خدمات پرستاری و مراقبتی

ترفندهای مهم برای شیردهی شبانه نوزاد | پرستار کودک

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

شیردهی در شب کار آسانی نیست ولی در این مقاله از مجله ایبک برایتان نکات مهمی را در مورد ترفندهای مهم برای شیردهی شبانه نوزاد، بیان می کنیم که بتواند به مادرانی که تازه دارای فرزند شده اند در شیردهی شبانه کمک کند.

اهمیت شیردهی شبانه چیست؟

شیردهی شبانه تقریباً می توان گفت یکی از سخت ترین و با ارزش ترین چالش هایی است که معمولاً مادران با آن روبه‌رو هستند. شیردهی شبانه با شیر مادر بهترین روش تغذیه نوزاد است ولی در عین حال باعث کم خوابی و بی خوابی مادران جوان می شود. جالب است بدانید که مقدار ترشح هورمون پرولاکتین در شب ها بیشتر بود و شیردهی شبانه هم به تولید شیر بیشتر و بهتر کمک خواهد کرد.

متاسفانه بیشتر شیرخواران مخصوصاً آنهایی که دارای معده کوچکی هستند مرتب گرسنه می شوند ولی با بالا رفتن سن کودک و باز شدن معده نوزاد، حجم بیشتری شیر در معده کودک قرار می‌گیرد و باعث می شود که نوزاد مدت بیشتری بخوابد. اگر در طول روز در کنار فرزند خود نیستید و پرستار عهده داره نگهداری نوزاد است، توصیه می کنیم حتماً در طول شب شیردهی را جدی بگیرید. اگرچه شیر دهی شبانه می‌تواند باعث خستگی شما در طول روز هم چنین در محل کار شود.

شیردهی شبانه

شیردهی شبانه چه فوایدی دارد؟

مزایای تغذیه با شیر مادر برای نوزاد در طول شب و روز مشابه بوده ولی تغذیه در طول شب فواید بیشتری نسبت به روز دارد. بر اساس بررسی هایی که شده متوجه شدند نوزادانی که در شب شیر می خورند به علت دریافت بعضی از هورمون های شیر مادر می توانند الگوی خواب بهتری داشته باشند.  به طور معمول شیرخواران بین ۳ تا ۴ ماه طول می‌کشد تا بتوانند ریتم خواب منظمی پیدا کنند. در هفته های اول نوزاد هیچ تصوری از شبانه روز در ذهن ندارد ولی با توجه به نیاز ها و گرسنگی نوزاد می توان باعث منظم شدن الگوی خواب کودک شد.

یکی دیگر از مزایایی که می توان برای تغذیه شبانه شیرخوار نام برد، پیشگیری از سندروم مرگ نوزاد در شب است. بیدار شدن های مداوم مادر باعث می شود نظارت دقیقی بر نوزاد داشته و در طول شب از بروز فاجعه پیشگیری کند.

آیا تغذیه با شیر خشک در طول شب برای نوزاد ضرر دارد؟

تغذیه با شیر مادر ساده تر از تغذیه نوزاد با شیر خشک است. مسائلی که در هنگام تغذیه با شیر خشک باید به آن توجه کنید عبارتند از:

  • تغذیه بیش از حد: جریان شیر در شیشه شیر، آسان تر و سریع تر از سینه مادر بوده و باعث خواهد شد که شیرخوار حتی بعد از اینکه سیر شد باز هم به نوشیدن شیر خود ادامه بدهد و این باعث می‌شود که معده کودک گشاد شده و شیرخوار چاق شود.
  • هضم سخت: هضم شیر خشک برای نوزاد سخت تر بوده و مدت بیشتری طول می‌کشد تا شیرخشک هضم شود.
  • آماده شدن طولانی تر: تهیه کردن شیر خشک از شیر مادر سخت تر بوده و در شب مادر مجبور است برای درست کردن شیر خشک بیدار شود.

ترفندهای مهم برای شیردهی شبانه نوزاد

تا زمانی که نوزاد شیر می خورد راهی وجود ندارد که مادر بتواند ۸ ساعت بدون وقفه بخوابد. حتی اگر از قبل هم آماده آمادگی بیدار بودن شبانه را داشته باشد، گاهی ممکن است این بیداری ها مادر را دچار شُک کند ولی مواردی وجود دارد که می‌تواند شرایط را برای مادر ساده تر کند که عبارتند از:

  1. تغذیه در شب بسیار مهم است.
  2. موقعیت راحتی را پیدا کنید.
  3. نزدیک نوزاد خود بخوابید.
  4. ساعت کنار تخت را پنهان کنید.
  5. چراغ های منزل را خاموش کنید.
  6. لباس مناسبی بپوشید.
  7. منظم باشید.
  8. پاکسازی آسان
  9. استفاده از شیر پرچرب
  10. خوابیدن در طول روز
  11. با نوزاد خود همزمان بخوابید.
  12. قبل از خواب نوزاد را کاملاً سیر کنید.
  13. کمک گرفتن از پرستار کودک در روز
پیشنهاد آی‌بک امداد :  بیماری آلزایمر در سالمندان | پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر

در ادامه این موارد را برایتان به طور کامل توضیح می دهیم تا بتوانید شرایط بهتری را در طول شب برای شیردهی نوزاد فراهم کنید.

۱- اهمیت تغذیه در شب

باید بدانید که تغذیه شبانه اهمیت زیادی دارد زیرا بدن شما در هنگام شیردهی های شبانه پرولاکتین بیشتری تولید خواهد کرد. پرولاکتین، هورمونی است که باعث تولید شیر خواهد شد. بنابراین تغذیه در شب می تواند به تولید شیر بیشتر کمک کند. باید به این نکته مهم توجه کنید که شیردهی شبانه جهت تأمین نیازهای کودک ضروری است.

۲- موقعیت راحتی را پیدا کنید.

شما باید یاد بگیرید که به شکل دراز کشیده به نوزاد خود شیر بدهید. اگر نمی توانید بخوابید، می‌توانید در حالت افقی کمی استراحت کنید. باید به شکل زیر عمل کنید:

دراز کشیده و از یک بالش برای زیر سر خود استفاده کنید. می توانید یک بالش هم بین زانوها قرار دهید تا بیشتر احساس راحتی کنید. نوزاد خود را در حالت خوابیده گذاشته و به پهلو دراز بکشید به شکلی که بینی نوزاد با نوک سینه شما هم سطح باشد.

باید به وسیله یک دست نوزاد را به خودتان نزدیک کرده تا چانه او به سینه شما رسیده و سر او هم کمی به طرف عقب برود تا بتواند به راحتی شیر بخورد. اگر احساس کردید که ناراحت هستید و می خواهید تغییر پهلو بدهید می‌توانید کودک را محکم به خود چسبانیده و روی پهلوی دیگر خود بچرخید.

وقتی در هنگام خوابیده به نوزاد خود شیر می دهید باید مراقب باشید تا هنگامی که کودک شیر می خورد، بیدار و مراقب باشید تا سینه ی شما روی بینی کودک را نپوشاند زیرا ممکن است راه تنفس نوزاد مسدود شود.

 ۳- نزدیک کودک بخوابید.

حتماً در شب نوزاد را در کنار خود بخوابانید تا برای تغذیه شبانه او مجبور نشوید که مسافتی را طی کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که این کار می‌تواند به کاهش خطر ابتلاء نوزاد به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، کمک کند. برای سهولت در شیردهی باید با نوزاد خود در یک تخت بخوابید. مادرانی که برای شیردهی نوزاد در یک تخت با نوزاد خود می خوابند بیشتر از مادران دیگر می توانند بخوابند.

۴- ساعت کنار تخت را پنهان کنید.

توصیه می کنیم ساعتی که در کنار تخت خواب قرار دارد پنهان کنید تا در نصف شب چشمتان به ساعت نیفتد زیرا وقتی ساعت را نگاه می کنید اوضاع روحی شما بدتر خواهد شد. وقتی می بینید که از آخرین بیدار شدن نوزاد، فقط دو ساعت توانسته اید بخوابید شاید کمی عصبی شوید.

۵- چراغ های خانه را خاموش کنید.

وقتی نوزاد برای شیر خوردن بیدار می شود بهتر است که اتاق تا حد امکان ساکت و تاریک باشد تا نوزاد به راحتی بتواند دوباره بخوابد. اگر می خواهید برای شیر دادن کودک از نور استفاده کنید می توانید یک چراغ قوه کوچک را روشن کرده تا اتاق کمی روشن شود.

