خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

اجرای لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان ویلایی در تأسیسات

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان های ویلایی با دیگر ساختمان ها متفاوت می باشد. اگر تصمیم دارید ویلای خود را لوله کشی کنید، باید بدانید اصول مهمی وجود دارد که باید بخوبی رعایت کنید. مهم ترین اصل در لوله کشی ساختمان ویلایی نقشه کشی مسیر لوله‌ های آب گرم و سرد و همچنین لوله های فاضلاب است. در این مقاله از ایبک امداد به نحوه نقشه کشی و اجرای لوله کشی آب و فاضلاب در ساختمان های ویلایی می پردازیم:

لوله کشی ساختمان های ویلایی

لوله کشی ساختمان ها شامل لوله کشی توالت فرنگی یا ایرانی، لوله کشی رادیاتور یا فن کویل، لوله کشی پمپ آب، لوله کشی پکیج و لوله کشی فاضلاب می شود.

چنانچه لوله کشی به شکل صحیح و اصولی انجام‌ نشود، فشار آب ساختمان کم شده و مشکلات فراوانی در تجهیزات مرتبط با آب ساختمان رادیاتورهای شوفاژ و  پکیج به وجود می آید. اجرای لوله کشی آب و فاضلاب اهمیت بسیار زیادی دارد چنانچه شیب لوله ها به درستی اعمال نشود، حرکت مواد فاضلابی یا تند تر یا کند تر می شود و مشکلات زیادی مانند بالا زدن چاه، پخش بوی بد فاضلاب در ساختمان و گیر کردن لوله ها را به همراه خواهد داشت. معمولاً خانه های ویلایی در خارج از شهر قرار دارند و در معرض هوای خیلی سرد و یا خیلی گرم قرار گرفته و به اجرای اصولی لوله کشی نیاز دارند تا کمتر به تعمیر و رفع ایرادات آن احتیاج پیدا کنند.

مراحل لوله کشی ساختمان ویلایی شامل موارد زیر می باشد:

  1. نقشه اجرایی تأسیسات ساختمان
  2. لوله‌ کشی آب در ساختمان
  3. لوله کشی ونت و فاضلاب در ساختمان
  4. لوله کشی های فن کویل
  5. لوله کشی های درین

نقشه لوله کشی ساختمان های ویلایی

مرحله اول در لوله کشی فاضلاب و آب ساختمان مربوط به تهیه نقشه لوله کشی می شود. در ادامه به خصوصیات نقشه لوله کشی ساختمان های ویلایی می پردازیم:

نقشه لوله کشی ساختمان ویلایی شامل لوله کشی گاز، آب و فاضلاب می باشند. چنانچه اصول مهم هر کدام از آنها صحیح و به درستی اجرا نشود در آینده ساختمان شما را دچار مشکل خواهد کرد. اگر لوله کشی آب به درستی و اصولی انجام نشود، قطعاً آب رسانی ساختمان ویلایی شما دچار اختلال می شود. در بین آنها پکیج، شوفاژ، سرویس بهداشتی و حمام نیز با مشکلات زیادی همراه می شوند. این سیستم لوله کشی حتماً باید بصورتی باشد که بتواند فشار آب ساختمان را بدرستی فراهم کند.نقشه لوله کشی فاضلاب در ساختمان نیز همانند لوله کشی آب اهمیت بسزایی داشته بلکه از آن نیز مهم تر می باشد. اگر این سیستم فاضلاب درست انجام نشود، ساختمان شما را بوی نامطبوع پر می کند و این به علت کند حرکت کردن مواد فاضلابی است. پس نقشه لوله کشی فاضلاب و آب گرم و سرد باید اصولی تهیه و اجرا شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه انفجار چاه توالت اتفاق می افتد | چه مواردی باعث انفجار چاه توالت می شود؟

آب گرم و سرد ساختمان و همچنین لوله کشی فاضلاب در ساختمان ویلایی باید بصورت موازات هم قرار بگیرند. در ساختمان سیستم گرمایش از موتورخانه تأمین خواهد شد که در طبقه همکف یا پارکینگ قرار دارد. پس ابتدا باید لوله کشی اصلی آب وارد موتور خانه شود، بعد از آن به طبقات دیگر انشعاب داده شود. بین کنتور اصلی ساختمان تا موتورخانه به روش کف خواب است. در ادامه مسیر لوله کشی یعنی آب گرم رفت و برگشت همچنین آب سرد موتورخانه تا رایزر ها حتماً باید به روش زیر سقفی انجام شود.

لوله کشی آب و فاضلاب

نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان ویلایی

جهت اجرای لوله کشی فاضلاب باید حتماً با نقشه پیش بروید.

  • طراحی نقشه لوله کشی ساختمان ویلایی محل قرار گیری لوله های فاضلاب و آب در محل های مصرف کننده مشخص خواهد شد. در لوله کشی ساختمان های ویلایی که مربوط به سیستم فاضلاب مانند آشپزخانه، حمام و دستشویی و توالت های ایرانی و فرنگی مشخص شده است و به همین دلیل لازم است قبل از هر کاری نقشه قسمت های مشخص شده روی کاغذ معین شده و بعد نقشه لوله کشی انجام شود.
  • قسمت های مشخص شده در خانه ساخته و سپس سیستم لوله کشی ساختمان در آن اجرا می شود. شما باید مکان مناسب لوله های فاضلاب را در نقشه و سیستم مشخص  کنید تا در آینده سیستم های لوله کشی ساختمان شما با مشکل روبرو نشود.
  • پس از تهیه سیستم مناسب ساختمان، باید حتماً نوع لوله مصرفی را مشخص کنید.

لوله کشی فاضلاب ساختمان های ویلایی

یکی از مهمترین بخش ها در سیستم لوله کشی ساختمان مربوط می شود به لوله های انتقال دهنده مواد فاضلابی این لوله ها در مکان‌هایی مانند سرویس بهداشتی، آشپزخانه و حمام نصب و اجرا خواهند شد.

  • روش اجرا به این شکل می باشد که بعد از آماده کردن نقشه لوله کشی مکان هایی مانند چاه فاضلاب، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام همه بر روی نقشه معین می شوند.
  • سپس به سراغ انتخاب نوع لوله ها و روش لوله کشی فاضلاب در ساختمان باید بروید. در گذشته از لوله های چدنی بیشتر جهت لوله کشی فاضلاب استفاده می شد که جهت اتصال آن ها باید از سرب و کنف استفاده می کردند. ولی به دلیل گرانی و سنگین بودن جنس لوله های چدنی، امروزه دیگر از آنها استفاده نمی شود. لوله هایی مانند پوش فیت و یا پلیکا جایگزین لوله های چدنی شده‌ اند.
  • در انتخاب جنس لوله، نوع روش لوله کشی فاضلاب بسیار مؤثر می باشد. امروزه بیشتر از لوله کشی سقفی جهت نصب تمامی لوله های فاضلابی استفاده می‌شود. لوله های پوش فیت چون سبک هستند به راحتی به یکدیگر متصل می شوند. بهترین لوله های فاضلابی، نوع پوش فیت را می توان نام برد. بهترین روش لوله کشی در ساختمان های ویلایی به شکل زیر سقفی می باشد.
  • لوله های ونت یا هواکش یکی دیگر از اجزای مهم در لوله کشی فاضلاب می باشند که باید حتماً همزمان با اجرای لوله کشی فاضلاب لوله ونت و یا هواکش هم در ساختمان کار گذاشته شود. لوله ونت به کمک لوله های پوش فیت و به شکل زیر سقفی نصب می شود.

لوله کشی آب ساختمان ویلایی

در تمامی پروژه های لوله کشی لوله های فاضلاب به شکل زیر سقفی اجرا می شود.

  • لوله کشی های آب ساختمان را هم بهتر است به صورت زیر سقفی اجرا کنید. در ساختمانهای ویلایی باید مانند دیگر ساختمان ها لوله کشی آب به روش زیر سقفی اجرا شود.
  • جهت لوله کشی آب انتخاب نوع لوله آب بسیار مهم می باشد. شاید نام لوله های پنج لایه را شنیده باشید. لوله های پنج لایه مزایای زیادی دارند. مزیت هایی مانند مقاومت زیاد در برابر حرارت آب، وزن پایین و نصب راحت را دارا می باشند. لوله های پنج لایه انعطاف پذیری زیادی داشته و به هنگام نصب به اتصالات کمتری نیاز پیدا می کند.
  • برای لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان بهترین گزینه بصورت زیر سقفی می باشد. امروزه در بازار لوله های آذین نیز موجود است که برای لوله کشی آب ساختمان جزو اولین ها می باشد.
  • در کل لوله های پنج لایه مقاومت بهتری داشته و مناسب برای لوله کشی ساختمان شما است. لوله کشی ساختمان به شکل کلکتوری یا زیر سقفی و با استفاده از لوله های پنج لایه باید انجام شود.
  • در لوله کشی کلکتوری ابتدا لوله های آب را باید به کلکتور های گرم و سرد متصل کنید و بعد از آن به سقف ساختمان ببرید و نهایتاً طبق نقشه کشی، لوله ها را به محل های مصرف کننده هدایت کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  رفع گرفتگی لوله فاضلاب رستوران ها، غذاخوری ها و آشپزخانه ها
خلاصه مطالب

در این بخش خلاصه مطالب مهم در مقاله لوله کشی ساختمان ویلایی را جهت یادآوری با شما مرور می کنیم:

  1. لوله کشی ساختمان ویلایی با آپارتمان ها تفاوت دارد، بهتر است افرادی که تصمیم به ساخت خانه های ویلایی را دارند، ابتدا نحوه ساخت و فضای اولیه را با توجه به سیستم لوله کشی ساختمان خود هماهنگ کنند.
  2. امروزه به خانه های بیشتر از سه طبقه، آپارتمان و کمتر از سه طبقه را خانه ویلایی می گویند.
  3. لوله کشی ساختمان شامل مواردی مانند لوله کشی گاز، فاضلاب و آب می شوند. چنانچه اصول اولیه این موارد نادرست اجرا شود، می تواند در آینده ای نزدیک ساختمان را با مشکلات بسیار جدی روبرو کند.
  4. مهمترین اصل، تهیه نقشه سیستم لوله کشی ساختمان، لوله کشی فاضلاب و لوله کشی آب ساختمان می باشد.
  5. قبل از شروع و اجرای لوله کشی در ساختمان های ویلایی ابتدا باید نقشه لوله کشی را آماده کنید تا مسیر لوله ها و محل نصب آنها، در ساختمان بخوبی مشخص شود.
  6. لوله کشی ساختمان های ویلایی باید ترکیبی از بهترین لوله ها باشد، یعنی لوله کشی با لوله پنج لایه و لوله پوش فیت با توجه به شرایط ساختمان باید اجرا شود.

لوله کشی آب و فاضلاب

جمع بندی

خانه های ویلایی اکثراً در خارج از شهر قرار دارند به همین دلیل اجرای دقیق لوله کشی آب و لوله کشی فاضلاب بدلیل حساسیت ها و پیچیدگی های آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قبل از هر کاری ابتدا نقشه اجرای لوله کشی را تهیه کنید سپس اقدام به عملیات لوله کشی کنید تا مرحله ای جا نماند. جهت بازدهی بالای لوله ها بهتر است از بهترین جنس لوله ها مانند، لوله های پنج لایه و پوش استفاده کنید تا سیستم لوله کشی به تعمیر نیاز پیدا نکند. از مجریان لوله کشی کمک بگیرید تا بدون نقص لوله کشی ساختمان شما اجرا شود. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

اجرای لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان ویلایی در تأسیسات

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نقشه لوله کشی ساختمان های ویلایی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا