پزشکی

دلایل ریزش موی کودک چیست و چگونه درمان می شود؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

ریزش موی کودک مورد مهمی بوده و معمولاً باعث نگرانی والدین می شود. شاید مردم تصور کنند که ریزش مو برای سنین بعد از ۳۰ سالگی بوده و کودکان دچار آن نمی‌شوند، ولی این ذهنیت اشتباه است. طبق تحقیقاتی که انجام شده است کودکان می توانند به دلایل مختلفی دچار ریزش مو شوند.

چرا کودکان زیر یک سال دچار ریزش مو می شوند؟

کودکانی که زیر یک سال دارند معمولاً موهای آنها می ریزد و نباید والدین نگران این موضوع باشند، زیرا کاملاً طبیعی بوده و به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می افتد. قبل از اینکه کودک متولد شود هورمون های بدن او بالا است زیرا تغذیه کودک از بدن مادر انجام شده و همین موضوع هم باعث بالا رفتن سطح هورمون بدن کودک می شود، به همین دلیل در هنگام تولد بعضی از کودکان دارای موهای زیادی هستند ولی بعد از تولد، منبع هورمون که بدن مادر است قطع شده و غده هایی که در داخل بدن کودک هستند هورمون ها را تولید خواهد کرد و این باعث پایین آمدن سطح هورمون می شود. در این هنگام است که موهای نوزاد شما وارد فاز استراحت می شود به همین دلیل کودکانی که کمتر از یکسال دارند دچار ریزش مو خواهند شد و اصلاً جای نگرانی نیست.

چرا کودکان زیر ۵ سال دچار ریزش مو می شوند؟

همانطور که در ابتدا هم گفتیم کودکانی که زیر یک سال دارند، معمولاً موهایشان دچار ریزش می شود ولی بعد از یک سال موهای جدید رشد خواهد کرد و حجم موی نوزاد کم کم زیاد می شود ولی اگر زیر پنج سال متوجه شدید که کودک شما دچار ریزش مو شده باید نگران شوید و سریع به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک دلایل این مشکل را بررسی کرده و قبل از اینکه ریزش موی کودک زیاد شود آن را درمان خواهد کرد. موارد زیادی می تواند باعث ریزش موی کودکان کمتر از ۵ سال شود که این موارد عبارتند از:

ریزش موی کودک

۱- مبتلا شدن به بیماری های خود ایمنی

بعضی از بیماری ها هستند که باعث می شوند سیستم دفاعی بدن، سلول ها را به عنوان دشمن شناسایی کرده و به این سلول ها حمله کند. حمله به سلول های فولیکول مو شیوع زیادی دارد و باعث ریزش مو خواهد شد.

۲- مشکلات غدد تیروئید دلیل ریزش مو در کودکان زیر ۵ سال

در صورتی که کودک زیر پنج سال شما دچار ریزش مو شد، باید حتماً آزمایش تیروئید بر روی کودک انجام شود زیرا ممکن است اختلالات هورمونی تیروئیدی بر روی سلامت کودک شما تاثیر بگذارد و یکی از این تأثیرات هم اختلالات تیروئیدی می باشد که باعث ریزش مو می شود. به همین دلیل وقتی به پزشک مراجعه می کنید پزشک برای کودک شما آزمایش خون می نویسد تا هورمون های بدن کودک را بررسی کند.

۳- کمبود مواد غذایی

آزمایش خونی که پزشک برای کودک می نویسد، می‌تواند عناصر معدنی و سطح ویتامین بدن را بسنجد و اگر در بدن کودک کمبود ویتامین وجود داشته باشد، پزشک آن را تشخیص داده و با استفاده از مکمل ها و رژیم غذایی صحیح مشکل را برطرف می کند.

۴- بیماری های قارچی

کودکانی که به مهد می‌روند باید به بهداشت آنها توجه زیادی بکنیم زیرا مدارس و مهدکودک دارای آلودگی های زیادی هستند، مخصوصاً در زمستان که کودکان موهای خود را با کلاه می پوشانند احتمال ایجاد بیماری های قارچی زیاد است، پس حتماً سر کودک خود را کاملاً بررسی کنید و اگر لکه های سفید و یا سیاه را در سر او مشاهده کردید نشانه بیماری قارچی می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مضرات نوشیدن آب یخ

۵- استفاده کردن از شوینده های نامناسب

اگر احساس کردید ریزش موی کودک شما از وقتی شروع شده که شامپوی او را تغییر داده اید، حتماً شامپو را عوض کنید. ممکن است شامپو با ریشه موی سر کودک شما سازگار نباشد و اثر منفی در روی سر گذاشته باشد.

۶- اضطراب و استرس دلیل ریزش موی سر

مشکلات روحی و ناهنجاری‌های روانی می تواند شرایط کودک را تحت تأثیر خود قرار بدهد و بر سیستم ایمنی بدن او تأثیر بگذارد. همچنین می تواند سلامت جسم کودک را هم تحت تأثیر قرار بدهد. گاهی ریزش موی کودک به دلیل استرس و اضطراب شدید است. اگر کودک شرایط روحی سختی را تجربه کند، ممکن است باعث آسیب های جسمی برای او شود. گاهی کودک به مرحله کشیدن مو و حتی خود زنی هم می رسد و چون موهای کودک قدرت زیادی ندارد ممکن است کنده شده و دچار ریزش شود.

کمبود کدام ویتامین ها باعث ریزش موی سر کودکان خواهد شد؟

همانطور که در ابتدا هم گفتیم یکی از عواملی که باعث ریزش مو می شود، کمبود ویتامین است. اگر کودک تغذیه مناسبی نداشته باشد ممکن است دچار ریزش مو شود. فولیکول های مو به عناصر معدنی نیاز دارند و در کنار آن ها به ویتامین های دیگری هم نیازمندند و در اثر کمبود این ویتامین ها موی کودک دچار ریزش می شود. مثلاً یکی از ویتامین های گروه B به نام بیوتین، در ریزش مو تأثیر زیادی دارد و به همین دلیل است که باید نوزادان تا زمان معینی از قطره ویتامین B استفاده کنند زیرا ویتامین B می تواند قدرت سیستم عصبی را بهبود بخشیده و فولیکول های مو را هم تقویت کند. یکی دیگر از ویتامین هایی که باید کودکان از آن استفاده کنند ویتامین A می باشد که باید حتماً به اندازه نیاز مصرف شود، در غیر این صورت باعث ریزش مو خواهد شد. ویتامین A بصورت محلول در چربی بوده و استفاده زیاد آن باعث آسیب دیدگی قدرت بینایی می شود و اثر منفی بر روی مو و پوست کودک می گذارد زیرا زیادی این ویتامین در کبد کودک ذخیره می شود. باید برای کودکان خود از ویتامین C و E هم استفاده کنید. مرکبات دارای ویتامین C بوده و آجیل ها هم ویتامین E دارند که باید در رژیم غذایی کودکان آنها را بگنحانید.

خطر ریزش مو در کودکان

والدین وقتی ریزش موی کودک خود را مشاهده می‌کنند، نگران می شوند زیرا فکر می کنند حتماً اتفاق ناخوشایندی برای فرزند آنها به وجود آمده ولی قبل از اینکه نگران شوید، بهتر است ابتدا به پزشک متخصص مراجعه کرده تا دلیل این مشکل مشخص شود. احتمال دارد مشکل جدی نبوده و تغذیه نامناسب و یا اختلالات غددی و یا حتی شرایط روحی باعث ریزش موی کودک شده باشد پس جای نگرانی نیست زیرا می توانید به راحتی مشکل را برطرف کنید. ولی اگر کودک به بیماری های خود ایمنی دچار شده باشد باید حتماً درمان او سریع تر شروع شود. این بیماری ها می تواند مشکلات جدی را برای کودک به همراه داشته باشد.

کم خونی دلیل ریزش موی کودکان

یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود کودک دچار ریزش مو شود، کم خونی است. شاید سؤال کنید که چه ارتباطی بین ریزش مو و کم خونی وجود دارد؟ باید بگوییم وقتی کودک به کم خونی دچار می شود آهن خون او افت کرده و می‌تواند بر روی فولیکول های مو اثر بگذارد. فولیکول ها نیاز زیادی به آهن دارند تا بتوانند رشد کنند، کمبود آهن می تواند رشد آنها را ضعیف کند و موهای کودک دچار ریزش شود. ولی کمبود آهن می تواند تأثیر دیگری هم بر بدن کودک داشته باشد. آهن باعث می شود هموگلوبین کاهش پیدا کرده و نتواند نقل و انتقال اکسیژن را به درستی انجام دهد آنگاه انتقال اکسیژن کم می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیر صندلی ماساژور | راهنمای عیب‌یابی صندلی ماساژور

بیماری آلوپسی در کودکان

یکی دیگر از مواردی که جهت ریزش موی کودک باید به آن توجه کرد، آلوپسی است. شاید سوال کنید آلوپسی چیست؟ آلوپسی همان ریزش مو به شکل سکه ای می باشد. اگر در سر کودک خود ریزش مو به شکل سکه مشاهده کردید، نشان دهنده ابتلای کودک به آلوپسی است و باید به متخصص مراجعه کنید تا درمان کودک را شروع کند.

انواع آلوپسی

آلوپسی در کودکان به چند دسته تقسیم می شود:

  1. آلوپسی آره آتا: این آلوپسی برای بزرگسالان هم پیش می آید و در نواحی مختلف سر دیده می شود و تنها نشانه آن هم ریزش مو به شکل سکه ای می باشد.
  2. آلوپسی به دلیل بیماری خود ایمنی: کودکانی که دچار بیماری های خود ایمنی شده اند، ممکن است به شکل سکه ای موی آن ها ریزش پیدا کند و نشانه این بیماری درد مفاصل، کم شدن وزن، سرگیجه، تب، خارش پوست، خشکی چشم، خشکی دهان و خشک شدن پوست می باشد.
  3.  آلوپسی به دلیل غده تیروئید: کودکانی که دچار اختلالات هورمون تیروئید هستند ممکن است دچار این آلوپسی شوند. علائم آن هم ورم بدن، نفخ معده، کم شدن رشد، زردی پوست، خواب آلودگی، سردی دست و پا و یبوست می باشد.
  4. آلوپسی به دلیل بیماری قارچی: اگر در کف سر کودک شما قارچ رشد کرده باشد، شما لکه های سفید و یا سیاه را در سر کودک خواهید دید و این نشان می‌دهد که آلوپسی به دلیل بیماری قارچی در سر کودک ایجاد شده که به شکل ریزش لکه ای می باشد.

ریزش موی کودک

ریزش موی طبیعی در کودکان

وقتی والدین ریزش موی کودک را می بینند نگران می‌شوند، زیرا فکر می‌کنند که ممکن است مشکل جدی بوده و خطرناک باشد. باید با این موضوع آشنا باشید که ریزش موی کودک تا چه اندازه طبیعی است و بیشتر از آن یک زنگ خطر بوده و باید حتماً اقدام کنید. کودکانی که کمتر از یکسال دارند، ریزش مو در آنها طبیعی بوده و همانطور که در ابتدا هم گفتیم فولیکول های موی کودک به فاز استراحت وارد می شوند و باعث ریزش موی کودک خواهد شد ولی بعد از آن باید مراقب موی کودکان خود باشید و روند رشد مو را در آنها کنترل کنید. اگر ریزش مو در کودک زیاد شد و کودک شما دچار کم پشتی مو بود، حتماً باید به متخصص مراجعه کنید ولی در صورتی که بعد از حمام کردن موی کودک دچار ریزش کمی است و علائمی مثل ریزش سکه ای، التهاب و خارش ندارد، نباید نگران باشید، زیرا ریزش کم مو در تمام سن طبیعی است و به جای موهای ریخته شده موی جدید رشد می کند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلایل ریزش موی کودک چیست و چگونه درمان می شود؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کمبود کدام ویتامین ها باعث ریزش موی سر کودکان خواهد شد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا