تعمیرات کولر آبی

شناخت انواع مختلف پوشال کولر آبی

معرفی انواع مختلف پوشال کولر آبی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

کولرهای آبی با ظرفیت های مختلف یکی از کاربردی ترین وسایل سرمایشی مورد استفاده در نقاط مختلف کشور هستند. اساس کار کولر های آبی بسیار ساده و بر پایه سیستم تبخیر است و تفاوت چندانی میان عمل آن ها وجود ندارد. در این وسایل سرمایشی پوشال کولر آبی نقش رابط تبخیر را ایفا می کند و در حقیقت می توان گفت پوشال یکی از اصلی ترین اجزای کولر و موثر در تولید دمای خنک است.

در حال حاضر پوشال کولر آبی در انواع مختلف چوبی یا معمولی، سلولزی و پلاستیکی تولید و به بازار عرضه می شوند که با توجه به ویژگی هایی که دارند، کاربرد آن ها با مزیت ها و معایبی همراه است. در متن پیش رو این موضوع با دقت بالایی مورد بررسی قرار می گیرد که مطالعه آن برای خوانندگان سودمند واقع خواهد شد.

پوشال کولر آبی

در حالت معمول پوشال کولر آبی رشته هایی چوبی و با درازای متنوع است که از چوب خام و به وسیله ماشین های پوشال سازی ساخته می شود. رشته های تولید شده ساختاری مشابه فیبر داشته و در نتیجه نسبت به آب و هوا نفوذ پذیر هستند که همین امر باعث می شود که بتوانند به خوبی نقش عملکردی خود را ایفا کنند.

همان گونه که آشکار است سازوکار عمل کولر آبی بسیار ساده می باشد و در آن؛ آب به وسیله پمپ به سمت بالا پمپاژ شده و سپس روی پوشال ها می ریزد، پوشال های به کار رفته در کولر با توجه به خاصیت نفوذ پذیری که دارند، مرطوب می شوند و از سمت دیگر با نفوذ هوا و انجام عمل تبخیر که فرآیندی گرماگیر است، هوای خنک تولید شده که در نهایت به کمک دیگر اجزا و از طریق کانال به محیط مورد نظر وارد می شود. اینجا است که نقش تاثیر گذار پوشال کولر آّبی به عنوان رابط تبخیر در عملکرد بهینه کولر آبی آشکار می گردد.

پوشال کولر آبی از نوع چوبی یا معمولی

پوشال های چوبی رایج ترین و معمول ترین نوع پوشال کولر آبی هستند که از رشته های چوب خام ساخته می شوند. از جمله ویژگی های این نوع از پوشال می توان به توان بالای جذب آب توسط آن اشاره کرد، ضمن آنکه به سختی نیز آب و رطوبت جذب شده را پس می زند.

این نوع از پوشال همچنین می تواند در محیط بسته و یا حتی در حضور باد به خوبی وظیفه خود را انجام دهد و آب مورد نیاز را جهت تولید هوای سرد جذب کند.

رشته های مورد استفاده در پوشال های چوبی (معمولی) در حالت کلی دارای ضخامتی به اندازه یک تا دو میلی متر هستند که در طول های مختلف تولید و به صورت در هم پیچیده و نامنظم داخل یک توری ظریف قرار می گیرند. عدم وجود نظم در چینش رشته های پوشال چوبی باعث می شود که آبی که بر روی آن ها می ریزد به سرعت سرازیر نشود و فرآیند جذب آب به شکل کامل تری انجام پذیرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  با کولرهای آبی سلولزی آشنا شوید | مزایای پدهای سلولزی چیست

در مورد چوب مورد استفاده برای ساخت این نوع از پوشال کولر آبی باید اشاره کرد که در تهیه آن ها از چوب درخت بید یا سپیدار بهره می گیرند، چرا که دارای ویژگی هایی نظیر بالاتر بودن میزان ظرفیت جذب آب نسبت به سایر چوب درختان، وزن پایین تر و نیز حمل و نقل راحت تر می باشد.

پوشال کولر آبی چوبی

مزیت های به کارگیری پوشال معمولی یا چوبی

از جمله مزایای استفاده از نوع چوبی پوشال کولر آبی و دلایل محبوبیت آن می توان به موارد نام برده در زیر اشاره کرد:

  • این پوشال ها از جنس چوب هستند و تولید آن ها با محدودیت جدی همراه نیست. در نتیجه در دسترس هستند و می توان به سادگی آن ها را تهیه کرد.
  • ساختمان چوبی و ساختار متخلخل موجب می شود که وزن پوشال پایین باشد و بتوان به راحتی آن را حمل و نقل کرد.
  • مقدار انتقال دما در این نوع از پوشال بالا است.
  • از نظر اقتصادی استفاده از این نوع پوشال بسیار مقرون به صرفه است.

کاستی های به کارگیری پوشال معمولی یا چوبی

با آنکه استفاده از این نوع پوشال کولر آبی دارای ویژگی ها و مزیت های خاص به خود می باشد، اما کاربرد آن با کاستی هایی نیز همراه می باشد که در زیر به آن ها اشاره می شود:

  • انباشت آلودگی در این پوشال ها موجب ایجاد بوی ناخوشایند می شود.
  • رطوبت موجود در پوشال در طولانی مدت و یا در صورت عدم استفاده به محیطی برای رشد قارچ و باکتری تبدیل می شود که در نهایت ممکن است منجر به وجود مشکلاتی تفسی شود.
  • پس از گذشت مدت زمانی مشخص ممکن است ساختار پوشال با تغییر مواجه شود که در نتیجه عملکرد کولر را نیز زیر اثر قرار می دهد.
  • جنس چوبی پوشال باعث می شود که پس از مدتی دچار پوسیدگی شود و در نتیجه باید نسبت به تعویض آن اقدام کرد.
  • تمیز کردن آلودگی و گرد و خاک جمع شده در این نوع از پوشال ساده نیست.
  • هدر رفت آب در صورت استفاده از این نوع پوشال زیاد است که منجر به بالا رفتن هزینه های مربوط به قبض آب می شود.

پد سلولزی یا پوشال کولر آبی از نوع سلولزی

پد سلولزی نوع دیگری از پوشال کولر آبی است که همان طور از نامش پیداست از مواد سلولزی ساخته می شود. از نظر ظاهری پد سلولزی شباهت بسیاری به لانه زنبور دارد و به همین دلیل به آن پد خنک کننده لانه زنبوری نیز گفته می شود.

پوشال یا پد سلولزی نسبت به پوشال چوبی دارای قدمت کمتری است و مدت کوتاهی است که تولید و روانه بازار مصرف شده است اما باید اشاره کرد که در همین مدت اندک هم توانسته است میزان توجه بالایی را به خود جلب کند. همچنین این نوع از پوشال دارای توانایی بیشتری در جذب آب است و به همین دلیل است که در مناطق گرم طرفداران بیشتری را به خود اختصاص می دهد.

همان گونه که اشاره شد پد سلولزی ساختاری یکنواخت (غیر رشته ای) دارد که باعث می شود سطح تماس آب و هوا برای انجام فرآیند تبخیر و تولید سرما بیشتر باشد و در نتیجه نرخ تولید هوای خنک و انتقال دما نیز در آن بالاتر باشد و در نتیجه راندمان کار کولر آبی افزایش یابد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل لگد زدن موتور کولر آبی چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟

پوشال کولر آبی سلولزی

مزایای به کارگیری پد سلولزی

استفاده از پد های سلولزی با توجه به ساختار و جنسی که دارند با مزیت هایی همراه است که در ادامه به آنها اشاره می شود:

  • این نوع از پوشال کولر آبی را تا پنج سال می توان مورد استفاده قرار داد. این نوع از پوشال را می توان به سادگی شست و مجدد آن را استفاده نمود.
  • میزان انتقال دما در این پد ها و همچنین نرخ خنک سازی آن ها بالاتر است که در نهایت راندمان کاری کولر آبی را نیز افزایش می دهد و همچنین باعث صرفه جویی در مصرف برق می شود.
  • تراکم بالا باعث می شود که پد سلولزی بتواند میزان آب بیشتری را به خود جذب کند و در نتیجه کارایی کولر را بهبود بخشد.
  • این پد ها به دلیل دارا بودن ساختار یکپارچه با مشکلاتی هم چون تغییر شکل، از هم پاشیدگی و افتادگی مواجه نخواهند شد.
  • این نوع از پوشال دارای خاصیت ضد قارچ است و اجازه رشد قارچ و باکتری را نمی دهد، در نتیجه هوایی سالم تر را در اختیار افراد استفاده کننده از کولر قرار می دهد.
  • این پد ها قابل تجزیه هستند و می توان گفت از نظر زیست محیطی خطری ایجاد نمی کنند.
  • تعویض پد سلولزی ساده است و می توان آن را به راحتی از کولر خارج و پوشال (پد) جدید را جایگزین نمود.

کاستی های به کارگیری پد سلولزی

از جمله کاستی های استفاده از این نوع پوشال کولر آبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده ناصحیح و عدم توجه به شستشوی به موقع پد سلولزی ممکن است منجر به ایجاد بوی نامطلوب شود.
  • قیمت پد سلولزی بالا است و می توان گفت زمانی که در ابعاد صنعتی مورد استفاده قرار گیرد، هزینه آن توجیه اقصادی دارد ولی هزینه آن برای مصارف خانگی توجیه پذیر نیست.

پوشال کولر آبی از نوع پلاستیکی

پوشال های پلاستیکی نوع دیگری از پوشال کولر آبی هستند که به تازگی تولید و روانه بازار شده اند، با این وجود طرفداران اندکی دارند که می توان دلیل آن را به جذب پایین آب و ماندگاری پایین آن نسبت داد.

شاید بتوان گفت قیمت پایین توجیهی برای خرید این نوع از پوشال است اما استفاده از آن برای مناطق مختلف به ویژه مناطق خشک توصیه نمی شود.

پوشال کولر آبی 2

جدای از انتخاب و خرید پوشال کولر آبی با توجه به میزان بودجه اختصاصی برای آن و همچنین برتری ها و کاستی های هر یک از انواع پوشال باید توجه داشت که تعویض پوشال و همچنین سرویس کولر آبی از مهم ترین موارد نگهداری و حفظ کارایی بهینه کولر آّبی است.

در صورت استفاده از پوشال های چوبی می توان سالانه و پیش از راه اندازی کولر نسبت به تعویض آن اقدام کرد و در صورت استفاده از پد سلولزی نیز بایستی سالانه اقدام به تمیز کردن و رسوب زدایی آن نمود و هر چند سال یکبار آن را با پد جدید جایگزین کرد تا بتوان به شکلی بهینه تر از کارایی آن در کولر آبی بهره گرفت.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

شناخت انواع مختلف پوشال کولر آبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

شناخت انواع مختلف پوشال کولر آبی

امتیاز کاربر: ۲.۷ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا