هارد SSD چگونه ریکاوری میشود | ریکاوری هارد SSD

هارد دیسک، یک نوع هاردی است که اسناد و مدارک مورد نظر را بر روی دیسک های مغناطیسی گردان، ذخیره میکند. اسم دیسک های مغناطیسی، پلاتر است. هارد SSD به معنای دیسک جامد است، طوری که هیچ چیزی در آن، در حرکت نیست. دیسک های SSD، شباهت زیادی به فلش مموری دارند. قطعات تشکیل دهنده در این نوع از هارد، متحرک نیستند. در کل، دیسک های SSD الکترومکانیکی نیستند و از مزایای زیادی برخوردارند که یکی از مهم ترین آن ها ریکاوری هارد SSD می باشد.
هارد SSD چه مزایایی دارد
- هارد SSD، شارژ رایانه را به زودی تمام نمیکند و انرژی کمتری را مصرف میکند.
- بازدهی بالایی را در خواندن و نوشتن اطلاعات را دارد.
- آلودگی صوتی را ایجاد نمیکند.
- در برابر ضربه ها، محکم است و به همین راحتیا آسیب نمیبیند.
- در حین استفاده از هارد، داغ نمیشود؛ در کل، دمای کمتری را دارد.
- در مجموع، بازگردانی اطلاعات هارد SSD کار راحتی نیست، و برای آن باید علم کافی را در این زمینه داشته باشید.
مشکلات رایج هارد SSD
- امکان دارد رایانه، هارد را تشخیص ندهد.
- حجم هارد کاهش داشته باشد.
- در حین کار، ممکن است به همه بخش های هارد بتوانید وارد شوید به جز یک بخش.
- نمیتوانید به اسناد و مدارک خود، دسترسی داشته باشید.
- امکان دارد نام پوشه هایتان تغییر کرده باشند و همه اطلاعات آن ها، به هم خورده باشند.
اشکالات بالا، به خاطر علت های زیر به وجود میآیند:
- ایراد داشتن قطعه چیپ نظارت کننده.
- ممکن است قطعه برد الکتریکی، صدمه ببیند.
- آسیب دیدن جایگاه فلش.
- به احتمال زیاد، کانکتور های رابط مشکل دارند.
- به وجود آمدن ویروس های رایانه ای و ایراد در نرم افزار داخل آن ها.
هارد SSD بر خلاف هارد HDD، به اتاق تمیز و پاک احتیاج ندارد، ولی در شرایط خاص، نیاز است که چیپ های حافظه را جدا کنید و همچنین لحیم کاری های آن را جدا کنید، تا آنها توسط سخت افزار های مخصوص، خوانده شوند. بعد از آن میتوانید اطلاعات خام چیپ را، توسط الگوریتم های ویژه مخلوط کنید و در آخر به داده های کاربران ارسال کنید. هارد SSD یکی از سخت ترین مشکل هایی که دارد، این است که عرضه کنندگان هارد SSD به صورت جامد، چیپ مدارک را به طور پیش فرض رمز میدهند. کسی که از این هارد استفاده میکند، امکان دارد متوجه این مسئله نشود، این رمز گذاری ها باعث میشوند اطلاعات سخت تر، ریکاوری شوند. چون داده های خامی که در هارد وجود دارد غیر قابل خواندن هستند و برای خوانده شدن آن ها، ابتدا باید هارد را رمزگشایی کنید.
بازگرداندن اطلاعات هارد SSD، چقدر هزینه دارد
ریکاوری داده های هارد SSD، هزینه ی زیادی را دارد. چون برای رسیدن به داده ها و اطلاعات حافظه ی چیپ ها، مراحل زیادی را باید پشت سر گذاشت. اما اگر بخواهید بلوک های حافظه را برای به دست آوردن داده های رسانه فلش، ادغام کنید؛یکی از گران ترین ریکاوری ها است. ولی اگر بخواهید داده های USB یا فلش درایو ها و کامپکت فلش ها را بازگردانی کنید، ارزان تر است چون چیپ های حافظه کمتری را دارد.
به این نکته توجه کنید؛ همیشه نمیتوانید اطلاعات هارد SSD را به طور کامل بازگردانی کنید، چون در اثر ضربه و آسیب دیدگی سامانه، قسمتی از داده ها در آن پاک میشوند. یک هلدینگ استرالیایی به نام کرول انترک که در زمینه ریکاوری داده ها متخصص است، توانایی این را داشت که فقط نود و نه درصد داده های موجود در هارد را، بازیابی کنید. در مجموع بازگردانی داده های هارد SSD و یا هر هارد دیگری که حالت جامد را دارند، مراحل زیادی را دارند که به نتیجه برسید، این مدل هارد ها، یکی از جدید ترین تکنولوژی ها به شمار میروند.
در متن بالا گفتیم که کارایی هارد SSD با HDD کاملا متفاوت است، در موارد زیر به تفاوت ها و شباهت های این دو هارد میپردازیم:
- بازدهی هارد SSD به طور معمول ۳۰٪ بیشتر از هارد HDD است.
- هارد های SSD و HDD، هردو توانایی این را دارند که رمز گذاری شوند،اگر رمز آن ها را فراموش کردید کافی است به مراکز خدمات وابسته به آنها، مراجعه کنید.
- درایو هارد HDD از درایو هارد SSD، ارزان تر است.
- اگر به هارد HDD، اثرات مغناطیسی برخورد کند احتمال دارد که داده های آن به کل پاک شوند، در حالی که هارد SSD، در برابر مغناطیس مقاوم است.
- شکل هارد SSD به شکل هارد معمولی، شباهت زیادی را دارد، و در اندازه های مختلف: ۳.۵، ۱.۵ و ۲.۵ عرضه میشوند.
- اگر هارد SSD خراب شود، حدود ۲ میلیون ساعت فقط نیاز دارد که تعمیر شود در حالی که این میزان خرابی در هارد HDD، ۵ ساعت برآورد شده است.
- در هارد SSD، بخش هایی وجود دارد که نوشتن داده ها و خواندن اطلاعات، بر عهده آن ها است، ولی در هارد های HDD، این کار را بخش مکانیکی دستگاه انجام میدهد.
- هارد های SSD، در حین کار به هیچ عنوان داغ نمیشوند، هرچند هارد های HDD هم گرمای زیادی را تولید نمیکنند؛ اما در مجموع، هارد های HDD در مقایسه با SSD، در هنگام کار گرمای بیشتری را تولید میکنند.
- هارد های SSD، بارگذاری های سیستم را در ۱۳ ثانیه انجام میدهند، در حالی که هارد های HDD این کار را در ۴۰ ثانیه انجام میدهند.
- درایو های جامد آلودگی صوتی کمتری دارند و در حین کار لرزش زیادی را در آن ها حس نمیکنید، چون این نوع از درایو ها هیچ بخش متحرکی را ندارند. در درایو های سخت، صدا و لرزش های بیشتری تولید میشود و آن هم به خاطر چرخش است.
- هارد های SSD انرژی کمتری را مصرف میکنند، اما HDD ها انرژیی، به مقدار ۶ الی ۷ وات مصرف میکنند.
- هارد های SSD، حافظه یک ترابایتی برای نوت بوک ها و همچنین حافظه یک ترابایتی برای رایانه ها را دارند. این حافظه در هارد های HDD به این گونه است که، دو نوع حافظه به اندازه های ۵۰۰ گیگابایت و ۲ ترابایت برای نوت بوک ها و حافظه ۶ ترابایتی برای رایانه ها است.
- اما در هارد های SSD و HDD کارهای مربوط به آن ها مانند، ریکاوری اطلاعات و …. هر دو در یک مرکز مجاز انجام میگیرند.
هارد های SSD که تازه تولید شده بودند، برخی بر این باور بودند که این نوع از هارد ها، اطلاعات را به طور معمول ۳ تا ۴ سال در خود ذخیره میکنند و بعد از گذشت ۴ سال، این اطلاعات به طور خودکار پاک میشوند، اما زمانی که نسخه های جدیدی از هارد SSD وارد بازار شد، ایراد های آن رفع شده بود و دیگر نگران این مسئله نبودند. هارد های SSD به صورت اکسترنال و اینترنال تولید میشوند.
نرم افزار مخصوص ریکاوری اطلاعات در هارد های SSD
نرم افزاری به نام، RescuePRO Deluxe SSD برای بازگردانی اطلاعات هارد SSD است. این نوع از نرم افزار توانایی این را دارد که تمامی داده هایی مثل: فرمت های صوتی، ویدئویی، تصویری، ایمیل ها و اسناد را بازگردانی کند. این نرم افزار، یک الگوریتم بسیار جذابی دارد که به آن پدید آورنده میگویند.
کسانی که میخواهند با نرم افزار RescuePRO Deluxe SSD اطلاعات را بازگردانی کنند، این نرم افزار، آن اطلاعاتی که قابل بازگردانی شدن هستند، را نشان میدهد. نرم افزار RescuePRO Deluxe SSD یکی از اولین نرم افزار هایی است که الگوریتم متفاوتی برای بازگردانی پوشه های MPEG (صوتی) و MPEG 1/2/3/4 (ویدئویی) را دارد. طوری که اگر تمامی داده های شما پاک شده اند، فقط با چند تا کلیک میتوانید با این نرم افزار آن ها را بازگردانی کنید. ولی بازگردانی اطلاعات هارد SSD، کار آسانی نیست، باید بازگردانی آن را به افرادی بسپارید که در این زمینه وارد هستند.
ریکاوری هارد SSD
در هارد های SSD، گزینه ای به نام TRIM وجود دارد که باید آن را در یکی از حالت های فعال و غیر فعال قرار دهید. وقتی داده هایی را در هارد SSD حذف میکنید، فقط در صورت ظاهری پاک میشوند، بر این اساس آن داده ها قابل ریکاوری هستند؛ اما این کار به مرور زمان باعث کند شدن هارد SSD میشود. برای برطرف کردن این مشکل، کافی است گزینه TRIM را فعال کنید، با فعال کردن آن هر داده ای که از روی سیستم حذف میکنید به صورت کامل پاک میشود. در نتیجه اگر میخواهید داده های هارد SSD، قابل بازگردانی باشند، بایستی TRIM را در حالت غیر فعال قرار دهید.
هارد SSD در هنگام خراب شدن چه علامت هایی را دارد
زمانی که هارد SSD، خراب شود همه اطلاعات آن پاک میشود. در اکثر مواقع، نمیتوان از خرابی آن جلوگیری کرد.
- اگر میخواهید بدانید هارد SSD شما خراب شده است یا نه، اولین راه تشخیص آن، این است که سیستم شما ضعیف میکند و بازدهی کند و ضعیفی را دارد؛ اگر در بارگذاری اطلاعات متوجه شدید که زمان زیادی را برای این کار صرف میکند، بدانید که خراب شده است.
- اگر هارد شما بدون دلیل کار نمیکند، نشان دهنده ایراد در سیستم SSD است.
- با مشاهده کردن ارور هایی مانند: ntldr missing و disk boot failure بدانید که هارد SSD، ایراد دارد.
- یکی از نشانه های از کار افتادن هارد SSD، بوت نشدن دستگاه است. در حالت بایستی درایو را عوض کنید.
اگر هر کدام از مراحل بالا را در هارد خود مشاهده کردید، بهتر است هر چه سریعتر یک بکاپ از داده هایتان تهیه کنید. با انجام این کار مطمئن میشوید که اطلاعاتتان در جایی امن نگهداری میشود و با خراب شدن SSD، از بین نمیروند.
ریکاوری اطلاعات هارد SSD
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
در این با روش های ریکاوری اطلاعات هارد SSD آشنا خواهید شد.