طریقه عوض کردن زغال جاروبرقی | عیبیابی زغال جاروبرقی
طریقه عوض کردن زغال جاروبرقی|عیبیابی جاروبرقی، نشانههای تمام شدن زغال جاروبرقی

جاروبرقی از جمله لوازمی میباشد، که به صورت مکرر، روزانه مورد استفاده همه افراد قرار میگیرد. جاروبرقی از قطعههای متفاوت و مختلفی تشکیل گردیده است، تا این دستگاه بتواند با تمام قابلیت خود، به صورت درست و صحیح، کار کند. هر کدام از این قطعهها وظیفهای دارند. زغال جاروبرقی نیز یکی از قطعههای مهم جاروبرقی است، که کارکرد موتور به صورت مستقیم به آن بستگی دارد.
زغال جاروبرقی
یکی از قطعات جاروبرقی، زغال این دستگاه است که از گرافیت ساخته شده و سیاه رنگ است. زغال جاروبرقی رسانای بسیار خوبی است. سیستم درونی جاروبرقی طوری طراحی گردیده است، که قطعهی رسانا برای هدایت برق به کلکتور آرمیچر نیاز است، تا شرایط را برای شروع به کار و روشن شدن موتور جاروبرقی فراهم نماید. زغال جاروبرقی قطعه مستطیل شکل است و فنر فلزی در اطراف آن وجود دارد. با گذشت زمان امکان دارد، که ارتفاع آن کوتاه شود. چون زغال وظیفه انتقال انرژی الکتریسیته به کلکتور را برعهده دارد، چنانچه کوتاه و یا شکسته شود، مانع این کار خواهد شد و شما نیاز به تعمیر جاروبرقی خواهید داشت.
دلیل تمام شدن زغال جاروبرقی
زغالها تنوع بالایی دارند و از نظر کیفیت متفاوت هستند. برخی از آنها دارای کیفیت بسیار خوب و برخی نیز نامرغوب میباشند. زغالهایی که از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند با گذشت زمان شکسته و یا دچار ترک خواهند شد. وقتی بخشهایی از زغالها میشکند، زغالها کوتاه میشوند و نمیتوانند برق را به خوبی به کلکتور هدایت کنند. همچنین به مرور زمان ممکن است که دچار خوردگی شوند و کوتاه تر شوند و در نتیجه نیاز به عوض کردن آنها خواهد بود. در زمان تعویض زغالها باید به کیفیت آنها توجه کافی داشته باشید، تا طول عمر آنها تا حدی بیشتر شود.
نشانههای تمام شدن زغال جاروبرقی
چنانچه زغال موتور دچار ایراد و مشکلی مانند ساییدگی و خورندگی شود، عملکرد و کارکرد جاروبرقی بسیار افت خواهد کرد. اطلاعات به وجود آمده در جاروبرقی در حدی هستند، که برخی از افراد تصور میکنند که موتور دستگاه سوخته است و دلیل کار نکردن جاروبرقی سوختن موتور آن است. اما تمام شدن و خراب بودن زغال جاروبرقی موجب خاموش شدن موتور دستگاه شده است.
چنانچه با نشانههای تمام شدن زغال جاروبرقی آشنا باشید و اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید، میتوانید اقدامات درست را به موقع انجام دهید. در ادامه به بررسی علائم تمام شدن زغال جاروبرقی میپردازیم:
- بعد از اینکه از جاروبرقی برای مدتی استفاده کردید، دستگاه دیگر قدرت سابق خود را نخواهد داشت. البته تنها دلیل کم شدن و ضعیف شدن قدرت جاروبرقی همیشه به دلیل خراب بودن زغال و یا تمام شدن زغال نیست. چون دلایل مختلف دیگری نیز میتواند موجب کاهش قدرت این دستگاه شوند. برای مثال، کثیف شدن کلکتور و نیم سوز شدن موتور جاروبرقی نیز از عواملی هستند، که قدرت جارو را کاهش میدهند. تعمیرکاران متخصص جاروبرقی شما را باز میکنند و از سلامت و صحت زغالها اطمینان حاصل میکنند و منشاء مشکل را پیدا میکنند. برخی از افراد سعی میکنند که این کار را خودشان انجام دهند، اما بهتر است که برای پیشگیری از خراب شدن بیشتر جاروبرقی، این کار را به تکنسین حرفهای بسپارید.
- یک رسانا در زمانی که با رساناهای دیگر در تماس است و فاصلهای با آن ندارد، جریان برق را به راحتی عبور میدهد. چنانچه بین دو جسم رسانا فاصله وجود داشته باشد، بعضی از الکترون ها از قسمت فاصله دو جسم راه خود را به صورت جرقه طی خواهند کرد. به همین دلیل وقتی که بین کلکتور و زغال دستگاه فاصلهای به وجود میآید، جرقه تولید میشود. دلیل مهم جرقه زدن در صنعت برق، فاصله افتادن بین جسمهای رسانا است. اگر در حین استفاده از جاروبرقی دستگاه شما جرقه میزند، میتواند یکی از دلایل تمام شدن زغال دستگاه باشد. البته نمیتوان گفت که به صورت خاص این مشکل مربوط به زغال جاروبرقی میشود. امکان دارد در سیم کشیها و مدار الکتریکی نیز نقصی به وجود آمده باشد. قبل از اینکه مشکلات بیشتری برای جاروبرقی شما پیش آید، باید دستگاه خود را به تعمیرکار نشان دهید. تا عیبیابی و بررسی لازم را در مورد میزان زغال جاروبرقی شما انجام دهد. اگر زغال دستگاه تمام شده بود بهتر است آن را عوض کنید.
- اگر زغال موتور جاروبرقی به مرور زمان کوتاه شده باشد، اتصال به صورت یکسان برقرار نمیشود و این منجر میشود، که موتور دستگاه به صورت پیوسته کار کند و قطع و وصل شود. به این قطع و وصل شدن موتور جاروبرقی ریپ زدن موتور میگویند. اگر جاروبرقی شما ریپ زد، باید دستگاه خود را باز کرده و زغالها را مورد بررسی قرار دهید و در صورت مشکل وجود داشتن در زغالها، باید آنها را با زغال جدید جایگزین نمایید.
- یکی از نشانههای تمام شدن زغال جاروبرقی از کار افتادن موتور دستگاه است. برای کار نکردن موتور دستگاه جاروبرقی دلایل مختلف و زیادی وجود دارد. در صورتی که موتور جاروبرقی کار نکند، اولین فکری که به ذهن شما میرسد، احتمالاً سوختن موتور دستگاه است. قبل از اینکه به این فکر بیفتید بهتر است، که زغال جاروبرقیهای خود را مورد بررسی قرار دهید. اگر خودتان مهارت و توانایی کافی در این مورد ندارید بهتر است، که از افراد ماهر کمک بگیرید. امکان دارد که کوتاه شدن زغال جاروبرقی موجب شده باشد، که اتصال با کلکتور به خوبی برقرار نشود و موتور نتواند کار کند. چنانچه ایراد و مشکلی در زغال جاروبرقی مشاهده شد، باید در کمترین زمان ممکن اقدام به عوض کردن آن کنید.
طریقه عوض کردن زغال جاروبرقی
در ادامه مطلب طریقه عوض کردن زغال جاروبرقی به صورت گام به گام، با توضیحات لازم ارائه میگردد. چنانچه دانش کافی در این زمینه ندارید، توصیه میگردد، که از یک متخصص کمک بگیرید، تا این کار به روش اصولی و بدون ایراد انجام شود.
- جاروبرقی را از برق بکشید: قبل از انجام دادن هر اقدامی، باید نکات ایمنی را در نظر بگیرید. پیش از آن که جاروبرقی را باز کنید و سیم کشی و موتور آن را مورد بررسی قرار دهید، برای پیشگیری از برق گرفتگی جاروبرقی خود را از برق بکشید.
- باز کردن جاروبرقی: عوض کردن زغال جاروبرقی را باید با صبر و دقت کافی انجام دهید. بنابراین در زمانی این کار را انجام دهید، که وقت کافی داشته باشید. پیچهای روی جاروبرقی را با استفاده از پیچ گوشتی مناسب باز کنید و قاب را آرام از روی دستگاه بردارید. وقتی این کار را انجام میدهید، باید دقت داشته باشید، که پیچ ها و سیم ها به آن متصل نباشند. در این صورت امکان دارد آنها پاره و یا شکسته شوند. مواظب باشید، که فنر سیم جمع کن در نرود. چنانچه فنر در برود، جا انداختن آن بسیار مشکل و وقت گیر است.
- بیرون آوردن موتور جاروبرقی: در این مرحله باید موتور را از دستگاه جدا کنید. موتور با استفاده از چند پیچ در داخل جاروبرقی سفت گردیده است. با پیچ گوشتی مناسب باید این پیچها را باز کرده و موتور جاروبرقی را بدون عجله و به آرامی بیرون آورید. باید دقت داشته باشید، که امکان دارد سیمهایی به آن متصل شده باشد. اتصالات و سیمها را ابتدا از موتور جدا کنید و سپس موتور را به بیرون بکشید.
- بیرون آوردن زغالها: در این مرحله زغالهای قدیمی و ایراد دار را باید بیرون آورید. قبل از اینکه زغالهای جدید را جایگزین کنید، باید محل زغالها و موتور دستگاه را به خوبی تمیز نمایید. این کار را میتوانید با استفاده از پارچهای تمیز و نرم انجام دهید. وجود داشتن گرد و خاک زیاد موجب میشود، که عملکرد موتور ضعیف شده و کارکرد دستگاه شما مختل گردد.
- جاگذاری زغالهای سالم: زغالهای سالم و جدید را به آرامی و با دقت در محل خود قرار دهید. در این مرحله باید حواستان به فنرها نیز باشد. چنانچه فنرها را به خوبی جا نیاندازید، مجبور میشوید بار دیگر جاروبرقی خود را باز نموده و آن را درست کنید.
- بستن جاروبرقی: وقتی که زغالها را به درستی در محل خودشان قرار دادید، باید بقیه قطعات را نیز با دقت کامل در سرجایشان بگذارید. مراقب باشید، که سیمها کشیده و پاره نشوند. پیچها را به صورت سفت ببندید. اگر پیچ جاروبرقی شل بماند، در کارکرد دستگاه مشکل پیش خواهد آمد.
قیمت زغال جاروبرقی
قیمت زغال جاروبرقی به برند دستگاه شما بستگی دارد. زغال برخی از جاروبرقیها قیمت بالاتری نسبت به دیگر جاروبرقیها دارند. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، کیفیت زغال است. چون این قطعه در جاروبرقیهای شما یکی از قطعات مهم محسوب میگردد و عملکرد موتور جاروبرقی ارتباط مستقیمی با آن دارد. اگر زغالی که تهیه میکنید، از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، در مدت زمان کمی دچار خوردگی و کوتاهی میشود و شما مجبور خواهید بود دوباره به عوض کردن آن اقدام کنید.
سخن تکمیلی
همانطور که گفته شد، نشانههای تمام شدن زغال جاروبرقی که در این مطلب به بررسی آنها پرداخته شد، میتوانند منشاء دیگری به جز تمام شدن زغال دستگاه جاروبرقی داشته باشند. برای نمونه کار نکردن موتور جاروبرقی حتماً به معنای تمام شدن زغال این دستگاه نخواهد بود، اما میتواند یکی از علامتهای تمام شدن زغال جاروبرقی باشد. باید توجه کافی داشته باشید، که در صورت نداشتن دانش کافی در مورد ساختار جاروبرقی، در صورت مواجه شدن با هر کدام از علائم تمام شدن و آسیب دیدن زغال جاروبرقی، باید از متخصصین در این زمینه کمک بگیرید و دست به اقدامات اشتباه نزنید.

طریقه عوض کردن زغال جاروبرقی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
آموزش تعویض زغال جاروبرقی