دیجیتال

آموزش نصب کارت گرافیک روی مادربورد

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

به طور کلی دستگاه کامپیوتر از قطعات سخت افزاری تشکیل شده است و برای نصب هر کدام از این سخت افزار ها، نیاز به دانش و مهارت خاصی است برای این منظور باید نصب کارت گرافیک روی مادربورد را بیاموزید.

آموزش قرار دادن کارت گرافیک در کیس

کارت های گرافیک تنوع زیادی دارند، برای مثال: یک نوع کارت گرافیک داریم به نام کارت گرافیک مجتمع، که این قطعه را بر روی CPU نصب می نمایند و با بهره مندی از آن می توانید کار های کامپیوتری مانند: وبگردی، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و …. را به خوبی انجام بدهید. اما این کارت گرافیک برای نصب بازی های کامپیوتری و یا انجام کار های گرافیکی مناسب نیست، برای اینگونه برنامه ها باید از یک قطعه کارت گرافیک جدا استفاده کنید که بر روی مادربرد نصب می شود.

حالا الان می پرسید که مادربرد چه ویژگی هایی دارد؟ پاسخ این سوال را در همین مقاله می گیرید. مادر برد کامپیوتر شکاف های زیادی دارد که هر کدام از آنها برای قطعات خاص خودشان تخصص یافته اند، وظیفه کارت گرافیک پردازش اطلاعات است و از قطعاتی می باشد که بر روی قطعه مادربرد در سیستم نصب می گردد؛ اما نصب کارت گرافیک به مهارت خاصی نیاز دارد تا شما را به هدف تان برساند.

آموزش روش های نصب کارت گرافیک در لپ تاپ

درسته که سیستم کامپیوتر با لپ تاپ تفاوت ظاهری دارند، ولی قطعات تشکیل دهنده آن ها یکی می باشد. پردازنده، مادربرد، کارت شبکه، کارت گرافیک، هارد دیسک و…. در هر دو ی آن ها یکسان است. البته قطعات لپ تاپ نسبت به کامپیوتر اجزای کوچک تری دارند.

بنابراین کارت گرافیک در دستگاه های لپ تاپ بر اساس مدل دستگاه و برند آن می تواند در بخش های مختلف لپ تاپ قرار گیرد. ولی به طور کلی، قطعه کارت گرافیک باید بر روی مادربرد حتما نصب گردد.

نصب کارت گرافیک روی مادربورد

آموزش مرحله به مرحله نصب قطعه کارت گرافیک بر روی مادربرد

۱-دفترچه راهنمای رایانه خود را باز کنید:
اکثر کامپیوترها دفترچه راهنمایی دارند که اصول استفاده از آن، در داخل دفترچه به طور کامل شرح داده شده است. البته بعضی دیگر از آن ها، دارای نرم افزاری به اسم User Guide و یا User Manual می باشند که می توانید آن ها را روی ویندوز سیستم بیابید. بعد از این مراحل به دنبال قسمتی به نام expansion بروید و اطمینان داشته باشید که مادربرد رایانه شما اسلاتی خالی برای نصب نمودن قطعه کارت گرافیک جدید دارد یا نه، چون مادربرد هایی که برای استفاده در کار های ساده و معمولی کامپیوتری ساخته شده اند، شکافی برای نصب کارت گرافیک جدید را ندارند.

اگر مادربرد سیستم شما امکان نصب نمودن یک کارت گرافیک جدید را نیز داشت ادامه روند را پیش می بریم.
۲-سپس رایانه را باز کنید:
در این قسمت باید کامپیوتر خود را روشن کنید و تمام اجزایی را که به پشت مادربرد متصل هستند را جدا کنید، و آن وقت دکمه مربوط به برق را بفشارید و برای چند ثانیه نگه دارید تا همه شارژ ایستا در سیستم حذف شود. اما امروزه در کامپیوتر های جدید یک دکمه آزاد در یک سمت کیس را دارا می باشند‌، و کامپیوتر های قدیمی در پشت کیس پیچ دارند.
۳-سعی کنید مادربرد را چک کنید:
در این مرحله ابتدا مادربرد را وارسی کنید، مادربرد در واقع یک برد بزرگ به رنگ سبز می باشد که در وسط کیس قرار گرفته است و قطعات اصلی کیس به آن متصل است. سپس، به دنبال کارت گرافیک در آن باشید، کارت گرافیک در نزدیکی بخشی است که کابل مربوط به نمایشگر دستگاه به مادربرد وصل می گردد و دارای یک نقطه آغازی است برای یافتن یک شکاف برای توسعه کارت گرافیک.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اسپلیتر چیست و روش کار آن چگونه است؟ | راهنمای نصب درست اسپلیتر

به شکاف هایی که روی مادربرد قرار دارند و خالی هستند نگاه کنید،شکافی که کوتاه است و قرمز رنگ یا سبز رنگ است، شکاف مربوط به کارت گرافیک می باشد. به طور معمول این اسلات ها، کوتاه تر از اسلات های دیگر هستند. که مختص کارت های شبکه و یا کارت صدا هستند. هنگامی که این قسمت از مادربرد خالی بود، می توانید یک عدد کارت گرافیک اضافی در آن قرار دهید.

کارت گرافیک چگونه نصب می شود

زمانی که کارت گرافیک جدیدی را خریداری کرده اید با توجه به دستورالعمل های آن، به روش درست آن را در قسمت های اسلات خالی مادربرد قرار دهید. پس از قرار گیری درست کارت گرافیک در اسلات، اطمینان داشته باشید. آن وقت درب کیس را به خوبی ببندید، و کابل مربوط به برق را به کیس رایانه وصل کنید، در این مرحله کابل نمایشگر را به خروجی مخصوص کارت گرافیکی که نصب کردید وصل کنید، سپس موس و همچنین کیبورد را به کیس  وصل و در نتیجه رایانه را روشن کنید. در این حال شما موفق به نصب کارت گرافیک شده اید.

آموزش تشخیص نوع کارت گرافیک

برای اینکه بدانید کارت گرافیک کامپیوتر شما از چه نوعی است می توانید از چند روش زیر استفاده کنید.

نصب کارت گرافیک روی مادربورد

۱-شناسایی کارت گرافیک از اطلاعات نوشته شده بر روی گرافیک

اولین راه تشخیص دادن نوع کارت گرافیک این می باشد که، اطلاعات ذکر شده بر روی خود گرافیک را بخوانید. می توانید با نگاه کردن کارت گرافیک جدید و یا باز نمودن اجزای کیس و نگاه کردن به این قطعه قرار گرفته در آن، نوع و مدل کارت گرافیک را شناسایی کنید.

۲-تشخیص کارت گرافیک با کمک  Device Manager

این مرحله یکی از راحت ترین مرحله ها است، شما می توانید با استفاده از بخش دیوایس منیجر کامپیوتر، نوع کارت گرافیک خود را تشخیص دهید‌. برای پیدا کردن این بخش در سیستم روی گزینه مربوط به My Computer  راست کلیک نمایید و گزینه Device Manager را برگزینید.
همچنین در بخش Display adapter هم می توانید نوع و مدل کارت گرافیک را شناسایی کنید.

۳-شناسایی کارت گرافیک با باز کردن صفحه ی Command prompted

از طریق این صفحه می توانید کارت گرافیک سیستم خود را شناسایی کنید، با زدن کلید های Windows +R، پنجره ای به نام Run در صفحه باز می شود و جمله Cmd را در آن بخش وارد می نمایید و سپس Enter و یا Ok را بزنید، بعد از این مراحل، صفحه ای سیاه رنگ باز می شود که باید متن زیر را در آن بخش وارد نمایید:
wmic path win32_videocontroller get name

۴-شناسایی کارت گرافیک با استفاده از System information

راه حل دیگری هم برای شناسایی کارت گرافیک وجود دارد و آن این است که، در ویندوز متن  System information را تایپ کنید تا یک پنجره جدید در صفحه شما، برایتان باز شود، سپس از راه Components، گزینه ی Display را انتخاب کنید. و در بخش name، قادر هستید تمامی اطلاعات مربوط به کارت گرافیک خود را مشاهده نمایید.

۵-شناسایی کارت گرافیک با کمک نرم افزار

این مرحله، مرحله آخر برای شناسایی کارت گرافیک است، در این مرحله می توانید نرم افزار های زیر را بر روی رایانه خود نصب نمایید و از طریق آن ها، اطلاعات مربوط به کارت گرافیک سیستم را به دست بیاورید.

  • نرم افزار شناسایی کارت گرافیک Nvidia Control Panel
  • نرم افزار شناسایی کارت گرافیک dxdiag
  • نرم افزار شناسایی کارت گرافیک IObit Driver Booster
  • نرم افزار شناسایی کارت گرافیک  GPU_Z
  • نرم افزار شناسایی کارت گرافیک AMD Crystal Control Panel
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش تعویض چیپست کارتریج دستگاه کپی | چه زمانی چیپست کارتریج باید تعویض شود؟

با بهره مندی از نرم افزار های بالا علاوه بر این که می توانید کارت گرافیک سیستم خود را تشخیص دهید، می توانید آن ها را هم به روز رسانی کنید.
اشکالاتی که در کامپیوتر ها و لپ تاپ ها پدیدار می شود، علل های سخت افزاری و نرم افزاری متعددی دارد، برای رفع این گونه اشکالات اگر شما دانش کافی ندارید، می توانید از کارشناسان مجموعه ما کمک بگیرید تا مشکل سیستم شما را رفع کنند، مشکلاتی مانند، عوض کردن قطعه های سخت افزاری، کم کردن صدای فن لپ تاپ، عدم روشن شدن رایانه و لپ تاپ، نصب نمودن ویندوز، شارژ نکردن باتری لپ تاپ و …. به راحتی با کمک کارشناسان مجموعه ایبک امداد قابل تعمیر است و می توانید برای این منظور از مجموعه ما کمک بگیرید.

انواع مدل های کارت گرافیک کامپیوتر

کارت گرافیک هم انواع گوناگونی را دارد که در این بخش از مقاله به چند نوع آن ها می پردازیم:

کارت گرافیک یکپارچه یا integrated

در مادربرد، کارت گرافیک یکپارچه ای قرار داده شده است که در لپ تاپ ها و رایانه های استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل از کارت گرافیک ها Add-in نمی باشند و آپگرید این مدل ها سخت می باشد و همچنین قیمت آن ها به نسبت دیگر مدل ها پایین است. کاربرد گرافیک یکپارچه در رایانه ها و سیستم هایی می باشد که کار های معمولی مثل وبگردی و تماشای فیلم با آن ها انجام می دهند.

این مدل از کارت گرافیک مزیت هایی دارد که در موارد زیر به آن ها اشاره کرده ایم:

  • کاهش در مصرف برق
  • نیاز به هزینه جداگانه ندارد
  • سایز کوچک آن
  • عدم نیاز به کولینگ اضافی
  • گرمای کم تری تولید می کند

اما در کنار مزایا معایبی هم دارد:

  • قابل جدا شدن و آپگرید نیست.
  • برای انجام کار های گرافیکی  سنگین و بازی های سنگین نا مناسب است.
  • محدودیت در کاربرد.

کارت گرافیک های AMD و Intel از مدل های یکپارچه می باشند.

کارت گرافیک نوع Low Profile

کارت گرافیک ها اندازه و ابعاد های مختلفی دارند.اگر شما کارت های گرافیک باریک و با کارایی بالا مد نظرتان است باید انواع طراحی های بلند و همچنین کشیده را برای این کار انتخاب نمایید،کارت گرافیک های Low Profile در اندازه های متوسط ساخته شده اند و نسبت به کارت گرافیک های ATX نازک تر هستند و این نوع در فضا های بسته و همچنین کوچک تر کاربردی تر می باشند. همچنین در بیشتر سیستم های HTPC از این مدل از کارت گرافیک ها استفاده می کنند.

کدام کارت گرافیک ها بهتر از همه هستند

کارت گرافیک های مخصوص بازی و کار های گرافیکی:

  • کارت گرافیک مدل Intel Iris Plus
  • کارت گرافیک مدل Ndivia GeForce GTX 10-series
  • کارت گرافیک مدل AMD RX 400-series

کارت گرافیک های مخصوص ایستگاه کاری:

  • کارت گرافیک مدل Ndivia Quadro
  • کارت گرافیک مدل Intel HD Graphice

کارت گرافیک های مخصوص در استفاده روزمره:

  • کارت گرافیک مدل Intel Iris Plus 640
  • کارت گرافیک مدل Intel HD Graphice

کارت گرافیک های مخصوص گیم و با بودجه کم:

  • کارت گرافیک مدل Ndivia GeForce GTX 10-series
تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نصب کارت گرافیک روی مادربورد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله مرحله های نصب کارت گرافیک روی مادربورد را برای شما شرح داده ایم.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا