تعمیرات مایکروفر

آیا استفاده از مایکروفر باعث سرطان میشود؟ | آیا مایکروفر سرطان زا است؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

امروزه در اکثر منازل، مایکروفر جهت پخت و پز سریع یا گرم‌کردن فوری موادغذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته برای برخی افراد طعم غذا یا طعم چایی که آب آن در مایکروفر جوش آمده باشد, لذتی نخواهند برد. ممکن است برخی از شما شنیده باشید, که  امواج مایکروفر سرطان‌زا بوده و برای انسان ضرر جدی به مرور زمان به وجود می‌آورد. موضوع مهمی که در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار داده‌ایم, آن است که آیا استفاده از مایکروفر، برای سلامتی اهالی ضرر دارد یا خیر؟

در این موضوع دکتر ناصر سماوات، متخصص تغذیه و رژیم درمانی می‌فرمایند:

تعدادی از کارشناسان، دلایل ایجاد سرطان‌ را در شیر و غلات، تغییر در عناصر مواد غذایی و سرانجام اختلال در هضم مواد غذایی، ایجاد رادیکال‌ های آزاد از آن‌ها که جزو مواد سرطان‌زا هستند‌‌‌, و به طورکلی آسیب دیواره‌ی مولکول‌های موادغذایی و تغییر در کیفیت آن‌ها و آغشته شدن غذا به آلودگی‌های میکروبی از جمله خطرات استفاده از مایکروفر بیان کرده‌اند، اما همچنان پس از گذشت سال‌ها از بیان این مطلب, صحت این موارد به اثبات نرسیده‌ اند و در حد فرضیه باقی مانده‌اند. و شواهدی محکم دال بر این که تشعشعات مایکروفر, باعث ایجاد سرطان می‌شود، در دست نیست.

مکانیسم مایکروفرها چگونه است؟

یکی از روش‌های رایج در پخت مواد غذایی حرارت‌ و گرمادهی به مواد است، اما این مکانیسم در دستگاه مایکروفر کاملا متفاوت است. در روش پخت متداول، حرارت لازمه از منبع حرارتی خارجی به ماده غذایی وارد می‌شود، ولی در پخت و پز با مایکروفر، حرارت در داخل خود ماده غذایی تولید می‌شود. امواج تشعشع شده توسط مگنترون، یک میدان مغناطیسی ایجاد شده و مولکول ‌های غذا مخصوصا مولکول‌هایی مثل آب، چربی و پروتئین‌ خودشان را با تغییرات سریع میدان الکتریکی، همسو نموده و حول یک محور حرکت می‌‌نمایند, که حدود ۲۴۵ میلیون بار در ثانیه چرخش دارند. در نتیجه این نوسانات باعث تشکیل اصطکاک در میان مولکول‌های مواد غذایی ‌شده, که سرانجام باعث تولید انرژی می‌شود، یعنی درون مواد غذایی گرم می‌شود، در صورتی که ظرف غذا خنک است.

مایکروفر

خلاصه‌ای از مقاله‌ آیا مایکروفر سرطان‌زا است؟

خلاصه‌ای از مواردی که در این مقاله مورد بحث و بررسی  قرار گرفته است:

روند مکانیسم مایکروفر

  • با استفاده از امواج  مغناطیسی مولکول‌های غذا را به نوسان درآورده و گرم می‌کند.

آیا ماکروفر امواج خطرناک دارد؟

  • مایکروفر دارای امواج خاص مختص خود است, که توسط همین امواج مولکول‌های را به حرکت درآورده و غذا را گرم می‌نماید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیرات مایکروفر یورولوکس در محل

آیا ماکروفر عامل ایجاد سرطان است؟

  • چنانچه از مایکروفر به درستی استفاده نمایید, مشکلی برای مصرف کننده و افراد حاضر در محل به وجود نخواهد آمد.

آیا غذاهای گرم و پخته شده در مایکروفر خطرناک هستند؟

  • خیر، غذاهای گرم و پخته شده در مایکروفر هیچ مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نخواهد کرد.

انواع تاثیر امواج مایکروفر بر بدن انسان

  • ایجاد سوختگی بدن
  • صدمه رساندن به چشم
  • ایجاد مشکل بیشه و …

روند مکانیسم مایکروفر

درون انواع مختلف مایکروفر, وسیله‌ای به نام مگنترون تعبیه شده است, که انرژی الکتریکی  مغناطیسی را به امواج رادیویی کوتاه تبدیل می‌نماید. این امواج با توجه به مواد تشکیل‌دهنده‌ی غذا و میزان طول‌ موج  تولید شده توسط دستگاه در ترکیب غذا نفوذ می‌نمایند. این امواج به راحتی توسط آب، قندها و چربی جذب می‌شوند, و باعث حرکت بسیار سریع مولکول‌ها حول محور می‌شوند. حرکت این مولکول‌های مواد غذایی باعث تولید گرما در درون مواد می‌شود.

ماکروفر چه نوع امواجی دارد؟

  • اشعه رادیویی  RFکه شامل امواج رادیویی است, در ردیف انتهای طیف الکترومغناطیسی جزو انرژی کم فرکانس قرار می‌گیرد.
  • این نوع پرتو غیر یونیزه است, پرتو غیر یونیزه انرژی کافی برای حرکت اتم‌ها در اطراف یک مولکول را دارد, و یا باعث حرکت لرزشی مولکول‌ها می‌شود، اما برای یونیزه نمودن (حذف ذرات شارژ شده مانند الکترون‌ها) کافی نیست.
  • پرتوهای RF دارای انرژی کمتری, نسبت به انواع دیگر پرتو غیر یونیزه مانند مثل: نور مرئی و امواج مادون قرمز هستند, اما دارای انرژی بیشتری نسبت به پرتو کم فرکانس ELF هستند.

آیا با وجود تشعشع این امواج، ماکروفر سرطان زا است؟

در صورتی که به طور معمول از این مدل لوازم‌ استفاده می‌نمایید، توجه داشته باشید که امواج دستگاه‌هایی, مانند مایکروفر نمی‌توانند به بیرون از آن، نشت کنند. اگر به داخل درب شیشه‌‌ای دستگاه خود دقت نمایید، متوجه خواهید شد که یک توری یا شبکه‌ای فلزی، در پشت آن چسبانیده شده‌ است. منافذهای روی این قطعه آن قدر کوچک هستند, که موجب می‌شوند تشعشعات جذب و در محفظه محفوظ بمانند و از دستگاه نشت نکنند. پس اگر کسی بپرسد که آیا مایکروفر سرطان زاست؟ در پاسخ باید گفت که امواج در حالت عادی و استفاده درست از این دستگاه، نمی‌‌توانند خارج شوند, و به بدن مصرف کننده آسیب برسانند.

آیا ممکن است که مواد غذایی در هنگام پخت در مایکروفر، آسیب ‌بینند؟

نکته‌ بسیار مهم و حائز اهمیت آن است, که امواج مایکروفر به دلیل دارا بودن فرکانس‌ کم، قادر به شکستن پیوندهای شیمیایی و آسیب‌‌رسانی به مولکول‌‌های مواد غذایی نیستند. البته هرچه توان مایکروفر بالاتر و بیشتر باشد، به دلیل افزایش سرعت مولکول‌های مواد غذایی برای رسیدن به دمای موردنظر، کاهش مواد مغذی کمتر, و هرچه عمق نفوذ امواج تشعشع شده در مواد غذایی بیشتر باشد، زمان پخت مواد غذایی نیز کمتر خواهد بود. درعین حال، حفظ ویتامین‌‌ها و مواد مغذی در غذا به علت طبخ سریع و کم بودن آب در موقع پخت، بیشتر است. اما در مورد مواد معدنی, چربی‌ها، و همچنین کربوهیدرات‌ها، تحقیقات صورت گرفته مطالب موثر و مفیدی را ارایه نداده‌اند. درعین حال، حفظ مواد و ویتامین‌های مغذی در مواد غذایی که با مایکروفر گرم می‌شوند, به حجم و وزن آن‌ها بستگی دارد. هر چه حجم و وزن مواد کمتر باشد، حفظ مواد و املاح مغذی در مواد غذایی بیشتر خواهد بود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مایکروفر های بی ضرر کدام دسته از مایکروفر ها می باشد