۶- لباس مناسب بپوشید.

لباسی که در هنگام خواب می پوشید باید مناسب برای شیر دادن نوزاد باشد. لباس مناسب، به شما کمک می کند که به راحتی بتوانید به شیرخوار خود شیر داده و مجبور به باز کردن دکمه ها در نصف شب نشوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایمنی کودکان در زمستان | وظایف والدین و پرستار برای ایمنی کودک در زمستان

۷- منظم باشید.

در هنگام خواب منظم بوده و تمام وسایل مورد نیاز را در کنار خود قرار دهید تا مجبور نشوید برای تأمین نیازها، نصف شب به جای دیگری بروید. بطری آب، پوشک و در صورت لزوم میان وعده را در نزدیک خود بگذارید.

۸- پاکسازی آسان

اگر از سینه های شما شیر نشت می کند باید حتماً یک حوله در زیر نوزاد و مادر قرار دهید تا شیر به زمین نریزد.

۹-  استفاده از شیر پر چرب

اگر فکر می‌کنید که کودک شما به طور مکرر بیدار می شود بهتر است که سینه های خود را فشار دهید تا شیر پرچرب در هر بار، به دهان کودک وارد شود در حالی که کودک در حال مکیدن است شما می توانید سینه خود را در بین انگشت شست و همچنین انگشتان دیگر فشار داده تا شیر پرچربی که در عقب سینه قرار دارد مورد استفاده کودک شما قرار بگیرد.

۱۰- در طول روز کمی بخوابید

تا جایی که برایتان امکان دارد باید سعی کنید در طول روز کمی استراحت کنید. مادرانی که بیش از یک فرزند دارند بیداری های شبانه می تواند برای آنها دشوار باشد. سعی کنید در طول روز وقتی کودک شما خواب است شما هم کمی بخوابید.

۱۱- با نوزاد خود همزمان بخوابید.

ساعت خواب خود را با نوزاد تنظیم کنید تا بتوانید خواب بیشتری داشته باشید. اگر هم امکان خوابیدن با نوزاد برای شما وجود ندارد، باید استراحت خود را در طول روز بیشتر کنید.

۱۲- قبل از خواب نوزاد به او شیر بدهید.

قبل از اینکه شیرخوار شما بخوابد حتماً به او شیر بدهید تا کاملاً سیر شود و اگر کودک از تغذیه کمکی استفاده می کند بهتر است او را با یک وعده غذای کمکی سیر کنید. اگر هم شیر خوار قبل از شما خوابیده بهتر است او را قبل از اینکه بخوابید، بیدار کرده و به او شیر بدهید.

۱۳- کمک گرفتن از پرستار کودک

اگر در شب به دلیل گریه های کودک و شیر دادن به او، خواب راحتی نداشته اید بهتر است طول روز کودک را به پرستار کودک بسپارید تا بتوانید استراحت کنید. شما باید به فکر سلامتی خود هم باشد تا بیدار بودن های شبانه، باعث عصبی بودن و کسالت شما در طول روز نشود.

چگونه می توان به نوزاد خواب آلود شیر داد؟

بعضی از کودکان خواب آلوده بوده و در روز به اندازه نیاز خود شیر نمی خورند و این باعث می شود که گرسنه مانده و گریه کنند و گاهی هم شبانه مکرر بیدار شوند. نوزاد در ماه های اول به طور معمول باید ۱۴ بار در شبانه روز شیر بخورد اگر نوزاد شما کمتر از ۸ بار در طول روز شیر خورده، باید حتماً شب ها او را بیدار کنید تا شیر بخورد. بعد از چند هفته هوشیاری کودک بیشتر شده و راحت تر و بهتر شیر می خورد.

شیردهی شبانه

سخن پایانی

با رشد کودک نیازهای شبانه او هم تغییر خواهد کرد و بیدار شدن های شبانه تمام می شود و شما می توانید خواب راحتی در شب داشته باشید.

در این مقاله از مجله ایبک شما را با ترفندهای مهم برای شیردهی شبانه نوزاد آشنا کردیم. امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید بوده باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

ترفندهای مهم برای شیردهی شبانه نوزاد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه می توان به نوزاد خواب آلود شیر داد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا