مجله

برق گرفتگی وسایل به چه علتی رخ می‌دهد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

برق گرفتگی وسایل منزل یک امری شایع در بین خانوار به شمار می‌رود. تمامی افراد حداقل یک‌بار این اتفاق را تجربه کرده‌اند. ما در این مقاله از سایت ایبک قصد داریم تا با شما در رابطه با علت برق گرفتگی وسایل صحبت کنیم. با ما تا پایان این مقاله منحصر به فرد همراه باشید.

 

چگونه از برق گرفتگی وسایل خانه جلوگیری کنیم؟

هر روز ممکن است در خانه تصمیمات بی دقتی بگیرید. برای جلوگیری از تصادف و محافظت از عزیزان خود، این قوانین ایمنی اولیه را دنبال کنید:

هرگز از سیم اتصال آسیب دیده استفاده نکنید

حتی یک سیم کم آسیب دیده می‌تواند باعث برق گرفتگی وسایل شود. سیم را زیر فرش پنهان نکنید. با گذشت زمان ممکن است آسیب ببیند و باعث آتش سوزی شود. اگر فرزند خردسال دارید، سیم‌ها را دور از دسترس قرار دهید. کودکان ممکن است این سیم‌ها را را بهجوند و دچار شوک الکتریکی جدی شوند.

هرگز از وسایل الکتریکی معیوب استفاده نکنید

هنگامی که متوجه معیوب بودن یک وسیله الکتریکی می‌شوید، ممکن است وسوسه شوید که به هر حال از آن استفاده کنید. هرگز با برق ریسک نکنید! یا آن را بیرون بیندازید یا آن را تعمیر کنید. اگر تصمیم دارید خودتان آن را تعمیر کنید، همیشه ابتدا آن را از برق بکشید. اگر به برق وصل باشد، یک حرکت اشتباه می‌تواند باعث برق گرفتگی شود. اگر با برق راحت نیستید، به جای آن با یک متخصص تماس بگیرید.

در سوراخ کردن دیوار دقت کنید

از آشکارساز برق استفاده کنید. اگر در پشت دیوار سیم برقی را تشخیص دادید، فقط از دیوار خشک سوراخ کنید و قبل از سوراخ کردن بیشتر، مطمئن شوید که سیم وجود ندارد. اگر به سیم برق آسیب بزنید، ممکن است باعث برق گرفتگی آتش سوزی شود. اگر شک دارید، کار را انجام ندهید.

برق گرفتگی

پریزهای چندگانه موثر در برق گرفتگی وسایل

هنگام استفاده از میله‌های چند خروجی مراقب باشید. اتصال بیش از حد دستگاه‌هایی که برق زیادی مصرف می‌کنند می‌تواند منجر به گرم شدن بیش از حد شود. در بخش زیر چند راه حل برای جلوگیری از اضافه بار الکتریکی وجود دارد:

  • از یک میله برق با قطع کننده مدار داخلی استفاده کنید که در صورت اضافه بار برق را قطع می‌کند.
  • دستگاه‌های مختلف خود را به پریزهای مختلف وصل کنید.
  • هر دستگاهی را که استفاده نمی‌کنید از برق بکشید.

علاوه بر این، از دستگاه‌های خود در برابر ولتاژ اضافی محافظت کنید، که ممکن است در اثر رعد و برق یا عوامل دیگر ایجاد شود. بسیاری از میله‌های برق با یک مدارشکن داخلی نیز مجهز به محافظ برق هستند.

استفاده از حفاظت مدار برای جلوگیری از برق گرفتگی وسایل

دستگاه‌های حفاظت مدار به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در صورت بروز خطای زمین، اضافه بار یا اتصال کوتاه در سیستم سیم کشی، جریان برق را بطور خودکار محدود یا قطع کنند. فیوزها و قطع کنند‌ه‌های مدار از گرم شدن بیش از حد سیم‌ها و قطعات جلوگیری می‌کنند. در غیر این صورت ممکن است خطر آتش سوزی ایجاد کند.

آن‌ها مدار را در صورت بارگذاری بیش از حد قطع می‌کنند. این محافظ اضافه بار برای تجهیزاتی که برای مدت طولانی روشن می‌مانند، مانند همزن، پمپ‌های خلاء، اجاق‌های خشک کن، واریاک‌ها و سایر تجهیزات الکتریکی بسیار مفید است. قطع کننده مدار خطای زمین یا GFCI برای قطع برق در صورت تشخیص خطای زمین طراحی شده است و از کاربر در برابر شوک الکتریکی بالقوه محافظت می‌کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ۱۳ اوت روز جهانی چپ دست ها ۲۲مرداد ۱۴۰۲

GFCI به ویژه در نزدیکی سینک‌ها و مکان‌های مرطوب مفید است. از آن‌ جایی که GFCI‌ها می‌توانند باعث خاموش شدن غیر منتظره تجهیزات شوند، ممکن است برای دستگاه خاصی مناسب نباشند. آداپتورهای GFCI قابل حمل (موجود در اکثر کاتالوگ های لوازم ایمنی) ممکن است با خروجی غیر GFCI استفاده شوند.

برق گرفتگی

سیم‌های برق آسیب دیده را تعویض یا تعمیر کنید

کابل‌های برق آسیب دیده یک خطر جدی ایمنی الکتریکی در منازل مسکونی است و می‌توانند هم باعث آتش سوزی و هم برق گرفتگی شوند. تمام سیم‌های برق باید به طور مرتب از نظر علائم فرسودگی و ترک خوردگی بررسی شوند و سپس در صورت نیاز تعمیر یا تعویض شوند.

سیم‌های برق نباید در جای خود محکم شوند یا زیر فرش و مبلمان قرار بگیرند. طناب‌های زیر فرش خطر اصطکاک دارند و می‌توانند بیش از حد گرم شوند، در حالی که مبلمان می‌توانند عایق سیم را خرد کرده و به سیم‌ها آسیب بزنند. استفاده منظم از سیم کشی ممکن است به این معنی باشد که شما پریزهای کافی برای مطابقت با نیازهای خود ندارید. از یک متخصص خبره که قوانین ایمنی الکتریکی را می‌داند، بخواهید پریزهای اضافی را در اتاق‌هایی که اغلب از سیم‌های داخلی استفاده می‌کنید، نصب کند.

هنگام خرید سیم برق، بار الکتریکی آن را در نظر بگیرید. یک سیم با بار ۱۶ AWG می تواند تا ۱۳۷۵ وات را تحمل کند. برای بارهای سنگین‌تر، از سیم ۱۴ یا ۱۲ AWG استفاده کنید.

تمام وسایل استفاده نشده خود را از برق بکشید

یکی از ساده‌ترین نکات ایمنی الکتریکی که فراموش می‌شود، وقتی از دستگاهی استفاده نمی‌کنید، آن را از برق بکشید. این نه تنها باعث کاهش تخلیه بار برق در مصرف انرژی می‌شود، بلکه جدا کردن وسایل استفاده نشده از برق نیز از آن‌ها در برابر گرمای بیش از حد برق محافظت می‌کند.

معمولاً به خاطر سپردن جدا کردن وسایل برقی بلا استفاده دشوار است، اما نسل جدید دوشاخه‌های هوشمند راه حلی را ارائه می‌دهد که به شما امکان می‌دهد برنامه‌های برق را برای هر پریز تنظیم کنید.

لوازم برقی را از رطوبت در برابر برق گرفتگی وسایل دور نگه دارید

آب و برق به خوبی با هم ترکیب نمی‌شوند. برای پیروی از قوانین ایمنی الکتریکی، تجهیزات الکتریکی را خشک نگه دارید و از آب دور نگه دارید. از آسیب به لوازم خانگی جلوگیری می‌کند و می‌تواند در برابر صدمات شخصی و برق گرفتگی محافظت کند. هنگام کار با وسایل برقی، خشک بودن دست‌ها مهم است. دور نگه داشتن تجهیزات الکتریکی از گلدان‌های گیاهی، آکواریوم‌ها، سینک‌ها، دوش‌ها و وان‌ها خطر تماس آب و برق را کاهش می‌دهد.

گردش هوا را در اختیار وسایل خود قرار دهید

بدون گردش هوای مناسب، تجهیزات الکتریکی می‌توانند بیش از حد گرم شده و کوتاه شوند. همچنین می‌توانند به یک خطر آتش سوزی الکتریکی تبدیل شوند. اطمینان حاصل کنید که وسایل برقی شما دارای گردش هوای مناسب هستند و از کار کردن تجهیزات الکتریکی در کابینت‌های بسته خودداری کنید.

برای بهترین ایمنی الکتریکی، همچنین مهم است که اشیا قابل اشتعال را به خوبی دور از همه لوازم و وسایل الکترونیکی نگهداری کنید. توجه ویژه‌ای به خشک کن‌های گازی یا برقی خود داشته باشید. زیرا برای عملکرد ایمن باید حداقل ۵ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشند.

برق گرفتگی

تجهیزات فرسوده یا آسیب دیده را تعویض کنید

به وضعیت وسایل برقی خود توجه کنید و مرتبا از آن‌ها نگهداری کنید. برخی از علائمی که نشان دهنده نیاز به تعمیر هستند عبارتند از:

  • جرقه زدن
  • سیم فرسوده یا آسیب دیده
  • گرمای پریزهای برق
  • اتصال کوتاه مکرر

این موارد تنها چند نشانه از ساییدگی هستند. اگر عامل دیگری عجیب به نظر می‌رسد، با یک برق‌کار تماس بگیرید. همیشه ایمن بودن بهتر از تاسف خوردن است!.

اقدامات پیشگیرانه در برابر برق گرفتگی

راه‌های مختلفی برای محافظت از افراد در برابر خطرات ناشی از برق وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به عایق‌سازی، حفاظ، زمین و وسایل حفاظتی الکتریکی اشاره کرد. افراد با رعایت برخی اقدامات احتیاطی اساسی، خطرات الکتریکی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند:

  • سیم کشی تجهیزات را قبل از هر بار استفاده بررسی کنید. سیم‌های برق آسیب دیده یا فرسوده را فورا تعویض کنید.
  • هر بار که از تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود از شیوه‌های کار ایمن استفاده کنید.
  • مکان و نحوه عملکرد کلیدهای خاموش و یا پانل‌های قطع کننده مدار را بدانید. از این دستگاه‌ها برای خاموش کردن تجهیزات در صورت آتش سوزی یا برق گرفتگی استفاده کنید.
  • استفاده از سیم کشی را محدود کنید. فقط برای عملیات موقت و سپس فقط برای مدت زمان کوتاه استفاده کنید. در سایر موارد، درخواست نصب پریز برق جدید را بدهید.
  • آداپتورهای چند شاخه باید دارای قطع کننده مدار یا فیوز باشند.
  • هادی‌های الکتریکی در معرض دید را پشت محافظ قرار دهید.
  • پتانسیل نشت آب یا مواد شیمیایی روی تجهیزات الکتریکی یا نزدیک آن را به حداقل برسانید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه دندان سالم و زیبا داشته باشیم؟

شیوه‌های کار ایمن برای جلوگیری از برق گرفتگی

اقدامات زیر ممکن است خطر آسیب یا آتش سوزی را هنگام کار با تجهیزات الکتریکی کاهش دهد:

  • از مدارهای برق دار یا باردار دور باشید.
  • منابع برق و مدارهای در معرض دید باید محافظت شوند.
  • در مدت زمان سرویس یا نگهداری دستگاه، دستگاه را از منبع جدا کنید.
  • قبل از سرویس یا تعمیر تجهیزات الکتریکی، منبع برق را قطع کنید.
  • دست زدن به تجهیزاتی که به برق متصل است، در صورت لزوم، دست‌ها یا قسمت‌های تماس آن باید خشک بوده و از دستکش‌های نارسانا و کفش‌های عایق استفاده شود.
  • اگر فقط یک دست کار ایمن است، دست دیگر را از همه مواد رسانا دور نگه دارید. این مرحله حوادثی را که منجر به عبور جریان از حفره قفسه سینه می‌شود، کاهش می‌دهد.
  • استفاده از تجهیزات الکتریکی در سردخانه‌ها به دلیل مسائل تراکم باید به حداقل برسد. اگر استفاده از چنین وسایلی ضروری است، تجهیزات باید روی یک دیوار یا پانل عمودی ثابت شوند.
  • اگر دستگاه با آب یا سایر مواد شیمیایی مایع تعامل داشته باشد، برق تجهیزات را باید در کلید اصلی یا قطع کننده مدار قطع کرد و از پریز برق جدا کرد.
  • اگر فردی با برق برقی تماس گرفت، به تجهیزات، منبع، سیم یا فردی دست نزنید. منبع برق را از کلید قطع کنید یا با استفاده از کمربند چرمی دو شاخه را بیرون بکشید.

برق گرفتگی

تاثیرات برق گرفتگی در بدن

چهار مورد از اصلی‌ترین موارد برق گرفتگی شامل موارد زیر می‌باشد:

  • فلاش: جراحت فلاش معمولاً باعث سوختگی سطحی می‌شود. اینها به دلیل گرمای فلاش قوس الکتریکی، که نوعی انفجار الکتریکی است، رخ می دهد. جریان به پوست نفوذ نمی کند.
  • شعله: این صدمات زمانی اتفاق می‌افتد که یک قوس الکتریکی باعث شعله‌ور شدن لباس‌های فرد می‌شود. جریان ممکن است از پوست عبور کند یا نکند.
  • رعد و برق: این رعد و برق شامل انرژی الکتریکی کوتاه اما با ولتاژ بالا است. جریان از بدن فرد عبور می کند.

علائم شوک الکتریکی به عوامل زیادی بستگی دارد. آسیب‌های ناشی از شوک‌های ولتاژ پایین به احتمال زیاد سطحی هستند، در حالی که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض جریان الکتریکی ممکن است باعث سوختگی عمیق‌تر شود.

صدمات ثانویه ممکن است به دنبال شوک الکتریکی رخ دهد. یک فرد ممکن است با حرکت دادن دست و پا به سمت خود پاسخ دهد، که ممکن است باعث از دست دادن تعادل یا افتادن و آسیب به قسمت دیگری از بدن شود.

شوک‌های الکتریکی از جزئی تا شدید و همچنین صدماتی که می‌توانند ایجاد کنند، متغیر است. برق گرفتگی‌های زیادی در خانه اتفاق می‌افتد، بنابراین مهم است که لوازم خانگی را به طور منظم برای علائم آسیب بررسی کنید.

 

سخن پایانی

امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت کافی را برده باشید. ما در این مقاله از سایت ایبک شما عزیزان را با علت‌های برق گرفتگی وسایل خانه و نحوه جلوگیری از آن آشنا کردیم. همچنین نکات لازم در برابر برق گرفتگی را به شما گوشزد کردیم. ممنون که تا پایان این مقاله منحصر به فرد همراه ما بودید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

علت برق گرفتگی وسایل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای برای آموزش و رفع مشکل برق گرفتگی لوازم خانگی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا