نحوه فنر زدن لوله فاضلاب | مراحل فنر زدن لوله های فاضلاب
امکان دارد شما هم با گرفتگی لوله فاضلاب روبهرو شده باشید و با روش های خانگی تلاش کرده باشید که گرفتگی را برطرف کنید و بدلیل سخت بودن گرفتگی، موفق به انجام این کار نشده اید و در نهایت مجبور شدید که با پرداخت دستمزد به لوله بازکن، مشکل گرفتگی لوله را برطرف کنید.
می خواهیم در این مقاله از ایبک امداد به شما آموزش دهیم تا در صورت در اختیار داشتن فنر لوله بازکنی بتوانید مشکل گرفتگی لوله ساختمان را برطرف کنید. با ما همراه باشید تا شما را با نحوه فنر زدن لوله فاضلاب آشنا کنیم.
فنر زدن لوله فاضلاب
لوله فاضلاب امکان دارد در معرض گرفتگیهای اجسامی مانند پسماند مواد غذایی، چربی ها و… قرار بگیرد. وقتی با گرفتگی لوله فاضلاب روبرو می شوید اولین چیزی که به ذهن شما میرسد استفاده از روش های خانگی می باشد. روش هایی مانند ریختن آب جوش، استفاده از نمک و جوش شیرین و سرکه، تلمبه زدن، استفاده از محلول های شیمیایی، اسیدها و… برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب.
شاید با این روش ها بتوانید مشکل را برطرف کنید ولی این در صورتی است که مشکل گرفتگی جزئی باشد. اگر گرفتگی سخت و زیاد باشد و حجم زیادی از لجن، رسوبات و جرم در داخل لوله انباشته شده باشد، روش های خانگی نمی تواند مشکلی را رفع کند در این صورت بهترین روش استفاده از فنر لوله بازکنی است که با فنر متصل به دریل انجام میگیرد.
اگر گرفتگی سطحی باشد استفاده از فنر دستی می تواند مشکل را رفع کند ولی اگر گرفتگی زیاد باشد شما می توانید به وسیله ی وصل کردن دریل به همان فنر دستی، گرفتگی را رفع کنید.
فنر زدن در اکثر مواقع برای لوله های حمام، سینک ظرفشویی، سرویس بهداشتی و… انجام می شود. این قسمت ها بیشتر در معرض گرفتگی و آلودگی به وسیله مواد شوینده در حمام منزل و یا فاضلاب توالت می باشند. در ادامه می خواهیم شما را با روشهای فنر زدن به شکل دستی و برقی در منزل آشنا کنیم.
مراحل فنر زدن لوله فاضلاب
همانطور که گفتیم فنر زدن به دو شکل فنر دستی و به کار گرفتن فنر دستی با دریل انجام میشود. این دو روش در کل شبیه به هم می باشند ولی در جزئیات با یکدیگر فرق می کند. در ادامه می خواهیم فنر زدن به وسیله دستی را برایتان توضیح دهیم و سپس روش استفاده از فنر با دریل را هم به شما آموزش دهیم. فنر دستی شامل یک دسته و یک فنر فولادی می باشد که به سر فنر بسته می شود و به وسیله آن می توانید فنر را در داخل فاضلاب بچرخانید.
برای استفاده از این فنر لوله بازکنی باید به روش زیر عمل کنید:
- ابتدا باید محل دقیق گرفتگی لوله فاضلاب را پیدا کنید. گاهی ممکن است گرفتگی در سینک ظرفشویی چاه توالت و یا حتی چاه حمام باشد. بنابراین شما برای فنر زدن لوله فاضلاب حمام و یا چاه دستشویی باید از فنر دستی کمک بگیرید.
- دسته فنر را به آن متصل کنید و درپوش سینک ظرفشویی و یا چاه حمام را بردارید و سر فنر را آرام در داخل لوله فرو کنید وقتی فنر به قسمت زانویی لوله برسد دسته فنر را چرخانده و آن را به طرف جلو فشار دهید.
- جلو راندن فنر را تا وقتی ادامه دهید که مطمئن شوید به محل گرفتگی رسیده است. حالا دیگر فنر به طرف جلو نمی رود. در این صورت فنر را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید که گرفتگی برطرف شود. وقتی چرخش عادی شد چرخش را قطع کرده و آن را به طرف داخل لوله فشار دهید.
- وقتی حرکت فنر در داخل لوله به صورت عادی در آمد همانطور که گفتیم فنر را در خلاف جهت عقربه های ساعت هم بچرخانید و فنر به بیرون از فاضلاب بکشید تا رسوباتی که در داخل لوله قرار دارد با فنر از لوله خارج شود.
انواع سر فنر های لوله فاضلاب
گرفتگی های فاضلاب با یکدیگر فرق می کنند به همین دلیل برای هر گرفتگی سر فنر مناسبی باید انتخاب کنید. سر فنرهای زیادی در بازار موجود است که به قسمت سر فنر متصل می شود و به کمک آنها می توان گرفتگی لوله را رفع کرد. در ادامه می خواهیم شما را با پرکاربرد ترین و مهمترین سر فنر های لوله بازکنی فاضلاب آشنا کنیم که عبارتند از:
۱- سر فنر نیزه ای
اگر لوله فاضلاب با اجسام سختی مثل: خاک، ماسه، سیمان و… مسدود شده باشد شما باید از سر فنر نیزه ای استفاده کنید. این سر فنر نوک تیزی داشته و می تواند در داخل اجسامی که سفت شده، نفوذ کند و در آنها حفره ایجاد کرده و گرفتگی لوله را برطرف کند.
۲- سر فنر اسیدی
باز کردن لوله فاضلاب توالت با سر فنر اسیدی انجام می شود چون این سر فنر در برابر مواد اسیدی در داخل فاضلاب مقاومت زیادی دارد و در هنگام استفاده از آن با مواد اسیدی دچار خوردگی نمی شود.
۳- سر فنر الماسی
سر فنر های الماس از نوع الماس است و پرقدرت ترین و محکم ترین سر فنر است که می تواند اجسام بسیار سخت و حتی سنگ و آجر را در داخل لوله فاضلاب خرد کند و مسیر گرفتگی را رفع کند.
۴- سر فنر میله فنری
در صورتی که عمق فاضلاب و لوله زیاد باشد و طول فنر لوله بازکنی هم کم باشد می توانید به وسیله سر فنر لوله فنری، دو فنر لوله بازکنی را به هم وصل کرده و طول آن را زیاد کنید و با این روش گرفتگی لوله را رفع کنید.
۵- سر فنر مدل چاقویی
از این سر فنر برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب به وسیله مواد الیافی، پارچه و مو استفاده می کنند چون این سر فنر می تواند مو، نخ و پارچه را قطعه قطعه کند و مسیر گرفتگی را هم باز کند.
۶- سر فنر مدل برسی
از سر فنر مدل برسی برای از بین بردن چربی ها و رسوبات چسبیده به دیواره لوله فاضلاب استفاده می کنند چون این سر فنر مانند یک برس عمل میکند و تمام چربیها و رسوباتی را که به دیواره فاضلاب چسبیده شده است پاک می کند.
۷- سر فنر لوله بازکن مدل کوزه ای
عملکرد این سر فنر هم مانند سر فنر برسی می باشد و با کمک این سر فنر می توان جرم ها و رسوبات داخل چاه را از بین برد.
در این مقاله برای شما سر فنرهای لوله بازکنی را به طور مختصر توضیح دادیم و آنها را به شما معرفی کردیم حالا می توانید با استفاده از این سر فنرها گرفتگی لوله های فاضلاب را متناسب با نوع گرفتگی از بین ببرید.
در ادامه باز کردن لوله فاضلاب را به وسیله فنر زدن با دریل برایتان بیان خواهیم کرد.
فنر زدن لوله فاضلاب به وسیله دریل
اگر گرفتگی لوله فاضلاب آنقدر زیاد باشد که شما نتوانید به وسیله فنر دستی مشکل را برطرف کنید باید دریل را به فنر دستی متصل کنید و با این روش مشکل گرفتگی را رفع کنید. البته دستگاه های فنر زنی مخصوصی هم برای رفع این گرفتگی ها وجود دارد ولی استفاده از این دستگاه ها بسیار هزینهبر است و بیشتر شرکتهای لوله بازکنی از این دستگاه ها استفاده می کنند ولی اگر می خواهید خودتان در منزل مشکل را برطرف کنید شاید استفاده از دریل مناسب تر باشد.
البته فنر زنی با دریل دارای معایبی هم می باشد در فنر زدن به وسیله دریل، بدلیل اینکه سرعت چرخش فنر با دریل زیاد است امکان دارد باعث ترک خوردن لوله های فاضلاب و حتی آسیب رسیدن به شما شود. پس توصیه می کنیم فنر زدن فاضلاب به وسیله دریل را به وسیله اشخاص متخصص انجام دهید.
شخص متخصص می تواند برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب به وسیله فنر و دریل ابتدا سر فنر را به دریل وصل کند و از طرف دیگر فنر را وارد لوله فاضلاب کند. فنر برای رفع گرفتگی به شکل چرخشی در داخل چاه فاضلاب حرکت کرده و گرفتگی ها را برطرف می کند و مسیر را باز خواهد کرد.
وقتی گرفتگی لوله برطرف شد باید دکمه چرخشی معکوس دریل را بزنید تا از این روش، فنر در خلاف جهت بچرخد و به طرف بیرون حرکت کند.
نکات مهم جهت باز کردن لوله های فاضلاب به وسیله فنر
در صورتی که می خواهید برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب از فنر استفاده کنید باید به نکات مهمی توجه کنید:
- قبل از شروع فنر زدن ابتدا مقداری مواد شوینده و آب جوش را داخل لوله فاضلاب بریزید تا فنر زدن راحت تر انجام گیرد.
- اگر در هنگام فنر زدن متوجه شدید که فنر شما نمی چرخد فشار زیادی به فنر وارد نکنید زیرا ممکن است فنر بشکند و یا اینکه لوله فاضلاب سوراخ شود.
- در هنگام فنر زدن اگر فنر در داخل لوله نچرخید کمی فنر را بالا بکشید و بعد از آن از قسمت بالاتر فنر را بچرخانید و آرام آن را به طرف جلو حرکت دهید.
- فنر زدن چاه فاضلاب را می توانید چندین بار تکرار کنید تا اطمینان پیدا کنید که گرفتگی کاملاً از بین رفته است.
- بعد از تمام شدن فنر زدن باز هم مقداری مواد شوینده و آب جوش در داخل چاه بریزید تا رسوبات و لجن ها شسته شده و از بین برود.
- بعد از اینکه کار فنر زنی را تمام کردید فنر را کاملاً خشک کنید تا در اثر زنگ زدگی از بین نرود.
نکته مهم: توصیه میکنیم برای رفع گرفتگی های چاه فاضلاب حمام و توالت هیچگاه از مواد شیمیایی استفاده نکنید زیرا محیط حمام و توالت بسته بوده و گازهای شیمیایی می تواند باعث خفگی و مسمومیت شود.
قیمت فنر زدن لوله فاضلاب چقدر است؟
دقت داشته باشید که گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه، حمام و یا سرویس های بهداشتی فرقی با یکدیگر ندارند ولی اگر گرفتگی لوله فاضلاب به وسیله سیمان باشد قیمت فنر زدن و رفع گرفتگی بالاتر است.
با این حال میتوان گفت که هزینه فنر زدن به عوامل زیر بستگی دارد:
- مقدار و شدت گرفتگی
- استفاده از دستگاه دریل و یا دستگاه پایه دار
- متراژ فنر
- وجود اشیایی که در داخل لوله می باشد.
- وجود ملات، سیمان، سنگ، دوغاب، گچ و…. در لوله
سخن پایانی
در این مقاله از ایبک امداد شما را با روش های فنرزدن لوله فاضلاب آشنا کردیم و همچنین سر فنرهایی را که می توانید برای باز کردن انواع گرفتگی ها از آنها استفاده کنید، برایتان نام بردیم.
توصیه می کنیم در صورت گرفتگی لوله فاضلاب ،اگر گرفتگی شدید بود، با شرکت های معتبر لوله باز کنی تماس بگیرید تا از بروز مشکلات بیشتر برای لوله فاضلاب جلوگیری شود.
می توانید مقالات بیشتر در مورد گرفتگی لوله فاضلاب را در سایت ایبک امداد مشاهده کنید.
نحوه فنر زدن لوله فاضلاب
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
قیمت فنر زدن لوله فاضلاب چقدر است؟