آیا امواج‌ تشعشع شده در مایکروفر هنگام طبخ غذا، به بیرون راه پیدا نمی‌کنند؟

تمامی انواع مایکروفر ها حداقل دو کلید قفل‌ داخلی دارند, که به محض باز شدن درب دستگاه، تولید امواج را متوقف می‌کنند. البته در هنگام روشن بودن دستگاه، ممکن است مقداری از امواج از اطراف درب نشت کنند که بسیار نادر است، اما طراحی و ساخت مایکروفر باید به گونه‌ای باشد, که این نشت در سطح مجاز و استاندارد قرار داشته ‌باشد. به همین منظور موسسه‌ های استاندارد، آزمایشی جهت, بررسی نشت از دیواره‌ی اجاق طراحی کردند, تا با رعایت استاندارد و نکات ایمنی، اثر مضری بر سلامت انسان نداشته باشد. بررسی‌‌های متعدد نشان داده‌ است, که سطح این نشت در مایکروفرهای استاندارد, به اندازه‌ای است که, اگر دستگاه سالم باشد و به درستی از آن استفاده شود، کاملا بی‌خطر است.

مایکروفر

آیا امواج مایکروفر باعث تغییر دی‌‌ان‌‌ای گیاهان و سایر مواد غذایی می‌شود؟

‌ برخی افراد تصور می‌کنند, آبی که توسط مایکروفر گرم شده، آنقدر تغییر ژنتیکی می‌دهد, که وقتی به یک گیاه داده‌ می‌شود, آن را خشک می‌کند. همچنین برخی افراد بر این باورند که, مایکروفر دی‌ ان‌ ای موادغذایی را از بین برده, و باعث می‌شود که بدن آن‌ها را تشخیص نداده و قادر نخواهد بود مواد مغذی را تجزیه و جذب نماید.

تاثیر و مکانیسم امواج  دستگاه مایکروفر بر بدن انسان

  • همان گونه که دستگاه مایکروفر باعث گرم شدن غذا می‌شود, می‌تواند بر بدن انسان نیز تأثیر بگذارد.
  • امواج مایکروفر این قابلیت را دارند که, باعث ایجاد سوختگی در بدن انسان شوند.
  • بیشترین میزان آسیب رسانی توسط امواج مایکروفر, در اندامی چون چشم‌ها و بیضه‌ها رخ می‌دهد, زیرا این اندام‌ها به گرما بسیار حساس بوده و رگ‌های خونی, به تعداد و اندازه کافی برای کاهش دما در این قسمت‌ها وجود ندارد.
  • کره چشم به گرما در حد بسیاری حساس است, و قرارگرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی قوی همانند امواج مایکروفر, می‌تواند باعث ایجاد مشکل آب مروارید در چشم شود.
  • لطفاً دقت فرمایید, که این عوارض ناشی از عدم رعایت نکات ایمنی و بی دقتی در هنگام کار با تجهیزاتی همچون مایکروفر به وجود خواهد آمد, و در صورت رعایت نکات ایمنی می‌توانید از بروز این آسیب‌ها و مشکلات جلوگیری فرمایید.
  • بیشتر صدمات و مشکلات گزارش شده در زمینه استفاده از مایکروفر، سوختگی ناشی از تماس با ظروف داغ, یا انفجار و ذوب شدن ظروف پلاستیکی یا حاوی مایع, به دلیل گرمای بیش از حد درون دستگاه مایکروفر است، اما سوختگی ناشی از تشعشعات امواج الکترومغناطیسی مایکروفر نادر است و تاکنون گزارشی در این زمینه نشده است, و جای هیچ نگرانی برای مصرف‌کنندگان وجود ندارد.

سخن  آخر

در این مقاله ابتدا مکانیسم فعالیت مایکروفر را برای شما شرح دادیم سپس سرطان زا بودن یا نبودن آن را بررسی کردیم, امیدواریم مطالب بیان شده برای شما مفید واقع شده باشد. با تشکر از همراهی شما تا پایان مقاله لطفا پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آیا استفاده از مایکروفر باعث سرطان میشود؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله آیا استفاده از مایکروفر باعث سرطان میشود؟ | آیا مایکروفر سرطان زا است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا