مجله

حکم شرعی فال گرفتن و مراجعه به فالگیر | نظر اسلام در مورد فال و فالگیر

نظر مراجع مختلف در خصوص فال و فالگیر | حکم فال حافظ | حکم فال قهوه

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از روش هایی که انسان ها از قدیم الایام بر اساس آن جهت اطلاع از آینده خود استفاده می‌ نمودند مراجعه به فالگیر بوده است. تمامی افراد تمایل دارند تا اطلاعاتی در خصوص آینده و رویدادهایی که قرار است در آینده اتفاق بیفتد، داشته باشند. این حس کنجکاوی برای تمامی افراد وجود دارد. تفاوتی نمی کند زن باشد یا مرد، تحصیل کرده باشد یا بی سواد، در هر صورت علاقه به اطلاعات از آینده و ارضای حس کنجکاوی برای تمامی افراد وجود داشته است. از آنجا که اسلام دین عقلانیت و منطق است، با هر نوع فریب و حیله مخالف است و در اسلام اعتقاد بر این است که فال و فالگیری وجود خارجی ندارد و هیچ کسی نمی تواند آینده را پیش بینی کند. به همین جهت است که احکامی را در خصوص حکم شرعی فال گرفتن بیان نموده است.

نظر اسلام در مورد فال و فالگیر

 دین اسلام معتقد است که فالگیری کاری بیهوده و عبث است و در مقابل کار بیهوده نمی توان پولی دریافت کرد در واقع دین مبین اسلام معتقد است که فال خوب باشد یا بد نمی تواند تاثیری در زندگی داشته باشد اما از آنجایی که آثار روانی مخربی بر فرد ایجاد می کند، آن را توصیه نمی نماید.

همچنین اسلام دینی است که که با توهم و ساده انگاری افراد مخالف است و همواره تاکید می ‌کند که انسان ها باید در جهت به دست آوردن روزهای خوب و خوشبختی تلاش کنند. البته سال خوب را تا حدی مورد تایید می داند، چرا که باعث ایجاد شادی و نشاط و همچنین حالت روحی مناسبی در فرد می شود.

روایتی در اسلام وجود دارد که بیان می دارد پیامبر اکرم سلام الله علیها با افرادی در حال سفر بودند که در میانه راه فردی را دیدند و از او نامش را پرسیدند. او خود را سعد نامید. پیامبر با شنیدن نام او گفتند: سعدنا یعنی خوشبخت شدیم و به عبارتی یعنی ملاقات با تو را به فال خوب گرفتیم. اما این دلیل نمی ‌شود که اسلام فال و فالگیری را تایید کند، بلکه برعکس فریبکاری و حیله در دین مبین اسلام به شدت نفی شده است.

اساس و بنیاد فال و خرافات

اساس و بنیاد فال و خرافات مربوط به بی دینی و عدم اعتقاد به اراده خداوند متعال است. بشر هر چقدر هم در علم و دانش پیشرفت نماید، در صورتی که به خداوند ایمان نداشته باشد، همیشه در باتلاق جهل فرو خواهند رفت. چرا که نمی دانند اساس این علم چیست و منشا آن از کجاست؟ دانستن اینکه اعدادی مانند ۱۳ بدشانسی است یکی از خرافاتی است که برخی افراد از آن فرار می کنند. اما کاملا روشن است که هیچ دلیل عقلی برای این کار وجود ندارد.

وقتی از هر نوع خرافه پیروی می کنیم به جایی می رسیم که انسان به اراده خداوند برای زندگی اعتقاد ندارد و خود فردی ناامید است که به دنبال امیدهای واهی است. در حالى که اسلام به انسان به کوشش و استقامت و امید را سفارش کرده است تا بدانیم که هر خیر و خوشبختی در کوشش و تلاش همراه با ایمان و اراده استوار است. نه اینکه مشکلات وحوادث را به فال بد بگیریم و ناامید شویم یا بازیچه فریبکارانی باشیم که مدعی فال و خبر از آینده هستند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تاریخچه و کشور سازنده برند آاگ AEG | محصولات شرکت آاگ

قرآن کریم کتب آسمانی دین اسلام است که در آن فال بد را به شدت رد می کند اما خوش بینی به آینده را ترویج می نماید تا مردم در سایه ایمان روحیه شاد و بانشاطی داشته باشند و با یکدیگر به درستی رفتار می کنند دیگری را بد ندانند و موجب آزار و اذیت شوند.

حکم شرعی فال گرفتن

حکم شرعی فال گرفتن در اسلام

حرام بودن سحر و جادو نظر مورد اتفاق تمامی علماست و هر نوع تعلیم و تعلم و استفاده از آن و پرداخت وجه برای آن حرام است. فقط در مواردی که سحر به منظور بازکردن طلسم و رفع آثار آن باشد و مستلزم انجام کاری خلاف شرع نباشد، مانند تهمت زدن به دیگران یا انجام کارهای حرام دیگر، برخی مراجع آن را مجاز اعلام نمودند. ولی برخی از مراجع آن را مطلقا حرام می دانند. و معتقدند رجوع به ساحران و فالگیران در هر حال حرام است.

البته یادگیری و انجام کارهایی که با شعبده بازی یا به اصطلاح زبردستی همراه است، حرام نیست، هرچند برخی از علما نیز این کارها را در صورت فریب دیگران حرام دانسته اند و پرداخت پولی در برابر آن را جایز ندانسته اند.

در مورد فال، برخی از فقها مشورت با فالگیر را حرام مطلق دانسته اند، اما برخی دیگر مشورت با فالگیر را بدون اعتبار دادن به گفته های آنها و دادن پول تحت عنوان هدیه را جایز دانسته اند. اما در مورد فالگیرها بیان می دارند که، کسب درآمد از طریق سحر و جادو و فال به طور مطلق جایز نیست.

در مورد دعانویسان و افرادی که از راه های مختلف برای شفای افراد دعا می کنند، طبق برخی منابع انجام این کار در صورتی جایز است که از کتب معتبر باشد و خود این افراد به دستورات دینی عمل کنند و خلاف شرع در کارشان نباشد و مراجعه به آنها اشکالی ندارد پرداخت پول به عنوان هدیه نیز مجاز است.

نظر مکارم شیرازی در خصوص حکم شرعی فال گرفتن

پول گرفتن در برابر دعاى مهر و محبّت بین دخترها و پسرها و زوجها و براى دیوانه ها و جنّ زده ها جایز نیست. همچنین رجوع به فالگیرها و جادوگران براى معالجه حرام است.

علاوه براین دعانویسى و پول گرفتن در مقابل آن اگر دعاهاى مشروعه مأثوره باشد مانعى ندارد ولى دعانویسى خرافى حرفه اى حرام است.

نظر آیت الله سیستانی در خصوص حکم شرعی فال گرفتن

کف بینی و یا فال فنجان، همچنین پیشگویی های حاصل از آن که می گوید برای شخص در حال و آینده چه پیش خواهد آمد، اعتبار ندارد و کسی هم نباید به طور جزم و یقین، سخنی در مورد آینده بگوید هم چنانکه دیگران هم در مواردی که وجود حجّت شرعی و عقلی لازم است ، نباید بر آن پیشگویی ها، اعتماد کنند.

نظر آیت الله آیت‌الله علوی گرگانی در خصوص حکم شرعی فال گرفتن

نوشتن دعا و خواندن آن اشکالی ندارد ولی فال و جن گیری تایید نمی شود. البته روش دعانویسی که در حال حاضر در کشور ما رواج دارد و اکثرا کلاهبرداران به این کار مشغول هستند حرام است. زیرا بسیاری از آنها اطلاعات کافی در این زمینه ندارند و گرفتن چنین پولی خالی از شبهه نیست و نباید خود را در معرض سوء استفاده این گونه افراد قرار دهیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه دندان سالم و زیبا داشته باشیم؟

نظر آیت‌الله صافی گلپایگانی در خصوص حکم شرعی فال گرفتن

دعانویسی هایی که از ائمه معصومین نقل شده انجام می شود و گرفتن پولی در مقابل آن ایرادی ندارد. اما رجوع به فالگیران و دعانویسانی که به طرق مختلف از منابع غیرمعتبر دعا می نویسند، جایز نیست. و مالی هم که از این طریق به دست آید، حرام است.

حکم فال حافظ

فال حافظ به جهت اینکه سابقه دیرینه ای دارد و از جایگاه ویژه ای نزد مردم ایران برخوردار است، و چون به تجربه برای مردم ثابت شده است که مراجعه به دیوان حافظ در بیشتر موارد صحیح است، این کار ریشه در فرهنگ و جامعه ما دارد و افراد زیادی برای مشاوره از دیوان حافظ کمک می گیرند. از منظر شرع و اسلام نیز فال حافظ اشکالی ندارد.

مگر این که به بیانات حافظ به گونه ای که با عقاید و احکام دینی منافات داشته باشد، معتقد باشیم. مثلاً اگر در تفالی از دیوان حافظ، شعری بیاید که معنایش این باشد: «این چیزی که می خواهی انجام دهی یا می خواهی به دست آوری، هرگز درست نمی شود». زیرا در این صورت انسان دچار ناامیدی می شود و این گناه کبیره است. در حالی که در روایات دینی آمده است که به قول حافظ حتی قضای الهی با دعا حل می شود.

حکم شرعی فال گرفتن

حکم فال قهوه

در دین مبین اسلام فال (اعم از قهوه یا هر نوع فال دیگری، که پیشگویی و خبر از آینده می دهد، با عنوان کهانت ذکر شده است. کهانت در لغت به معنای پیشگویی، فالگیری و طالع بینی است.

در دوران جاهلیت عده ای بودند که با ادعای ارتباط با شیاطین و ارواح از امور و احوال آینده مردم ناآگاه اطلاع رسانی می کردند و البته این افراد تا امروز نیز وجود دارند و با ادعاهای مختلف مشغول به فعالیت هستند. از نظر اسلام کهانت به طور حتم و بدون شک جایز نیست. به این صورت که هم عمل فالگیر و هم عمل شخصی که نزد او می رود حرام است. پول دادن به او حرام و گرفتن پول از او نیز حرام است.

جمع بندی

در این مقاله حکم شرعی فال گرفتن را از نگاه مراجع مختلف بیان کردیم. به طور کلی این نکته مهم را در مورد فال و فالگیر در نظر داشته باشید که اگر کارها و گفته هایشان باعث انجام فعلی حرام شود، مانند تهمت زدن به دیگران و سوء ظن به آنها یا تسخیر جن و ارواح از راه های حرام و یا ترویج خرافات و اخبار قطعی از آینده و …، به هیچ عنوان مجاز نخواهد بود.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

حکم شرعی فال گرفتن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

حکم شرعی فال گرفتن و نظر اسلام در این خصوص

امتیاز کاربر: ۲.۳ ( ۲ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا