تعمیرات سرمایش گرمایش

نحوه نصب و راه اندازی داکت اسپلیت | راهنمای نصب داکت اسپلیت

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از متداول ترین سیستم های تهویه مطبوع داکت اسپلیت می باشد و استفاده از این وسیله در ادارات، فروشگاه ها و منازل بسیار رایج می باشد. این سیستم با بازدهی و راندمان بالا اگر بخوبی نصب نشود، در عملکرد خود دچار مشکلات زیادی خواهد شد به همین علت در این مقاله از ایبک امداد به نحوه نصب و راه اندازی داکت اسپلیت می پردازیم:

داکت‌ اسپلیت چیست؟

نوعی سیستم تهویه مطبوع است که به راحتی هوای محیط شما را گرم یا خنک می کند.

  • این وسیله به نام کانال تقسیم هم شناخته شده است. داکت اسپلیت را در فصول سرد و گرم سال می توانید استفاده کنید. از این وسیله در املاک بزرگ و منازل مسکونی که نیاز دارند، چند اتاق را همزمان با هم خنک یا گرم کنند استفاده می‌شود. این سیستم قابلیت تولید گرما و سرما را دارا می باشد. می توان داکت اسپلیت را در سقف های کاذب نصب کرد به همین دلیل این وسیله از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
  • داکت اسپلیت در ساختمان ها با کاربری متفاوت بسیار رایج شده است. داکت اسپلیت مانند اسپلیت و کولر گازی کار می کند، با این فرق که به جای اواپراتور با پنل سطحی بر روی دیوار نصب خواهد شد و دارای یونیت داخلی و توکار می باشد، که فقط از آن یک دریچه در داخل اتاق قابل مشاهده و مشخص است.
  • داکت اسپلیت ساختار خیلی پیچیده ای ندارد و از دو قسمت هواساز و کندانسور تشکیل شده است. تهویه مطبوع داخل واحد توسط داکت اسپلیت انجام می شود. داخل آن دینام، پروانه، گاهی اواپراتور و سینی تخلیه وجود دارد. کولر گازی وظیفه دارد قسمت تامین تولید باد، باد سرد یا گرم و رطوبت زدایی هوا و غیره را انجام دهد. قسمت بیرونی داکت، کندانسور می باشد که از فن، دینام، موتور و سایر تجهیزات تشکیل شده است و قسمت اصلی تنظیم دما بر عهده کمپرسور می باشد. این قطعات باعث می شوند کمپرسور گاز مبرد را به داخل کولر گازی انتقال دهد.

داکت اسپلیت

نحوه عملکرد داکت اسپلیت

در این قسمت به عملکرد این دستگاه می پردازیم:

  • عملکرد خنک کننده داکت اسپلیت به این شکل می‌باشد که به واسطه لوله های مسی در قسمت خنک کننده کندانسور به سمت شیر انبساط ارسال می شود. سپس جهت جذب گرمای محیط خانه آماده و به دستگاه تهویه مطبوع نیز انتقال پیدا می کند. در تهویه مطبوع گرمای هوا به واسطه گاز مبرد صورت گرفته و محیط را خنک می کند. هوای خنک به واسطه فناوری داخل یونیت به کانال هایی که در مسیر هوا می باشند منتقل می شود. این کانال‌ها وظیفه دارند هوای خنک را از طریق دریچه ها به فضای اتاق ارسال کنند.
  • کارکرد خنک کننده داکت اسپلیت دقیقاً مانند کولر گازی یا اسپلیت می باشد. ولی گرمایش آن بصورت دیگری انجام خواهد شد به این شکل که گاز مبرد در کندانسور گرم شده و مانند مرحله قبلی بواسطه لوله مسی به داخل یونیت و کویل های آن ارسال می‌شود و هوای وارد شده به داخل یونیت های داخلی محیط اتاق را بخوبی گرم می کند. هوای پردازش شده، دمای آن بیشتر شده از طریق کانال فن و کولر به داخل اتاق برمی گردد.
  • روش دیگر عملکرد داکت اسپلیت دقیقا مثل کویل آب گرم می باشد به این شکل که آب گرم پکیج و موتورخانه وارد یونیت شده و هوای یونیت با تماس با کویل گرم موجب زیاد شدن دما شده و سپس وارد محیط شما می شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  مراحل ساخت و نصب کانال کولر

محل مناسب نصب داکت اسپلیت

داکت اسپلیت شامل یونیت داخلی یا هواساز، دریچه های اصلی به همراه یونیت خارجی، لوله های مسی، کانال ها می باشد. یونیت داخلی دریچه های اصلی کانال ها داکت اسپلیت همه درون سقف کاذب در داخل ساختمان جایگذاری و نصب می شوند. مهمترین موضوع انتخاب محل مناسب نصب یونیت خارجی این وسیله می باشد.

یونیت خارجی داکت اسپلیت حتماً باید در محل مناسب و صحیح نصب شود تا بتواند به درستی کار کرده و سالم بماند. جهت اطمینان است عملکرد خوب داکت اسپلیت بهتر است عوامل مهمی را به عنوان بهترین محل نصب مناسب یونیت خارجی در نظر بگیرید.

نصب یونیت خارجی در سایه

نباید قسمت خارجی داکت اسپلیت را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید. چون آفتاب مستقیم موجب گرم شدن بیش از حد موتور شده و طول عمر و عملکرد دستگاه را کاهش می دهد. محل نصب یونیت خارجی باید خنک باشد. محل مناسب نصب هر چه خنک تر باشد واحد بیرونی موثر و ایمن تر در تمام فصول کار خواهد کرد.

تهویه هوای مناسب

یونیت خارجی اسپلیت به فضای کافی جهت تهویه برای فیلتر گرما و آلودگی هوا احتیاج دارد. توجه داشته باشید هرگونه پوشش گیاهی، اشیا، گیاه، زباله های نزدیک به قسمت بیرونی می تواند بر عملکرد دستگاه تاثیر بسیار منفی بگذارد. به همین علت محل مناسب یونیت خارجی داکت اسپلیت را باید دقیقاً در فضای بیرون از ساختمان ها یا بر روی پشت بام انتخاب کنید تا تهویه هوا در آن بدرستی انجام شود.

نصب مناسب و دور از رطوبت

قسمت بیرونی داکت اسپلیت حتماً باید از رطوبت و آسیب در اثر خوردگی در امان بماند. بهتر است محل نصب داکت اسپلیت از خطرات بدور باشد تا شاهد خراب شدن دستگاه و تعمیر زود هنگام آن نباشید.

سر و صدای یونیت خارجی در زمان انتخاب مناسب محل نصب در نظر بگیرید

عملکرد یونیت خارجی داکت اسپلیت با تولید صدا همراه می باشد. توصیه می شود در زمان انتخاب مناسب محل نصب این دستگاه آنرا در نزدیکی اتاق خواب همسایه یا خودتان قرار ندهید تا باعث ایجاد مزاحمت و مشکل برایتان نشود.

آموزش نحوه نصب داکت اسپلیت

نصب داکت اسپلیت نسبت به کولر گازی دو تیکه مقداری ‌پیچیده‌ تر است. برای نصب دستگاه مراحل زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا باید محل مناسبی برای نصب یونیت داخلی در ساختمان انتخاب کنید. اغلب آنرا در سقف کاذب ساختمان در نظر می گیرند. باید یونیت داخلی را در آنجا نصب کنید.
  2. در این مرحله باید محل دریچه های خروجی دستگاه را بخوبی در داخل ساختمان علامت بگذارید. مثلاً باید یک دریچه در هر اتاق خواب دو دریچه در سقف پذیرایی و در آخر یک دریچه در آشپزخانه خود در نظر بگیرید. مسیر کانال کشی را باید بر اساس محل قرارگیری دریچه ها طراحی کنید. از یونیت داخلی تا محل دریچه ها را کانال کشی کنید.
  3. در انتهای کار یونیت خارجی را در محل مد نظر خود نصب کرده و لوله کشی مسی دستگاه اسپلیت را انجام دهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت آب دادن شوفاژ و رفع نشتی رادیاتور | تست نشتی شوفاژ

نصب یونیت داخلی داکت اسپلیت

یونیت داخلی در مکانی مانند بالای سقف کاذب نصب می شود. البته محل نصب با توجه به مدل های آن متفاوت می باشد. چنانچه یونیت داخلی شما زمینی باشد، می‌توانید آنرا بر روی کف نصب کنید. ولی اگر یونیت داخلی از نوع سقفی باشد، حتماً باید آنرا در بالای سقف کاذب بصورت آویزان ثابت کرده و نصب کنید.

بعد از ثابت نگه داشتن یونیت داخلی دستگاه در این مرحله اتصال کابل برق این دستگاه را انجام دهید. برای این کار یک کابل چهار رشته ای جهت اتصال برق یونیت لازم می باشد. کابل برقی یونیت باید به داخل تابلوی برق ساختمان متصل شود. در این مرحله لوله های مسیر رفت و برگشت باید به یونیت داخلی بسته شوند. سپس حتماً لوله کشی لوله های مسی را به وسیله جوشکاری اجرا کنید. دقت داشته باشید، در مرحله جوشکاری به شما آسیب وارد نشود. جوشکاری باید به مقدار گرمای لوله مسی جهت اتصال لحیم توجه داشته باشید.

نصب یونیت خارجی داکت اسپلیت

یونیت خارجی باید در بالای پشت بام نصب شود. ولی گاهی اوقات می توانید یونیت خارجی را درست بالاتر از دیوار و بر روی پایه قرار دهید.

  1. وقتی یونیت خارجی را در محل خود ثابت کردید، باید لوله های مسی، رفت و برگشت گاز مبرد کولر را در محل خود روی یونیت متصل کنید.
  2. بهتر است از فیتینگ و آچار مناسب کمک بگیرید، تا بتوانید اتصال لوله مسی را بخوبی انجام داده تا نشتی نداشته باشد.
  3. در این مرحله کابل کشی برق یونیت خارجی را باید انجام دهید. کابل فرمان و سیم کشی داکت اسپلیت را از یونیت داخلی بگیرید به واسطه سه رشته سیم که در درون جعبه برق می باشد، باید به یونیت خارجی وصل کنید.
  4. بعد از تمام شدن سیم کشی یونیت خارجی باید وکیوم کمپرسور دستگاه را انجام داده و اگر نیاز بود گاز دستگاه را شارژ کنید. مقدار نیاز گاز شارژ دستگاه روی برچسب اسپلیت درج شده است.

نکات مهم نصب داکت اسپلیت

هنگام نصب و راه اندازی داکت اسپلیت بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

  • بعد از اتمام مراحل نصب داکت اسپلیت حتماً باید میزان دما، امپراژ و فشار گاز در دستگاه را چک کنید.
  • قبل از پوشاندن لوله های مسی با عایق از محل صحیح اتصال آنها باید بخوبی اطمینان پیدا کنید.
  • طول لوله های مسی بین پنل داخلی و یونیت خارجی حداکثر باید بین ۱۰ تا ۳۰ متر باشد.
  • نصب داکت اسپلیت در حمام، سرویس بهداشتی، اتاق خواب،  اتاق نشیمن غیر اصولی می باشد. به همین علت یونیت های داخلی را در سقف کاذب نصب می کنند.
  • هنگام طراحی کانال کشی اسپلیت حتماً باید مسیر کانال کشی، محل قرار گرفتن کانال، ابعاد دریچه مکش و ابعاد کانال ها را مدنظر داشته باشید تا عملکرد دستگاه مختل نشود.

داکت اسپلیت

سخن پایانی

در این مقاله شما را با یکی از بهترین سیستم های تهویه مطبوع در انواع ساختمان ها یعنی داکت اسپلیت، همچنین نحوه نصب آن آشنا کردیم. توجه داشته باشید بهتر است برای نصب دستگاه اسپلیت حتماً از تکنسین متخصص کمک گرفته تا دستگاه را برای شما نصب کند. چنانچه سوالی در این زمینه داشتید می توانید در قسمت پشتیبانی مطرح کنید تا کارشناسان ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نحوه نصب و راه اندازی داکت اسپلیت

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

داکت‌ اسپلیت چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا