کودک می شود که در هر سنی این مشکل ممکن است به وجود بیاید. دلایلی مانند ترس از دستشویی، ترس از سرویس مدرسه، ترس از معلم، ترس از زمان ناهار خوردن، ترس از جا ماندن در مدرسه، ترس از همبازی نشدن با دوستان و… می توانند از دلایلی باشند که باعث استرس کودک در مدرسه می شوند.

علائم اضطراب و استرس کودک

استرس کودک در مدرسه علائم زیادی دارد که حتماً باید به آن توجه کنید و نسبت به کم کردن استرس کودک برای مدرسه رفتن، اقدامات لازم را به عمل بیاورید. مهمترین نشانه های استرس کودک می تواند امتناع از رفتن به مدرسه باشد. افت تحصیلی، گوشه گیری، بد خوابی و بی خوابی و… هر کدام از این موارد می تواند نشانه ی ترس از مدرسه در کودک باشد. گاهی این ترس خود را با علائم جسمی مانند: حالت تهوع، سردرد و معده درد نشان می دهد که مدرسه رفتن را برای کودک ترسناک و سخت می کند.

البته این نگرانی کودک کاملاً قابل درک است زیرا کودک خود را ملزم می بیند که تکالیف سنگین تر و بیشتری انجام داده و در یک موقعیت اجتماعی جدید و ناشناخته قرار بگیرد. در هنگام بازگشت از مدرسه به چیزهای زیادی برخورد می کند که شاید باعث احساس ناراحتی در کودک شود.

احساسات کودک کاملاً طبیعی است ولی در صورتی که با زندگی روزمره او تداخل کند، می‌تواند بسیار مشکل‌ساز شود. خانواده ها و همچنین پرستار کودک باید گام‌های مثبت و ساده ای را برای آماده کردن کودک به مدرسه بردارند، زیرا در هر صورت مدرسه پایه و اساس ایجاد مهارت های اجتماعی و تحصیلی در کودک بوده و برای آینده او بسیار مفید است. استفاده از راهبردهای مقابله ای و ارتباطی و همچنین شناختن ترسی که باعث استرس در کودک شده، می تواند به کودک شما کمک کند با استرس خود مقابله کند.

راه های مؤثر برای کاهش استرس کودک

در ادامه راه هایی را برای کاهش استرس در کودکان در هنگام مدرسه رفتن که بر اساس نظریات روانشناسان کودک و متخصصین گردآوری شده، برایتان بیان خواهیم کرد:

  1.  جابجایی های منزل را زودتر انجام دهید.
  2. با کودک خود صحبت کنید.
  3. برای کودک فعالیت های اجتماعی بچینید.
  4. خواب کودک خود را کنترل کنید.
  5. از مدرسه کودک بازدید کنید.
  6. بازی های کامپیوتری را برای کودکان محدود کنید.
  7. با مشاورین مدرسه صحبت کنید.
  8. کودک را به مدرسه رفتن تشویق کنید.
  9. برنامه روزانه مدرسه را برای کودک خود توضیح دهید.
  10. با روانشناس مشاوره کنید.
  11. از پرستار کودکتان کمک بگیرید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری میکروسفالی چیست؟ | وظایف پرستار کودک بیمار

استرس کودک

۱- جابجایی های منزل را زودتر انجام دهید.

در صورتی که می خواهید محل زندگی خود را عوض کنید و از محلی به محل دیگر و یا از شهری به شهر دیگر بروید بهتر است این کار را هنگامی انجام بدهید که کودک سن پایین تری دارد زیرا اگر سن کودک بالا برود دل کندن از محیط قدیمی و کنار آمدن با محیط جدید و همچنین مدرسه جدید، برای کودک سخت خواهد شد.

۲- با کودک خود صحبت کنید.

والدین در هنگامی که فرزند دچار استرس است سعی می کنند به کودک آرامش بدهند و با یک گفتن یک جمله مانند نگران نباش، از آن عبور می کنند ولی این جمله شما نمی تواند به کودک دچار استرس، کمکی بکند. در شرایطی که کودک دچار استرس شده باید از فرصت استفاده کرده و بیشتر با فرزند خود صحبت کنید. با صحبت دلیل استرس کودک و اضطراب او را کشف کرده و روش بهتری برای کمک کردن به کودک پیدا کنید.

۳- برای کودک خود فعالیت های اجتماعی بچینید.

قبل از شروع مدرسه، کودک خود را با فعالیت های اجتماعی درگیر کنید. این کار می تواند استرس کودک را نسبت به محیط های اجتماعی کم کند. مثلاً قبل از اینکه کودک پیش دبستانی برود بهتر است او را در کلاس های موسیقی، هنری، ورزشی و… ثبت نام کنید تا به این صورت اعتماد به نفس او افزایش پیدا کند و بتواند در مهارت های اجتماعی و دوستیابی تجربه های مهمی کسب کند.

اگر در کلاس های هنری ورزشی خود، دوستی پیدا کند که با او همکلاسی هم باشد، مطمئنا مدرسه رفتن برای کودک لذت بخش تر می شود و استرس او از بین خواهد رفت.

۴- خواب کودک خود را کنترل کنید.

خواب کافی و مناسب می‌تواند باعث شود کودک شما با نظم زندگی کند و این کار باعث کم شدن استرس و اضطراب در کودک می شود. معمولاً ساعت خواب کودک در تابستان کمی تغییر می کند. شاید اول مهر برای کودکان بیدار شدن سخت باشد، بهتر است چند روز قبل از باز شدن مدارس، خواب کودک خود را تنظیم کنید تا کمتر تغییرات باعث استرس در کودک شود.

اگر ساعت مدرسه مشخص شده است می توانید در خانه یک قانون خواب بگذارید و ساعت خوابیدن و همچنین بیدار شدن را در خانه مشخص کنید تا در روز اول شروع مدرسه، کودک شما با مشکل از خواب بیدار نشود در این مورد باید حتماً تمرینات کافی انجام دهید.

۵-از مدرسه کودک بازدید کنید.

بهتر است که قبل از باز شدن مدرسه ها و در فصل تابستان، با کودک به مدرسه رفته و در راهروهای مدرسه قدم بزنید تا کلاس ها را با هم ببینید و حتی در صورت امکان، با کادر مدرسه هم صحبت کنید. این کار شما باعث خواهد شد که کودک با محیط و کادر مدرسه آشنا شود و بداند چیز ناشناخته ای در مدرسه وجود ندارد.

بهتر است مسیر مدرسه را چند بار با فرزند خود پیاده به مدرسه بروید و یا از محلی که قرار است کودک با سرویس به مدرسه برود، سوار اتوبوس شده تا کودک با محیط عمومی آشنا شود.

۶- بازی های کامپیوتری را برای کودک محدود کنید.

بازی کامپیوتری نباید جزو برنامه های روزمره کودک باشد. باید آن را به عنوان یک جایزه برای کودک در نظر بگیرید. اگر کودک به طور تمام وقت در حال بازی های کامپیوتری باشد و وقت خود را به این صورت بگذراند، مسلماً به مدرسه رفتن علاقه ای نخواهد داشت. بازی کامپیوتری باعث می شود که کودک کمتر با همسن و سال های خود معاشرت داشته باشد و این باعث کم شدن توانایی کودک در برقرار کردن ارتباط خواهد شد و همچنین از محیط های اجتماعی هم گریزان می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات شبانه روزی پرستاری در منزل | اعزام پرستار به منزل

۷- با مشاورین مدرسه صحبت کنید.

بهتر است نزد مشاور مدرسه کودک رفته و با او مشورت کنید. مشورت با مشاور روانشناس، باعث خواهد شد که هم شما و هم کودک بتوانید این شرایط را بهتر مدیریت کنید و می توانید استرس کودک را کاهش دهید. همچنین مشاور متوجه می‌شود که کودک شما استرس دارد و باید بیشتر در مدرسه به او توجه کند.

۸- کودک را تشویق به مدرسه رفتن کنید.

امکان دارد کودک به دلیل استرس مقاومت زیادی برای مدرسه رفتن نشان دهد و با خواهش و تمنا و یا حتی گریه از رفتن به مدرسه امتناع کند. گاهی بعضی از والدین تسلیم شده و سعی می کنند خودشان در منزل به کودک آموزش دهند ولی این کار باعث می شود که کودک تشویق به مدرسه نرفتن شده و استرس بیشتری پیدا کند. پس بهتر است به هر ترتیب که شده کودک را به مدرسه فرستاده و به او بگویید که باید برای موفقیت در آینده به مدرسه برود.

۹- برنامه روزانه کودک را برایش توضیح بدهید.

باید برنامه‌هایی که در طول روز در مدرسه انجام می شود با جزئیات برای کودک خود توضیح دهید تا کودک بداند که در مدرسه چه کارهایی باید انجام دهد مثلاً به او بگویید که چه کلاس هایی داشته و چه خوراکی هایی برای او گذاشته اید و یا برایش توضیح دهید که در هنگام تمام شدن مدرسه، چه کسی به دنبال او می رود و خلاصه تمام چیز های ناشناخته ای که نسبت به مدرسه در ذهن کودک است، برایش توضیح دهید.

۱۰- با مشاور روانشناس صحبت کنید.

اگر احساس کردید که استرس کودک و اضطراب او نسبت به مدرسه زیاد شده است و نمی توانید این اضطراب و استرس را از بین ببرید باید حتماً به یک روانشناسی کودک مراجعه کنید و با او مشاوره کنید .

۱۱- از پرستار کودکتان کمک بگیرید.

اگر کودک شما پرستار دارد، پرستار می‌تواند در این زمینه کمک بسیاری بکند زیرا پرستار کودک با روانشناسی های کودک آشنا بود و روش های مقابله با استرس کودک را هم به خوبی می داند. از پرستار بخواهید که ذهن کودک را برای مدرسه رفتن آماده کند.

استرس کودک

سخن پایانی

بعضی از کودکان در هنگام بازگشایی مدارس با استرس و اضطراب بازگشت به مدرسه روبرو می‌شوند و این می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی برای شما شود. شروع سال تحصیلی برای بعضی از کودکان پرهیجان بوده و برعکس بعضی از کودکان هم ممکن است با شروع مدارس با مشکلاتی مانند عصبانیت، معده درد، سردرد و یا حتی بی میلی برای سوار شدن در سرویس مدرسه، روبرو شوند و این نشانه شروع استرس در کودک برای بازگشت به مدرسه است .

این نگرانی های کودک قابل درک بوده و به دلیل قرارگیری کودک در یک موقعیت اجتماعی ناآشنا به وجود می آید. در این مقاله از مجله ایبک شما را با دلایل بروز این مشکل در کودکان به طور کامل آشنا کرده و روش های رفع آن را هم برایتان توضیح دادیم. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید بوده باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چگونه می توانیم استرس کودک را در مدرسه کاهش دهیم؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راه های مؤثر برای کاهش استرس کودک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا