ورزش

ورزش پیلاتس چیست و چه تاثیری بر لاغری دارد؟

فواید و مضرات ورزش پیلاتس و تاثیر آن بر بدن | مزایای انجام ورزش پیلاتس

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

چنانچه مسیرتان به یک باشگاه ورزشی افتاده باشد قطعاً اسم ورزش پیلاتس را شنیده اید. تا چه اندازه در مورد این ورزش می دانید؟ آیا می دانید پیلاتس چیست و چه مزایایی دارد؟ امروزه ورزش پیلاتس یکی از پرمخاطب ترین ورزش ها می باشد، و بسیاری از ورزش دوستان تمایل دارند حرکات این ورزش را فراگیرند و اثرات آن را بر بدنشان مشاهده کنند. سوال اصلی برای اشخاصی که با انجام این ورزش به دنبال لاغری هستند، این است که آیا پیلاتس در کاهش وزن نیز تاثیری دارد؟ برای اینکه بتوان به این سوال پاسخ داد، باید در رابطه با این ورزش دارای اطلاعات جامعی باشیم. پیلاتس به زبان ساده ورزشی است که هدفش به وجود آوردن هارمونی و هماهنگی میان جسم و ذهن می باشد. از این رو تمرینات این ورزش اکثراً برای ارتقا شرایط جسمانی و برقرای تعادل میان اندام های بدن تنظیم شده است.

پیلاتس چیست؟

ورزش پیلاتس برای نخستین بار توسط فردی به اسم جوزف پیلاتس اختراع شد. او با باور بر این موضوع که جسم و ذهن در ارتباط با یکدیگر هستند، و سلامتی آن ها بر روی همدیگر تاثیر گذار است، ورزشی را اختراع کرد که بر روی سلامتی هر دو موثر باشد. به همین علت است که حرکات ورزش پیلاتس برای ارتقا توانمندی جسم و ذهن در راستای همدیگر می باشد.

پیلاتس به منظور اهداف درمانی به وجود نیامده است؛ ولی اجرای درست حرکات این ورزش، در دراز مدت توانایی جسمی و ذهنی در مدیریت عملکرد بدن را افزایش می دهد. جوزف پیلاتس این ورزش را به شکلی طراحی کرده که بیشتر بر روی بخش میانی بدن متمرکز بوده و قادر باشد با توانمندسازی ماهیچه های پشت، کمر و باسن، در بهبود شرایط بدنی و سلامتی آن تاثیرگذار باشد.

بعد از انجام حرکات این ورزش نه فقط تمرکز و چیرگی ذهن شما بر شرایط جسمی و اعضای شما ارتقا می یابد، بلکه بدن شما برای انجام دادن کارهای روزانه بیشتر و حتی بعضی از کارهای بدنی دشوارتر، آمادگی و قدرتمندی بیشتری را کسب می کند.

تاریخچه به وجود آمدن ورزش پیلاتس

همانگونه که گفتیم، خالق ورزش پیلاتس شخصی به اسم جوزف پیلاتس می باشد که در سال ۱۸۸۰ میلادی در دوسلدورف کشور آلمان به دنیا آمد. پدرش قهرمان ورزش ژیمیناستیک و مادرش کارشناس علم اعصاب بود. ولی خودش طفلی بیمار و ضعیف بود که دارای مشکلات جسمی همچون آسم و راشیتیسم بود و در مجموع نسبت به هم سن و سالانش ناتوان تر بود.

به همین دلیل جوزف کم و بیش تمام عمر خود به ارتقا وضعیت فیزیکی و جسمی خود پرداخت و حاصل آن ابداع سبکی ورزشی به اسم پیلاتس بود. جوزف بیان می کند اسامی اعضای بدن را از کتاب ها فراگرفته است و با هر عضوی  که آشنا می شده است، سعی در حرکت دادن آن عضو داشته است. در نتیجه پیلاتس عمیق ترین و داخلی ترین ماهیچه ها را نیز درگیر می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی ورزش فیتنس و مزایای آن | فیتنس با بدن چه می کند؟

جوزف در تمام دوران کودکی خود به پیاده روی در جنگل پرداخته تا به حرکات حیوانات توجه کند و از آنها حرکات را فراگیرد. همچنین او باور دارد سلامتی روح و جسم، دو جزء ناگسستنی از یکدیگر هستند که رابطه مستقیم و نزدیکی با همدیگر دارند. از همین رو پیلاتس از طریق توانمندسازی تمرکز ذهن، در ارتقا ثبات جسمی تاثیر می گذارد. جوزف، پیلاتس را با الهام گرفتن از حرکات ژیمیناستیک طبی و حرکات تصحیحی و همچنین به منظور برگشت به زندگی عادی اختراع کرد.

تعریف پیلاتس

پیلاتس چیست ؟ در واقع پیلاتس دسته ای از حرکات ورزشی تصحیحی می باشد که با به کارگیری قدرت ذهن و ارتقا تمرکز، به مغز کمک می کند استنباط مناسب تری از شرایط اعضا و ماهیچه های مختلف بدن داشته باشد. بنابراین با انجام مکرر این حرکات، عمیق ترین ماهیچه های بدن را پایدارتر و توانمندتر می سازد. اغلب حرکات پیلاتس به وسیله وزن بدن و بدون نیاز به لوازم خاصی صورت می گیرد.

کنترلوژی، در حقیقت به معنای به وجود آوردن تناسب میان ذهن و جسم می باشد و کمک می کند تا با ارتقا قدرت ذهن، بتوانید مدیریت کل بدن خود را به دست بگیرید. مقصود از این ورزش، تمرکز بیشتر بر روی ماهیچه هایی است که در فعالیت های روزمره مانند نشستن و برخاستن، به کارگرفته می شوند. به همین جهت جوزف پیلاتس، کنترلوژی را رویه ای برای برگشت به زندگی عادی می داند.

چنانچه از یک مربی پیلاتس پرسش شود پیلاتس بر چه اصولی پی ریزی شده است؟ پاسخ خواهد داد، این ورزش بر شش قاعده پی ریزی شده است و اهمیت دادن به این اصل ها می تواند فرد را در رسیدن به هدف اصلی پیلاتس که توانمندسازی مرکز تمام عضلات بدن است یاری کند. این شش اصل عبارت اند از:

  • فوکوس
  • مدیریت
  • جنب و جوش و پویایی
  • برقراری قدرت دفاعی
  • توجه
  • دم و بازدم و هواگیری صحیح

پیلاتس چیست

انواع ورزش پیلاتس

ورزش پیلاتس دارای چندین نوع است که در ادامه به توضیح اجمالی از انواع آن می پردازیم.

پیلاتس استات

این نوع پیلاتس به شکل اصلاح شده پیلاتس اصلی، که به وسیله متخصصان این امر طراحی شده است گفته می شود. که بیشتر بر ترمیم آسیب های ستون فقرات تمرکز دارد. این نوع پیلاتس را همه افراد، حتی افرادی که دارای ناتوانی جسمی هستند می توانند انجام دهند.

پیلاتس مدیریت بدن

اکثریت پزشکان، این نوع از پیلاتس را برای ارتقا و بهسازی رویه ترمیم در اشخاصی که دارای جراحت می باشند، مناسب می دانند. این پیلاتس بر پایه ۷ اصل بنا شده است: آسایش، تعادل، تمرکز، تناسب و حرکات نرم و قدرت.

پیلاتس کلاسیک

تمارینی که به وسیله ابداع کننده پیلاتس، جوزف پیلاتس تعلیم داده شده است، را به ترتیبی که جوزف آن ها را یاد داده و نام هایی که به آن ها اشاره داشته است، تعلیم  می دهد.

انواع حرکات ورزش پیلاتس را می توان با وسایل مخصوص این ورزش انجام داد. تجهیزات مخصوص در پیلاتس، کش پیلاتس و توپ و تشک، و وسایل متداولی می باشند که در اکثر کلاس های پیلاتس می توان آن ها را یافت. البته در بعضی از باشگاه ها حرکات پیلاتس را با دستگاه های مخصوص انجام می دهند.

مزایای انجام ورزش پیلاتس

چنانچه این ورزش را انجام داده باشید، مطمئناً پی برده اید که با انجام حرکات پیلاتس انگار تمام بدن خود را از یک خواب زمستانی بیدار کرده اید. چراکه پیلاتس ماهیچه هایی را درگیر می کند که بیشتر اوقات از وجود آن ها بی خبر هستیم. در اینجا برخی از فوید این ورزش خاص را بیان می کنیم.

  • ارتقا توانمندی در تمرکز کردن
  • توانمندسازی ماهیچه های مرکزی بدن
  • متناسب سازی آهنگ تنفس
  • ارتقا توازن و انعطاف بدن
  • ورزشی مناسب همه قسمت های بدن و به کارگیری تمام ماهیچه ها
  • افزایش کالری سوزی و مساعدت در کاهش وزن
  • نیرومندسازی سیستم قلبی عروقی و گردش خون
  • تصحیح ناهماهنگی های بدن و پیامدهای حاصله از آن
  • به وجود آوردن ظاهری زیبا در اعضای بدن و ایجاد ماهیچه های توانمند
  • درصد آسیب زنندگی پایین در مقایسه با سایر ورزش ها
  • بهسازی وضعیت خواب
  • کاستن از ناآرامی های ذهنی و خستگی
  • ارتقا خودآگاهی در رابطه با بدن
پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی انواع دوچرخه ثابت و بررسی ویژگی آن ها

تاثیر پیلاتس روی بدن

پیلاتس توسط نوعی انقباض ناخودآگاه ماهیچه ای، ماهیچه های میانی بدن را ارتقا داده و توانمند می سازد. بنابراین بدنی نرم، دارای انعطاف و همچنین قدرتمند و هماهنگ برای شما می سازد. علاوه براین ستون مهره ها و مفصل های بدن را مستحکم تر می کند. از دیگر فواید بدنی پیلاتس موارد زیر می باشد:

انعطاف پذیری

حرکات و تمرینات پیلاتس با به کارگیری ماهیچه ها توسط انرژی هسته بدن، توانمندی را ارتقا می دهد و منعطف بودن را بهسازی می کند.

بهبود عملکرد

زمانی که ماهیچه های مرکزی قدرتمند و مستحکم هستند، از ستون فقرات به طور گسترده و وسیعی با حرکات کارآمد و منظم پشتیبانی می کنند. این موضوع سبب می شود که فشار وارده به ستون فقرات کم شده و بدن به راحتی و آزادانه بتواند حرکت کند.

پایداری و ثبات

زمانی که ستون فقرات به وسیله مرکز بدن پشتیبانی می شود، استخوان ها قادرند به صورت مطلوب به جهت برقراری پایداری و ثبات در بدن متحول شوند.

مزایای انجام ورزش پیلاتس

ورزش پیلاتس برای چه افرادی مناسب نیست؟

این ورزش برای افرادی که تنها هدفشان لاغری و کاهش وزن می باشد، مناسب نیست. در حقیقت این ورزش با این هدف و برای این مقصود به وجود نیامده است.

پیلاتس برای اشخاصی که نیازمند توانمندسازی قدرت قلبی عروقی هستند، مناسب نمی باشد. از سویی دیگر، ورزش پیلاتس بسیار ساکت و معتدل است و برای افرادی که تمایل به حرکات و ورزش های پر جنب و جوش و مهیج دارند، نامناسب است. به عبارتی دیگر، از این ورزش نباید انتظار جنب و جوش و شور و نشاط زیادی را داشته باشید.

ورزش پیلاتس علیرغم اینکه یک ورزش قدرتی غیرهوازی می باشد ولی هیچ وقت با تمرین های بدنسازی و وزنه زدن برابری نمی کند. چنانچه در پی ماهیچه سازی در سطح پیشرفته، مانند حجم گیری یا افزایش توان و نیرومندسازی ماهیچه هایتان هستید، ورزش پیلاتس برای شما مناسب نمی باشد.

نتیجه گیری

در این مقاله مبحث پیلاتس چیست را به طور کامل شرح دادیم. همان طور که مشاهده نمدید، پیلاتس ورزشی است که بیشتر تمرکزش بر روی برقراری هماهنگی و تناسب بین ذهن و جسم می باشد. تا از این طریق بتواند هماهنگی در بین تمامی اعضای بدن را برقرار کند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

پیلاتس چیست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معرفی ورزش پیلاتس

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا